2023-06-06 97 瀏覽
放假又嚟到銅鑼灣搵食,終於有機會食到呢間人氣Fusion餐廳!一踏入餐廳感覺好舒適,露天位置放咗啲植物,好似去咗旅行咁!佢哋主打以中式包點結合漢堡包概念炮製菜色,由前菜、主菜到甜品,款款都好有特色!墨西哥炸雲吞菜式結合咗taco同炸雲吞,面頭加上咗四川菠蘿莎莎同自家製牛油果醬,炸雲吞嘅香脆口感配上莎莎嘅麻香同甜酸味,好開胃!慢煮牛腩骨煎餃澳洲牛腩骨牛味好濃,煎餃鋪上芹菜頭沙律減去油膩感,店員推介我哋加埋KY Hawt Sauce一齊食,另一番風味~招牌豬腩包五花腩肉肥瘦均勻,經慢煮後令肉質更細嫩,包入面夾埋大蔥紫蘇葉沙律、芝麻醬、海鮮茄汁,配搭新奇又好味。擔擔辣雞包鍾意食辣嘅朋友一定要試呢款!擔擔辣醬加埋煙燻蒜辣醬好惹味,香辣得嚟味道非常豐富,雞肉多汁又嫩滑,綠茶雪糕包外層係炸得香脆嘅金黃色饅頭,夾住茶味香濃又唔會過甜嘅綠茶雪糕同煉奶,外脆内軟冰火交融,大推!薑餅人雪糕包同樣係香脆炸饅頭,入面夾住薑味Gelato同鹽味焦糖醬,味道好特別!

薑餅人雪糕包
2023-06-04 97 瀏覽
2人套餐 $298每位 (四款小食、兩款包、兩款雪糕包、兩款飲品)🍽️黑松露薯條尼道小食都幾高人氣☺️除咗因為薯條炸得好食同分量都幾多,啲配汁都好出色👍🏻黑松露醬非常香,配上另一個有香菇、肉碎做材料嘅醬,都幾開胃😋🍽️炸雞脆脆 (原味)小包包嘅炸雞,尤其辣雞包嗰舊雞,都炸得超好☺️炸粉只有薄薄一層,外皮炸得好脆,中心依然充滿肉汁,肉質好嫩滑🤤🍽️慢煮牛腩煎餃、墨西哥炸雲吞呢兩個同其他菜比冇咁出色,而且我哋叫得太多煎炸嘢,比較油膩,建議大家可以轉做沙律😌🍽️招牌豬腩包非常鍾意刈包嘅口感,我哋覺得比傳統burger嘅包好食😌豬腩肉好入味,而且煮得好淋身,一啲都唔柴👍🏻茄汁同芝麻醬,都幫手解咗好多油膩感,整體配合得好好😙🍽️擔擔辣雞包 (+$30 升級每月限定)辣雞非常香脆,汁醬比較辣,識得出嗰種川菜味,好惹味😋炸雞嘅脆,同軟綿綿嘅刈包,形成咗強烈嘅對比,配上中間爽脆嘅蔬菜,口感好豐富🥰🍽️鹽味雪糕包包底新鮮炸好,質感似炸饅頭,而且雪糕好似平時嘅煉奶咁,起到補足味道嘅作用,好好食🤤另外想大讚店員服務超好🥰點菜嘅時候有好細心咁講解😌然後上咗包之後,分別有兩個經過嘅店員提醒我哋最好食咗豬腩包先,因為味道相對淡啲

🍽️黑松露薯條

🍽️炸雞脆脆 (原味)

🍽️慢煮牛腩煎餃、墨西哥炸雲吞

🍽️招牌豬腩包

🍽️擔擔辣雞包 (+$30 升級每月限定)

🍽️鹽味雪糕包

另外想大讚店員服務超好🥰點菜嘅時候有好細心咁講解😌然後上咗包之後,分別有兩個經過嘅店員提醒我哋最好食咗豬腩包先,因為味道相對淡啲👍🏻到雪糕包,又提示我哋點樣拎無咁易滴到☺️最後,店長仲好熱情咁問我哋意見、鍾唔鍾意新嘅擔擔辣雞包,feel到佢係好用心咁想做得好食啲🥰💯

