2008-08-12
成日喺報章雜誌睇到話呢到嘅buffet好抵食,所以落船,大家殺到去金沙book位,由於食buffet地方位於賭場內,所以十八以下小朋友就無緣去試。首先係價錢,$218加一,真係唔貴,以呢個價錢於HK食,只可以食個tea or lunch buffet,何況呢到係勁多野食呢有冷盤、熱莗、魚生、甜品、飲品(橙汁、酸梅湯、蘋果汁)任飲。雖然生冷食物唔係我杯茶,但眼見同事不停食蟹腳、生蠔、凍蝦等就知道應該不錯,但我就只試左少少蟹腳,我試嘅就頗咸,但同事果啲就有咸有唔咸,唔知點解? 可以用鹽水浸洗過。我試嘅主要係熱嘢,雖然唔係咩名貴菜,但整體做得不錯,而且開房式kitchen,大家可見到師傅不斷即整食物補給。甜品方面大家最愛就係疏乎理,因為係即整睇住佢出爐,所以不少人排隊等,依家細細杯,所以一食再食。服務方面,侍應都好nice,碟都清得好快,比起HK酒店啲侍應真係勝一籌,抵讚!