行開尖沙咀,好難先諗到食咩好,行行下望到樓上既牌,覺得幾特別,就上左黎試下!烤美國西冷扒($178)配牛肉濃汁,嗌左Medium肉既粉紅好靚,烤得幾好,扒既份量唔細,肉質有些少咬口,好味,食完好飽肚!旁邊仲有一筒薯格,熱辣辣上碟點埋茄汁好正。沙律菜夠新鮮清甜,仲有好好味既烤蒜頭,烤得岩岩好,夠稔夠甜,作為西冷扒既配菜相當出色,仲要好健康添,食哂成個都完全無問題韓式惹味醬燒豬肋骨($128/半份;$188/全份)半份都有5條,全份應該有10條,份量多,韓式醬料用黎燒,香而不辣好惹味,離骨程度都幾好,肉質夠稔。配既醬汁可以唔點,已經夠味夠香,不得不提,薯格份量超級多!薄荷朱古力咖啡($38)底層有薄荷啫哩狀既野,飲之前記得要攪均先好飲,好難得1杯mocha係會飲到淡淡既薄荷味但係唔搶玫瑰朱古力($35)有Halloween既特色拉花,勁有心機去拉個花,但杯野無凍到,飲落去飲到好香既玫瑰香,比起預期中淡淡既玫瑰香濃得多,仲有d花瓣係度朱古力波(Marshmallow Chocolate Ball on Fire $68),未食之前有表演睇, 酒點著火,再倒落個朱古力球慢慢溶開見到入面既棉花糖
烤美國西冷扒
烤美國西冷扒($178)
配牛肉濃汁,嗌左Medium
烤美國西冷扒
旁邊仲有一筒薯格,熱辣辣上碟點埋茄汁好正。
韓式惹味醬燒豬肋骨
韓式惹味醬燒豬肋骨($128/半份;$188/全份)
薄荷朱古力咖啡
薄荷朱古力咖啡($38)
玫瑰朱古力
玫瑰朱古力($35)
慢慢溶開見到入面既棉花糖,食落去會食到濃朱古力味,呢個生日既話免費送架,不過要預早Book位。
EtonMess
EtonMess($88)
呢杯兩個人Share就岩岩好,擺得好靚,一開始會有煙既效果,係煙燻蘋果木,唔會影響甜品既味道
EtonMess
配以新鮮既士多啤梨同Vanilla Yogurt,有d玫瑰唔會太甜得黎又好味!
韓式惹味醬燒豬肋骨
薄荷朱古力咖啡
玫瑰朱古力
2015-10-14 956 瀏覽
朋友生日,做搞手其實都不易,除了要照顧一大群人的喜好外,亦要考慮地點、切餅費等問題,然後再偷偷買蛋糕製造Surprise。要容納一行7人,搞生日不是唱k、火鍋、中菜等,就是Cafe,經多番網上搜尋後,發現Our Wonderland地點及環境很好像不錯,而且切餅費每個$50也划算,故決定來試試。認識多年的朋友們,雖然也Sense到每年也會有蛋糕,但為慶祝一番,也是不可缺少之物吧。小妹在入座前先買蛋糕,再放回餐廳。甫出升降機,被前方的圍牆設計吸引,下面放著紅色的坐椅,洋溢歐洲氣息。侍應幫忙將蛋糕Keep起,放在雪櫃內,然後小妹就扮若無其事,回到港鐵站一帶等待朋友來臨。等了幾位好友後,再回到餐廳,餐廳氣氛不錯,燈光偏暗,加上枱上的蠟燭,富情調。雖然我們7人,但因不用想太多,便點了6人Set套餐再加大批。餐湯及甜品等也可happy share,故問題不大。是日餐湯是紫薯忌廉湯,味道超級怪怪,紫薯是甜的,忌廉是鹹的,完全不夾,喝了幾口便停了。附上的餐包與別的餐廳不同,非常鬆軟,蘸上橄欖油一併吃更不俗。蘋果鮮蝦沙律配檸檬橄欖油,沙律非常新鮮,尤其是鮮蝦,爽口鮮甜,而配合檸檬橄欖油,帶點微酸,開胃