味道😋 9/10
性價比💰 7/10
環境🔎 7.5/10
服務🫶🏻 9.5/10
打卡指數📸 8.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 9/10

位於中環同銅鑼灣嘅Little Bao小包包一直出名以中式包點結合漢堡包🍔身為麵包控嘅我bookmark咗呢間餐廳好耐😬❤️呢日終於同朋友嚟咗試😝除咗招牌嘅中式漢堡包之外,仲有多款特色Fusion菜🤤款色千變萬化㗎🥰🌟沙薑薯條🍟 $88沙薑薯條係餐廳嘅季節限定🙌🏻薯條係用咗雞油去炸,再配上沙薑椒鹽,所以上枱已經好香沙薑雞嘅味道😽真心好特別😛係平時食唔到嘅味!另外再配上鮮沙薑沙律醬,真係有粒粒薑蓉😳令薯條味道再昇華~同埋薯條真係好大份😂😂😂絕對夠3-4個人食!🌟慢煮牛腩骨煎餃🥟 $128呢個煎餃雖然價值不菲,但味道真係好令我驚艷🥹💓餐廳選用咗有機澳洲牛腩做餡,外皮煎得好香脆,一咬落去真係爆汁😱滿滿嘅牛肉汁喺口腔爆發,而且佢係原塊牛腩,而唔係肉碎,所以保留到牛腩嘅口感得嚟肉質都好淋🤤面頭再放上芹菜頭沙律,一齊食令餃子更加爽口,而且可以解膩😋🌟招牌豬腩包 $98招牌豬腩包係餐廳嘅起家菜式😌餐廳以慢煮豬腩肉做主角,配上大蔥紫蘇葉沙律、芝麻醬同海鮮茄汁😋包體方面係用咗中式嘅蒸包,咬落鬆軟,中間夾住嘅慢煮豬腩肉都份量好多,而且每塊都半肥瘦,望住晶凝通透嘅肥肉真係好邪惡😈連埋包咬落去,豬腩肉入口即溶🤤

🌟沙薑薯條🍟 $88

🌟慢煮牛腩骨煎餃🥟 $128

🌟招牌豬腩包 $98
招牌豬腩包係餐廳嘅起家菜式😌餐廳以慢煮豬腩肉做主角,配上大蔥紫蘇葉沙律、芝麻醬同海鮮茄汁😋包體方面係用咗中式嘅蒸包,咬落鬆軟,中間夾住嘅慢煮豬腩肉都份量好多,而且每塊都半肥瘦,望住晶凝通透嘅肥肉真係好邪惡😈連埋包咬落去,豬腩肉入口即溶🤤而大蔥紫蘇葉沙律解膩之餘又增添口感,完全係刺激味蕾之選❣️

🌟炸三黃雞包 $108
呢個炸雞包都好好食!😍炸雞超級大塊,而且沾滿咗黑醋醬😝食落酸酸甜甜,有啲似聿式黑醋骨嘅感覺🤣另外配有花椒沙律醬同旺菜,感覺有啲辣辣地,更加惹味!🥰

🌟薑餅人雪糕包 $68
同場加碼一定係餐廳嘅招牌甜品雪糕包😋將麵包炸到金黃色,再夾上薑味gelato同鹽味焦糖醬,食落包體好似炸饅頭同炸冬甩之間😽雪糕嘅薑味唔會好重好辣,加埋白芝麻曲奇碎🍪,食落口感好豐富,就係薑餅人嘅感覺🧡

🌟綠茶雪糕包🍵 $48
呢個綠茶雪糕係餐廳自己嘅出品,綠茶味唔算好濃,煉奶味反而比較出~

🌟𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐌𝐚𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚 $58
我哋叫咗兩杯梳打,呢杯係有鮮柚子楓糖、紫蘇同海鹽💛飲落鹹鹹地,有鹹柑桔嘅感覺🤣柚子味都好出,感覺好refreshing😛

🌟𝐆𝐮𝐚𝐯𝐚𝐥𝐚𝐝𝐚 $58
呢杯有蕃石榴、熱情果、柚子梳打同加咗梅子粉~飲落比較甜,果味香啲😚但加埋熱情果酸酸甜甜咁都好好飲好解渴!

