2008-09-09
女人街裡面其實真係有唔少出色嘅食店, 礙於街邊放滿攤檔, 間接令到好多食客錯過左! 早兩日師傅再次黎到女人街, 而目的地就係呢間食店!師傅都有好耐有吃過人式鐵板燒, 難得食到呢度可以食番餐! 兩口子入到去, 人客唔多, 大把位, 不過最好就係可以坐喺鐵板師傅面前, 因為可以邊看邊吃! 坐底即刻睇下食咩好啦, 商量一陣, 即刻落單, 皆因師傅勁肚餓! 師傅揀左幾款食物鐵板燒, 有牛柳, 羊鞍, 銀雪魚, 珍寶鮮生蠔, 再加左兩款壽司, 一款係熱浪卷, 一款係蝦兵卷, 再加左一枝波子汽水, 同一杯橙汁!先講下鐵板燒, 牛柳份量都幾大件, 肉質新鮮軟熟, 有牛味, 加上煎得好香, 配埋蒜香, 都幾好味, 唔錯; 而羊鞍一客得兩隻, 羊鞍唔算好肥, 不過就非常香酥, 而且肉質好嫩, 幾好; 銀雪魚亦都煎得好香, 魚身夠鬆軟, 不過都幾腥, 唔多吸引, 扣唔少分; 珍寶鮮生蠔鐵板燒師傅都係第一次, 起初都幾擔心, 皆因都幾驚會燒得又老又韌, 點知放入口發覺都幾新鮮, 幾軟熟, 一d都唔老, 再加埋煙肉燒得非常香口, 真係唔錯!而熱浪卷就幾鬼得意, 熱浪卷裡面有d蟹柳, 配少少沙律醬, 而外面就係
而熱浪卷就幾鬼得意, 熱浪卷裡面有d蟹柳, 配少少沙律醬, 而外面就係一粒粒碎嘅熱浪薯片, 入口都幾醒胃加上好有創意, 掂喎; 而蝦兵卷就係壽司裡面卷住蝦肉, 而外面就鋪滿蟹子, 都幾好味, 但如果要揀師傅覺得熱浪卷吸引少少! 飯後仲送上兩客雪糕, 有芝麻同綠茶味, 芝麻就幾甜, 唔夠香, 反而綠茶清清地, 冇咁甜好味d!
總括黎講食物質素都幾好, 服務殷勤有禮, 而地方都幾舒服, 加上唔多人, 靜靜地都幾好, 而價錢都唔平架, 埋單啱啱五舊水, 不過如果單以鐵板燒黎講, 就都算經濟, 可以接受啦; 師傅覺得如果想試下鐵板燒, 呢一間都絕對試得過, 所以一定有機會再黎, 笑臉值得一比!