Hiring
$16,000-$22,000
Monthly (Negotiable)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
2023-12-31 140 views
難得朋友嚟香港玩 想帶佢食特色野 就揀咗呢間camping style 嘅燒肉一齊食首先店內裝修係唔錯 幾闊落 食物都唔錯 叫咗個拼盆同和牛都ok 但係服務質素低 一入嚟到食完野水都冇一杯 waiter 行去行去都唔serve人 亦唔會主動幫你換網跟住食到7788就一野收曬枱面嘅碟同餐具 waiter感覺亦不友善 好似想催你走咁 但明明出面冇人排緊隊 亦有好多空枱 朋友都覺得有啲尷尷尬 於是就啦啦淋賣單走最後賣單三個人食咗$950 性價比低 試過一次就算數

最後賣單三個人食咗$950 性價比低 試過一次就算數

2023-12-31
$300 (Lunch)
一間以露營主題的燒肉餐廳⛺面積大佔地約有5700呎並劃分兩個不同的區域室內燒肉主要提供日式燒肉及料理每張枱都有齊餐具,醬汁及露營燈而戶外酒吧只提出小食/美酒仲有一棵靚靚聖誕樹🎄當日仲噴出模仿落雪的泡泡❄️❄️令我感受到滿滿聖誕氣氛❄️青蘋果紫薯沙律🍏🍠🥗:面層有一大片紫薯粉,中間有軟綿綿的紫薯,混入左乳酪,青蘋果粒及爆珠增加口感,從沒食過好特別,開胃又飽肚🤤唐揚魷魚🐙:炸得好香脆,味道唔會好鹹,食落夠煙韌有咬口松阪豬頸肉🐷:燒肉時烤爐發出吱吱聲很療癒🥰,一份有6片薄切的豬頸肉肥瘦適中,加入檸檬汁令醃製柚子胡椒的味道更突出,再蘸上燒肉汁或紅酒汁更美味月見雞肉棒🐔:用慢火30秒燒至金黃色,雞肉棒啖啖肉,裡面有少少軟骨食落口感豐富有嚼勁,友人蘸上蛋黃醬油直接食好滋味,但我不太愛食生蛋黃,所以將雞肉棒沾上蛋汁再放入烤爐燒一陣,估唔到咁好食香口惹味味噌蟹肉甲羅燒🦀:次次見到甲羅燒例牌必點🤩,用慢火燒約2-4分鐘,蟹蓋內放了味噌,蟹肉,蟹膏,鵪鶉蛋及蔥花融為一體,放入烤爐燒之前先撈勻,食起來蟹味十足,單食蟹膏味道有點濃郁,如果配上其他燒物或白飯一齊食更好味塩燒虎蝦🦐:2大隻虎蝦肉質爽口彈牙,加上檸檬汁令
一間以露營主題的燒肉餐廳⛺
面積大佔地約有5700呎
並劃分兩個不同的區域
室內燒肉主要提供日式燒肉及料理
每張枱都有齊餐具,醬汁及露營燈
而戶外酒吧只提出小食/美酒
仲有一棵靚靚聖誕樹🎄
當日仲噴出模仿落雪的泡泡❄️❄️
令我感受到滿滿聖誕氣氛❄️