紫薯忌廉湯
蘋果鮮蝦沙律配檸檬橄欖油
蘋果鮮蝦沙律配檸檬橄欖油,沙律非常新鮮,尤其是鮮蝦,爽口鮮甜,而配合檸檬橄欖油,帶點微酸,開胃十足。
墨西哥雞卷配蕃茄沙沙及牛油果醬
小食任選其二,先來墨西哥雞卷配蕃茄沙沙及牛油果醬,雞卷皮薄鬆脆,叉子一吉便散開,內裡的雞卷鮮嫩,夾了蕃茄沙沙,味道較酸。
小食拼盤
小食拼盤尚算份量足,有炸雞鎚、炸芝士、吉列炸蝦及洋蔥圈,全部也脆口而不膩,小妹較愛炸芝士,咬一口外層超脆的濃郁的炸芝士,芝士即一條條般拉出來,味道不錯。
夏威夷千島菠蘿火腿薄餅
接著上的是夏威夷千島菠蘿火腿薄餅,薄餅脆口,上層的菠蘿及火腿頗新鮮,每啖帶有濃郁的千島醬及芝士味,味道足,很好吃!
巴馬火腿薄餅
怕6人餐不夠吃,我們另點了店員推介的巴馬火腿薄餅,味道比預期中失望,雖然帶點微鹹巴馬火腿新鮮,但薄餅沒有醬汁調味,令整個批很乾身,味道偏淡,而且批身比較燶。
芝士香草汁露筍意粉
意粉芝士香草汁露筍意粉味道完全失望,沒有芝士味,意粉味道怪怪的,仔細地吃會有少少就會發現帶點像沙粒的口感,奇奇怪怪。
茄乾醬素菜意大利飯
茄乾醬素菜意大利飯,雖然用上味道濃的茄乾醬製成,但意大利飯不入味,像是分開煮,而且飯身質感硬,不討好。
香蕉蛋糕忌廉杯
香蕉蛋糕忌廉杯細細杯別緻,為是日甜品。底層是忌廉,上層是蛋糕,香蕉味蛋糕鬆軟可口,又不太膩,不過美中不足的是忌廉在底,單吃忌廉亦太甜,但杯子太細不能將忌廉及蛋糕混合,無奈地只好留下一大舊忌廉。
侍應示意可上蛋糕,由於我們的蛋糕外殼比較硬,為免蛋糕受損,所以他們細心地將蠟燭插在忌廉上後再燃點,而捧出來的時間,燈光亦同時配合,稍為關暗,朋友見蛋糕,也出發驚喜的表情。

若評價,單求環境及服務做得不錯,但價錢偏貴,只能說食物味道的確要加以改進,只憑環境作賣點是不夠。

2015-10-11
  • 夏威夷千島菠蘿火腿薄餅
2015-08-14 2579 瀏覽
今年生日, 留港慶祝; 第一餐生日飯 - OUR WONDERLAND我們正在考慮選兩份二人餐或四人餐...最後因為好友送上蛋糕!選了兩份二人餐是日餐湯南瓜湯加上少少煙肉粒!意大利香草包暖暖的香草包夠軟, 配橄欖油蘋果鮮蝦沙律配檸檬橄欖油友人話 : 好味小食拼盤 (烤雞鎚, 炸芝士, 吉列炸蝦)友人話 : 烤雞鎚好入味!炸芝士 - 外脆帶少許香草味, 內有濃濃芝士香吉列炸蝦 - 外脆蝦肉鮮煙肉蛋黃汁意粉咸香煙肉; 蛋黃汁不膩; 意粉柔軟剛剛好意大利水牛芝士薄餅 (小)餅底夠薄又香; 濃郁芝士味南瓜汁素菜意大利飯意大利飯軟硬適中, 香滑南瓜汁!煙鴨胸香桃薄餅 (小)沒有香桃味的薄餅改其他飲品每杯加 $10熱薄荷朱古力每啖熱朱古力有薄荷清香熱玫瑰朱古力熱朱古力陣陣玫瑰花香好友送上蛋糕! 多謝親愛的OUR WONDERLAND 總結: 值得一試!
選了兩份二人餐
是日餐湯
南瓜湯加上少少煙肉粒!
意大利香草包
暖暖的香草包夠軟, 配橄欖油
友人話 : 好味
小食拼盤 (烤雞鎚, 炸芝士, 吉列炸蝦)
友人話 : 烤雞鎚好入味!
炸芝士 - 外脆帶少許香草味, 內有濃濃芝士香

