餐廳: 香江花月 (利舞臺廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
今晚同朋友去左位於銅鑼灣利舞臺「香江花月」呢度用餐環境及擺設都別具心思😍中庭有部復古電單車🛵後方是酒吧😊整體裝潢現代化當中帶華麗感覺😍另外仲有間波波燈體驗房😍打卡一流🤩✨湯底✨木瓜花膠魚鍋用左新鮮海魚煎香放係木瓜上面加上具彈性和滿滿膠原花膠及🥰魚肉相對細膩😬湯底飲落新鮮清甜🥰帶來獨特美味體驗🤩七彩水餃色彩繽紛😍真材實料😬每隻都包住豐富餡料🤤令人食指大動☺️🖤黑色蟹肉黑松露餃 🤍白色姬松茸野菌餃💚綠色冬菇薺菜餃 💜紫色和牛香茜餃🧡橘色金華火腿菜肉餃 💛黃色午餐肉粟米餃💙藍色蟲草花餃牛肉各豬頸肉以黑白太極玫瑰花呈現眼前😍牛肉雪花❄️均勻牛味濃郁☺️豬頸相對Q彈☺️七色丸將唔同材料混入墨魚丸中😍味道各有特色😎粒粒爽口彈牙🥰💛鹹蛋黃墨魚丸 🧡蟹籽墨魚丸 🖤黑松露墨魚丸 🤎南乳墨魚丸💜椰芋墨魚丸 💚青咖喱墨魚丸,❤️紅咖喱魚丸✨皮蛋蝦滑✨半隻皮蛋放係蝦滑上面🥰將皮蛋芝麻及口感彈牙蝦滑混合🤩鮮蝦香味濃郁😊入口陣陣皮蛋香味口感層次兼備🥰✨蔬菜拼盤✨食咗咁多肉之後食返啲蔬菜🥬都唔錯☺️呢個菜盤有我鐘意既西洋菜、粟米仔🌽蕃茄及小唐菜🥬菜吸收哂牛乳香好滑😊✨主題特飲✨🍍鳳琉香上既煙燻氣泡破掉後有一陣輕煙迷霧飄散出來🥰

✨湯底✨木瓜花膠魚鍋

七色丸將唔同材料混入墨魚丸中😍味道各有特色
😎粒粒爽口彈牙🥰
💛鹹蛋黃墨魚丸 🧡蟹籽墨魚丸
🖤黑松露墨魚丸 🤎南乳墨魚丸
💜椰芋墨魚丸 💚青咖喱墨魚丸,
❤️紅咖喱魚丸

✨皮蛋蝦滑✨

✨蔬菜拼盤✨

✨主題特飲✨
🍍鳳琉香上既煙燻氣泡破掉後有一陣輕煙迷霧飄散出來🥰味道酸酸甜甜😋開胃又清新🥳

🌹瑰洛月中間有一朵玫瑰花冰靚到唔捨得飲😬
生日
  • 七色丸
  • 木瓜花膠魚鍋
餐廳裡裡外外都散發著上世紀五、六十年代的氣息,使人有如時光倒流,回到當年花樣年華劇中,三四十年代老上海的環境,配合嶄新的建築設計,亦展現出中西合壁的現代摩登風格。🫶🏻係有如電影場景既餐廳中食特色既中式點心,真係別有一番風味🤌🏻☺️今次同家人一同來,叫左3款點心,1款主食去渡過一個悠閒的下午時間🍵點心三色混醬腸粉 ╴三色分別有原味/芫茜味/南瓜味腸粉,而腸粉上面有滿滿既三色混醬:麻醬、甜醬、燒烤醬,唔單止顏色豐富,味道口感都同樣好豐富🤩上枱時非常熱辣辣,芫茜味/南瓜味腸粉既味道好特別,唔會太濃岩岩好。我覺得芫茜味腸粉最好食🥰,一開始都唔知係芫茜味,係食完覺得個味道好特別,有d似菠菜但又唔係所以就問左職員先知原來係芫茜味,但佢個味又唔太似平時香料個種芫茜味,融入左腸粉同配埋個醬真係好好食!😋紅袍荔枝🍒外表係脆皮同有d脆粒粒係表面,加埋紅色既顏色,令到成粒睇落就已經好似荔枝啦,食落雖然冇荔枝味,但個外皮好煙韌,就好似平時食點心咸水角個種咁,裡面有熱辣辣小小流心既奶黃餡,食落甜甜香香,非常得意🥸🫰🏻黑松露鮮蝦燒賣🍤一上枱已經有好香濃既黑松露味,裡面除左有大大粒鮮蝦肉,仲有平時燒賣既定番—香菇同小