唐揚魷魚🐙:炸得好香脆,味道唔會好鹹,食落夠煙韌有咬口

松阪豬頸肉

月見雞肉棒

味噌蟹肉甲羅燒

塩燒虎蝦🦐:2大隻虎蝦肉質爽口彈牙,加上檸檬汁令鮮味更突出,值得推薦👍

清酒煮蜆🦪:有5隻蜆都好飽滿食落無沙,加上清酒煮出來鮮味十足

醬油帆立貝🦪:用錫紙兜裝住並用慢火燒約2-3分鐘,3大隻鮮嫩的帆立貝,肉質彈牙,配上特製醬汁美味可口

燒野菜拼盤🍄🍆:除左肉類,想食返清淡叫左野菜拼盤來平衡一下,分別有杏鮑菇,南瓜,茄子,粟米荀,秋葵等,放在爐邊燒約2分鐘,岩岩好減低燒肉的油膩感

蒜蓉牛油金菇🍄:用慢火燒約2分鐘,金菇表面舖滿大量蒜蓉,食到好香牛油味

燒菠蘿🍍:平時好中意食燒菠蘿,食落酸酸甜甜,勝在多汁解膩一流👍🏻

靜岡蜜瓜梳打🍈🍹:食燒肉最好叫返杯梳打,飲落清香有蜜瓜味,感覺清爽解膩

整體感覺良好,環境佈置有心思,而且店員服務態度十分友善,上菜時會提示燒肉所需時間,好貼心留意需唔需要換網,食完燒肉後,可到戶外酒吧享用露營風格小食或美酒,係同朋友無所暢談的聚腳點👭🏻👬
(原來逢星期四及星期五/六有live band 表演🎼🎤)

2023-12-19
松阪豬頸肉
月見雞肉棒
味噌蟹肉甲羅燒
  • 醬油帆立貝
  • 青蘋果紫薯沙律
2023-12-20 271 views
火土燒肉帶來愜意的露營主題,帳篷下坐在舒適摺疊椅,以暈黃露營燈點綴,圍著營火煮食,感覺輕鬆慢活。室外平台有飄雪效果,加上金光璀璨的聖誕樹,讓我們浪漫打卡,再細味品嚐誘人燒肉,在帳篷下圍爐而食。燒肉拼盤 388拼盤份量十足,有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、伊比利亞豚助條、豚五花及雞腿肉,滿足食肉獸。牛肉雪花滿佈,令人垂涎,牛肋肉質感柔軟,放在烈火上燒,傳來陣陣炭燒香氣,入口油脂豐盛,倍感回味。牛胸腹肉厚切肥美,邊沿燒至焦脆,純純的牛香,十分迷醉。豚助條和豚五花雪花,油脂被猛火迫出,質感綿厚,咀嚼時細膩肉汁散發,肉味濃郁,令人食指大動。雞腿肉燒至網紋顯然,沾上稠密燒肉汁,入口香甜鮮嫰,十分邪惡,感覺暖意入心。蒲燒鰻魚件 108燒鰻魚香噴噴,入口充滿彈性,先把外皮燒至焦香,再慢慢塗上鰻魚汁…大口咬下,鰻魚皮脆內軟滑,惹味之餘,更洋溢充滿鰻魚汁的甜香,鮮味突出,細緻吸引。 醬油帆立貝 88最誘人是帆立貝,大顆厚身,燒至起泡,口感柔滑、綿軟,連濃郁的醬油呷入口,品嚐到純樸鮮香。鹽燒油甘魚鮫 68油甘魚鮫是必點推介,厚實的魚鮫,四邊均勻燒烤,香氣撲鼻。外皮金黃酥脆,脆卜卜的魚皮,香酥誘人。魚肉彈牙,魚油豐

燒肉拼盤 388

蒲燒鰻魚件 108

醬油帆立貝 88

鹽燒油甘魚鮫 68
油甘魚鮫是必點推介,厚實的魚鮫,四邊均勻燒烤,香氣撲鼻。外皮金黃酥脆,脆卜卜的魚皮,香酥誘人。魚肉彈牙,魚油豐盛,用筷子輕輕夾出魚面肉,細膩滋味。
唐揚魷魚 55
新鮮炸起,粉漿厚薄有致,魷魚圈口感煙韌、帶嚼勁,沾上蛋黃醬,十分惹味!
2023-12-19 130 views
最近我哋去咗一間專門賣正宗日式燒肉嘅鋪頭,佢哋嘅菜單上有好多款牛肉選擇,包括牛肋肉、薄切香蔥牛舌、牛胸腹同埋蒜蓉牛油本菇。首先,我哋揀咗牛肋肉,佢嘅肉質好鮮嫩,燒烤過後散發出迷人嘅香氣。每一口咬落去都能夠感受到肉汁嘅鮮甜同埋濃郁嘅口感,令人好滿足。其次,我哋試咗薄切香蔥牛舌,呢啲切得好薄嘅牛舌片入口即化,加上香蔥嘅香氣,味道更加豐富。呢款料理真係好經典同埋好好味!牛胸腹係我哋另一個揀選,佢嘅肉質鮮嫩多汁,燒烤後更能夠展現牛肉嘅原汁原味。每一口都帶來滿滿嘅滋味,好令人回味。最後,我哋品嚐咗蒜蓉牛油本菇,呢款燒烤過嘅菇類散發出濃郁嘅蒜蓉同埋牛油香氣,口感鮮香細緻。佢哋嘅香脆質感同埋燒烤嘅香氣真係令人驚艷。