吉列炸蝦 - 外脆蝦肉鮮
煙肉蛋黃汁意粉
咸香煙肉; 蛋黃汁不膩; 意粉柔軟剛剛好
意大利水牛芝士薄餅 (小)
餅底夠薄又香; 濃郁芝士味
南瓜汁素菜意大利飯
意大利飯軟硬適中, 香滑南瓜汁!
煙鴨胸香桃薄餅 (小)
沒有香桃味的薄餅
改其他飲品每杯加 $10
熱薄荷朱古力
每啖熱朱古力有薄荷清香
熱玫瑰朱古力
熱朱古力陣陣玫瑰花香
好友送上蛋糕! 多謝親愛的

OUR WONDERLAND 總結: 值得一試!
2015-05-08
2015-06-12 3976 瀏覽
我地book 左16成人, 3個小朋友, 包場party 範圍, book 枱果時話唔想set 枱成長條形, 想大長方形, 佢話佢地都有張大枱, 到時我地想點set 都得. 佢地要求落訂500蚊, 我地都好合作落訂.去到, 都係set 成長條形, 佢迫我地要buffet形式咁坐, 就咁拎住隻碟食, 我地有3個小朋友, 唔方便行出行入拎野食, 想坐定定舒舒服服咁食, 我地要求佢set 2 行枱, 佢話" 佢地話佢地包場係要party形式, 要咁樣set 枱, 佢地要做生意, 冇多啲枱可以提供", 大佬呀, 18個人, book 枱果時已講左, 得幾張枱點夠用. 我地包場唔係生意?? 氹你落訂就咩都得? 3000最低消費換來咁既服務? 最後佢俾多一張枱我地.全間餐廳只得一張bb櫈, 我地3個小朋友, 我book 枱時都book 埋bb櫈, 去到, 佢又話" 張bb櫈俾人用左, 佢地冇mark 到, 你地小朋友咁細都用唔到bb櫈" 3個小朋友, 行得走得... 是旦一個都用到張bb櫈, 自己做錯野就話我地小朋友用唔到bb 櫈, 咩服務態度!! 上菜又慢, 我諗唔到有咩原因再去...安

最後佢俾多一張枱我地.

上菜又慢, 我諗唔到有咩原因再去...

安排十分差, 預先既要求又唔理會, 同電話傾好安排兩回事, 又唔夠冷氣, 包場範圍又熱...

食物方面,質素又一般,墨汁意大利飯OK,幾特別,鵝肝PIZZA, PIZZA 餅底很乾,如餅乾般。

我地係餐廳訂了一個茫果拿破崙蛋糕。味道一般,中間茫果cream 又唔太似茫果味,味道少少怪。

希望其他食客注意, 貴餐廳都檢討下...
18個人點夠枱用呀??
2015-05-09 4934 瀏覽
We were looking for a quiet place to talk and my friend suggested to go here. This restaurant gave me a cozy feeling. There were also lots of food to choose from. Firstly, we ordered some wine because it was on promotion. We started wit caesar salad, the vegtables in the salad were crispy and I enjoyed the bread very much. Fried calamari were seasoned prefectly, they tasted so nice with the sauce. Deep fried portobello was basically fried mushroom but somehow they tasted so yummy, especially with the honey pannery mustard!

