2022-04-02 683 瀏覽
估唔到百街都有麻薯波波賣 見個樣唔差 紫薯味幾得意 買咗包黎試$14有4粒 每包組合唔同 主要有芝士 朱古力同紫薯味如果唔焗熱嘅話係超硬嘅 一開始都以為好伏點知焗一焗之後即刻淋返 變咗好軟身😮▶️芝士麻薯波波🧀味道比較鹹 只係微微食到芝士味而冇粒粒 入面搽咗牛油所以好香🧈外皮厚少少 入面就好軟 咬落仲好煙韌幾好食喎👍🏻▶️紫薯QQ波🍠呢個個外形好得意 整到真係好似蕃薯形狀咁 上面灑咗紫薯粉💜搣開有驚喜 入面真係有紫薯😍紫薯好熟 食落甜甜地咁唯一係佢比較空氣 因為入面放紫薯所以麵包比較薄 冇咁有咬口不過整體係好食一鹹一甜咁食真係幾正😋呢個有驚喜 一向以為百街麵包應該差少少$14/4個 雖然貴過之前食四喜麵包西餅嗰個 但係都ok 因為佢size幾大呢個買得過👍🏻
$14有4粒 每包組合唔同 主要有芝士 朱古力同紫薯味

唯一係佢比較空氣 因為入面放紫薯所以麵包比較薄 冇咁有咬口
不過整體係好食

呢個買得過👍🏻
2012-05-01 2312 瀏覽
首先大部份cake都是$20左右~先說其Opera Cake, 有很多層, 朱古力味和咖啡味都很香, 也夠甜美中不足是蛋糕太硬, 沒有質感, 但以$20來說已不錯然後到紐約芝士蛋糕, 真的太酸, 個人不太喜歡朱古力mousse蛋糕, 很好吃很足料, 內裡只有少量的海綿蛋糕,其餘全部都是mousse, 吃完真的會很飽很滿足但真的有點過甜怕甜的就不要吃這個了!曲奇mousse蛋糕, 見到很新奇便試試, 不是太特別, 不過不失
首先大部份cake都是$20左右~
美中不足是蛋糕太硬, 沒有質感, 但以$20來說已不錯
然後到紐約芝士蛋糕, 真的太酸, 個人不太喜歡
其餘全部都是mousse, 吃完真的會很飽很滿足

但真的有點過甜怕甜的就不要吃這個了!

2011-09-23 1005 瀏覽
好朋友过生日,想到之前小蘑公过生日的时候,在这里order了一个“白朱古力曲奇慕斯”蛋糕,超级美味到流泪,就再次光临咯,同样的款式~很期待!!店员很热心哦,虽然公仔生日牌要另外加钱,但态度还是值得赞赏的!另外慕斯蛋糕买二送一,就忍不住买了三款试下,做宵夜~周末的美好夜晚~German Cheese Cake,浓浓的cream cheese配上戚风蛋糕,入口即化,很浓的奶香,好吃!不过饼底有点应付,只是一块完整的消化饼干,让人怀疑诚意哦~而且有点湿湿的 已经不酥脆了 和之前的相比较,退步了不少~~~Tiramisu:同样的饼底就不批评两次啦,不过饼身还不错,淡淡的咖啡香,表面一层朱古力粉,配合得恰到好处,cream很香浓,好吃到流泪 不过喜欢咖啡和酒香的同学们就不推荐啦~Mango Mousse,留到明天做早餐咯~整体来说,水准略有下降~希望下次有改进
不是传统Tiramisu的款式~
饼底是一整块饼干,有点马虎~
全家福:Tiramisu、German Cheese Cake、Mango Mousse

Mango Mousse,留到明天做早餐咯~
整体来说,水准略有下降~希望下次有改进
2011-09-23
外賣自取
不是传统Tiramisu的款式~
BAKER'S CHOICE 傍晚有八折七折係人都知,但如果想襯呢個時段先買圖中呢隻鮮牛油吉士包,絶對唔係話要就有試過問清楚出爐時間、打電話問職員..有時都未必肯定放工會入到貨。所以有時正價八蚊都要買。講真包本身質感比較乾身,唔係好軟腍同麵粉香,但件鮮牛油配烘吉士,唔會似菠蘿油個菠蘿皮過甜ge通病。趁新鮮咬落去....哇.......有鮮牛油包瘾ge朋友,食過你會明白佢有幾正!另外佢ge曲奇都好鬆化,特別係杏仁片朱古力味,好可惜已經係過去式,但好彩ge話會突然見到佢踪影。另一隻值得一讚ge係瑞士卷,好鬆軟、多層cream。呢隻供應比較穩定。講到底,以本人個人口味,每次黎baker's choice,都要好似撞彩。
直頭將舊牛油打棟切..正!
BAKER'S CHOICE 傍晚有八折七折係人都知,
但如果想襯呢個時段先買圖中呢隻鮮牛油吉士包
絶對唔係話要就有

