今日咁啱喺旺角收工,次次喺旺角諗食咩都覺得好難諗,今日約咗朋友敘舊,佢建議不如去返以前中學成日去嘅Cafe試吓,除咗懷舊之外又可以坐得耐,大家都好同意呢個建議。一上到去呢間Cafe,已經有好多客人,不過以前記憶中全部都係中學生,而家竟然有好多成年人,可能個個都係想上嚟聚下舊。我哋首先叫咗個芝士薯條,一上枱已經聞到好香,而且炸得好脆,入面薯仔熱辣辣,外脆內嫩嘅感覺真係好好食,唔使點茄汁都一流啊。另外我哋仲叫咗個煙三文魚意粉,估唔到咁大碟,而且佢嘅煙三文魚份量好多,意粉嘅醬汁都同意粉好夾,而且意粉煮嘅硬度啱啱好,真係好出色。呢個泰式雞柳螺絲粉又係好值得讚賞,睇佢個樣估唔到佢係酸酸辣辣咁嘅,食落好開胃。而且雞柳好嫩滑,少少辣辣地,不過唔食辣嘅朋友都唔覺得太辣,反而覺得夠晒香。去Cafe最緊要就係飲特飲,呢杯朱古力曲奇好香濃,飲落唔會太甜,朱古力襯埋啲曲奇粒粒,真係好有花花去中學時候嘅感覺。食飽之後我哋仲玩呢度嘅遊戲,呢度非常多唔同種類嘅board game。我諗起碼有二百幾款,除咗board game之外,佢仲有好多唔同嘅實體遊戲,真係啱晒一大班朋友上嚟敘舊。呢間餐廳又抵食又平,而且仲有好多

呢間餐廳又抵食又平,而且仲有好多唔同嘅遊戲玩。同埋呢度嘅老闆都好親切,感覺係一間令人好溫暖嘅Cafe,而且坐得耐都唔會趕你走,下次放假一定會約埋班朋友一齊嚟玩一日啊。
  • 芝士薯條
  • 卡邦尼煙三文魚意粉
Board game式cafe《AnyMomentCafé》今日同一位識咗好多年嘅朋友,去一間比較偏僻嘅商業大廈內嘅board game式cafe餐廳,有得玩又有得食😊,芝士薯條:濃濃嘅芝士味亦帶有小小芥末醬味道,配上熱辣辣嘅薯條,絕對係不錯嘅小食😁。秘製咖哩炸雞扒配飯:炸雞啖啖肉,但咖哩汁值得一讚,香甜小辣👍🏻,鍾意食咖哩嘅朋友,我一定會推介呢一樣菜式😊。韓式牛肋條配長通粉:牛肋肉味濃軟淋淋,入口即溶,長通粉口感煙韌彈牙。😇蜂蜜蘋果水蜜桃茶:呢款茶係熱飲黎,淡淡嘅茶香係呢個咁凍嘅冬天飲非常合適🤭,另外我同朋友一致認為,呢款熱飲飲到最尾時候,茶香味道更加濃烈,可以留意下😊。水蜜桃益力多沙冰:益力多味濃郁,份量好多👍🏻,想嘗試水蜜桃嘅味道,建議要用匙羹撈下杯面頭嘅益力多沙冰同埋杯底嘅 水蜜桃汁,令兩者更為均勻😊。總結:今日呢個朋友,係我識咗好多年嘅朋友,今晚同佢喺呢個咁放鬆嘅cafe環境,一面玩、一面食、一面傾過往嘅往事,非常開心😄。cafe環境舒適,主要都係做熟客為主,cafe內亦設有大量board game,鐘意用下腦嘅朋友可以約埋三五知己,一邊享受美食,一面增進感情👍🏻。9

