餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2K
2010-01-30 29 瀏覽
29-1-2010從覓食王的食評及相片得知灣仔開了間「疑似澳洲牛奶公司」, 無獨有偶朋友亦留意到「華康對面開咗間新冰室喎」, 是日 dinner 就嚟試試. 叫了兩份「營養餐」, 有火腿 + 炒蛋 + 多士, 跟一杯飲品 ($24), 同澳牛的「快餐」一模一樣 我飲熱奶茶, 面頭勁多泡 (!?), 飲落好滑, 茶味香, 奶味亦香, 無澀味, 正! 好耐無喺灣仔飲過咁好飲的奶茶, 值得試試.朋友飲凍奶... 店方講明用「北海道 3.6」牌, 飲落夠晒清香滑口, 不過俾我叫的話, 我會飲熱的. 多士烘得微燶, 食落內夠軟熟, 不過外唔夠鬆脆, 牛油份量剛好但又唔夠「鹹」, 佐敦嗰邊好食好多喎!炒蛋賣相滑溜, 食落亦然, 蛋汁夠, 無佐敦嗰邊的咁油, 不過亦唔及佐敦嗰邊的香, 輸一個馬鼻咁多.火腿就唔評了, 味道「金妹」成咁, 唔係要寫幾百字呀嘛? 食物不錯, 配套就比佐敦嗰邊好得多, 環境就光鮮企理又十分乾淨; 伙計哥哥們又友善有禮, 食完仲可以繼續坐多陣, 同佐敦嗰邊的「打仗」場面完全兩個世界. 埋單每人 $24, 又多個「快食」開飯點, 值得試試. 下次食奶油豬
29-1-2010

我飲熱奶茶, 面頭勁多泡 (

火腿就唔評了, 味道「金妹」成咁, 唔係要寫幾百字呀嘛?

環境好乾淨!
熱奶茶及... 凍奶茶走茶? 哈哈
疑似澳牛「快餐」
炒功 ok, 雖然仍然係澳牛好食 d
2010-01-29
環境好乾淨!
熱奶茶及... 凍奶茶走茶? 哈哈
疑似澳牛「快餐」
炒功 ok, 雖然仍然係澳牛好食 d
  • 奶茶最好; 炒蛋也不錯