Our mains were linguini with Shrimp in Pumpkin cream sauce, my friend liked this dish very much as the pumpkin sauce was not too strong and the pasta were not too soggy. Seafood Risotto in Ink sauce was one of my favourite because it was not too mushy. Margherita Pizza was the best, who doesn't like pizza especially with lots of cheese. The dough was crispy and all the ingredient were tasty.

To end with our dinner, I ordered an Ice caramel coffee with Apple & Berries Crumble with vanilla ice-cream. I could smell the apple crumble coming from a distance, it was crispy outside and soft inside.

Will definitely come back!
Seafood Rosotto in Ink Sauce
Liguini with Shrimp in Pumpkin Cream Sauce
Ice Caramel Coffee
Deep Fried Portobello & Waffle Fries served with honey Pannery Mustard
Caesar Salad
Fried Calamari
Margherita Pizza
2015-03-20
2015-03-22 6254 瀏覽
來到太興廣場的5樓,一出𨋢,就見到Our Wonderland,正是這天午餐的目的地。午餐有4個選擇,我倆都加$5轉朱古力。我的Hot Rose Chocolate和友人的Cold Mint Chocolate。熱朱古力有心型的拉花,再以朱古力醬畫上裝飾,加上玫瑰的點綴,很美。味道跟三花的即沖朱古力如出一徹,但加了玫瑰的香味,偏甜。午餐配松露野菌忌廉湯和田園沙律。湯很香,傳來陣陣的松露味,可是吃下去淡而無味,喝幾口就放棄了。沙律讓我想起小時候pizza hut的salad bar,拿著木碗子,盡最大的努力,堆出一座小山拿回座位,期待著大伙兒為沙律山歡呼。沙律吧裡,正是這些,有菠蘿,煙肉碎,青瓜,車厘茄,粟米,麵包粒,生菜,還有千島醬。這個田園沙律加了近年才興起的紅菜頭,還有紅肉火龍果。值得一讚的是,把塗了牛油的麥包粒烘脆而成的麵包粒,香濃的牛油味中帶麥味,幾特別。忌廉汁海鮮意大利飯忌廉味道剛好,不會太溜。飯粒軟硬度適中。蝦,青口和墨魚切成小粒,跟飯的大小相約,這些細微位做得很足,不錯。菠菜鯷魚火腿薄餅烘得很脆的薄餅,中間鋪了厚厚的芝士,蕃茄味鮮,以鯷魚和火腿的咸,加上少許香草醬作調味,
午餐有4個選擇,我倆都加$5轉朱古力。
忌廉汁海鮮意大利飯
菠菜鯷魚火腿薄餅
烘得很脆的薄餅,中間鋪了厚厚的芝士,蕃茄味鮮,以鯷魚和火腿的咸,加上少許香草醬作調味,味道不錯。要趁熱食,放涼後,芝士變硬,厚厚的芝士反而影響了口感。
以此價錢來說,主菜的質素算是不錯。星期六的下午,只有寥寥數枱客人,看來店方需要多點宣傳,但對多月沒見的我倆來說,則是個好地方。看著窗外尖沙咀的街景,邊閒聊大家的近況,是個寫意的下午 。
2015-03-21
很喜歡這所餐廳,各方便都很令人滿意這餐廳光線較暗,桌上有蠟燭,所以說很適合情侣吃一頓浪漫的晚餐~ 侍應服務不錯,很主動加水,看到我們有袋便拿了一個大盒讓我們裝起。食物水準也不錯,我們點了一個二人套餐(~$400,另加一),食物如下:1. 蒜蓉包: 頗香軟2. 西湯3. 小食拼盤 (炸蝦 + 炸雞脾 + 炸芝士): 最愛炸芝士! 真的能拉絲!!! 炸蝦也很香~ 炸得並不油膩4. 千島PIZZA: 很大個,餅底很脆,用料不吝嗇,有很多芝士,正!5. 意大利飯: 意大利飯比較令人失望,口感及味道均一般......6. 餐飲這個二人餐的份量很多,我跟男朋友撐大肚皮也吃不完~整體很滿意,是一個不錯的選擇
很喜歡這所餐廳,各方便都很令人滿意