點心

紅袍荔枝🍒

黑松露鮮蝦燒賣🍤
一上枱已經有好香濃既黑松露味,裡面除左有大大粒鮮蝦肉,仲有平時燒賣既定番—香菇同小小蟹籽粒係面,而且每粒都非常足料👍🏻

主食
迷你鴛鴦炒飯 — 紅火龍果海鮮飯拼菠菜汁雞肉飯
呢碟炒飯唔迷你,我同屋企人食都覺得大份,而雙色炒飯都好特別,仲要係紅色+綠色,真係第一次見呢~🤭
紅火龍果炒埋海鮮同配埋炒蛋飯底食,完全唔會奇怪,仲令成個飯既味道帶多份鮮甜既味道🤩👍🏻
而菠菜汁雞肉飯個邊除左顏色都唔算太特別,味道都係同想像中差唔多,未算話好驚豔,不過味道都係好食,不過可能因為我自己鍾意紅火龍個個味多d~🤣

呢款炒飯既做法係平時既福建炒飯咁,炒蛋飯底再加上面有唔同材料既芡汁蓋面,食既時候就記得連埋面頭既醬汁一齊食,我覺得咁隸係最好食啦😎

餐廳環境非常舒服,坐𥦬邊仲可以望到維港海景同銅鑼灣街景,而且餐廳內都有好多藝術、懷舊擺設,非常吸睛!📸

另外,餐廳仲有一間波波燈打卡音樂鏡房🪞🪩,有d似tea lab 咁,如果大家食完飯或者等緊野食都可以入去打下卡啦~📱🤳🏻

2023-09-25
  • 黑松露鮮蝦燒賣
  • 紅袍荔枝
  • 迷你鴛鴦飯
  • 三色混醬腸
2023-10-02 2443 瀏覽
閨蜜生日去銅鑼灣行街,跟住過嚟呢個有懷舊特色嘅香江花月食下午茶,店內裝潢復古典雅,有唔少打卡位。兩個人叫咗一個炒麵、三個點心,洋甘菊茶清香滲逸,解渴潤喉。香脆豉油王炒麵炒麵條條香脆,配搭銀芽、韭黃,面頭灑上芝麻,十分惹味,口感一流。杏汁金魚餃賣相精緻,猶如金魚暢泳,蝦餃皮薄有韌性,餡料蝦肉新鮮爽脆,杏汁幼滑,加上食用花,又靚又美味!紅袍荔枝荔枝造型可愛,非常相似,外皮粒粒係脆米,鬆脆軟糯,餡料係奶黃,新鮮出爐熱辣辣,口感外脆內軟姬松茸鮮竹卷揭開盅蓋香氣逸出,數條姬松茸呈現眼前,新鮮腐皮包爽口餡料,口感軟滑,味道鮮香,湯汁清甜可口。兩個人食飽飽,一致認為可以再來。
閨蜜生日去銅鑼灣行街,
跟住過嚟呢個有懷舊特色嘅香江花月食下午茶,
店內裝潢復古典雅,

有唔少打卡位。
兩個人叫咗一個炒麵、三個點心,
洋甘菊茶清香滲逸,解渴潤喉。
香脆豉油王炒麵
炒麵條條香脆,
配搭銀芽、韭黃,
面頭灑上芝麻,

十分惹味,口感一流。
杏汁金魚餃
賣相精緻,猶如金魚暢泳,
蝦餃皮薄有韌性,
餡料蝦肉新鮮爽脆,
杏汁幼滑,加上食用花,
又靚又美味!
紅袍荔枝
荔枝造型可愛,非常相似,
外皮粒粒係脆米,
鬆脆軟糯,餡料係奶黃,
新鮮出爐熱辣辣,
口感外脆內軟
姬松茸鮮竹卷
揭開盅蓋香氣逸出,