總結:
2024-12-19
2024-09-26 2180 瀏覽
上次諗住walk in去食點知摸咗門釘,餐廳原來一定要預約,於是今次好醒咁電話預約返先去!🥹入口位置都幾難搵,要喺條巷仔入去紅色篷個位上去。上到去地方唔係好大,但係入面有好多唔同嘅board games~🍽️地中海香蒜雞柳螺絲粉 $138雞柳濕潤多汁,螺絲粉帶有口感唔會過腍,每條都吸滿唒醬汁。醬汁除咗有香蒜味,仲有濃郁嘅香料味,甜甜哋好好食!細問之下先知原來香料係老闆自己種嘅,好震驚,超有heart!🫶🏻🍽️韓式牛肋條飯 $139韓式牛肋條醬汁濃稠,牛肋條煮得好腍好容易入口,而且好入味,連埋配料嘅菜同菇超好餸飯。飯嘅形狀原來每客都有機會唔同,我嗰份係貓貓勁得意!😹🍽️瑞士雞翼 $65開party之選!雞翼好大隻但好入味,好容易咬到骨肉分離,甜甜哋好開胃!🍹熱情果茉莉花茶 $59 (套餐升級+$22)花茶好抵,可以添飲三次!熱情果味濃郁,酸酸甜甜飲落好舒服。🍹布拉格浪漫 $64 (套餐升級+$22)朋友杯布拉格浪漫係用咗紅肉火龍果加雪梨製,甜度高嘅紅肉火龍果加埋清甜嘅雪梨好飲又健康。.隔離枱玩住食,我哋就食完慢慢玩,開心!🥰
入口位置都幾難搵,要喺條巷仔入去紅色篷個位上去。

🍽️地中海香蒜雞柳螺絲粉 $138

🍽️韓式牛肋條飯 $139
瑞士雞翼

🍽️瑞士雞翼 $65
熱情果茉莉花茶

🍹熱情果茉莉花茶 $59 (套餐升級+$22)
花茶好抵,可以添飲三次!熱情果味濃郁,酸酸甜甜飲落好舒服。
布拉格浪漫

🍹布拉格浪漫 $64 (套餐升級+$22)
隔離枱玩住食,我哋就食完慢慢玩,開心!🥰
瑞士雞翼
熱情果茉莉花茶
布拉格浪漫
2024-09-23 1799 瀏覽
Happy Friday想揾個地方relax下,朋友話去AnyMomentCafé可以揾返童年回憶之餘,仲可以傾下計、食下野,仲要無限時,而家真係好難揾到個咁嘅地方。不過,朋友特別提醒我,一定要電話預約,咁就book定位帶男朋友去感受下🤭li間隱世cafe,雖然喺旺角,不過唔識路,真係會揾佢唔到P.S. 意外發現男朋友冇我嘅童年回憶,連波子棋都冇玩過,等我教你玩la🤣⭐️挪威森林老闆人好好,沖完出黎隻杯裝唔曬,會叫你飲d,裝埋比你,真係好好呀😍,從來未試過嘅體驗。飲品一入口就係滿滿嘅火龍果同奇異果嘅味道,好好飲,好夾⭐️補氣血茶老闆見我有選擇困難,喺menu揀唔到,就另外介紹左潤喉茶、補氣血茶,睇我啱唔啱,見補氣血茶幾特別,就試左,落枱果陣老闆仲會温馨提示,浸到有d色先飲。li個茶清清地易入口,打開個茶壺蓋,見到有幾款材料喺入面⭐️拿破倫肉醬煙鴨胸肉醬意粉有家嘅感覺,而煙鴨胸嘅數量都唔少,個面仲洒左d芝士粉添⭐️韓式牛肋條一落枱就忍唔住嘩左聲,好靚呀,熊仔好可愛😍個牛好淋呀,好正,個汁嘅味道好熟悉,全部夾埋就係又好睇,又好食⭐️瑞士雞翼男朋友鐘意食雞翼,所以加多個小食,雞翼有6隻,外層上色好均勻
li間隱世cafe,雖然喺旺角,不過唔識路,真係會揾佢唔到