1. 蒜蓉包: 頗香軟
2. 西湯
6. 餐飲

這個二人餐的份量很多,我跟男朋友撐大肚皮也吃不完~

整體很滿意,是一個不錯的選擇
2015-02-26
  • 小食拼盤
比情人節早一晚出外食飯,所以餐廳內坐滿的仍然是群組朋友,未見太多情侶慶祝餐廳在做宣傳,78元兩杯指定的紅白酒。白酒偏酸,味道清新再來頭盤,三文魚沙律 : 沙律醬有乳酪香,三文魚放成花形,看來要預備節日,漂亮。南瓜汁鮮蝦意粉 : 味道不會過咸,濃度剛好。蝦很爽口,南瓜汁清甜。巴馬火腿忌廉汁闊條麵 : 花形的巴馬火腿,肥瘦適中。闊條麵彈牙很實在的感覺,忌廉汁不會油膩亦不會重奶味,令麵條吸收醬汁後依然清新。

餐廳在做宣傳,78元兩杯指定的紅白酒。白酒偏酸,味道清新

2015-02-13
  • 鮮蝦南瓜汁意粉
2015-02-15 5128 瀏覽
9.1.2015 Friday逢星期五一定同一班同事出去食,今次就黎到位於尖沙咀金馬倫道太興廣場既樓上cafe - OWL Our Wonderland  我地預先boo左檯,去到都仲有好多位 裝潢帶點型格工業風,落地玻璃窗透入天然日光,環境舒適,座位寬躺 Set Lunch menu  自助沙律吧一次+餐湯+主菜+飲品 餐湯足料咬出細細粒蝦肉,但味道一般~salad係自助自由配搭,每人限拎一次! 醬有幾種選擇eg.千島salad好味,菜夠新鮮~野菌忌廉汁雞絲意粉個汁口感creamy ! 味道不過不失啦~份量小,女仔都唔夠食~ assume我地有湯+salad夠飽?!
9.1.2015 Friday

我地預先boo左檯,去到都仲有好多位

Set Lunch menu

自助沙律吧一次+餐湯+主菜+飲品
餐湯足料咬出細細粒蝦肉,但味道一般~

salad係自助自由配搭,每人限拎一次!
醬有幾種選擇eg.千島
salad好味,菜夠新鮮~
野菌忌廉汁雞絲意粉
個汁口感creamy ! 味道不過不失啦~
份量小,女仔都唔夠食~
assume我地有湯+salad夠飽?!

2015-01-09
2014-11-28 8249 瀏覽
是日慶祝好友生日,來到wonderland. 平日七時三十分到達, 訂了枱, 不用等候便可入座. 想不到平日這麼早也差不多八成full house, 真旺場. 場內一貫樓上café格局, 暗暗的燈光, 背景播著pop music, 感覺也頗relax.點選了黑松露意大利飯(HK$144), Parma Ham Pizza 巴馬火腿薄餅(L)(HK$185), 點選了鮮蝦南瓜汁扁意粉(L)(HK$148).侍應先送上黑松露意大利飯, 分量不多. 試一口, 意大利飯夠硬身, 有咬口. 可是黑松露味道不明顯, 胡椒粉味反而很重, 這可是吝嗇之過, 非常敗筆.Parma Ham Pizza 巴馬火腿薄餅, 薄餅餅底夠薄夠香脆, 讚! parma ham薄薄的一片亦帶點油脂, 配上火箭菜的苦澀中和其油膩感, 也算不錯, 要是芝士再香濃一點則完美了.鮮蝦南瓜汁扁意粉, 南瓜汁似乎不太適合配意粉, 全因意粉未能吸收南瓜汁的精華, 感覺有點分離, 味道亦偏甜.大蝦口感夠爽, 分量也有不少, 可惜鮮味欠奉,真可惜.侍應服務一般, 有改善空間.Happy birthday Sweetie!

侍應服務一般, 有改善空間.

