(非會員)
2008-01-05 13 瀏覽
成日聽人話力奇有幾好食幾抵食, 早幾日就同成班朋友一齊去la~我地10個人, 叫左以下食物1)1隻象拔蚌(刺身,爽~ 但都成5舊水一隻)(2)8隻鮑魚(其實我覺得好普通, 我地片黎食, 好似無咩味. 但d朋友就話好正囉)(3)1個豬骨煲(呢個就真係抵食啦~ 最正係加左鳳爪, 好味~ 勁膠! 個湯本身好淡味. 但真係超大個. 勁多粟米, 南瓜, 蕃茄etc, 要有6個人先食得晒)(4)1個鴛鴦鍋(普通野, 無香味)(5)本地手切肥牛(切得唔夠薄, 好普通)(6)機切肥牛(呢碟就好野, 夠薄夠牛味, 唔好晒錢食手切野!)(7)手打蝦丸墨魚丸(係好味, 蝦丸係大大隻蝦響道, 唔係蝦膠feel, 朋友話好正, 真材實料, 我就覺得d料真係太實, 好似食緊灼蝦咁)(8)海蝦(肉地好實淨, 好野)(9)魚皮, 脆肉鯇, 白鱔etc環境比想像中好, d野都幾大碟頭, 幾抵食!不過唔好expect有任何服務, 有人幫你執位已經非常好, 因為兩個阿姐睇成20張table. 真係做到氣咳. 不過純粹成班朋友食飯貪抵食新鮮, 力奇都係唔錯既選擇.
我地10個人, 叫左以下食物:

(1)1隻象拔蚌(刺身,爽~ 但都成5舊水一隻)
(4)1個鴛鴦鍋(普通野, 無香味)
(5)本地手切肥牛(切得唔夠薄, 好普通)
(8)海蝦(肉地好實淨, 好野)
(9)魚皮, 脆肉鯇, 白鱔etc

環境比想像中好, d野都幾大碟頭, 幾抵食!