Overall呢間餐廳嘅菜式都好特別,係睇得出有心機,而且好好食🧡絕對但得嚟試🥰

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:小包包 (Fashion Walk) (銅鑼灣)
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk 地下H1號舖
2023-05-28 111 瀏覽
星期日同老公出銅鑼灣Little Bao食晚餐。LB凱撒沙拉沙律菜爽脆,用炸蒜代替麵包粒。黑松露薯條薯條係幼薯,炸得脆,黑松露醬好香,份量十足。紫菜炸墨魚脆脆墨魚丸幾彈牙,熱辣辣。慢煮牛腩骨煎餃一咬就流汁,牛肉嫩滑,非常多汁。LB美式牛肉包由安格斯牛肉、洋蔥木魚沙律醬、車打芝士、番茄、大蔥紫蘇葉組成,用中式包夾住,別有一番風味。擔擔辣雞包呢個係每月限定既包,由炸三黃雞、擔擔辣醬、煙燻蒜辣醬、旺菜組成,食落口真係有擔擔麵既味道,辣雞炸得香脆,要注意真係非常之辣,嗜辣人士可以挑戰下。鹽味雪糕包個包似炸饅頭,唔油膩,加左焦糖醬,雪糕好快溶,要快啲食。綠茶雪糕包細細個,食兩個都得,岩晒做飯後甜品。飲品叫左1842 Island同Chrysanthemum Lemonade。
星期日同老公出銅鑼灣Little Bao食晚餐。
LB凱撒沙拉
沙律菜爽脆,用炸蒜代替麵包粒。

黑松露薯條
薯條係幼薯,炸得脆,黑松露醬好香,份量十足。

紫菜炸墨魚脆脆
墨魚丸幾彈牙,熱辣辣。

慢煮牛腩骨煎餃
一咬就流汁,牛肉嫩滑,非常多汁。

LB美式牛肉包
LB美式牛肉包

鹽味雪糕包
個包似炸饅頭,唔油膩,加左焦糖醬,雪糕好快溶,要快啲食。

綠茶雪糕包
細細個,食兩個都得,岩晒做飯後甜品
綠茶雪糕包

1842 Island & Chrysanthemum Lemonade
2023-05-28
2023-05-23 41 瀏覽
食厭傳統漢堡包?咁不如試下依個有啲fusion嘅burger 🍔 今次我地叫咗個Happy 2-Together 2人餐。前菜🌼 LB Caesar Salad 🥗🌼 Truffle Fries 🍟薯條偏向幼細主食🌼 Angus Beef Bao:厚實嘅安格斯牛肉配上軟綿綿嘅包子,肉汁四溢,口感豐富。🌼 Dan Dan Hot Chicken Bao:辣辣嘅麻辣雞配上包子,味道濃烈,辣得過癮。不過層次上就差咁少少,好快容易會覺得淨係得辣就無其他味。小食:🌼 Shrimp Taco 🦐:上面係Pineapple salsa + avocado 🥑 鮮嫩嘅蝦配上脆皮taco,一啖咬落去,juicy ~ 🌼 Seaweed Poppers:即叫即炸!海苔口味嘅小食,配搭黑蒜醬 🧄 口感一流,過癮!飲品:🌼 Guavalada:番石榴、熱情果及柚子梳打。一杯清爽嘅飲品。甜品:🌼 Matcha Ice Cream:濃郁嘅抹茶味🍵,綠茶控必試!🌼 Salted Ice Cream:獨特嘅咸味IC,甜中帶鹹,推薦!little Bao 口味豐富,仲有獨特嘅創意元素。可以成日試到新口味👏🏻

前菜

小食:

飲品:

