2009-04-07 24 瀏覽
尋晚同朋友仔出城,原先諗住打邊爐,但又冇好idea,最後search左呢間海鮮站一試,我地訂左7點,早左到已經有位。跟手就點左以下呢d海鮮喇。值得一提,佢地有個好好嘅service,就係一種海鮮,佢可以幫你分開煮,好似我地點左蒸聖子皇,三隻辣兩隻唔辣都得,又唔會加煮功費用。比起去西貢食化算好多,又冇最低消費,就算兩個人去食,都可以試好多種類 中蝦沙律 - 雖然得兩隻蝦,但生果好新鮮,又用芒果汁代替沙律醬,幾特別 脆螺 - 好大隻,比起酒店buffet d大隻好多,清甜爽脆仲冇沙,正! 生蠔 - 我地叫左三款,有珍寶、蘇格蘭同埋唔記得左邊度嘅蠔,朋友仔話好正! 加菲蟹 - 凍食,點唔點醋都好食。 元貝 - 因為我地想食薯蓉,老闆就幫我地改左用薯蓉焗,效果超好! 聖子皇 - 蒜蓉蒸,三隻辣兩隻唔辣分開上 服待週到! 龍蝦湯 - 唔腥,都幾濃味,仲有蒜蓉包跟埋一齊上! 焗珍寶蠔 - 其中一個朋友仔暫時唔食得生野,所以叫左隻焗蠔比佢頂住先

加菲蟹 - 凍食,點唔點醋都好食。

聖子皇 - 蒜蓉蒸,三隻辣兩隻唔辣分開上
服待週到!
龍蝦湯 - 唔腥,都幾濃味,仲有蒜蓉包跟埋一齊上!

中蝦鮮果沙律
薯蓉焗元貝
聖子皇
龍蝦湯
薯蓉焗珍寶蠔
  • 薯蓉焗元貝,中蝦沙律