數條姬松茸呈現眼前,
新鮮腐皮包爽口餡料,

口感軟滑,味道鮮香,
湯汁清甜可口。
兩個人食飽飽,
一致認為可以再來。
2023-09-19
2023-10-01 67 瀏覽
餐廳座位闊落,裝修好有特色,中間放左古董電單車,復古味十足,非常適合打卡一族一坐低,店員會奉上一小杯雪梨茶,好清甜滋潤美顏花膠雞煲-養顏聖品,滿滿骨膠原,雞肉肉質非常嫩滑,撈起後足有大半隻雞,分量十足.太極兩儀-分別是安格斯牛肉+梅花豬肉 , 擺盤好有心思, 肉質一點都不馬虎,鮮嫩天倫鍋心-七款點心,除左常見的蝦餃燒賣外,仲有甜味奶黃球同流沙包,有驚喜七彩餃子 / 七色丸-各有七款口味, 丸爽口彈牙,味道都各有特色;賣相精緻而且色彩繽紛,好適合打卡.即炸魚皮-炸得非常香脆可口飲品:琥珀誘惑-玫瑰花冰,再自行倒入新鮮混合果汁,口味清新.視覺跟味覺都是一流的享受.香芳幻-紅桑莓汁,酸奶,菠蘿汁完美融合奶香,忌廉.

一坐低,店員會奉上一小杯雪梨茶,好清甜滋潤

美顏花膠雞煲

太極兩儀

天倫鍋心

七彩餃子 / 七色丸

即炸魚皮

-炸得非常香脆可口

飲品:

香芳幻

-紅桑莓汁,酸奶,菠蘿汁完美融合奶香,忌廉.
2023-09-27 188 瀏覽
好耐無食香江花月 朋友話銅鑼灣分店係另一種打卡感覺 所以要再度探訪#香江花月 銅鑼灣分店採用幾何圖形梳化椅 明麗顯眼嘅瓷磚 餐廳中間有架電單車連側車擺設 裝修走80年代奢華風格 感覺相當有氣派❤️食物方面 擺設上都別出心思而富有創意 食物除左滿足視覺外 食物質素都相當不錯 今次挑選的「美顏花膠雞鍋」既花膠係勁多同好厚 我地兩個係食到唔食😂隻雞都大隻 成個湯底都勁足料 飲完湯後會有專人幫忙切雞 唔使食到手忙腳亂 好貼心🥰另外「七色丸」同「一帆風順」我覺得幾好味 兩樣都好彈牙 很有質感的丸子同墨魚滑 「花花綠綠」係蔬菜拼盤 擺到好似盆栽🪴 好有藝術氣息🥰「太極兩儀」係🐮牛肉同🐷豬頸肉的組合 由兩朵🌹玫瑰花造型出場 好高級感 兩款肉既肉質都好好 係睇得又食得既花😍總括今次的用餐體驗很好 難得兩間分店既質素同樣出色 只係每間分店打卡既地方各有不同 非常建議大家都去唔同嘅分店打卡同打邊爐 堅正👍🏻

帶子
七色餃子
  • 七色丸
  • 一帆風順
2023-09-23 121 瀏覽
經開飯訂枱~~13:40上到去因為同架𨋢3枱人,我哋排中間但安排入座嘅職員唔知點解會跳過我哋,直接先安排後邊果枱入座先,而我前邊嘅應該係walk in客要等安排入座,我哋排係佢後邊自然要等,最後係排中間嘅我哋最遲入座。其實相差都係1分鐘左右,但俾人嘅感覺就係混亂~入到去坐低,見都係點心紙,可能因為午市以飲茶食點心為主,之後問咗可以打邊爐,啲職員好快手咁set好餐具同更換餐牌俾我哋~我哋點咗:木瓜豆乳湯底香江拼花花綠綠(冇圖):普通蔬菜拼盤,不太乾淨蝦(冇圖):新鮮👍煎蘿蔔糕:(冇圖)香口、鬆軟👍藥膳鳳爪:(冇圖)家人話藥味重👍特飲買3送1(因為係小朋友,送果杯轉做蘋果汁)其他:1. 可能我哋中午要求打邊爐,好多食材明顯是隔夜準備好的~ 湯底味道一般冇咩特色2. 部分職員語氣不太好,會有啲說話俾客人聽~3.餐具唔乾淨,有污迹同黏手,唔知點解我係呢度冇人提過呢個問題~總結:味道:不過不失,如果食材新鮮啲應該會加分。服務:部分職員很nice,會同小朋友玩,又肯為小朋友轉蘋果汁,但部分職員態度一般。價錢:偏貴,性價比好一般。個餐廳賣點係display 靚,由湯底、食材到特飲,所有display
經開飯訂枱~~