甜品

2023-05-23 37 瀏覽
銅鑼灣都真係有好多特色野食今次要為大家介紹既係 - Little BaoLittle Bao 主打食創意fusion burger今次我地去左佢地銅鑼灣分店食物個方面 今次分別點左個2人餐 佢包左小食 x 2Burger x 2Ice Cream Bao x 2杯品 x 2重點推介:炸三黃雞包:佢係用左中式包去整食落勁鬆軟個雞炸到外脆內軟啲肉汁入哂啲包入面 勁juicy食落after taste有小小辣Location: Causeway BayPrice : $200-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
銅鑼灣都真係有好多特色野食

Location: Causeway Bay
Price : $200-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2023-05-23 72 瀏覽
🇭🇰Hong Kong - Causeway Bay Central 📍Little Bao. 小包包Truffle Fries 黑松露薯條Shrimp Tacos 墨西哥炸雲吞Lamb Tartare羊肉他他Chicken Poppers Original 炸雞脆脆Pork Belly Bao招牌豬腩包Dan Dan Hot Chicken Bao擔擔辣雞包Salted Ice-cream Bao鹽味雪糕包Matcha Ice-cream Bao綠茶雪糕包Yuzu Maple SodaGuavalada Bookmarked了好久的小包包,今天放假終於可以來試一下。店員哥哥服務超級好,用心介紹Menu。上菜時亦會簡單介紹一下,好貼心。飲品好特別,比較少見番石榴的飲品,配合上熱情果,酸酸甜甜味到好開胃。還加了梅子粉好特別。食物方面,好多好Fusion的配合令到好有驚喜。例如:黑松露薯條加入醃日本大根、墨西哥炸雲吞配上四川菠蘿莎莎。但來到小包包當然要一嘗,特式包。外貌似漢堡包,但麵包改用了中式刈包,刈包超級軟熟。今次分別試了招牌豬腩,慢煮的豬腩肉超級淋身,配海鮮茄汁原來超級夾。另外,新出

📍Little Bao. 小包包

Salted Ice-cream Bao

Matcha Ice-cream Bao

Yuzu Maple Soda

Guavalada

但來到小包包當然要一嘗,特式包。外貌似漢堡包,但麵包改用了中式刈包,刈包超級軟熟。今次分別試了招牌豬腩,慢煮的豬腩肉超級淋身,配海鮮茄汁原來超級夾。另外,新出的擔擔辣雞,麻麻辣辣的味道就似食擔擔麵般一樣。而仲有淡淡花生香。

甜品亦離不開小包包。今次把包炸至脆卜卜。中間夾了雪糕,冰火交融。鹽味雪糕配上焦糖醬是我的最愛。

還有其他特別的小包包味道還想一試。必定會再到回訪。除了銅鑼灣,中環亦有分店。
Yuzu Maple Soda Guavalada
鹽味雪糕包 綠茶雪糕包
2023-05-19
Yuzu Maple Soda Guavalada
鹽味雪糕包 綠茶雪糕包
  • Yuzu Maple Soda
2023-05-22 38 瀏覽
📍小包包 (Fashion Walk) (銅鑼灣)👩🏻試試好出名嘅fusion包包。食材配搭特別之餘效果唔錯。佢哋仲有seasonal special dish!🌮墨西哥炸雲吞 $98Taco皮包住滿滿嘅蝦膠,鮮甜又彈牙。最鍾意佢個四川辣油菠蘿莎莎,酸酸甜甜又有少少麻香嘅感覺。整體配搭好有驚喜。🥟慢煮牛腩骨煎餃 $128牛腩腍到有化開嘅感覺,充滿肉汁。配搭嘅coleslaw特別加咗少少麻油,冇平時食開嘅咁酸,反而有一種溫和嘅香味。🥙招牌豬腩包 $98豬腩軟腍入味,吸收晒香甜嘅醬汁,又有啖啖豬油香。加埋大蔥紫蘇葉沙律,味道好香又唔會好滯。🍗炸三黃雞包 $108用嘅係新鮮三黃雞嘅雞髀,所以特別好食。雞皮炸到脆卜卜,雞肉又嫩又多汁。炸雞控一定要試下。🍦綠茶雪糕包 $48炸饅頭已經夠晒好食,加埋雪糕就更吸引!饅頭外脆內軟,綠茶雪糕又香又濃。🍦Dear Gingy $68薑味撞焦糖好易入口,比起綠菜味更特別。🍹Guavalada $58Guavalada有蕃石榴嘅清甜,同埋熱情果嘅濃濃果香。味道超夾,而且係少有唔會甜到膩嘅熱情果飲品。🍹Chrysanthemum Lemonade $58呢杯相對
📍小包包 (Fashion Walk) (銅鑼灣)