呢間位於K11既露營風燒肉店之前開幕時大排長龍🚶‍♂️🚶‍♀️🚶‍♂️餐廳由裝修、餐具、枱櫈全部都係露營用品,睇得出花左唔少心思。近幾個月Openrice推出左呢個預付午市套餐,就等小編親身試下先😋露營主題日式燒肉二人午餐 ($426 連加一)(套餐外加購會另外寫上價錢)【前菜】・黑醋冰蕃茄沙律沙律入面有一整個蕃茄同埋紫洋蔥絲。蕃茄真係雪到連個芯都結冰,食落冰冰涼涼,加埋酸酸微微既黑醋好開胃。【肉類】・蘋果味噌牛肋肉👍🏻牛肋肉油花好均勻,食落多汁有肉香。咀嚼就會發現有少少清香果味,調味適中,唔洗另外沾醬都好好味。・柚子胡椒伊比利豬肋條👍🏻豬肋條燒完好juicy,肉質食落鬆軟唔會硬,配搭埋柚子胡椒既調味好清爽。・蒜香芫荽阿波酢橘雞腿肉👍🏻阿波酢橘雞就係飼料入面加左酢橘果皮飼養,係日本德島名物。雞肉肉質彈牙,雖然脂肪少,但燒完都仲好嫩滑,好正!・蒜香牛油煙肉蘆筍蘆筍煮到索晒蒜蓉牛油既味,食落好香好淋,加埋咸咸香香煙肉都幾夾。・豬雞特選拼盤 ($348)拼盤入面有豬里脊肉,豚五花,松阪豬頸肉,雞腿肉,雞翼同雞爽肉。一次過試到唔同款既肉好滿足☺ 但調味就比較單一,如果唔同部位既肉用返唔同醃料就更好。
露營主題日式燒肉二人午餐

露營主題日式燒肉二人午餐 ($426 連加一)
(套餐外加購會另外寫上價錢)
【前菜】

・蒜香芫荽阿波酢橘雞腿肉👍🏻
蒜香芫荽阿波酢橘雞腿肉

・蒜香牛油煙肉蘆筍
蒜香牛油煙肉蘆筍

・豬雞特選拼盤 ($348)
豬雞特選拼盤

・日本骨付腸 ($58)
食落有少少似台灣香腸,燒完香口而且多汁。
日本骨付腸

【主食】
・玉子海苔飯
同牛角飯差唔多,只係加多左個生蛋黃係面😆 食燒肉配飯係一流,但今次既飯煮得略為濕潤,食落無咁粒粒分明。

・月見醬燒飯糰 ($38)👍🏻
飯糰上枱熱辣辣,上面有隻生蛋黃同芝麻。外層燒到非常脆口,入面既飯粒粒分明而且有醬油香,加上蛋黃既滑同芝麻既香味,好有驚喜,必食~
月見醬燒飯糰

甜品
・菠蘿雪山冰👍🏻
菠蘿冰真係有一球菠蘿果肉係冰上面,而冰食落就似飲係菠蘿汁感覺,唔同平時清冰加糖漿。粒粒菠蘿肉加埋綿密既冰,雙重菠蘿既衝擊好正。
菠蘿雪山冰