⭐️挪威森林

⭐️補氣血茶

⭐️拿破倫肉醬煙鴨胸

⭐️韓式牛肋條

⭐️瑞士雞翼
男朋友鐘意食雞翼,所以加多個小食,雞翼有6隻,外層上色好均勻,食落都好入味,佢話好啱佢口味

2024-09-20
  • 瑞士雞翼
  • 韓式牛肋條
有時成班人想搵個地方聚下唔知去邊好?等我介紹旺角一間樓上cafe,重點係無限時,又好多唔同種類既board game玩,有得食有得玩😛不過記得要提早預約先~~因為只接受已預約既客人😎餐廳入口都幾隱蔽,好易就會skip左入口🤣只有老闆一人打理,樓面同廚房要同時兼顧,真係唔容易😱老闆仲會問有無咩唔食,依下唔錯🥰🥓韓式牛肋條飯竟然個飯係兔仔造型,好得意!我都唔捨得食呀😳牛肋條好軟腍,肉質好鮮美,仲有少少配料無咁dry😳加埋韓式醬汁酸酸辣辣咁,送飯一流❤️🍟芝士薯條 $58個芝士醬係老闆自家製,酸酸甜甜咁,十分惹味,薯條厚身,但又唔會太乾同太油😎🍹水蜜桃梳打 $38飲得出係用新鮮水果打碎去整,但又唔會太甜AnyMomentCafé (旺角)📍旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
有時成班人想搵個地方聚下唔知去邊好?
不過記得要提早預約先~~因為只接受已預約既客人😎

餐廳入口都幾隱蔽,好易就會skip左入口🤣
只有老闆一人打理,樓面同廚房要同時兼顧,真係唔容易😱
老闆仲會問有無咩唔食,依下唔錯🥰

🥓韓式牛肋條飯
竟然個飯係兔仔造型,好得意!我都唔捨得食呀😳

🍟芝士薯條 $58

🍹水蜜桃梳打 $38
飲得出係用新鮮水果打碎去整,但又唔會太甜

AnyMomentCafé (旺角)
📍旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
2025-01-13 103 瀏覽
肥仔約咗幾個朋友下個月去歐洲自由行,差唔多要book嘢,要開個大會。揾到呢間就腳又可以坐好耐嘅cafe,好正好想大讚!不過由於餐廳座位有限,入嚟前需要預先訂枱預約。🧳🧳韓式牛肋條牛肋條肉質鮮嫩、夠淋,而且有少少牛筋,增加口感。牛肋條醃製得恰到好處,帶有微微嘅甜味同香辣感。仲配有生菜絲。老闆好有心思,白飯造型非常可愛,係兔仔造型!🧳🧳芝士薯條芝士醬是老闆自家調製的,呢似係芝士同他他醬既混合,有酸酸甜甜,味道濃郁惹味,又唔會覺得油膩,幾開胃!薯條很厚身,炸得香脆剛剛好!🧳🧳潤喉茶老闆見我有兩聲咳,又知我想飲熱飲,推薦我呢養生潤喉茶。有乾嘅橙皮、菊花、薄荷、冰糖,小小草藥感覺,飲落喉嚨舒服晒!最正係熱飲可以加三次水,傾耐啲都唔怕口渴呀!總結,要搵個地方聚埋一齊真係唔容易,cafe有晚餐提供仲有多樣化Broad game 嘅樓!老闆one man band 但招呼周到,仲會教你玩broad game!!推薦俾要聚餐嘅朋友!

🧳🧳韓式牛肋條

🧳🧳芝士薯條

🧳🧳潤喉茶

2025-01-12 175 瀏覽
今日約咗個好耐無見嘅朋友,知道都有好多話題所以諗住去cafe, 搵左呢間近佢返間嘅 Any Moment Cafe,要預先打電話去預約,去到都真係full House咁滯。呢到仲有好多桌遊提供,而且食物質素都係預料之外嘅好味。我哋叫咗瑞士汁雞翼,秘製咖哩吉列豬扒飯同韓式牛肋條飯。雞翼非常之入味,唔會淨係得個表皮有味道,雞肉夠嫩,好味道。兩個主菜嘅飯,店主整左個好得意嘅造型,賣相吸引。吉列豬扒炸得夠脆;牛肋條炆得入味。兩款醬汁都好好餸飯,夠曬惹味濃郁。另外就點咗兩個花茶,cafe其中1個好處就係飲品好多選擇。邊傾計,食野又玩下桌遊,愉快嘅一晚。