🌮墨西哥炸雲吞 $98

🥟慢煮牛腩骨煎餃 $128
🥙招牌豬腩包 $98

🍗炸三黃雞包 $108

🍦綠茶雪糕包 $48

🍦Dear Gingy $68
薑味撞焦糖好易入口,比起綠菜味更特別。

🍹Guavalada $58

🍹Chrysanthemum Lemonade $58
呢杯相對地淡啲,感覺上係凍嘅秋冬滋潤特飲。

📍小包包 (Fashion Walk) (銅鑼灣)
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk 地下H1號舖
2023-05-22 37 瀏覽
一直想搵機會試*小包包* 知道銅鑼灣有分店 方便就腳🦶 餐廳有outdoor座位 下次可以帶埋毛孩再幫襯🥰心多多樣樣都想試👉🏿👈🏻2人餐滿足到我四款小食 |兩款包|兩款雪糕包|兩款飲品🥢四款小食🫧黑松露薯條🫧🍟薯條上面鋪滿魯香菇 醃日本大根 黑松露醬 黑松露味香氣四溢 拌勻食好夾👍🏿🫧炸雞脆脆🫧🫧紫菜炸墨魚脆脆🫧手打墨魚丸彈牙 外層沾滿紫菜碎 蘸上黑蒜醬 掂😋🫧慢煮牛腩煎餃🫧餃子金黃鬆脆 牛腩作為內餡 一粒真係唔夠喉😬🥢兩款包 刈包炸三黃雞包🍔三黃雞炸到香脆鬆化 飽滿肉汁 配搭旺菜 青瓜片 花椒沙律醬 丁丁辣好岩口味😮‍💨招牌豬腩包🍔慢煮豬腩肉肥瘦相間 肉質軟腍 配以大蔥 紫蘇葉沙律 膩感盡消 屬人氣之選❤️‍🔥🥢兩款雪糕包鹽味雪糕包 焦糖醬綠茶雪糕包 煉奶炸小包包夾著雪糕 冰火交融 令人食指大動❣️🥢兩款飲品🍵🫖Green TeaSuper Fruit Tea
心多多樣樣都想試👉🏿👈🏻2人餐滿足到我

🥢兩款飲品🍵🫖
Green Tea
Super Fruit Tea

2023-05-20 1583 瀏覽
朋友話想試尼個小包包好耐,我見Lunch Time 抵食d,最平$118 就有個小包包+沙侓/黑松露薯片,另外仲可以+$25 就有個甜品雪糕包😍就決定陪佢黎食。平日下午1:00左右爆場,如果想食Lunch 建議大家可以Book 左位先。✨LB 凱撒沙律生菜椰菜口感爽脆,配合凱撒沙律醬夠健康。✨黑松露薯條薯條唔夠熱好啲失望,不過醬汁係足夠的✨招牌豬腩包包包口感好似饅頭入口軟腍唔會太黏口,豬腩分量好多兩大塊😍入口肉質質嫩爽口,醬汁味道適中,但沒有太大的驚艷✨炸三黃雞包尼個印象中比較深刻,因為醬汁係由黑醋和花椒沙侓醬整成,味道散法陣陣麻香,入口麻而不辣,加上炸雞食落幾多汁,所以我個人覺得尼款好食D 特別D🤭✨抹茶雪糕包+鹽味雪糕包我同朋友都係為左尼個甜品而黎的🫣外層係炸饅頭既質感,再夾住雪糕食,冷熱交替係幾正🤤,不過原價$48一個就唔抵食,因為真係太細個🥲總括Lunch 係抵食D ,因為包包其實唔算大,單買一定無咁抵食又貴又唔夠飽🫣,如果男人食既話一定唔夠飽要嗌埋小食先D😂,性價比唔高。

