2024-01-04 73 瀏覽
【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】SET D) 極上Prime Grade 霜降牛小排 / 美國SRF極黑和牛肩脊肉 / Prime Grade 安格斯牛麵團 / 西班牙伊比利亞黑毛豬 / 西班牙無激素雞豬肉片!今日同朋友決定去旺角嗰邊食個簡單嘅下午火鍋、我哋今日主打食菜類同牛肉!因為想營養平衡啲!再加上一定要食呢度嘅烤地瓜條!除咗係王牌之餘,仲有四隻味粉可以點嚟食!包括有蕃茄味、麻辣味、紫菜味、仲有甘梅味!隻隻味粉都可以令到烤地瓜條又唔一樣嘅味道感覺!呢度嘅牛小排同埋牛頸脊一定要食!除咗高質素之餘真係有種入口即溶感覺!仲有呢度嘅鴨血、海蝦同埋貝殼類都可以多食,識落除咗味道酸甜之外,仲好滑溜!飲品方面,都係任飲!除咗有基本嘅飲品之外,仲有佢哋自家製嘅黑糖檸檬冬瓜茶都非常之香!又好大支好抵飲!食到最後當然唔少得就係Häagen-Dazs雪糕啦 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】

[任選] #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
2024-01-01 119 瀏覽
而家天氣凍凍地,最適宜打邊邊!今次同朋友去呢間旺角台式養生打邊邊,湯底都好多選擇,最後我哋揀咗蟲草花桃膠雞湯底,用料十足,重點係非常養生喔😍而且係無限時,飲品任飲,傾計的好地方🥰湯底都係滋陰養顏,女仔吃更加好😍而家天氣乾燥,我哋更加要飲多啲湯水,由內至外滋潤!桃膠好大粒,而且啲雞肉不楷款式種類算多,安格斯牛,黑毛豬,手打墨魚滑,丸類,餃子,超長蟹柳🤣仲有我至愛的王子麪,飽都要食😆 有驚喜,食到一半時餐廳送shake shake 地瓜條,台式我喜歡梅粉😍

2023-12-20
2023-12-31 89 瀏覽
今年除夕碰巧係星期日,真係開心啦⋯可以一早就出去玩,約埋好姊妹一齊食嘢,然後四圍shopping吓!我哋已經唔止一次嚟呢度食涮涮鍋,事關呢度無話有落場時間,你鍾意咩時間去食都得,呢個係我最鍾意嘅。環境衛生舒適又好坐,食物質數都好唔錯,除咗肉類、海鮮,我哋最鍾意食海蝦,呢度就算任食,蝦都非常新鮮,其它手打丸都好爽口,台灣配料都多到你食唔勻。今次係冬天嚟食,特別點咗個養生蟲草花桃膠雞鍋,有好多紅棗杞子做湯底,啱哂女生補補佢。鍋底 🍲~~養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋火鍋肉類🐮🐷~~~~無限追加Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙無激素豬肉片火鍋配料🦐🥬🍢🥟~~~~無限追加超過六十款火鍋配料前菜🥒~~無限追加麻辣手拍青瓜秘製麻辣木耳自家製飲品🥤🧃☕️~~~~~無限暢飲自家製桂花烏龍自家製愛文芒果茉莉花茶自家製黑糖冬瓜檸檬茶自家製冷泡日月潭蜜香紅茶雪櫃內所有凍飲品、熱飲品、熱茶甜品🍦🍨~~Haagen-Dazs 士多啤梨味雪糕雀巢KitKat脆皮雪糕批【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】 *7:30前離座