呢到仲有好多桌遊提供,而且食物質素都係預料之外嘅好味。

我哋叫咗瑞士汁雞翼,秘製咖哩吉列豬扒飯同韓式牛肋條飯。

雞翼非常之入味,唔會淨係得個表皮有味道,雞肉夠嫩,好味道。

2025-01-07 145 瀏覽
呢種舊式咖啡店買少見少,原來呢間Cafe已經開業10多年,店內俾人一種溫暖嘅感覺,仲有board game可以玩!.小食我哋order咗瑞士汁雞翼,上菜嘅時候熱辣辣好香,雞翼幾入味,肉質嫩滑👍🏻.「煙鴨胸肉醬螺絲粉」入面嘅煙鴨胸份量非常多,肉質軟腍腍,同肉醬味道好match另外一定要試吓雞肉炒螺絲粉,入面嘅香料係自家調配,非常惹味,味道有少少似雞煲👍🏻👍🏻👍🏻.飲品有特濃朱古力同益力多沙冰,值得一讚兩杯飲品味道都好濃郁,唔會死甜.📍 AnyMomentCafé (旺角)旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
📍 AnyMomentCafé (旺角)
旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
2025-01-04 161 瀏覽
呢間Cafe幾神秘,入口勁隱蔽🤫!入到去先發現原來係間唔限時嘅Board Game Cafe🎲,幾chill😌,氣氛好好,可以慢慢玩遊戲,唔使趕時間。老闆一個人做晒所有嘢,仲好有笑容😊,好nice👍,不時會介紹吓啲Board Game俾我哋,幾好傾😂。不過佢只係收預約客,想去嘅記得打電話預約先📞!秘製咖喱豬柳飯🍛 嘩!個飯竟然係鴨仔造型🐥🍚!好得意呀😍!豬柳炸得好脆😋,咖喱味濃郁🍛,唔會蓋過豬柳味。!個鴨仔造型真係加咗好多分💯!韓式牛肋條飯🥩 今次個飯係貓貓造型🐱🍚!同樣咁得意🥰!牛肋條配上個醬汁甜甜辣辣好開胃😋!貓貓飯造型同個菜式好襯😻!芝士薯條🍟 $58呢個芝士薯條🍟勁推介👍!必食呀!😋😋😋 老闆自創嘅醬汁,超好食!芝士味勁濃郁🧀,仲加咗少少吞拿魚🐟,口感提升咗好多!估唔到仲有少少酸瓜粒🥒,味道層次豐富,酸酸甜甜鹹鹹🧀🐟🥒,好夾!食完都唔油膩,勁正💯!益力多奇異果沙冰🥝 $48杯沙冰幾好飲🍹,益力多味突出,一啲都唔似坊間淡茂茂,酸酸甜甜幾醒胃😋!水蜜桃梳打🍑 $38水蜜桃味好突出🍑,飲落去好清甜,加上梳打冰冰涼涼🧊,爽👍!📍 **AnyMomentCafé**登打士街36號恆威商業

秘製咖喱豬柳飯🍛

韓式牛肋條飯🥩

芝士薯條🍟 $58

益力多奇異果沙冰🥝 $48

水蜜桃梳打🍑 $38
水蜜桃味好突出🍑,飲落去好清甜,加上梳打冰冰涼涼🧊,爽👍!

📍 **AnyMomentCafé**
登打士街36號恆威商業中心9樓

唔好走住,記得follow @eilidh_lifestyle 同like依個post

#eilidh_lifestyle #foodie #AnyMomentCafe #boardgamecafe #咖喱豬柳飯 #韓式牛肋條 #芝士薯條 #益力多奇異果沙冰 #水蜜桃梳打 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #cafe #美食 #delicious #yummy #instafood #foodphotography #foodlover #chill #relax #神秘入口 #預約制 #自家製醬汁
2025-01-02 168 瀏覽
睇完戲之後想找些食。但一個人不知道可以食什麼。呢排股市樓市暢旺。搵間貴小小有氣氛餐廳。獎勵下自己個胃。**煙三文魚意大利粉**意大利粉的口感滑順,與煙三文魚的鮮美相得益彰。煙三文魚的獨特風味與意大利粉的柔和相互融合,搭配的奶油醬汁恰到好處,既不過於濃厚,又能提升整道菜的風味,**煙鴨胸螺絲粉**煙鴨胸的肉質鮮嫩,外皮微脆,內裡卻保持著豐富的肉汁。搭配的螺絲粉則吸附了鴨肉的香氣,讓整道菜品的風味更加豐富。既有煙燻的獨特風味,又不失清新的口感,讓我在每一口中都能感受到鴨肉的鮮美與意大利粉的柔和。**厚切牛柳配黑椒飯**牛柳的厚切讓肉質更加鮮嫩,搭配上香濃的黑椒醬,讓整道菜品充滿了濃烈的風味。黑椒的微辣與牛肉的鮮美相互交融,讓我在每一口中都能感受到肉質的豐富與醬汁的香氣。AnyMomentCafé (旺角)旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
睇完戲之後想找些食。但一個人不知道可以食什麼。
呢排股市樓市暢旺。搵間貴小小有氣氛餐廳。獎勵下自己個胃。