・鯛魚燒 ($48)
一碟有2個,分別係紅豆味同吉士味。鯛魚燒體型比較細,CP值相對無咁高,但燒完外脆內軟,餡料亦唔會過甜,正常質素。
鯛魚燒

$306 (Lunch)
露營主題日式燒肉二人午餐
蘋果味噌牛肋肉
柚子胡椒伊比利豬肋條
蒜香芫荽阿波酢橘雞腿肉
月見醬燒飯糰
菠蘿雪山冰
  • 阿波酢橘雞腿肉
👯‍♀️約左朋友去行街shopping,血拼前梗係食啲嘢醫飽個肚腩仔先,經過K11發現左依間「火土燒肉」,見佢地門面好特別,即刻被吸引左入去食個lunch先😋入到去真係哇左一聲呀~所有裝修、擺設同餐具陳設都係以露營風為主,牆上仲掛有好多露營嘅用具,即刻好似去左露營咁呀,成個感觀好煥然一新🏕️我同朋友都叫左個牛肋肉Lunch set🥩上菜速度都好快。牛肋肉Luch set入面除左有醬汁牛肋肉外,仲有雜錦新鮮蔬果菌類、泡菜、麵豉湯同日本珍珠米飯。牛肋肉油花好靚,燒完入口鮮嫩多汁,肉質軟腍😌牛味極濃,調味亦恰到好處,唔會過濃而影響肉味👍🏻 新鮮蔬果菌類有杏鮑菇片、南瓜、粟米荀,烤完都十分清甜爽脆。麵豉湯好濃,材料十足。

$150 (Lunch)
2023-12-09 219 views
絕對係被露營風吸引而來的⛺️😍欣賞餐廳嘅心思🤩配置真係去到好盡露營燈 露營椅 露營架 露營杯杯碟碟餐具仲齊全過去真露營😂絕對係一個裝備_ 🤟🏼本身對野食無乜期望諗住食環境都值得嚟試吓點知食落樣樣都唔差 有驚喜😃.1) 燒肉煙花蛋糕🎂 ($488)朋友生日所以叫咗呢個燒肉蛋糕🎇有埋煙花蠟燭蛋糕係全牛肉 牛三筋同雪花牛小排🐮兩款都好食無雪味 燒到八九成就好 唔會韌2) 香葱蒜末牛舌 ($98) 🐮反而另外單點嘅牛舌就普普通通但食燒肉唔食牛舌就總覺得爭咁啲😆3) 阿波酢橘雞胸軟骨 ($78)🐔孤陋寡聞的我😂見到咁大舊軟骨 以為自己叫錯第一次食雞胸嘅軟骨 新奇👀原來幾好食😋4) 月見醬燒飯團 ($42)🍘驚喜之作🤩🤩🤩呢個真係一定要叫外面燒到好脆身 加埋蛋汁好好味😋仲難得唔痴牙 (本身麻麻地飯焦因為唔鍾意痴牙)叫得一個同朋友爭住食😛5) 玉子海苔飯 ($28)🍚日本蛋汁+海苔+燒肉汁=好難唔好食🤣性價比高嘅飽肚物 配埋燒肉食👍🏻6)菠蘿 ($38) 🍍/ 蒜蓉牛油本菇 ($38)🍄菠蘿好甜 但牛油茹就普通食肉食到好膩都要叫返啲配菜refresh下😆7) 海鹽菠蘿梳打 ($38)飲品選擇唔多 同朋
絕對係被露營風吸引而來的⛺️😍
欣賞餐廳嘅心思🤩配置真係去到好盡
露營燈 露營椅 露營架 露營杯杯碟碟餐具
仲齊全過去真露營😂絕對係一個裝備_ 🤟🏼

本身對野食無乜期望
諗住食環境都值得嚟試吓
點知食落樣樣都唔差 有驚喜😃
1) 燒肉煙花蛋糕🎂 ($488)
朋友生日所以叫咗呢個燒肉蛋糕🎇有埋煙花蠟燭

阿波酢橘雞胸軟骨

4) 月見醬燒飯團 ($42)🍘
驚喜之作🤩🤩🤩呢個真係一定要叫
外面燒到好脆身 加埋蛋汁好好味😋
仲難得唔痴牙 (本身麻麻地飯焦因為唔鍾意痴牙)
叫得一個同朋友爭住食😛

