2013-09-04 41 views
在首頁的餐廳排行榜見到呢間227甜棧於是食完飯就心思思就去左試下佢地既糖水~位置都易搵, 地鐵站行幾分鐘就到.門口裝修得古式古香, 離遠一看已知沒有找錯地方內部裝修精緻, 侍應亦算招呼周道, 解釋每款糖水可如何配搭等等落單後仲提我地有免費熱烏龍茶, 真細心, 可於食飽飯後消一消滯再食糖水~叫了一個花膠燉鮮奶蛋白, 一個花膠芒果布甸第一次品嘗用花膠做的甜品, 感覺特別!滑滑燉鮮奶蛋白,我個碗剛好新鮮燉起由廚房直送出黎, 正呀~蛋白燉得好滑, 中間有數片花膠, 食完感覺好滋補啊~另一個花膠芒果布甸, 布甸面頭亦放了數片花膠兼黑色珍珠, 再淋了淡奶~侍應話個布甸唔似出面街個D用魚膠粉的, 而係用花膠燉出黎既膠質黎到取代魚膠粉, 聽落都好犀利!用匙羹一筆落去, 哇, D芒果肉多到丫, 非常足料!啖啖肉真係好滿足!下次再黎食埋個豆腐花先, D 配料又係比較少見. 而且每款都有養生功效~呢間糖水鋪開張不久已晉升到排行榜第一位果然有道理!
在首頁的餐廳排行榜見到呢間227甜棧
於是食完飯就心思思就去左試下佢地既糖水~
位置都易搵, 地鐵站行幾分鐘就到.
門口裝修得古式古香, 離遠一看已知沒有找錯地方
叫了一個花膠燉鮮奶蛋白, 一個花膠芒果布甸
第一次品嘗用花膠做的甜品, 感覺特別!
滑滑燉鮮奶蛋白,我個碗剛好新鮮燉起由廚房直送出黎, 正呀~
蛋白燉得好滑, 中間有數片花膠, 食完感覺好滋補啊~
花膠燉鮮奶蛋白
用匙羹一筆落去, 哇, D芒果肉多到丫, 非常足料!
啖啖肉真係好滿足!
花膠芒果布甸!!
呢間糖水鋪開張不久已晉升到排行榜第一位果然有道理!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
花膠燉鮮奶蛋白
花膠芒果布甸!!