AnyMomentCafé (旺角)
旺角登打士街36號恆威商業中心9樓
2024-12-27
5 分鐘 (堂食)
2024-12-30 206 瀏覽
同事約我放工後食飯,我地去左位於 旺角登打士街36號恆威商業中心9樓的 Any Moment Cafe 食晚餐,環境舒適,坐得舒服,餐廳備有極多各種 board games ,歡迎大家取來玩,當然不要破壞!我和同事點左個2固Party Set 每位 $208。主菜有二款:卡邦尼煙三文魚意粉,地中海香蒜雞柳配螺絲粉,小食有三款:芝士薯條,黃金八爪魚卷及瑞士雞翼(4隻),兩瓶 Party Set 養生茶:清肝及潤肺。卡邦尼煙三文魚意粉好好味,煙三文魚鋪滿在意粉上,意粉沾上好味秘製醬汁,令味蕾起動👍;地中海香蒜雞柳配螺絲粉不只食到香蒜味,還有高層次的味覺享受;雞翼肥美好味,薯條和八爪魚卷香脆可口,醬料美味;兩款養生茶清潤好飲。

• 養生茶
  • 八爪魚卷
  • 瑞士雞翼
  • 芝士薯條
  • 卡邦尼煙三文魚意粉
  • 地中海香蒜雞柳螺絲粉
2024-12-30 235 瀏覽
今晚約咗個好耐冇見嘅朋友食晚飯,為咗可以傾耐啲,揀咗嚟呢間樓上cafe吹水,雖然細細地,不過幾有家嘅感覺😆仲有唔少懷舊玩具比客人玩,搞到我同個朋友都玩咗一陣先食嘢😂肉醬螺絲粉肉醬味幾足料,螺絲粉口感幾煙韌煙三文魚螺絲粉呢款就相對上清清地,啱啱食完濃味可以中和一下,不過都已經幾夠味了小食拼盤有餃子、雞翼、炸燒賣,一路傾計最啱一路食呢啲小食😋蜂蜜火龍果茶+蜂蜜蜜桃茶食完啲炸嘢,飲返啲清清哋嘅果茶養生一下☺️飲落唔會太甜,水果味仲幾香濃,仲有得添飲!唔錯唔錯

肉醬螺絲粉
肉醬味幾足料,螺絲粉口感幾煙韌

煙三文魚螺絲粉

小食拼盤
有餃子、雞翼、炸燒賣,一路傾計最啱一路食呢啲小食😋

蜂蜜火龍果茶+蜂蜜蜜桃茶
2024-12-26 231 瀏覽
朋友想去可以一邊吃喝一邊玩桌遊的餐廳,就帶她來到這間Cafe 😍 🔸蜜糖雞翼 外皮超級脆!雞肉不會太乾,加上甜甜的蜜糖 🍯 邪惡又好味 🤤🔸拿破崙肉醬煙鴨胸螺絲粉 份量頗多!煙鴨胸味道好好,酸酸甜甜的肉醬配搭螺絲粉很開胃 🤩 上面的生菜增添了清新的口感!🔸秘製咖喱豬扒飯 豬扒炸得外脆內軟,配上香濃的咖喱醬,連飯都變得更加美味 🍛 飯的造型超級可愛 ❣️餐廳只有老闆一個人運作,雖然忙碌,待客也十分幽默有禮 👍🏻

