劉子謙

劉子謙

我是 劉子謙
訊息
正顯示第 110 篇(共 12 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
三文魚刺身
2010-07-01
生日
是次消費
每人約$80 (晚餐)
JUL 10

個fd生日想食壽司~~ 見其他fd都要差唔多9點半後先有空 咪選擇這間食 (10點後半價wo)shocked 一開始唔駛念叫左5碟三文魚刺身 一碟$35(半價17.5),無計個個fd都喜歡食三文魚 三文魚刺身 : 勁肥美好厚超好食丫tongue 帆立貝壽司 : 幾甜點貝lol 鰻魚壽司 : 上算可以smile 天婦羅壽司 : 炸得幾好smile 蟹柳壽司 : 好冰凍mad 吞拿魚壽司 : 失望mad 過來只食三文魚刺身都ok^3^tonguetongue
2010-06-28
每人約$50
JUN 10

開左一排都未幫襯過~~ 咪親今晚同丫媽落下面試下新開ga大家樂 一見到已經有我最愛ga牛扒餐shocked 二話不說即時叫左>>>>>紐西蘭爵士牛扒 可能新開多人關係都等左15分鐘 一拿到落完汁都無出煙( 其他人都有sad ) 算la ~~ 心念最緊要咪味道 紐西蘭爵士牛扒 >>>smile 比想中ok 不過不失 焗薯 >>>>shocked 超好食丫~~ 好食過自己bbq 整 又香又甜 酥皮焗番茄海鮮湯 >>>>smile 點酥皮一流夠香口 但點湯有點好酸 上算滿意~~~咁ga價錢差唔多 ^^ tongue
蕃茄牛肉麵
蕃茄牛肉麵
2010-06-01
每人約$30
JUN 10

蕃茄牛肉麵~~~$26 蕃茄好足料丫,勁重蕃茄味~~~~tongue 好好食丫~~~有機會下次一定來 好過出面點叫蕃茄麵只有點蕃茄汁囉 間野真係好難搵~~好彩上來睇左先點去 加拿芬道入去真係易好多shocked 本華田就><只飲到水味囉....................mad
蜆芥鯪魚球
流沙包
2010-01-05
每人約$40
JAN 10

見到一個差評價都無~~ 咪見埋丫媽去飲茶 3點鐘大把位,唔駛等就入左去 $8.8 大中小都算OK - 流沙包 幾好味如果熱點就VERY GOODlol - 蝦腸粉 比想中一般sad - 蝦腐皮卷 炸得幾香口smile - 蜆芥鯪魚球 有好重魚咪 一流tongue 我下次有空都會去過bowl
2009-12-15
每人約$20
JAN 10

睇到咁多好評咪試下~~ 搵左一陣先找到這間野 無計超級唔起眼tongue好鬼細 丫媽就叫左個牛腩米 -上算ok啦 我就一定叫最出名ga小火腿蛋庵列 等左好耐....... 一叫到嚇一下真係好大丫shocked 我估起埋用8隻蛋 不過只是份量大,如果只講味道就真係不外如事了mad
2009-07-14
是次消費
每人約$200 (晚餐)
JUL 09

同個fd念唔到咩食.咪下來網睇下,見到咁多好評咪試下啦~~~ 環境唔錯.服務都幾好~~smile 但只有三文魚好食shocked 炸蝦天婦羅 mad得個熱.完全無味 壽司 bowl好差 串燒~魚腐彈chopstick= =' 其他都係一般 最氣><走單次數多...到 寫十樣..來得幾樣 好似只係味噲湯寫左三次都無來..要叫人吹下先有huffy 200一位完全唔值..好似無食過野..選擇又少sad
2009-04-12
APR 09

剛剛大陸落來,趕住返工咪求其搵間食~~ 見到外面吸引,又有幾多人就入去了 叫左個套餐: 醬汁雞扒肉澡飯+紅豆椰香 比想中好食又香又有味lol 唔係趕時間一定慢慢品嚐tongue
2009-04-09
是次消費
每人約$35 (晚餐)
APR 09

今天出左銅鑼灣,咪順便睇下有咩好食 見網上寫$35咪試下 叫左個什扒餐,唔駛5分鐘就到 睇到好多煙升起,應該唔會差 點知薯條凍到硬(都唔知整左幾耐mad) 點汁就多啦但一點味都無囉shocked 三塊扒都係一般...... 都唔明咁多人叫扒食(眼看有10人中8人叫扒扒sad)
2009-04-08
是次消費
每人約$35 (下午茶)
APR 09

今天放假見無約會咪同左丫媽去較low ga酒樓~~ 叫左六個點心.一個瀨粉 xx燒包 第一次見用菜肉包ga皮做= =(丫爸都話玩野)huffy 煎薄餐 又唔熱又唔碎mad 馬拉類 一個字無味sad 牛肉球 幾好smile 鴨腳扎 幾好smile 蘿白糕 幾好smile 雞瀨 點雞硬到mad 最緊要係我丫媽見點心來晒..個瀨都未來 咪叫下人吹下,點知個服務員完全無反應一點表示都無><huffy 下次都唔來..又唔係便宜又唔好食
2009-04-01
是次消費
每人約$40 (午餐)
APR 09

突然想食下扒扒~~ 今天下午要去元朗買貓糧,順便就試下這間老字號~~ 見有點肚餓咪叫左個全餐 超多野食囉 ~ 多士 ~ 火腿沙拉 ~ 紅湯 ~ 黑淑牛扒飯 ~ 雪糕 下次有時間一定試下晚餐
Top