2008-01-01 22 瀏覽
今次與老婆前來, 與上次相隔一個月左右, 聖誕關係, 最低消費每位$100.跟上次一樣, 每人order一個主菜跟餐然後share食, 今次再加一個小食炸洋蔥. 主菜分別是海鮮意大利飯及焗三文魚墨汁面.先上的湯保持水準, 忌廉湯creamy之餘亦滑口, 老婆的洋蔥湯十分香濃也不錯. 緊隨上檯的炸洋蔥圈炸得脆口, 內裡的洋蔥香甜保持水份, 合格有餘, 可惜份量較小.主菜之一意大利飯跟上次的一樣, 材料包括魷魚, 蝦及青口.不過對於不喜愛芝士味的事頭婆來說就不合胃口, 吃上兩三口已覺滯膩. 可憐其後的焗三文魚墨汁面又係以白汁調味, 令到事頭婆大呼無癮, 不過這個白汁的調味又的確係重手左, 芝士及奶味都有點過濃, 比較漏. 不過面身煙韌彈牙, 三文魚亦新鮮, 而且份量十足, 都幾抵食.來過兩次, 食過意大利飯, 焗意粉同漢堡飽, 都係覺得漢堡飽最出色!