2014-06-18 3032 瀏覽
距離上一次食via tokyo 2日之后因為見到via tokyo嘅instagram話只要follow左佢地個instagram就送雪糕,但係只係6月16做到6月18,所以就拿拿臨約朋友去去到之后原來送果杯雪糕堂食嘅話就要叫多一樣野,但係大熱天時我同友人都吾想喺條街到咁耐所以就喺入面叫多樣野堂食我叫左matcha latte, 之前喺openrice見到好多人都有叫話好味仲有得拉花添!Medium就32蚊!我膽粗粗咁問職員可吾可以拉花師奶(my favourite!),職員好nice咁應承左我等左10分鐘到,途中仲好擔心自己係咪比左個苦差人呢?睇openrice又好似無一杯係有花師奶嘅,會吾會好難拉呢?之后當個staff擺杯latte喺我前面後,我不斷對杯latte傻笑,實在太靚好似,吾捨得飲!不過最后就梗係飲左啦哈哈,緑茶香味夠濃吾澀,成杯latte好滑,飲完之后緑茶味仲徘徊個口好耐,個人認為好飲過starbucks!飲完自己好warm!至於送果杯雪糕我就試焙茶味,焙茶即係烘焙過嘅緑茶,我鐘意果種帶緑茶香味但有燶燶地嘅味道!LIKE!好窩心嘅一間小店,一定會再嚟!
距離上一次食via tokyo 2日之后

好窩心嘅一間小店,一定會再嚟!
  • matcha latte