2014-07-08
呢幾日太陽咁好真係令人好想去渡假, 朋友同我講GLASSHOUSE 個FEEL 同個VIEW 都唔錯, 推薦我來試下。於是下午見完客就一個人去坐下, 真係無介紹錯喎!!去到門口果陣覺得佢個露天位真係好靚喔! 不過怕曬既我都係好似坐入面好D, 下次來要試下坐出面先一入到去見到成間都係花花草草真係心情都好返晒, 真係有少少城市中的綠洲既感覺, 好好呀餐廳侍應見我一個人來就安排左我坐窗邊位, 望到晒成個VIEW 正呀~~ HEHEHEH 之後就比MENU 我同問我食咩, 哈哈哈, 好多選擇我需要D時間。唔係好肚餓既我就試下個甜品先, 就叫左個 推介既Fresh Coconut, shaved oce and a touch of Malibu liquor 來試下, 聽個名會令人幻想到椰林樹影的場面, 哈哈哈正, 正正呀! 估唔到真係成個椰子上嫁, 侍應拎比我果陣真係令我心花怒放左一下味道清甜又夠醒神, 夏天食真係岩晒, 加上有少少Malibu 味所以唔會得一隻椰子味咁簡單, 加上少少酒咪真係好吸引喔! btw 我覺得glasshouse 既伴碟同食物既賣相真係做得唔錯, 我見周圍其他人食緊
好好味好快食完之後想坐多一陣, 於是侍應就提議我飲少少cocktail, 一開始都怕會唔會醉嫁.... 不過佢又話酒精唔係好高所以ok, 咁就試下啦。 佢比左個ipad 我睇d 飲野, 好多野飲喎 仲好多都好靚tim
叫左The Floating Heart 用Martini glass 既, 哈哈哈, 好渡假
呢次一個人來渡假好滿意呀, 下次叫埋d 朋友一齊上來先 相信夜晚應該又會更加靚多.謝朋友好介紹啦