鍋底 🍲

自家製桂花烏龍
自家製愛文芒果茉莉花茶
自家製黑糖冬瓜檸檬茶
自家製冷泡日月潭蜜香紅茶
雪櫃內所有凍飲品、熱飲品、熱茶

甜品🍦🍨
Haagen-Dazs 士多啤梨味雪糕
雀巢KitKat脆皮雪糕批

【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】
*7:30前離座
2023-12-30 98 瀏覽
完左個假期之後,仲可以同朋友慶祝下,真係開心!放工去左旺角馬祖打邊爐,係任飲任食無限時打邊爐!之前試過都好正,食過返尋味😋座位好寬落而且係淺色為主,坐落都好舒服,加上衛生方面,服務員既態度都要讚~好好解釋要點揀餐,再教我地落單!入到去就叫左湯底先,咁一定食個鴛鴦煲,今次試下「沙茶湯底」同「揶香雞湯底」,湯底都有吾少既材料所以十分濃郁!而佢有四款set,分別有吾同佢肉,我地就試佢第二款set B,咁就可以瘋狂叫佢既牛肉豬肉!想推薦Prime Grade 安格斯牛頸椎,仲有海鮮,都好好味,餐廳仲送左地瓜條有四隻味,分別係麻辣、海苔、蕃茄、甘梅,個人就比較推介甘梅味,除咗特別之外,仲好開胃。落單需要掃QR code,有多款火鍋配料!蟲草花,蓮藕片,芋絲,金菇,鮮萵筍,響鈴卷,山根,蘿蔔,白鱔片,自製手工韭菜餃子,三星蔥熔岩醬貢丸,是日精選海鮮,帆立貝,炸魚皮沙茶牛肉,火鍋配料多都數吾晒! 最值得讚嘅係台灣鴨血,鴨血濃同甜,吸收埋湯嘅味道之後,一流,而且落完單好快就有,啱晒勁擦得嘅我地,除咗火鍋配料之外,打邊爐點可以少得雪糕呢?我地食完火鍋就用第二個胃食甜品Häagen-Dazs芒果紅桑子雪糕

落單需要掃QR code,有多款火鍋配料!

除咗火鍋配料之外,打邊爐點可以少得雪糕呢?我地食完火鍋就用第二個胃食甜品Häagen-Dazs芒果紅桑子雪糕同Dreyer's烏龍茶雪糕。前者有酸酸甜甜味道,好易入口!後者清香烏龍味,最岩d飲茶控,其實兩隻味都好好味~~

依間真係好岩大食,又可以坐得耐既邊爐餐廳!
【火鍋界霸主🍲】馬祖無限時台灣養生涮涮鍋⁣⁣天氣漸涼,最適合嘅就係食火鍋啦!而馬祖無限時台灣養生涮涮鍋絕對係你唔可以錯過嘅選擇!🔥🔥🔥⁣⁣以新鮮優質嘅肉類為主,採用傳統養生湯底,絕對係養生嘅最佳選擇!不同價位嘅無限時任食火鍋套餐,令你可以盡情享受火鍋嘅樂趣!而自助食品區仲有多款肉類、蔬菜、飲品同甜品,滿足你嘅味蕾!🌟🌟🌟⁣⁣環境舒適,服務親切,絕對係你同朋友一齊嚟嘆火鍋嘅首選!而佢哋嘅火鍋湯底選擇多達19款,火鍋配料更有超過60款,包括和牛、鴨血等,款款都令你回味無窮!無論係喜歡濃郁口味定清爽湯底,馬祖火鍋都能滿足你嘅味蕾!😋😋😋⁣⁣最貼心嘅係佢地仲提供熱飲,啱曬啲女士🎉🎉🎉⁣⁣📣 餐廳名稱:馬祖無限時台灣養生涮涮鍋⁣📍 地點:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓⁣🕑 營業時間:12:00 - 00:00⁣💰 人均消費:$201-400⁣