所以有時正價八蚊都要買。

講真包本身質感比較乾身,唔係好軟腍同麵粉香,
但件鮮牛油配烘吉士,唔會似菠蘿油個菠蘿皮過甜ge通病。

2011-06-08
外賣自取
直頭將舊牛油打棟切..正!
食左件吞拿魚日式包..d醬係類似沙律..無乜特別..吞拿魚亦一般貨色...包就口感,新鮮都合格,,對於平民既我自自然睇返價錢..要7$ 所以都係一般..多數蛋糕取勝見下面..嗯..好小表情符號,,為什麼就不能多點揀...希望open rice留意我意見..
$10 (其他)
2009-07-13 460 瀏覽
有次行過見8折,就入去掃左幾個飽同撻。奶油撻,無得彈,男友食過都叫我下次再買,依家每次經過都買,原來長期都做8折既。再試過個芝士腸仔飽,好味到呢,雖然只係好普通的麵包,但就已經食出滋味,有D麵包店連腸仔飽都唔好食。男友食過奶油飽,都幾OK。有次食過D CAKE,賣相好靚都係16蚊有8折,有次食CHOCOLATE MOUSSE CAKE,好好味而且唔太膩。呢間係一間OVERALL咩都幾好食的麵包店,又多元化不過記得有個牛奶朱古力PUDDING就麻麻‵
有次行過見8折,就入去掃左幾個飽同撻。

男友食過奶油飽,都幾OK。

2009-06-21 104 瀏覽
麵包舖通常都好少劣評, 因為味道好先會讚, 而唔好既自然無人食, 但係好少好差的麵包舖的, 所以見到baker's choice 無劣評都唔會意外去到見好多師奶都喺度揀麵包, 又俾陣香味吸引住, 所以都埋去哄吓, 見到皇室雞尾包賣相好, 又只係七蚊一個, 同埋好耐無食雞尾包的程況之下, 買左一隻食味道好好, 雞尾餡好夠椰子味, 又有香口的奶皇味, 而包身又軟熟, 係一個幾好食的包! 因為包身做得不錯, 相信麵粉同師父的功夫都係有質素的, 所以其他的包都應該不錯吧難怪都幾多人食

難怪都幾多人食
2009-01-31 76 瀏覽
每次經過都聞到好香!!佢耐唔耐就有8折,,琴日經過咁啱有折,,所以買個新鮮出爐既,,$10吉士扭紋飽(大size的)之前仲試過鮮奶蛋撻,,cookies同小蛋糕其中cookies都okay(雖然夠jenny's bakery咁重牛油味)
每次經過都聞到好香!!

佢耐唔耐就有8折,,
琴日經過咁啱有折,,所以買個新鮮出爐既,,
$10吉士扭紋飽(大size的)
之前仲試過鮮奶蛋撻,,cookies同小蛋糕
$10 (其他)
2008-12-19 77 瀏覽
2008.12.18路過見8 折,就看看有什麼吸引的包包被這個芝士條深深吸引著 ($7 > $5.6 now)芝士好多,好厚,還沒吃,已嗅到陣陣芝士味焗得岩岩好芝士硬了,卻不會很乾唯一的缺點是包做得不夠軟熟有點黏口,咬了一啖後不太會彈起來而且吃完後張紙「立立令」,非常多油!順帶一提,這裡幾有聖誕氣氛除了店裡佈置外,門口也放有大大個聖誕屋就連麵包的托紙也變了紅色,寫著'Merry Christmas'真有心思!
2008.12.18

路過見8 折,就看看有什麼吸引的包包

被這個芝士條深深吸引著 ($7 > $5.6 now)
芝士好多,好厚,還沒吃,已嗅到陣陣芝士味
焗得岩岩好
芝士硬了,卻不會很乾

唯一的缺點是包做得不夠軟熟
有點黏口,咬了一啖後不太會彈起來
而且吃完後張紙「立立令」,非常多油!