我哋點咗:
木瓜豆乳湯底
香江拼
花花綠綠(冇圖):普通蔬菜拼盤,不太乾淨
蝦(冇圖):新鮮👍
煎蘿蔔糕:(冇圖)香口、鬆軟👍
藥膳鳳爪:(冇圖)家人話藥味重👍
特飲買3送1(因為係小朋友,送果杯轉做蘋果汁)

其他:
2. 部分職員語氣不太好,會有啲說話俾客人聽~

總結:
味道:不過不失,如果食材新鮮啲應該會加分。
價錢:偏貴,性價比好一般。個餐廳賣點係display 靚,由湯底、食材到特飲,所有display都好靚好吸睛,非常適合打卡,擺上網可以呃好多like🤣
香江拼(全牛)
木瓜豆奶湯底
忘記了咩名
2023-09-23
忘記了咩名
2023-09-23 83 瀏覽
成日睇IG見人哋去一間好靚嘅花花打邊爐自己bookmark 咗好耐 終於去咗食 依到中午有得飲茶食點心 晚上就主打火鍋環境好舒服 好寬敞 好多打卡位揀左美顏花膠雞鍋 好足料 有半隻雞 好多花膠仔 食落好軟滑 足滿膠質太極兩儀 一紅一白包括有豬同牛肉一邊係紅酒浸安格斯牛一邊係黑松露牛乳浸梅花豬肉片牛肉食落好滑 油脂分布好平均豬肉食落比軟有彈性 肉味濃郁 💕新鮮炸魚皮 脆卜卜 浸左湯汁 香濃酥脆7彩餃子 樣樣都想試吓 就啱晒金華火腿菜肉餃、和牛香茜餃、蟲草花餃、午餐肉粟米餃、姬松茸野菌餃、冬菇薺菜餃 蟹肉黑松露餃、自家製水餃最鍾意蟹肉黑松露餃 松露味好香蟹肉好鮮😌7色丸 除咗顏色豐富 味道嘅配搭都好特別有鹹蛋墨魚丸、蝦丸、鮮牛肉丸、墨魚丸、青咖喱墨魚丸、南乳墨魚丸、芋頭墨魚丸、紅咖喱魚丸粒粒都爽口彈牙 我自己比較鍾意食芋頭墨魚丸 青咖喱墨魚丸配搭好有創意👍皮蛋蝦滑皮蛋加上蝦滑 特別嘅配搭 爽口得黎 又帶啲 皮蛋嘅軟滑彈牙😍花花綠綠 一個拼盤 有好多款唔同嘅蔬菜皇帝菜 粟米仔 娃娃菜 白菜 西洋菜 等等🥬分量十足奇幻歷險 奇異果忌廉梳打 加豆奶 將會用煙槍 加上一個 有煙嘅波波 篤爆咗 會有
成日睇IG見人哋去一間好靚嘅花花打邊爐