火鍋界霸主🍲】馬祖無限時台灣養生涮涮鍋⁣⁣

• Prime Grade安格斯牛頸脊
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
  • 藥膳花膠雞涮涮鍋
2023-12-29 63 瀏覽
呢間曾經嚟過一次,鍾意佢冇限時唔會夠鐘趕人,同埋地方都夠大坐得舒服,所以今次同朋友encore再食佢地方夠大,又多卡位,無論喺食方面同埋坐都非常之足夠我哋一嚟梗係嗌晒成枱嘢打過卡先我哋嗌咗個花膠雞湯底,唔會好濃味幾清甜,唔錯,同埋啲雞就算烚耐咗都唔會好鞋,好入味㖭佢啲自家手打丸整得唔錯,彈牙有肉味,墨魚滑都夠鮮味叫左啲帆立貝雖然細細粒,但幾有咬口牛肉分別有美國安格斯牛肉同埋安格斯牛頸脊,安格斯牛頸脊牛味濃郁,唔會嚡口肉質鮮嫩,真係好味豬肉就有西班牙無激素豬肉片同埋西班牙伊比利亞豬黑毛豬,真心要讚佢個伊比利亞黑毛豬超級好食。肉質鬆軟、好有肉嘅鮮味,唔會鞋颯颯,好正,encore咗兩碟添飲品其實都有好多,但每次台式邊爐都一定會飲佢哋自家沖製嘅冷泡茶,打邊爐解油膩一流去到尾聲點都一定要有返個甜品做結尾,有Häagen-Dazs同埋Movenpick俾你選擇,滿足🥰
呢間曾經嚟過一次,鍾意佢冇限時唔會夠鐘趕人,
同埋地方都夠大坐得舒服,所以今次同朋友encore再食

佢地方夠大,又多卡位,無論喺食方面同埋坐都非常之足夠

我哋一嚟梗係嗌晒成枱嘢打過卡先

佢啲自家手打丸整得唔錯,彈牙有肉味,墨魚滑都夠鮮味

叫左啲帆立貝雖然細細粒,但幾有咬口

天氣咁凍,心思思又想去打邊爐。今次揀咗喺旺角嘅馬祖無限時台灣涮涮鍋。之前未食過,試吓新嘢。餐廳環境闊落舒適揀咗最平最抵食嘅 Prime Grade 美國安格斯牛肉 +西班牙無激素豬肉片套餐,19:30前離座只需$247可以揀一款湯底,我哋揀咗椰子雞湯。超大鍋!椰子味非常香,味道濃郁,亦都好足料,超正。食物全部都係掃QR code電話落單,好方便唔使自己行來行去。主要飲品同調味料先要出去攞。上菜同收碟都非常高效率食物選擇都幾多,通常火鍋放題最平嘅套餐都會冇咩海鮮嘅,呢度竟然海鮮有好多款選擇!有蜆、海蝦、白鱔片、脆鯇魚片、脆骨腩、花膠片、帆立貝等等!每一樣都非常新鮮,最推薦係蜆,大隻新鮮無沙,encore咗四五次。丸類都係細細粒,可以試多幾款都唔會好飽。而且係手工製,比較軟身,唔係平時食開比較硬身的丸。推薦手工黑松露墨魚丸,松露味好出。最平價套餐嘅豬肉同牛肉味道已經很不錯!非常有肉味,肉質柔軟,不會韌。飲品方面推薦外文芒果茉莉花茶,非常香甜,茶味亦香濃。仲有啲台式小食,炸地瓜條都唔錯。最後係每人可以選一杯雪糕,選擇非常多,有Dreyers, Haagen Dazs, movenpick等,

