2009-06-14 17 瀏覽
點咗雜誌上介紹既<灰姑娘>材料包括日本南瓜雪花冰底,玫瑰花蜜,紅豆,寶石珍珠,三色蒟蒻.唔係好食到南瓜味,反而食到有淡淡既奶味.口感軟綿有d似雪糕得黎但又食到一絲絲冰既感覺.玫瑰花味好馥陏,超甜,加埋落d刨冰度食就啱啱好.原粒紅豆好有口感.寶石珍珠其實係七彩顏色既珍珠,繽紛奪目.仲好彈牙唔黏口.埋單既時候同好nice既老闆娘傾咗幾句. 原來佢哋所有既刨冰都加咗奶(證實我既味蕾無出錯).因為唔加奶d冰太硬刨唔到. 八卦既我仲問老闆娘南瓜係唔係真係日本返既,老闆娘好老實話係購自city super既日本南瓜. 佢話可能呢排唔當做所以味道淡d(因為佢哋係無加香精既).ps.唔知係咪因為灰姑娘坐南瓜車,所以用上南瓜冰底呢?! 好有意境既甜品

灰姑娘
2009-06-14
$36 (其他)
灰姑娘