牛肉食落好滑 油脂分布好平均
豬肉食落比軟有彈性 肉味濃郁 💕

新鮮炸魚皮 脆卜卜 浸左湯汁 香濃酥脆

7彩餃子 樣樣都想試吓 就啱晒
蟹肉黑松露餃、自家製水餃
最鍾意蟹肉黑松露餃 松露味好香蟹肉好鮮😌

7色丸 除咗顏色豐富 味道嘅配搭都好特別

皮蛋蝦滑

花花綠綠 一個拼盤 有好多款唔同嘅蔬菜
皇帝菜 粟米仔 娃娃菜 白菜 西洋菜 等等🥬分量十足

奇幻歷險 奇異果忌廉梳打 加豆奶 將會用煙槍 加上一個 有煙嘅波波 篤爆咗 會有浸香氣飄出嚟

玫瑰冰 超級IGable😍
飲品味道酸甜清新 好啱打住邊爐飲
2023-09-22 74 瀏覽
裝修豪華同寬敞到可以到處參觀就好特別,大廳既有新潮電單車,又有電影主題佈置,華麗嘅吊燈,仲有類似Team Lab嘅房間,燈飾不斷變色。 餐廳豪華嘅裝修、古典優雅嘅擺盤、吸睛創新嘅飲料,帶嚟視覺同味覺嘅享受。🌹粉紅牛乳玫瑰鍋濃滑嘅湯底用咗北海道全脂牛乳同蔬菜高湯,再配上紅肉木瓜同兩朵特大白色玫瑰,養生同打卡兼備。🌸粉紅墨魚滑墨魚滑帶淡淡火龍果味道, 墨魚咬口感突出,唔難入口。 🥩太極兩儀紅酒浸安格斯牛配黑松露牛乳浸梅花豬肉片,牛肉經過輕輕灼,喺口腔徘徊住帶淡香嘅紅酒,加上嫩滑口感,好滿足。 豬肉片沾滿黑松露,非常香濃。 🥟七彩餃子|🍡七色丸裝飾同樣喺古典風嘅展示架上,每款顏色嘅餃子/丸入面餡料都唔同。 🫛一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)考刀功嘅菜式,橙色同綠色嘅墨魚滑剛剛好釀喺秋葵上,口感二合為一。 🥬花花綠綠 花籃蔬菜好似插花藝術咁優雅嘅,粟米芯、南瓜、生菜等大眾化嘅蔬菜都又齊全又新鮮。特色飲品🌺花月豪庭 蘋果味道極濃但配合幼滑嘅北海道牛奶,個人覺得唔太夾,藍莓味比較少。表層鋪滿哈蜜瓜同奇異果,有啲似飯後飲嘅甜品。 🍍香芳幻呢杯比花月豪庭味道更易入口,酸奶同菠蘿汁嘅混合,酸甜開胃。🌷粉紅薔薇

🌹粉紅牛乳玫瑰鍋

🌸粉紅墨魚滑
墨魚滑帶淡淡火龍果味道, 墨魚咬口感突出,唔難入口。

🥩太極兩儀
紅酒浸安格斯牛配黑松露牛乳浸梅花豬肉片,

🥟七彩餃子|🍡七色丸

🫛一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)

🥬花花綠綠

特色飲品
🌺花月豪庭

🍍香芳幻

呢杯比花月豪庭味道更易入口,酸奶同菠蘿汁嘅混合,酸甜開胃。

🌷粉紅薔薇
賣相係精緻嘅玫瑰,原來係砵仔糕,咬口軟糯,裡面夾著紅豆,唔會過甜。

2023-09-22 63 瀏覽
如果想fancy打邊爐 絕對推薦大家黎呢到 價錢需然略貴 但係我覺得對得住性價比絕對啱哂帶女仔嚟食呀♥︎ꕀ日本玫瑰牛乳鍋 $168放係上面係冰玫瑰 玫瑰味不太重 融咗會有淡淡的牛奶味 鍋底比較特別 值得一試♡︎ꕀ七色丸 $108七色丸皮薄餡靚 味道十分特別 例如 蟲草花 粟米午餐肉等 都係啲平時出面試唔到既味 我會形容為好得意(´▽`)ꕀ 香江拼 $798打卡必叫 影相好睇 (✯◡✯)有不同部位的牛肉 包括一啲少見的牛白肉 牛心頂 牛柳粒 牛小腿等等 牛肉質素都好高 十分推薦⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯𓍯 ꜰᴏᴏᴅ 𝟴/𝟭𝟬𓍯 ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ 𝟲/𝟭𝟬𓍯 ʀᴇᴠɪꜱɪᴛ 𝙈𝘼𝙔𝘽𝙀
如果想fancy打邊爐 絕對推薦大家黎呢到
價錢需然略貴 但係我覺得對得住性價比
絕對啱哂帶女仔嚟食呀♥︎