餐廳環境闊落舒適

上菜同收碟都非常高效率

飲品方面推薦外文芒果茉莉花茶,非常香甜,茶味亦香濃。

仲有啲台式小食,炸地瓜條都唔錯。

最後係每人可以選一杯雪糕,選擇非常多,有Dreyers, Haagen Dazs, movenpick等,味道選擇好多,唔剩係得士多啤梨朱古力呢啲普通味。
2023-12-28 62 瀏覽
#gianna邊爐#gianna旺角最近去咗呢間台灣養生涮涮鍋吃到飽的餐廳😆✔️環境非常舒適~氛圍輕鬆愉快!令人感到放鬆😋餐廳內的座位寬敞舒適,讓我同朋友都可以盡情享受美食🤩✔️餐廳食物種類豐富多樣化!我地點咗Prime Grade美國安格斯牛肉和西班牙無激素豬肉片,質量都非常好,肉質鮮嫩多汁。✔️除咗肉類,仲提供各種新鮮的海鮮、蔬菜和豆腐等食材,讓人可以根據自己的喜好來搭配🤤✔️除咗食材的種類多樣,仲提供了各種湯底和調味料。他們的湯底有清湯、麻辣湯、酸菜湯等多種選擇,每一種都有獨特的口味。👍🏻而調味料方面,他們提供了多種醬料和蘸料,可以根據個人口味來調配,讓人可以享受到不同的味道。✔️最特別係有好多自家製茶飲!同埋仲提供咗好多款飲品比客人選擇。💗食物種類多樣、質量上乘~環境舒適~服務態度好好!😆如果想要係冬日之中打邊邊!絕對推薦呢間😋無論係和家人朋友一起用餐,定係同同事放工garther,都係唔錯嘅選擇。🎡馬祖無限時台灣養生涮涮鍋地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓(港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口)#旺角cafe #佐敦cafe #旺角 #佐敦#旺角美食 #gianna綠色
#gianna邊爐#gianna旺角

最近去咗呢間台灣養生涮涮鍋吃到飽的餐廳😆

🎡馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
(港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口)
#旺角cafe #佐敦cafe
#旺角 #佐敦
#旺角美食
#gianna綠色線 #gianna觀塘線

#旺角瓊華 #馬祖  #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
寒流襲港 又係打邊爐嘅好時機😋今次嚟到旺角瓊華 主打無限時嘅任食火鍋依家咁凍 由晏晝食到夜晚都得啦🤫💰價錢方面 最平每位$247就可以食到安格斯牛肉&西班牙無激素豬肉片當然想多啲選擇嘅話 仲有其他套餐㗎而我就揀咗Set C HKD508/位🔸肉類包括:🥩美國SRF極黑和牛肩脊肉 🥩Prime Grade 安格斯牛頸脊 🥩西班牙伊比利亞黑毛豬 🥩西班牙無激素豬肉片🔹湯底種類多達20款!小朋友先做選擇 所以揀咗鴛鴦鍋😌🍲麻辣鴨血凍豆腐鍋唔太食得辣嘅揀小辣啱啱好 鴨血凍豆腐索哂麻辣湯底 辣得過癮🍲藥膳花膠雞鍋滋補養生首選!✨食物推薦✨🔸黃金地瓜條上枱店員就送上熱辣辣地瓜條配上4款味粉 個人最中意酸甜嘅梅粉😌🔹手工三寶丸🔸手工黑松露墨魚丸手工丸每粒一口大細 試多幾隻味都食得落每粒都入口彈牙 用料不足😋🔹自家製韮菜餃🔸自家製手工白菜豬肉餃自家製餃子皮薄餡靚 簡單調味已經可以食到菜同肉嘅完美結合🔹新鮮海鮮每日都有是日精選海鮮有我最中意嘅蜆 粒粒飽滿 冇沙 鮮味😗🔸飲品愛文芒果茉莉花茶淡淡嘅茉莉茶香加入鮮甜芒果味 幾特別🔹甜品食飽飽仲可以揀雪條/雪糕完結咁好味嘅一餐🥹🚩馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 旺角
寒流襲港 又係打邊爐嘅好時機😋