Happy birthday Sweetie!
2014-11-27
2014-11-26 6609 瀏覽
Dinner set for two 都係$328,加埋一都係$360, 包餐湯、沙律、餐飲同兩個main dishes!蜜桃煙肉pizza餅底夠脆,一口咬落有蕃茄煙肉同蜜桃芝士,口感好豐富,又juicy蘋果蝦橄欖油沙律酸酸甜甜幾開胃,蝦仲幾新鮮tim 蛋黃汁煙肉意粉好多人推介,汁好多,但都好濃味。環境方面最大賣點係有燭光,有格調,但音樂好吵,有少少難傾計....
Dinner set for two 都係$328,加埋一

蜜桃煙肉pizza
餅底夠脆,一口咬落有蕃茄煙肉同蜜桃芝士,
口感好豐富,又juicy

蘋果蝦橄欖油沙律
蘋果蝦橄欖油沙律
酸酸甜甜幾開胃,蝦仲幾新鮮tim

蛋黃汁煙肉意粉
蛋黃汁煙肉意粉
好多人推介,汁好多,但都好濃味。

環境方面最大賣點係有燭光,有格調,
但音樂好吵,有少少難傾計....
2014-11-23
紀念日
2014-11-13 6402 瀏覽
聽朋友介紹,到這間餐廳為好友慶祝生日,一進餐廳感覺幾浪漫,因為燈光較暗淡柔和,人客大部份係斯文客,沒有嘈吵的談話聲,老友聚久傾下講下食下嘢都幾正。餐牌除了提供單點食物外,還有套餐供選擇。這次選了個六人餐,我們實際有6個大人1個小孩,六人餐算很豐富(只係HK$948);部份要選擇的菜式,我們選了小食拼盤、墨西哥雞卷配番茄沙沙及牛油果醬、夏威夷千島菠蘿火腿薄餅、番茄汁羅勒葉豬肉粒扁意粉、其實餐廳的食物整體都不錯,好夠味。當中我最愛係個薄餅,皮脆鬆化之餘材料亦好多,難得係我地傾傾下個餅都攤凍了但都仲好好食 另外個Apple Crumble也值得一提(另外散叫),酸甜度適中,不過如果個crumble再熱一點感覺更好。是日甜品其實就係brownie上加雲呢拿/十多啤梨味雪糕,味道正常,但因為當日我地買生日蛋糕,於是同餐廳講將個甜品變成生日餅,等壽星開心下。細心的侍應慢慢端來”生日餅”為朋友送上祝福。以尖沙嘴嚟講,有個咁好嘅地方,價格又咁相宜,服務都唔錯(換碟好快,侍應整體都有禮貌),真係值得推薦,我地當晚食得好開心!
2047 瀏覽
意大利香草包
墨西哥雞卷配番茄沙沙及牛油果醬
番茄汁羅勒葉豬肉粒扁意粉
Apple crumble
題外話/補充資料: 當晚也有多檯客人慶祝生日,用餐時間中聽到傳來的生日歌.....都幾好氣氛!
2014-08-27
墨西哥雞卷配番茄沙沙及牛油果醬
番茄汁羅勒葉豬肉粒扁意粉
Apple crumble
  • apple crumble
  • pizza
  • 忌廉汁海鮮義大利飯
2014-10-16 6402 瀏覽
我同另一位朋友一齊生日飯呀,仲有多謝另外兩位朋友。選擇唔算好多,可能因為咁所以keep到質素。炸魷魚,皮薄脆,魷魚易咬,好味。炸大磨菇,長條形,應該係大磨菇切開了再炸,保留了菇的汁,格格脆冇咩特別,茄汁唔夠酸。雞墨西哥卷,我地個個勁讚,雞肉嫩滑,皮夠煙韌,牛油果打滑了味道很夾,,加左中間個碟配料酸酸地好開胃。朋友勁推介肉醬意粉,肉醬勁多,而真係好好味,啲肉煮得夠林,芝士又好香,意粉有嚼勁。煙三文魚薄批,三文魚好味,同樣係打滑了的牛油果,pizza底很鬆化。呢個餐廳果然值咁多好評,樣樣都好味,環境又唔錯,又主動針水,唔算太嘈,枱面又有燭光,不過我地四人是朋友,唔洗咁浪漫,整熄左佢XD
我同另一位朋友一齊生日飯呀,仲有多謝另外兩位朋友。
選擇唔算好多,可能因為咁所以keep到質素。
炸魷魚,皮薄脆,魷魚易咬,好味。