6)菠蘿 ($38) 🍍/ 蒜蓉牛油本菇 ($38)🍄
菠蘿好甜 但牛油茹就普通
食肉食到好膩都要叫返啲配菜refresh下😆
菠蘿

7) 海鹽菠蘿梳打 ($38)
飲品選擇唔多 同朋友三個人都揀左菠蘿梳打😂

阿波酢橘雞胸軟骨
月見醬燒飯團
菠蘿
2023-12-07 189 views
人均消費只少$500 以上,未計酒水。但全程仲以為自己食緊燒肉like,坐位就係兩人平坐,對住一個爐。 燒肉like 起碼都一人一個爐啦😆晚上分兩個時段,第一時段8點完,餐廳表示book 7點,8點仍需還枱。早左少少去,被要求100分鐘還枱。 最後雖然book 了位,當時仲有好幾張枱冇人坐,但都不獲安排較好位置。 心情已被影響, 同時由於同隔離枱係連住,所以全程聽住隔離枱傾偈。要拍拖嘅朋友,book呢間餐廳前真係諗清楚。坐左30分鐘都未有,就已經有服務員提我地仲有45分鐘 就last order .野食好普通,份糧細, 味道都好一般。再過一陣,又有服務員A問我做唔做會員。坦白講野食好普通,份糧細, 味道都好一般。服務都好一般,坐左40分鐘都冇人比杯水我地。 距離還枱時間,仲有40分鐘,同朋友傾緊野, 燒緊野食。 有個店員B走嚟問幫我收野好冇, 我心諗可唔可以唔好成餐飯不停打擾呢, 佢見我冇答,於是佢再問我幫我收野好嗎? 我答「唔好」,但佢照舊執嘢, 所以我真係忍唔住問佢「 我答唔好你都收,你鍾意收就收啦!」 到距離還枱28分鐘,已經又有店員C擺底張單比我地。呢間待客態度勁差,根本就冇理
人均消費只少$500 以上,未計酒水。

要拍拖嘅朋友,book呢間餐廳前真係諗清楚。

再過一陣,又有服務員A問我做唔做會員。

坦白講野食好普通,份糧細, 味道都好一般。

到距離還枱28分鐘,已經又有店員C擺底張單比我地。

呢間待客態度勁差,根本就冇理客既感受。
$500 人頭呢個態度,不了!

Anniversary
[📍尖沙咀k11 artmall|露營主題⛺️日式燒肉]經過k11成日見到火土燒肉嘅廣告 今次朋友生日終於揀試吓佢😋😋😋入到去覺得好趣,全間餐廳以露營為主題⛺️佢所有裝修、餐具都係露營用具,好有新鮮感!而且成間餐廳唔會有好勁嘅油煙味,值得一賺!🔸燒肉拼盤|牛肋肉、牛舌和牛胸腹都切得薄薄的,入口鮮嫩多汁。每片牛肉油脂分布平均,醃得好入味!🔸月見醬燒飯糰|燒得好香脆!同蛋汁超夾!🥚🔸薄切香蔥牛舌|這道菜的牛舌切得極為薄片,口感十分嫩滑。牛舌本身帶有濃郁的牛肉風味,搭配上香蔥的香氣,味道更加豐富。👅👅👅價錢上唔會係任食價錢,但肉質同服務就對得起個價錢。鍾意燒肉,無成身臭味,靜靜地乾淨企理嘅話,可以試下呢間!🧡#火土燒肉 #日式燒烤 #尖沙咀美食 #k11artmall
[📍尖沙咀k11 artmall|露營主題⛺️日式燒肉]