🥩美國SRF極黑和牛肩脊肉
🥩Prime Grade 安格斯牛頸脊
🥩西班牙伊比利亞黑毛豬
🥩西班牙無激素豬肉片

🔹湯底種類多達20款!
小朋友先做選擇 所以揀咗鴛鴦鍋😌

食飽飽仲可以揀雪條/雪糕完結咁好味嘅一餐🥹

🚩馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2023-12-27 54 瀏覽
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓養生涮涮鍋湯底選擇都幾多 田園蕃茄 藥膳花膠雞 麻辣蕃茄牛 芫荽豆腐 麻辣鴨血豆腐台灣麻辣雞 日本壽喜燒野菌 麻辣蕃茄雞成層佔地面積大 好多都係卡位 環境嚟講 滿意舒服黑毛豬 安格斯牛頸脊 海蝦 丸類 小食 蔬菜整體上唔錯另外如果食地瓜條有幾隻口味嘅調味料粉選擇好似食Shake Shack薯條咁樣 飲品除咗有罐裝汽水 紙包飲品之外佢哋自家製作嘅 黑糖冬瓜茶檸檬 芒果茉莉花茶都好飲 係有啲驚喜 仲以為單純掉粒茶包入去就搞掂QR code落單 上菜收碟,速度快有效率
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋

黑毛豬 安格斯牛頸脊 海蝦 丸類 小食 蔬菜整體上唔錯
另外如果食地瓜條有幾隻口味嘅調味料粉選擇
佢哋自家製作嘅 黑糖冬瓜茶檸檬 芒果茉莉花茶都好飲
係有啲驚喜 仲以為單純掉粒茶包入去就搞掂
QR code落單 上菜收碟,速度快有效率
2023-12-19 102 瀏覽
天氣凍,最好就係去打邊爐🍲,尋日去左旺角瓊華中心既「馬祖」食火鍋放題,真係好正啊!無論餐廳既食材🍖、食物🍲、環境🏞️、飲品🥤、服務👨‍🍳等等,都十分有質素㗎!任食火鍋有三種價錢,有唔同款式既肉類可供揀,我地揀左極上霜降級別既牛肉🥩,質素簡直完美!肥瘦適中,雪花分明,入口即溶既感覺。一般任食火鍋通常時間比較趕,但馬祖唔限時⌛,約朋友食飯一流,可以慢慢傾,慢慢食👍🏻!餐廳坐位夠寬闊,卡位同每枱之間都有充足距離,坐得舒服😌。而且環境衛生乾淨,點完食物上枱又夠快,店員服務又貼心,絕對係少有既超高質素火鍋放題。食材方面,全部都新鮮味美🌟,海鮮精選有花甲同鮮蝦🦐,而且蔬菜新鮮翠綠,最重要係洗得乾淨🏅。火鍋湯底亦有多款選擇,麻辣🌶️、沙爹、蕃茄等等,我地揀左壽喜燒同椰子雞湯底,濃郁而且材料豐富,夠曬味道。而飲品方面有一般飲品同多款自家樽裝茶飲🍵,最後仲每人一杯雪糕🍦,好味又抵食,絕對食過番尋味。「馬祖」真係一個好正既火鍋放題餐廳,無論係食材質素、服務貼心定係環境舒適,都做到一流🌟!下次再食火鍋,我一定會再黎呢度!✨

這晚和媽媽來到位於旺角的馬祖台灣養生涮涮鍋,此店是馬祖台灣養生湯麵館的副線,主打健康的養生湯底,更以無限時作招徠,食客可以馬拉松式吃足9小時。任食的配料選擇超過60款,自助區還無限提供飮品、配料及湯底,早鳥時段價錢最平由$249起,性價比相當高。餐廳環境寬敞整潔,座位基本上都是卡位,令食客可舒適地慢慢吃。𓌉◯𓇋台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 (7:30pm前離座$407/位)火鍋套餐按級別是按所選肉類而定,一共有4款套餐,每款都有不同的指定肉類。我們這次選了第二貴的套餐,由於極級SRF極黑和牛肩脊肉暫時缺貨,餐廳免費將它升級為極上Prime Grade霜降牛小排,真是十分慷慨的安排。🥩肉類極上Prime Grade霜降牛小排極級Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素豬肉片牛肉和豬肉都是偏薄切,油脂比例剛好,雪花紋理細緻均勻有序,呈鮮嫰的紅色,而且肉味濃厚。🥘湯底火鍋的靈魂必定是湯底,養生藥膳湯底有接近20款,有花膠雞、椰子雞、蟲草花桃膠雞等清甜湯底、也有沙茶雞肉、番茄濃湯、麻辣牛肉等濃郁惹味湯底,而藥膳湯底更加入了當歸、紅棗、桂