ꕀ日本玫瑰牛乳鍋 $168

ꕀ七色丸 $108

ꕀ 香江拼 $798
打卡必叫 影相好睇 (✯◡✯)

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
𓍯 ꜰᴏᴏᴅ 𝟴/𝟭𝟬
𓍯 ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ 𝟲/𝟭𝟬
𓍯 ʀᴇᴠɪꜱɪᴛ 𝙈𝘼𝙔𝘽𝙀
2023-09-21 46 瀏覽
呢間餐廳環境非常華麗復古,真心欣賞設計者嘅用心,張羅左好多復古玩意,而且更設有靚靚打卡房,務求令食客可以留下一個難忘嘅回憶。呢度嘅湯底都非常之豪華又養顏木瓜鮮魚鍋($328)超足料,原全冇諗過係原條魚嘅份量,而且淨飲已經非常鮮甜,未食其他餸已經飲到好滿足😅打邊爐材料方面我地都簡左d推介款式,每一樣都整得非常精緻,尤其推介皮蛋蝦滑,肉質彈牙,皮蛋又白,好出色👍🏻花滿園($238)七彩餃子($108)七色丸($108)一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)($98)皮蛋蝦滑($108)花花綠綠($118)另外嗌咗兩杯特色飲品,真係又靚又好味,見到都開心。奇幻歷險($88)花月豪庭($128)

呢度嘅湯底都非常之豪華又養顏

木瓜鮮魚鍋($328)

花滿園($238)

七彩餃子($108)

七色丸($108)

一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)($98)

皮蛋蝦滑($108)

花花綠綠($118)

另外嗌咗兩杯特色飲品,真係又靚又好味,見到都開心。
奇幻歷險($88)

花月豪庭($128)

2023-09-19 98 瀏覽
餐廳位於銅鑼灣利舞臺廣場21樓,一出電梯就見到餐廳高級且美麗的裝潢,整個格局非常適合打卡。侍應安排我們坐窗邊,窗外的市景一瞰無遺,超讚!姬松茸鮮竹卷,有別於一般酒樓的鮮竹卷,口感比較軟淋,腐皮包著肉粒,蝦及松茸。連湯中也有幾片姬松茸,十分足料。木魚絲XO醬炒蘿蔔糕,滿滿的木魚絲令這道蘿蔔糕充滿日本風情!蘿蔔糕咬落鬆軟,並非死實多粉的質感,加上滿滿的XO醬,十分惹味。飛魚子鰻魚燒賣十分特別,燒賣皮有別於常見的黃色,而是綠色的! 燒賣十分彈牙,滿滿的肉上面還加上鰻魚塊,別樹一格又美味。迷你鴛鴦炒飯比想像中大碟,3個人食都足夠。醬汁是紅肉火龍果的紅配上青菜的綠,造成強烈的視覺衝擊,十分特別,別處大概不會吃到。飯面鋪滿蝦粒,飯底用蛋炒香,一口一口吃著非常滿足。餐廳還有一個燈光打卡位,光顧的朋友切勿錯過。
餐廳位於銅鑼灣利舞臺廣場21樓,一出電梯就

見到餐廳高級且美麗的裝潢,整個格局非常適

合打卡。侍應安排我們坐窗邊,窗外的市景一

瞰無遺,超讚!