🔸月見醬燒飯糰|燒得好香脆!同蛋汁超夾!🥚

• 月見醬燒飯糰
  • 薄切香蔥牛舌
  • 燒肉拼盤
2023-11-26 211 views
呢一間係位於尖沙咀K11的燒肉餐廳。去到門口有一個camping嘅帳幕做佈置。可以坐喺門口打卡。餐廳入面嘅裝修都好有特色。佢擺放咗好多露營嘅用具。食嘢用嘅餐具,飲嘢用嘅器皿,都係露營用嘅餐具。好特別。食物方面,佢嘅食物好新鮮。牛肉種類好多款,好好味。我哋叫咗幾種牛肉分別有:牛肋肉,薄切香蔥牛舌,牛胸腹。呢間餐廳整體感覺唔錯。好有露營feel。幾特別嘅一間燒肉餐廳。餐廳員工服務態度都好好。有機會下次都會想再嚟。
呢一間係位於尖沙咀K11的燒肉餐廳。
分別有:牛肋肉,薄切香蔥牛舌,牛胸腹。
餐廳員工服務態度都好好。有機會下次都會想再嚟。
2023-11-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 薄切香蔥牛舌
  • 牛肋肉
朋友生日想食燒肉,諗起呢間想去試好耐,打電話去book 既時候講低左有朋友生日,想睇下會唔會有寫字個d甜品碟,佢地話有煙花蠟燭可以插係刨冰或者雪櫃上面,話幫我remark 返。嗰晚我地食六點,入去時候話120分鐘,我地食左1round ,想再叫,我地落完第2round ,有侍應行過黎講,你地八點要交枱,我望一望個時間7:00 ,心諗好奇怪呢度d人,好想趕你走咁,望一望附近好幾張吉枱無人坐,出面又無人等,做咩唔比人食野😂😅,食食下傾傾下,突然有人拎張單黎叫我地埋單,我又再望一望鐘,7:25 ,我問 我仲有個甜品要叫,同request 左要蠟燭, 你唔問我有無last order就比張單我? 佢即刻黑晒面:咁你想要咩 ? 我話要呢個菠蘿刨冰🍧佢無應我就拎張單走左,過咗幾分鐘,行返黎同我講,唔可以幫我落單,刨冰要整15分鐘,你地食唔切。😂 我真係黑人問號❓ 係發生咩事先會出現呢d情況。甜品都唔比你食,蠟燭都唔俾你吹真係拗晒頭🙃成餐飯,收野就好快手,問拎杯水, 問幾次先拎比你。 仲要唔平喎,$1300/3個人 又無service,又無品質,係環境叫好睇小小,千祈唔好去,大把餐廳可以選擇,呢間野
朋友生日想食燒肉,諗起呢間想去試好耐,

嗰晚我地食六點,入去時候話120分鐘,
佢即刻黑晒面:咁你想要咩 ?
我話要呢個菠蘿刨冰🍧
佢無應我就拎張單走左,

😂 我真係黑人問號❓ 係發生咩事先會出現呢d情況。
甜品都唔比你食,蠟燭都唔俾你吹
真係拗晒頭🙃

又無service,又無品質,係環境叫好睇小小,
千祈唔好去,大把餐廳可以選擇,呢間野,永久blacklist 。

行出門口再望下間野 , 明明都無人等位,又咁多枱,佢做咩要趕走人?

Type of Meal
Dinner
2023-11-14 302 views
全部用餐餐具,均是露營的用品🤩燒肉拼盤$388 蒜蓉牛油本菇$38玉子海苔飯$56 @ 2 可樂$18烤肉拼盤兩個人食真係好飽🫶🏻餐廳入面真係好有感覺 係一餐好特別嘅用餐經歷為咗幫朋友慶祝生日,專登揀咗一個比較有特別的餐廳👀同朋友仔食得好開心 員工服務都好好🫶🏻
全部用餐餐具,均是露營的用品🤩
燒肉拼盤$388 蒜蓉牛油本菇$38
玉子海苔飯$56 @ 2 可樂$18
烤肉拼盤兩個人食真係好飽🫶🏻
餐廳入面真係好有感覺 係一餐好特別嘅用餐經歷
為咗幫朋友慶祝生日,專登揀咗一個比較有特別的餐廳👀
同朋友仔食得好開心 員工服務都好好🫶🏻

2023-11-12
Dining Offer
Coupon
2023-11-11 281 views
有壽星生日想食燒肉,諗起想試呢間好耐,剛開店時都比較full,所以一直未試~趁生日黎呢度試下啦🙈枱面都係仿照露營用品~今次個位置對住呢個架松葉蟹肉蟹膏拌飯$88唔知係咪未夠熟,友人話有小小腥👀阿波酢橘雞爽肉 $88阿波酢橘雞胸軟骨 $78雞腎 $68岩手縣玄米牛 $128牛里脊肉 $98香葱蒜末牛舌 $98A5宮崎牛三角腹肉 $168食物份量都合理。。味道都不錯👍🏼月見醬油飯團 $42呢個飯團幾好食,外面整到脆脆咁,好似d飯焦咁,可能因為飯裡面有醬油,食完一啖會想再食咁~臨走前行左出去望,出面係酒吧咁可以點杯野坐出面,秋天應該都唔錯~