🥩肉類
極上Prime Grade霜降牛小排
極級Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade美國安格斯牛肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素豬肉片

🥘湯底
火鍋的靈魂必定是湯底,養生藥膳湯底有接近20款,有花膠雞、椰子雞、蟲草花桃膠雞等清甜湯底、也有沙茶雞肉、番茄濃湯、麻辣牛肉等濃郁惹味湯底,而藥膳湯底更加入了當歸、紅棗、桂圓、黨蔘等十多種藥材熬煮5小時,營養價值極高。注重養生的我們點了藥膳花膠雞鍋,材料十足充滿香濃藥膳味,清甜滋補。

除了肉類外,店內還供應自家製的Shake Shake黃金地瓜條,有甘酶、番茄、香辣及海苔4款味粉可讚,地瓜條炸得脆卜卜,配上惹味味粉,吃個不停。另有超過60款火鍋配料可無限追加,主要有海鮮、手工丸、手工餃、蔬菜、炸物、麵食等。

🥤飲品
飲品除了有多款罐裝和紙包飲品供選擇,還有十分推薦餐廳自家製的飲品,包括愛文芒果茉莉花茶、黑糖冬瓜檸檬茶、冷泡日月潭蜜香紅茶及冷泡桂花烏龍,生津解渴又養生。亦有暖櫃供應暖笠笠的飲品,非常貼心。

🧁甜品
每位客人可選一款甜品,有齊Movenpick、Häagen-Dazs、Dreyer’s不同口味的雪糕甜筒雪條供選擇,可惜當晚很多款式都售罄,我最愛的Movenpick雪糕只剩下最普通的朱古力和雲呢拿口味,最終要了Dreyer’s焙茶扭紋脆筒。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 @mazunlimitime
𖤣𖤥旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #旺角美食 #旺角 #涮涮鍋 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hkig
2023-12-13 112 瀏覽
今日早咗做完嘢就約同事食好啲去咗馬祖打邊爐 吃到飽想食幾多都得一坐低店員就安排我哋揀湯底今次揀咗個蕃茄牛肉湯 超濃郁所有食物落單都係用QR code自己落單好方便嘢飲就喺出面雪櫃拎茶類嘅款式好多都幾特別最鍾意就係佢呢個愛文芒茉莉花茶好香芒果味清清地 岩晒打邊爐每台都會送一碟SHAKE SHAKE地瓜條有唔同既調味粉 我最鍾意當然係配甘酶粉食物種類都好多 仲要好新鮮肉類脂肪分布好平均唔會過肥過瘦除左肉類 仲有好多火鍋配料 我鍾意食台式火鍋係因為佢好多時入面都有台灣腸馬祖都唔例外 仲有兩款比我揀 丸類方面 仲有超多手打丸俾你選擇海鮮有蜆同埋蝦仲有魚添食完同事都話原來佢湯底有咁多選擇,下次要試埋其他先!
今日早咗做完嘢就約同事食好啲

係因為佢好多時入面都有台灣腸
馬祖都唔例外 仲有兩款比我揀

丸類方面 仲有超多手打丸俾你選擇
海鮮有蜆同埋蝦仲有魚添

食完同事都話原來佢湯底有咁多選擇,下次要試埋其他先!
2023-12-12
2023-12-13 117 瀏覽
天氣開始凍,緊係約朋友吹水打邊爐啦,知道呢間係無時限打邊爐,好啱傾計一坐低即送shake shake黃金地瓜條,好香脆啊我地揀左💥極級安格斯牛頸脊餐$408,有四款肉食(極級安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片)湯底揀左藥膳椰子雞涮涮鍋,椰子味夠出,配上極級安格斯牛頸脊極真係好正,牛肉味夠晒濃郁,肉質鮮嫩彈牙,每人最少食左三碟除了肉類之餘,仲食左其他野食,如花膠、海蝦、蜆、台灣鴨血、台灣腸、帆立貝、黑松露墨魚丸、黑松露墨魚滑、流心松露丸、芫茜燒賣等等飲品都有好多選擇,有台式冷泡茶、各式汽水等,仲有暖飲最後,甜品每人限有一杯Häagen-Dazs雪糕食