✨LB 凱撒沙律
生菜椰菜口感爽脆,配合凱撒沙律醬夠健康。

✨黑松露薯條
薯條唔夠熱好啲失望,不過醬汁係足夠的
✨招牌豬腩包

✨炸三黃雞包

✨抹茶雪糕包+鹽味雪糕包

2023-05-18
2023-05-13 1055 瀏覽
呢間主打創意fusion burger嘅Little Bao想試好耐喇,今次終於慕名嚟到銅鑼灣Fashion Walk嘅分店,試下佢哋signature嘅fusion包🥰🥰二人套餐好豐富,可以試到4款小食、2款signature中式刈包burger,2款雪糕包同2杯飲品🤰🏻全部菜式都好好食😋😋完美詮釋fusion菜精粹。外籍waiters非常friendly,服務一流❤️❤️Really appreciate for the super nice and sincere service and decorating the birthday cake for my friend❤️黑松露薯條🍟薯條度度都有,呢度特別得多,除咗經典黑松露醬之餘,仲有魯香菇同醃大根,唔同味道同口感撞埋一齊幾特別😙紫菜炸墨魚脆脆黑色神秘嘅外貌😎一咬開就係白色非常有咬口嘅墨魚丸,黑蒜醬好惹味😝墨西哥炸雲吞中式錦鹵雲吞嘅墨西哥版🤣🤣卜卜脆嘅taco皮包住滿滿彈牙蝦膠,四川菠蘿莎莎醬酸酸甜甜幾開胃😚😚慢煮牛腩骨煎餃第一次見用牛腩🐮做嘅餃子🥟薄薄嘅餃子皮包住腍滑嘅有機澳洲牛腩,牛腩獨有嘅香味好出😋😋炸三黃雞包必食!一試難忘

炸三黃雞包
必食!一試難忘🥰🥰欣賞呢度嘅刈包夠鬆軟唔會痴牙,中間嘅炸雞外皮極之crunchy,一咬開,三黃雞嘅雞油隨即爆發出嚟💦中間仲有一層黃澄澄嘅雞皮😈神奇嘅係食落無乜油膩感,因為醬汁用上花椒沙律醬調味,花椒嘅麻香好突出,好有記憶點👍🏻👍🏻

招牌豬腩包
呢款都唔錯👍🏻豬腩肉好入味,切開一絲絲嘅肉好似pulled pork🤣完全不柴,大蔥紫蘇葉加上芝麻醬嘅味道令到個包膩感全消,好特別😛😛

鹽味雪糕包
雪糕包都係佢哋嘅得意之作😆😆炸包超級鬆脆,但係完全不油膩👏🏻👏🏻比起中式炸饅頭更好食😋中間嘅雪糕帶有薑同焦糖嘅味道,撞埋一齊好特別😋😋

綠茶版本都好好食😻抹茶味非常甘香醇厚🍵

Sakura Breeze、Guavalada
Sakura breeze cocktail粉嫩嘅顏色好靚,略嫌櫻花味🌸有些微藥水味,另外嗰杯係mocktail,番石榴加上熱情果味道好清爽好天然😗😗杯邊沾點鹽令到味道更特別。