🔸蜜糖雞翼

🔸拿破崙肉醬煙鴨胸螺絲粉

🔸秘製咖喱豬扒飯

餐廳只有老闆一個人運作,雖然忙碌,待客也十分幽默有禮 👍🏻

2024-12-25 220 瀏覽
聖誕節三五知己除咗飲飲食食,有時一齊玩吓board game,動吓腦筋,嘻嘻哈哈歡度時光。之前去過一間玩board game,淨係提供飲品。今次去呢間係有埋主菜食🍚🍝,可以邊玩邊食飯,仲要無時限任玩🎉。老闆一腳踢,煮完得閒就出嚟同客人傾偈,見我地玩緊未食,又話快D食凍左唔好食,真係好親切。原來老闆已經做左18年,間中又幫吓慈善機構。餐廳要電話預約book枱~🧀🍟芝士炸薯條炸黃金八爪魚條 薯條冋八爪魚條都係即炸,所以好香脆,個芝士醬就非常之濃郁。🐔滷水雞翼雞翼的滷水味道入味。🐮🍚韓式牛肋條白飯 牛肋條炆得夠淋,醬汁微辣好惹味,白飯係一隻可愛嘅爬地🐈。🍝拿破崙煙鴨胸螺絲粉煙鴨胸大大片,茄醬🥫調味豐富,螺絲粉掛汁。🍹佛羅倫斯星夜 (朱古力+曲奇)🍹布拉格浪漫 (火龍果+雪梨)

🧀🍟芝士炸薯條炸黃金八爪魚條
薯條冋八爪魚條都係即炸,所以好香脆,個芝士醬就非常之濃郁。

🐔滷水雞翼
雞翼的滷水味道入味。

🐮🍚韓式牛肋條白飯
牛肋條炆得夠淋,醬汁微辣好惹味,白飯係一隻可愛嘅爬地🐈。

🍝拿破崙煙鴨胸螺絲粉
煙鴨胸大大片,茄醬🥫調味豐富,螺絲粉掛汁。

🍹佛羅倫斯星夜 (朱古力+曲奇)
🍹布拉格浪漫 (火龍果+雪梨)

2024-12-24 203 瀏覽
而家街上面好多都係新式嘅Cafe,全部都係打卡為主,以前傳統Cafe真係買少見少,咁啱係旺角見到間就試下,一入到門口就見到成個櫃都係滿滿嘅board game,種類上都比較多,適合一班朋友上去玩而呢一間Cafe感覺上好似家庭式餐廳咁,由店主one man Band搞掂,店主個服務態度真係冇得頂,佢會keep住問我哋啱唔啱食好唔好食,最好笑係當我哋叫嘢飲嘅時候佢會同我哋講我哋叫嗰個水蜜桃奶昔唔好飲,叫我哋轉過另外一個,有邊間餐廳會咁樣溫馨提示🤣🤣🤣🤣嘢食方面,我哋叫咗 #卡邦尼煙三文魚 、#韓式牛肋條 同埋 #芝士薯條 首先每樣嘢食個份量都係超級大份,越食越有咁,我哋兩個人食都飽到食唔晒,個#卡邦尼煙三文魚 就配咗意粉,意粉煮到啱啱好,外層滑溜,內裡彈牙,吸收咗卡邦尼醬汁嘅味道,簡直係完美搭配而 #韓式牛肋條 嘅味道甜甜地,佢嘅汁更加好餸意粉,完全唔會膩,而牛肋條有啲部份就相對比較硬,但係絕大部份都係好軟腍腍,食落都唔錯至於 #芝士薯條 啲芝士好似唔使錢咁,食極都仲有,仲要做到拉絲感覺,好邪惡以而家香港嚟講,有人情味嘅小店真係越來越少,有一個咁樣嘅地方可以安安靜靜同朋友傾吓偈玩吓boa

以而家香港嚟講,有人情味嘅小店真係越來越少,有一個咁樣嘅地方可以安安靜靜同朋友傾吓偈玩吓board game真係唔錯,最重要係店主嘅服務態度真係好好,佢當每一個客人好似朋友咁,會教我哋點樣去玩嗰個board game,呢樣真係難得

最後睇吓邊個可以挑戰到呢一款遊戲,成功將個人降落喺個墊度🤣🤣🤣如果想過嚟挑戰嘅話記得直接WhatsApp或者打電話俾店主 (61306631),因為店主都唔係成日開舖,有人WhatsApp佢book位先至會開
記得係世一兌換隔離呢條路行入去,紅色帳篷嗰個位入去就係𨋢口