姬松茸鮮竹卷,有別於一般酒樓的鮮竹

木魚絲XO醬炒蘿蔔糕,滿滿的木魚絲令這

道蘿蔔糕充滿日本風情!蘿蔔糕咬落鬆軟,

並非死實多粉的質感,加上滿滿的XO醬,十分惹味。
飛魚子鰻魚燒賣十分特別,燒賣皮有別於

造成強烈的視覺衝擊,十分特別,別處大概不

會吃到。飯面鋪滿蝦粒,飯底用蛋炒香,一口一口吃著非常滿足。
餐廳還有一個燈光打卡位,光顧的朋友切勿錯

過。
2023-09-15 138 瀏覽
今日行開銅鑼灣經過利舞臺就肚餓,諗住就順便上去搵吓有咩食因為食晏時間,周圍都多人諗住高啲樓層,睇吓有冇邊啲食肆坐得舒服啲結果就發現原來,呢度有午市點心食估唔到呢度火鍋外仲有午市點心食啊真係!一路都淨係知佢呢間嘢有火鍋,仲幾精緻。即管試吓佢啲點心,點心好食,又好睇。都叫有擺盤。我哋叫咗個黃金柚子蛋散 (夠柚子味同唔太甜)仲有個麻辣鼎皇牛肉薯粉鍋 (幾辣,如果唔係好食得辣就建議叫其他飯麵。食得辣嘅就好正。)加個鰻魚燒賣 (雖然上面嘅鰻魚好似好細粒,不過咬入燒賣,同平時食嘅真係唔同。唔會覺得好似好豬肉同麵粉咁)我最鍾意原來綠色嘅腸粉係芫荽味呢度仲環境舒適坐得一啲都唔迫。好多打卡位🤣影到唔捨得停手,見佢呢度仲放咗好多古董相機,如果鍾意相機嘅人應該都幾值得一嚟睇睇。有機會要再試埋火鍋
今日行開銅鑼灣
經過利舞臺就肚餓,諗住就順便上去搵吓有咩食
因為食晏時間,周圍都多人
諗住高啲樓層,睇吓有冇邊啲食肆坐得舒服啲
結果就發現原來,呢度有午市點心食
估唔到呢度火鍋外仲有午市點心食啊真係!
一路都淨係知佢呢間嘢有火鍋,仲幾精緻。
即管試吓佢啲點心,
點心好食,又好睇。都叫有擺盤。
我哋叫咗個黃金柚子蛋散 (夠柚子味同唔太甜)
黃金柚子蛋散
麻辣鼎皇牛肉薯粉鍋
鰻魚燒賣

我最鍾意原來綠色嘅腸粉係芫荽味
三色腸粉

呢度仲環境舒適坐得一啲都唔迫。好多打卡位🤣

有機會要再試埋火鍋

2023-09-06
黃金柚子蛋散
麻辣鼎皇牛肉薯粉鍋
鰻魚燒賣
三色腸粉
  • 三色混醬腸
2023-09-13 78 瀏覽
🍽 Dinner💰 ~HK$500pp (dinner, 10% service charge)This is one of my recent favorite hotpot place to go. They have a lot gimmick inside the restaurant like motorbike and very IG -able. They even get a room with a lot of mirror and different of color inside for customers to take cute pictures. Aside to the environment, I love the food as well. For the soup base, we ordered Squab and Yunnan Mushroom soup. The Squab is very cute that biting red dates😂😂For the main. we ordered a meat platter with beef
🍽 Dinner