人均消費:$310
推介指數(10分為滿分):9分

2023-05-09
  • 墨西哥炸雲吞
  • Shrimp tacos
  • 三黃雞包
2023-05-11 42 瀏覽
今次黎食呢度嘅二人套餐,$298pp,好抵食!首先食嘅係LB凱撒沙拉,生菜脆口新鮮,配上鮮美嘅凱撒醬汁,健康美味!接著嚟嘅係松露薯條,個黑松露香味一上枱就飄散出黎,薯條煮得金黃酥脆,每一塊都好香好脆,令人食得好過癮。之後嚟嘅就係蝦肉tacos同紫菜墨魚脆脆啦,蝦肉捲餅入口即溶,蝦肉鮮甜,配上酸甜嘅醬汁,好食!而紫菜墨魚仲香口,外脆內軟,紫菜味道香脆,內裏嘅餡料又豐富,好滿足。兩款包揀了招牌豬肉腩包同炸三黃雞包。豬肉腩包肉質鬆軟,搭配上醬汁,味道豐富;炸雞包外脆內嫩,雞肉肉汁豐富,嫩滑juicy,口感好正!最後就係甜品啦,綠茶冰淇淋包同鹽味冰淇淋包。綠茶冰淇淋包有淡淡嘅綠茶味,雪糕夠滑順,餅皮香脆;鹽味冰淇淋包就係個鹹甜平衡,配上軟綿綿嘅餅皮,味道好特別。飲品方面,揀左Chris’s lemonade 同Yuzu Soda,兩款都好清新,又開胃,酸酸甜甜嘅味道令人飲得好舒服。總括來講,呢個二人套餐份量適中,種類豐富,味道都好好。如果想試哂唔同款式嘅包、小食同餸,呢個套餐絕對係一個好選擇!
今次黎食呢度嘅二人套餐,$298pp,好抵食!

2023-05-10 38 瀏覽
銅鑼灣的Little Bao是一家以獨特的亞洲風格fusion 菜式黑松露薯條薯條炸得酥脆配上濃郁的黑松露醬汁份量也非常足夠是一道非常適合分享的開胃菜凱撒沙律 好新鮮 濃郁的凱撒醬汁完美結合炸雞脆脆好得意 係四川麻辣味紫菜炸墨魚脆脆外皮酥脆 入面係嫩滑墨魚紫菜的添加增添了菜品的口感好好味招牌豬腩包是Little Bao的招牌菜品之一豬肉肉質鮮嫩多汁,配上饅頭內軟的口感,非常美味。炸三黃雞包是另一道非常受歡迎的菜品,饅頭炸得非常酥脆,內裡卻柔軟可口,整體味道非常美味。綠茶雪糕包和海鹽味雪糕包是兩道甜點菜品。綠茶雪糕包的外皮是酥脆的饅頭,內裡是濃郁的綠茶雪糕,口感非常清新。呢個甜品係little Bao 招牌 必叫啊

薯條炸得酥脆配上濃郁的黑松露醬汁

外皮酥脆 入面係嫩滑墨魚
紫菜的添加增添了菜品的口感
好好味

招牌豬腩包是Little Bao的招牌菜品之一
豬肉肉質鮮嫩多汁,配上饅頭內軟的口感,非常美味。

呢個甜品係little Bao 招牌 必叫啊
2023-05-07 797 瀏覽
平時食開西式漢堡包,今次朋友帶我食Little Bao中式漢堡包,估唔到幾有驚喜。我同朋友試左二人餐,套餐有四款小食、兩款包、兩款雪糕包同兩款飲品。入面有卡位同吧枱位,甚至室外座位,裝潢時尚型格,燈光十足。- 紫菜炸墨魚脆脆墨魚丸好彈牙,外皮沾滿紫菜碎,幾有特色,旁邊係黑蒜醬,個人覺得太鹹。- 墨西哥炸雲吞雲吞非常香脆,味道酸酸甜甜。大細啱啱好可以一啖食晒,唔會食到周圍都係碎👍🏻- 炸雞脆脆餐廳嘅炸雞水準好高,口感酥脆juicy,肉質好鮮嫩。- 黑松露薯條Little Bao既黑松露薯條加左蘑菇令口感比較濕潤,沙律醬既黑松露味好香濃,非常惹味。薯條上面嘅醃菜可以中和沙律醬既膩,整體味道好豐富🤩- 炸三黃雞包Little Bao用左中式包,口感好似饅頭,但更加軟熟。三黃雞味道出色,花椒沙律醬簡直係畫龍點睛,令味道更上一層樓- 天婦羅軟殼蟹包天婦羅軟殼蟹包係今期special,套餐只要再加$30就可以食到。軟殼蟹超大隻,而且炸到所有部位都好脆但唔油膩。,另外配上醃青瓜同蘿蔔絲,食落無咁罪惡感😝甜品係雪糕包,味道有綠茶同海鹽兩款,食落比普通炸饅頭更香脆,入面包住綠茶雪糕,仲有少少煉奶,入口一