枱面都係仿照露營用品~

今次個位置對住呢個架

松葉蟹肉蟹膏拌飯$88
唔知係咪未夠熟,友人話有小小腥👀

阿波酢橘雞爽肉 $88
阿波酢橘雞胸軟骨 $78
雞腎 $68

岩手縣玄米牛 $128
牛里脊肉 $98
香葱蒜末牛舌 $98
A5宮崎牛三角腹肉 $168

食物份量都合理。。味道都不錯👍🏼

月見醬油飯團 $42

2023-11-10 342 views
我book了6點, 6:09入座,職員已經同我講8點需要交枱, 我問佢呢度係咪放題任食,佢話唔係。我心想“如果你好多人排隊,我當然交返張枱俾你,但係如果冇人等位坐多一陣都得啩,反正又唔係放題”。6:50已經有職員同我哋講, 7:30鐘last order, 8:00交枱。7:15左右,職員又同我哋講睇吓仲有冇嘢食需要加。(當時人流唔多,場內都有10零張吉枱)7:40我想加多少少嘢食,但係手機點餐已經截單。(職員有幫我手寫落單)7:50已經攞張單嚟叫我埋單(門口係冇人排隊,而且場內係有幾張吉枱)7:56只要枱面有吉碟,就不停幫我收8:05職員開聲叫我哋需要交枱(門口依然冇人排隊,而且場內仲有十幾張吉枱)完全唔明白佢公司嘅制度,四個人食咗兩千蚊,但係俾人叫交枱已經好幾次。不知所謂,強烈唔推介呢間餐廳。
7:15左右,職員又同我哋講睇吓仲有冇嘢食需要加。
(當時人流唔多,場內都有10零張吉枱)
7:40我想加多少少嘢食,但係手機點餐已經截單。
(職員有幫我手寫落單)
7:50已經攞張單嚟叫我埋單
(門口係冇人排隊,而且場內係有幾張吉枱)
7:56只要枱面有吉碟,就不停幫我收
8:05職員開聲叫我哋需要交枱
(門口依然冇人排隊,而且場內仲有十幾張吉枱)

牛福膜
2023-11-09
2023-11-10 276 views
位於尖沙咀K11 Art Mall,以露營為主題嘅「火土燒肉」⛺️最近新增設咗戶外酒吧,提供露營風味小食、美酒同水煙🍷逢星期五晚更有Live Music表演,同朋友把酒談歡最適合不過💁🏻‍♀️🔸風乾火腿拼盤($128)薄切火腿鹹香十足,而且入口即化💋配搭爽甜多汁蜜瓜,不論味道或口感都非常有層次,佐酒一流👍🏻🔸草莓朱古力火鍋($118)草莓清新酸甜🍓沾上濃郁順滑嘅朱古力醬,甜蜜指數瞬間提升🆙再配搭燒烤必備嘅棉花糖,倍感幸福☁️🔸黑松露芝士脆薯條($88)薯條炸得金黃酥脆🍟用上黑松露芝士粉作調味,更添風味✨🔸烤豚肉芝士香腸($88)豚肉香腸入口香嫩鮮美,伴以小炭爐一同上枱🔥隨時食都係熱焫焫好滋味😍🔸沖繩黑糖唐揚炸雞($78)炸雞外酥內嫩🐔同沖繩黑糖嘅甜味配合得宜,味道獨特相當有特色🙆🏻‍♀️🔹藍柑晴王麝香葡萄酒($108)➰麝香葡萄酒・藍柑汁・梳打散發住芳香葡萄味道嘅酒🍇帶絲絲柑橘嘅清新,口感豐富且平衡🫶🏻混合梳打,進一步增添清爽感💥🔹蜜桃烏龍龍舌蘭酒($108)➰龍舌蘭・君度酒・蜜桃・烏龍茶別具創意嘅美酒😽飲落有龍舌蘭嘅獨特風味、君度酒嘅甜美💕蜜桃嘅香氣同烏龍茶嘅清新,值得一試✅

🔸風乾火腿拼盤($128)

🔸草莓朱古力火鍋($118)

🔸黑松露芝士脆薯條($88)
薯條炸得金黃酥脆🍟用上黑松露芝士粉作調味,更添風味✨

🔸烤豚肉芝士香腸($88)

🔸沖繩黑糖唐揚炸雞($78)

🔹藍柑晴王麝香葡萄酒($108)
➰麝香葡萄酒・藍柑汁・梳打

🔹蜜桃烏龍龍舌蘭酒($108)
➰龍舌蘭・君度酒・蜜桃・烏龍茶