順帶一提,這裡幾有聖誕氣氛
除了店裡佈置外,門口也放有大大個聖誕屋
真有心思!
好多芝士
有點黏口
好靚
$5.6 (早餐)
2008-11-14 62 瀏覽
從停車場乘電梯上來已經聞到好濃烈的麵包香味款式很多, 每樣都想試試看, 可是飯前不能吃太多...就買一個是次最想吃的紅豆包吧!玉桂紅豆包: 樣子幾cute,像一個個草菇。面頭有灑麵粉,可是回家打開一看麵粉都全脫掉了.食之前叮了20秒, 麵包變得極軟熟而且還有很香的麵包味哦~ 麵包微甜,不覺得油膩. 紅豆餡是我不太喜歡的"紅豆沙", 份量雖然多,但不夠實就會讓人覺得紅豆下得不夠. 吃落亦比較甜. 個人喜好偏向乾乾地較扎實的紅豆茸.總括來講, 紅豆餡可以做得更好。相信這個包會更出色! 下次會多試幾款~
從停車場乘電梯上來已經聞到好濃烈的麵包香味

麵包幾軟熟
紅豆餡可以再好一點
$6 (其他)
麵包幾軟熟
  • 玉桂紅豆包
2008-11-01 62 瀏覽
好遠已經聞到麵包味,佢哋常有不同款式新鮮出,又會有7or8折,今日試咗:招牌忌廉墨西哥: 個墨西哥都好脆但有啲硬, 包味香軟,可惜內的custard太多,啲lemon flavor又太濃 - 只是ok芝士腸 - 又香又大個, 正仲正的係日式咖喱雞包 - 咖喱味唔辣好香, 加上啱啱melt 的芝士&軟軟的包, 真係perfect!!!
芝士腸 - 又香又大個, 正
  • 日式咖喱雞包
2008-10-23 67 瀏覽
行去baker's choice,見到好多cake 又有7折.....d cake好靚..又大件...又多款..不過唯一唔好係冇d牌仔係度..都唔知係咩味...個姐姐好好人咁答左我係d咩cake....我問左3件都唔敢再問住..haha佢話opera好好味....咁就佢啦..我之前係open rice聽過opera,但係都未試過...$20-->$14....勁抵!!!又大件wor...當lunch好飽...估唔到百隹都攸到咁好味既cake!!!!真係幾好味..total有13層..haha...最頂係一層dark choco醬!!!y favourite!!!!唔太甜...跟住就係choco醬,o加啡mousse, o加啡酒既cake,spongy cake(repeat3次)唔好睇少面頭既red berry同marcoon!!!!正!!!marcoon係由綠茶marcoon+mousse+朱古力marcoon組成.... 綠茶味好濃!!!mousse都唔好睇少...有lemon香味...!!!正...唯一彈既只係乾左少少....同埋如果件cake凍少少就好啦...$14買到
佢話opera好好味....

估唔到百隹都攸到咁好味既cake!!!!
真係幾好味..total有13層..haha...
同埋如果件cake凍少少就好啦...
$14買到好大既滿足感!!!!
成日都特價就好啦.....哈哈~~~

ps佢件拿破倫勁大件...我一定要試下...
不過我未食過其他cake shop既opera....有機會要compare一下....唔知邊間好食呢?
正!!!賣相好靚!!!!
橫切面..好多層ga!!!!!
正!!!賣相好靚!!!!
  • opera
2008-10-08 45 瀏覽
有次行過,見到咁大個撻就好想試平時蛋撻就唔多食,但係唔知點解見到佢個撻好大個,好正有咁岩又撞正佢新鮮出爐,超正,即刻買左半打返公司個個食完都讚口不絕!!!又香又脆,價錢又唔貴,無折扣就五蚊一個,有時有七八折仲平,大大個,食兩個都夠晒可以一試,最好買出爐O個D撻
有次行過,見到咁大個撻就好想試
平時蛋撻就唔多食,但係唔知點解見到佢個撻好大個,好正
有咁岩又撞正佢新鮮出爐,超正,即刻買左半打返公司
個個食完都讚口不絕!!!又香又脆,價錢又唔貴,
無折扣就五蚊一個,有時有七八折仲平,
大大個,食兩個都夠晒
可以一試,最好買出爐O個D撻
(非會員)
2008-08-25 58 瀏覽
早2日, 諗住落百佳行下, 路經 Baker's Choice 見全店做緊7折優惠, 又行入去睇下, 見到有芒果拿破倫 & 士多啤梨拿破倫, 自已同屋企人都鍾意芒果多dee, 買左2個芒果拿破倫, 等佢包緊時見到last一件"歌劇xx" 幾靚, 又要. 芒果拿破倫(原價: $25)......好味呀, 個餅底好脆, 個cream勁多, 唔太甜, 又軟, 又滑, 好香 歌劇xx (原價: $20).....食左一啖, 都味好濃, 好似triranmis, 食果個鍾意朱古力既就非常喜歡, 好滿意,
芒果拿破倫(原價: $25)......好味呀

• 芒果拿破倫
2008-08-25 55 瀏覽
試左蕃茄香草方包,估唔到又唔錯喎!個包心好軟熟,連包邊都哽,食到少少蕃茄味,香草味都幾香,但唔會太濃,味道同凱施果隻意大利芝士蕃茄包有少少似,但係後者香草味濃一點(反正後者無乜芝士味),我覺得呢隻無咁濃好些,夾下芝士食都唔錯!
早餐