入面有卡位同吧枱位,甚至室外座位,裝潢時尚型格,燈光十足。

- 紫菜炸墨魚脆脆

- 墨西哥炸雲吞

- 炸雞脆脆
餐廳嘅炸雞水準好高,口感酥脆juicy,肉質好鮮嫩。

- 黑松露薯條

- 炸三黃雞包

天婦羅軟殼蟹包

- 天婦羅軟殼蟹包

雪糕包

甜品係雪糕包,味道有綠茶同海鹽兩款,食落比普通炸饅頭更香脆,入面包住綠茶雪糕,仲有少少煉奶,入口一熱一凍,冰火交融,非常好味😋

Yuzu  Maple  Soda

- Yuzu Maple Soda
餐廳一共有四款mocktail,Yuzu Maple Soda以䄂子味為主,伴隨獨特嘅紫蘇香味。

Chrysanthemum Lemonade
- Chrysanthemum Lemonade
材料主要有菊花,蜜糖、檸檬同薑,甜度適中,消暑一流。

整體而言,前菜已經好驚豔,但好戲在後頭,中式包同雪糕包超級好味,難怪Little Bao 一直都咁高人氣。
2023-04-23
天婦羅軟殼蟹包
雪糕包
Yuzu  Maple  Soda
Chrysanthemum Lemonade
2023-05-02 671 瀏覽
Little Bao 係我同老公都好鍾意既一間餐廳~以前中環番工成日去😌今次揀左Fashion Walk呢間,比中環店更寬敞闊落,坐得再舒適啲,仲有室外位置,木枱櫈加上植物環繞,非常寫意🥟墨西哥炸雲吞 $98人氣小食之一,皮薄酥脆的炸雲吞,用左Taco皮包住爽滑飽滿既蝦膠,蝦膠超爽口彈牙,配上綿密既牛油果醬,加上菠蘿莎莎,酸酸甜甜,超好味🍟黑松露薯條 $98個醬真係好好味,而且多到包到每條薯條,仲有磨菇粒🐷Pork Belly Bao $98招牌菜色,絕對值得一試!豬腩肉入口外焦內軟,入口軟嫩而且絲毫不肥膩,中間嘅洋蔥pickles令佢更清新,醬汁非常惹味🦀Soft Shell Crab Tempura Bao $138軟殼蟹卜卜脆同鬆軟無比嘅刈包形成強烈對比😍😍配埋蟹籽沙律醬😋好好味🍨Salted Ice Cream Bao🍨Matcha Ice Cream Bao雪糕包亦係另一必點名物!上下兩層炸饅頭,外脆內軟😋😋😋中間夾住冰涼雪糕,冰火兩重天,抹茶味仲有煉奶👍🏻勁有feel老公生日,為佢安排一下,雖然冇寫字服務,但有蠟燭同埋Live 嘅生日歌 😂😂😂佢地唱得好落力,我地都好開心😁

🥟墨西哥炸雲吞 $98

🍟黑松露薯條 $98
個醬真係好好味,而且多到包到每條薯條,仲有磨菇粒

🐷Pork Belly Bao $98

🍨Salted Ice Cream Bao
🍨Matcha Ice Cream Bao
雪糕包亦係另一必點名物!

🍹GUAVALADA
番石榴熱情果,香甜之選,呢杯好飲,我鍾意

🍹YUZI MAPLE SODA
柚子楓糖梳打,清新之選

成餐飯都好滿意,依舊咁鍾意 littlebao 臨走佢哋仲送咗啲小包包貼紙俾我哋,好得意😍
  • 墨西哥炸雲吞
  • 招牌豬腩包