2014-09-28
2014-09-24 5821 瀏覽
原先想去espuma,可是擾攘了近半個鐘都仲未有位(話說門口嘅哥哥聲稱要等個半鐘)於是朋友V就提議到Our Wonderland,結果嘛,都係要等,8點半呢啲時間,要等大概是常識吧! 還好,也只是15至20分鐘,我們仨被安排坐在最角落最唔通風靠窗的位置,無關係,三個女人一個墟,我都怕嘈住其他人!有選擇困難症嘅我o地,好快就揀咗個2人set,再加咗個黑松露意大利雜菇雲吞跟餐嘅南瓜湯稍為淡咗少少,而果幾塊麵包仔,我個人就覺得幾好食,碟醋就杰左啲咁啦(有啲似係蠔油咁)侍應姐姐好好,見我o地share1個2人set,都主動問「要唔要多隻碗分湯飲」(其實真係好common sense,不過又真係唔係每個人都會咁樣問)之後上嘅小食併盤,有3款,每款2件,個tempura都幾好味嘅,至少唔粉,炸雞膇就正正常常,至於炸芝士,就麻麻啦!(仲以為會係流心㗎添! 有點失望..)黑松露意大利雜菇雲吞($72),有冇黑松露都已經係其次,反正以價錢來說,大家都唔會預計有幾多/幾正嘅黑松露,最重要係,個雲吞皮真係太厚,感覺好似食緊上海水餃咁…我對忌廉汁海鮮risotto就無乜意見,只係朋友啲米有啲生,呢個都係個人口

我對忌廉汁海鮮risotto就無乜意見,只係朋友啲米有啲生,呢個都係個人口味啦,我知道傳統意大利飯,飯粒應該會比較有咬口,外層煙韌,飯粒中間應該係半生熟嘅! Anyway,呢個飯so far so good啦!

最後都係水牛芝士pizza,可能侍應姐姐見我地枱面啲嘢未食晒掛,我地一度以為佢唔記得左上pizza,所以都忍唔住要催下,結果侍應姐姐話「好呀,我上埋畀你地」幾驚已經攤凍晒呀!(又點會咁呢!哈哈哈哈)pizza上枱嘅時候熱到差啲熨親手,又脆又香又好食!

跟餐+10就有其他飲品,凍熱都係一樣價,都幾均真,不過我點嘅hazelnut coffee 就無乜特別,不提也罷,反而我想講吓當晚有個special offer,第二杯juice有半價,值得一試!

*我都知無圖好無說服力,但我真係upload唔到相,有機會就再upload吧
2014-09-20
  • 水牛芝士pizza
2014-09-03 6743 瀏覽
與同事一行8人來食午餐,忘記了拍照但覺得需要一讚,所以特登寫呢篇同事叫咗carbonara,雖然冇set要單點,但此為餐廳招牌菜,夠creamy又唔會太杰太濟,必試之選!我叫咗沙律餐,只需63元有湯、沙律任食、飲品一杯,唔止沙律菜新鮮,選擇也不少,有玻璃生菜,之後又refill羅馬生菜,基本沙律吧有既佢都有,仲有豆腐、小番茄、仲有一味熟食可以放入沙律,係類似雜菜蘆薈炒鴨肉。驚喜係雖然細細個沙律吧,竟然有紅菜頭紅火龍果沙律,超好食超refreshing!$63任食新鮮沙律,比起$70在city super買一碗細細碗感覺好太多了~

2014-09-02
  • 沙律