一坐低即送shake shake黃金地瓜條,好香脆啊

飲品都有好多選擇,有台式冷泡茶、各式汽水等,仲有暖飲

最後,甜品每人限有一杯Häagen-Dazs雪糕食

平日放假,同朋友去咗旺角食無限時任食吃到飽套餐,無限時任食可以慢慢坐,我同朋友足足食咗五個鐘,傾下食下,時間好快過!====—====—====—====—• 湯底 •🍲超過20款湯底選擇包括:🐥養生涮涮鍋類|🍅田園蕃茄涮涮鍋類|🌶️🍅台灣麻辣田園蕃茄涮涮鍋類|🌶️台灣麻辣涮涮鍋類|🥥特色涮涮鍋類我地揀黃金藥膳花膠雞涮涮鍋及台灣沙茶牛肉涮涮鍋,前者花膠好多,膠質滿滿,膠原up!後者沙茶味道非常濃郁,牛肉嫩滑,好惹味!⋄• 前菜 •🥗前菜無限添加包括:🥒麻辣手拍青瓜|👂🏻秘製麻辣木耳除咗兩款開胃前菜外,仲有即炸地瓜番薯條,仲配有紫菜、酸梅、麻辣、蕃茄四款Shake Shake粉,好特別😍⋄• 肉類 •🥩肉類無限添加🐂極上Prime Grade極尚牛小排|🐄極級SRF極黑和牛肩脊肉|🐮極級Prime Grade安格斯牛頸脊|🐷西班牙伊比利亞黑毛豬|🥩Prime Grade美國安格斯牛肉|🐖西班牙無激素豬肉片套餐有四個選擇,正價時段$308-608,平日18:00前埋單仲有折扣優惠,其他特別時段光顧仲有唔同優惠添。我揀咗最貴的套餐,所有肉類都可以食到,每碟都非常高質,除了肉味香濃,還能看到每碟
====—====—====—====—
• 湯底 •
🍲超過20款湯底選擇

後者沙茶味道非常濃郁,牛肉嫩滑,好惹味!

• 前菜 •
🥗前菜無限添加
包括:🥒麻辣手拍青瓜|👂🏻秘製麻辣木耳

• 肉類 •
🥩肉類無限添加

我揀咗最貴的套餐,所有肉類都可以食到,每碟都非常高質,除了肉味香濃,還能看到每碟肉的條紋非常突出,難怪吃完一碟又一碟👍🏻

火鍋配料 •
🍢超過60款火鍋配料無限追加
🥩包括精選肉類|🫔炸物類|🥟手工配料類|🦐海鮮類|🍡火鍋配料|🍜麵類|🥬蔬菜類

火鍋配料非常豐富,當中以海鮮類尤為突出,海鮮非常新鮮,肥美肉厚。

自家製類如餃子、丸類都非常出色,口味有別於在一般火鍋店,非常創新👍🏻

• 自家製飲品 •
🍹無限暢飲自家製飲品及其他飲品
包括:🌼桂花烏龍|🥭愛文芒果茉莉花茶|🍋黑糖冬瓜檸檬茶|🍂冷泡日月潭蜜香紅茶

飲品選擇非常多,而我就最喜愛馬祖自家製的台式茶飲類,每款非常有特色,同朋友邊食邊傾,好快就可以試晒所有飲品😆

甜品
🍦Häagen-Dazs雪糕|🍫Movenpick雪糕 (每位1支)

最後每人還有一支雪糕,非常滿足😝
====—====—====—====—

2023-11-09