2008-09-27 23 瀏覽
今日出去旺角之前, 就去0左<OK便利店>買0左枝北海道豆漿($6.8), 其實係實實梨介紹我飲的, 好滑好香, 而有好有豆味, 值得一試!!! 之後就同祖安去試<阿土麵線>, 因為睇食評d食家話都似台灣的<阿宗麵線>, 我好鐘意食0架, 所以好有期望的!!! 去到0既時候, 冇也人, 環境衛生都ok, 不過附近車又多, 人又多, 而且又熱, 所以食起上0黎都覺辛苦的!!! 1. 阿土麵線(細碗$12) + 蚵仔($6) = $18 ~ 阿土麵線本身已經包括大腸, 芫茜及香醋等配料, 因為祖安唔鐘意食大腸, 所以佢0個碗d 大腸俾埋我, 哈哈, 正!!! 係我食之前, 我就加0左辣菜甫及辣蘿蔔, 不過下次唔會落咁多, 因為真係好辣, 但係又好惹味喎!!! 柯仔夠大粒, 而且唔會好腥, good, 帶子就普通!!! 印象中, <阿土麵線>跟<阿宗麵線>都有八成相似, 味道不錯. 祖安就覺得d 芫茜有d 怪味, 不過我就覺得浸一浸先食, 味道更好!!!P.s. 1/10 - 7/10 出發去台灣啦, 到時會

P.s. 1/10 - 7/10 出發去台灣啦, 到時會再一試<阿宗麵線>!!!

整體評價:<阿宗麵線>0既粉絲必到之處!!!
阿土麵線 + 蚵仔
  • 阿土麵線 + 蚵仔!!!