2019-07-25 196 views
今日同朋友食飯,之前有朋友介紹過一間係旺角吾錯的地方,地利位置都好方便,於事就同朋友去嘗試一下。就係朗豪坊格黎。一出地鐵就係。我地BOOK 定位,一去到就入得啦,入到去個環境好浪漫,又吾會太嘈,又吾會靜,吾怕太嘈傾吾到計,又吾怕太靜講野會比人聽到。環境方面周圍都係星星燈、好柔和,令人有一種放鬆既感覺,餐廳的設計帶一點文青風格、 好適合鐵意打卡既你同埋你。餐廳食物多不多不勝數,很難選擇, 樣樣都好懋試,但係胃就得兩個,我最後點了鵝肝芝士自家制舉肉麥漢堡配薯條。晚餐會配餐湯,蒜蓉包,同沙侓,點完餐之後無耐就黎咗個沙侓,酸酸甜甜咁,食飯之前酲酲胃先,之後就可以食更多,碟沙侓入面有新鮮蕃茄,鮮甜菜,爽口既青瓜,仲有栗米,不錯不錯‵食完個沙侓,仲有有餐湯同蒜蓉包,餐湯容易入口、蒜蓉包夠脆口。嘩嘩嘩。。。主菜終於來了。。。。。份量超多,好有誠意!!!!!一直都擔心夠吾夠飽,黎到之後我地擔心食吾曬!個漢堡好大個,配上多汁既鵝肝,厚厚的肉,仲有蕃茄等等,食洛去好滿足,另外配上粗薯條,本人好鐘意食粗薯條,所以好開心!!!!叫左個晚餐之外,仲叫多個小食拼拼, 個小食有粗甜反薯,超級無敵好味,食洛去吾油,甜

一直都擔心夠吾夠飽,黎到之後我地擔心食吾曬!

叫左個晚餐之外,仲叫多個小食拼拼, 個小食有粗甜反薯,超級無敵好味,食洛去吾油,甜甜地,夠粗身,我會為左個粗甜薯再黎多次!!!!!除此之外仲有雞翼,同埋超級厚既一磨茹。

要提一提個茹,超級多肉汁,一點都不乾,配上一點煙肉同芝士夠曬野味
最後我覺得尼個價錢食到咁高質的食物係超值的!!!!