This is one of my recent favorite hotpot place to go. They have a lot gimmick inside the restaurant like motorbike and very IG -able. They even get a room with a lot of mirror and different of color inside for customers to take cute pictures. Aside to the environment, I love the food as well. For the soup base, we ordered Squab and Yunnan Mushroom soup. The Squab is very cute that biting red dates😂😂For the main. we ordered a meat platter with beef and pork. They presented it with a rose and they put some red wine sauce in it, We ordered 🌈 rainbow dumpling platter and fishball platter. Very colorful indeed including green, blue, red color LOL Lastly, we ordered two non-alcohol drink. One glass was called Fantasy Adventure which included kiwi jelly, fresh kiwi, cream soda and soy milk. Another glass was called Garden Mansion which included Blueberry, apple juice, marshmallow cake and fresh fruits. Very refreshing drink to consume after a full meal! Overall, a great place to chill with friends after work, Comfy and decent place to go!
2023-09-08 132 瀏覽
成日見到呢間好靚嘅餐廳好想去食😍😍 今日終於入咗去 環境真係非常舒服 座位好闊落😌而且服務都好好🥰 醬料係自助形式嘅 有超多款式應有盡有😚辣汁花蛤鍋 我哋就揀咗辣汁花蛤鍋 湯底香濃又辣辣地 而且有好多花蛤 好入味😋😋太極兩儀 呢個肉類拼盤真係好精緻😍 牛肉非常之嫩 仲幾厚添呀 味道非常之香入口即溶嘅口感🤤🤤另外豬肉都非常爽口 油脂均勻 非常高質👍🏼七彩餃子真係超靚嘅餃子 七彩顏色😍 有唔同類型嘅菜肉餃 亦都有粟米餃🤩 而且都幾足料㗎!七色丸主要係墨魚丸 或者黑松露丸😋 咬落都好彈牙爽口 睇得又食得🥰一帆風順呢個係秋葵蟹籽墨魚滑 都幾特別呀呢個配搭😋 秋葵上面壤咗墨魚滑 食落幾清新又健康🤩台灣鴨血鴨血就建議一早放入去 食嘅時候口感又滑又入味😍 花花綠綠成個花盤咁嘅樣啊😍😍有好多款式嘅蔬菜 而且非常新鮮 🤩琥珀誘惑呢度玫瑰花真係夠晒吸引 打開上面嘅細碟仲有煙噴出嚟㗎😍😍 跟住可以倒果汁落去 朵花會浮喺面 超級靚呀🤩 而且果汁都好香濃 啱晒打邊爐飲呀!香芳幻呢杯都好靚 有菠蘿汁同紅莓汁喺入面😚 飲落又會唔會太甜 配合邊爐都好適合🥰

辣汁花蛤鍋

鴨血就建議一早放入去 食嘅時候口感又滑又入味😍

花花綠綠
成個花盤咁嘅樣啊😍😍有好多款式嘅蔬菜 而且非常新鮮 🤩

香芳幻
小編今日來到銅鑼灣一間精品火鍋店「香江花月」,以啡木色及墨綠色為主調,是非常有懷舊氣氛。餐廳裝修古色古香,好像時光倒流從回50年代,從餐廳門口可見見到牆上掛住香港80年代電影海報和舊相機📷 裡面還放置一部復古電單車,充滿懷舊氣息🙌🏻 餐前飲品贈送一杯洋甘菊雪梨茶潤潤喉,然後吃火鍋😊「美顏花膠蟲草花湯」金黃色的濃厚湯底,吸收滾雞湯的精華,充滿骨膠原的花膠滋補養顏🧡 先喝一口原汁原味的滋補湯底,先喝一口原汁原味的滋補湯底,再吃火鍋新鮮配料享用,滿滿的鮮味,滋味無窮🥳招牌菜式「香江拼」✨視覺效果夠澎湃🙌🏻 木圓拼盤將各款牛肉捲成有如花朵般精緻吸引🌹 精選多款牛肉部位🐂 包括手切肥牛、安格斯肥牛、牛柳粒、牛心頂、牛白肉、黑柏葉 牛舌和牛小腿,牛魔王必食之選🙌🏻1️⃣「牛白肉」是牛胸前肋骨上的一塊細小的筋膜肌肉,全白色看上去有油膩的感覺,但不是脂肪,而是一種軟組織,含豐富的骨膠原,爽而不膩👍🏼2️⃣「安格斯肥牛」入鍋輕涮牛肉由紅轉粉紅,溫熱軟嫩,油花均勻分布,入口即化😍3️⃣ 「手切牛肉」脂肪含量較少,而牛肉香較突出,必食之選🐮4️⃣「牛心頂」稀有部位,是牛心臟最頂部分連接著血脈和心臟的部位,味道不會臊,口感似

4️⃣「牛心頂」稀有部位,是牛心臟最頂部分連接著血脈和心臟的部位,味道不會臊,口感似黃喉,新鮮而且非常爽脆😁

「一口蟹籽墨魚滑」原汁原味,爽口彈牙,鮮香滑溜🙌🏻「即炸炸響卷」吸收湯底精華,火鍋必叫之選🧡

🍽 :美顏花膠蟲草花湯;香江拼;一口蟹籽墨魚滑;即炸炸響卷
👅好味指數:8.0/10;8.25/10;8.0/10;8.0/10
💰消費:HK$238;HK$798;HK$68;HK$58
📍 地址:香江花月 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓
🈹推介優惠:N/A