2024-01-06 47 瀏覽
喺觀塘工廠入邊,呢一間嘅西餐廳價錢抵嘢食又好大件,最緊要係好好味今次試咗佢嘅🩷雞扒法蘭克福腸滑蛋蓋鐵板拌飯雞扒煎到啱啱好好嫩滑,法蘭克福腸大條得來嗒埋啲汁醬食勁好餸飯鐵板上飯熱辣辣滋滋聲🩷煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉蝴蝶粉煮到啱啱好唔會硬身,配埋卡邦尼汁食落又唔會太過油膩,配埋煙肉食鹹鹹地加埋白汁甜甜地嘅感覺口感相當圖配埋個餐湯羅宋湯就啱啱好啦。🩷瘋狂芝士飛驒牛漢堡呢個漢堡我超期待有我最鍾意食嘅芝士,食落去鹹鹹地配埋飛驒牛肉汁鮮嫩,唔會係乾爭爭,個包好大件我個口唔夠大唔可以一次過食晒3層😂😂😂配埋埋薯條,食好飽足😁
今次試咗佢嘅
🩷雞扒法蘭克福腸滑蛋蓋鐵板拌飯
雞扒煎到啱啱好好嫩滑,法蘭克福腸
大條得來嗒埋啲汁醬食勁好餸飯
鐵板上飯熱辣辣
滋滋聲

🩷煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉

配埋個餐湯羅宋湯就啱啱好啦。
🩷瘋狂芝士飛驒牛漢堡

配埋埋薯條,食好飽足😁
2024-01-06 43 瀏覽
觀塘工廈餐廳聚多,這夜收工帶友人來覓食!這家cafe不用加一,可悠閒嘆個晚餐。餐單選擇豐富,意粉、飯、沙律、三文治,甚至pizza及漢堡都一應俱全,多人party或如我跟友撐枱腳都能找到想吃的。水、醬料及餐具都是自助享用的。加6元就有碗湯,沒想到點的南瓜湯及紫薯湯都有驚喜,味道清甜濃郁,尤其紫薯湯相當濃稠。加12元的西蘭花藜麥薯仔沙律有粒粒薯蓉,加上藜麥及菜分別增加了硬及爽脆的質感,帶來清新感。法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯 $88兩大隻豬仔脾經過慢煮後肉質超柔軟,很容易切開至骨肉分離,可以大口吃啖啖軟滑的肉。微酸的香草蕃茄汁跟豬肉夾之餘又很好下飯,吃得好滿足。煙三文魚雞蛋沙律意大利軟包 $62另一道主菜選了較輕盈的三文治,雖然意大利軟包沒想像中柔軟,但仍夠膨鬆。中間夾上鮮味煙三文魚、軟稔雞蛋沙律、清爽的蕃茄及青瓜,味道及口感都十分豐富。看似一小份但其實都頗飽肚。最後再加30元來個甜點,抹茶雪糕窩夫!窩夫即叫即做所以上菜夠熱,讓雪糕溶得快。切開後覺得它比較像croffle,是有牛角包那種多層酥脆感的窩夫,更有牛油香,好值得加單!兩個人平均每人100元左右,有得分享湯、沙律、主菜及甜品,非常

水、醬料及餐具都是自助享用的。

南瓜湯、紫薯湯

西蘭花藜麥薯仔沙律

法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯 $88
法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯

煙三文魚雞蛋沙律意大利軟包 $62
煙三文魚雞蛋沙律意大利軟包

抹茶雪糕窩夫

兩個人平均每人100元左右,有得分享湯、沙律、主菜及甜品,非常抵食。
南瓜湯、紫薯湯
西蘭花藜麥薯仔沙律
法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯
煙三文魚雞蛋沙律意大利軟包
抹茶雪糕窩夫
同朋友四點幾去食下午茶 咁啱搵到呢一間餐廳又見到有咁多好評 就試一試啦 叫咗兩個餐 一個係日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 另一個係熟成牛排漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 我同朋友都好好奇呢兩個餐有啲咩分別日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯 嘅牛扒,望落去細少少食落去係比較多汁啲嘅!日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯/熟成牛排漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯: 如果對牛扒有要求嘅話 一定係揀前者 因為食落去個味係真係牛嘅味再濃厚啲同埋多汁啲佢嘅蛋食落去奶味唔係好重 但係係滑蛋嚟 連埋啲飯同汁一次過食超級好味!而且佢隔離啲粟米都係好甜食食吓我就將啲蛋 飯 汁 粟米 同埋個牛扒撈埋一齊食 成件事勁似食緊Pepper Lunch😂 但個味道當然唔同啦 佢呢間食落去係比較甜啲一開頭望到個份量以為會食唔飽 點知食完一個飯餐廳仲要包一杯嘢飲同埋一碗湯就飽曬! 但係我同朋友一開始驚唔夠飽已經叫多咗一份薯條😂個人嚟講 超級鍾意食肉醬嘅嘢 所以好鍾意食呢個薯條 佢成個表面都係肉醬 再加埋肉醬蓋住啲薯條令到薯條變腍 食落口嘅感覺係一pat pat 似係食緊肉醬薯仔嘅感覺!食到後面冇晒肉醬同芝士 就開始點佢比嘅蕃茄醬 食得出佢嘅薯條唔知落鹽應該仲有

日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯/熟成牛排漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯:

但係我同朋友一開始驚唔夠飽已經叫多咗一份薯條😂

個人嚟講 超級鍾意食肉醬嘅嘢 所以好鍾意食呢個薯條 佢成個表面都係肉醬 再加埋肉醬蓋住啲薯條令到薯條變腍 食落口嘅感覺係一pat pat 似係食緊肉醬薯仔嘅感覺!食到後面冇晒肉醬同芝士 就開始點佢比嘅蕃茄醬 食得出佢嘅薯條唔知落鹽應該仲有少少胡椒粉 如果鍾意食薯條腍啲嘅同埋淡少少口味嘅 都好推薦呢個!

另外仲有個餐湯一個係南瓜味 一個蕃茄味 蕃茄味嗰個就比較偏酸 如果鍾意飲蕃茄湯片酸嘅朋友都可以試吓呢個 但係個人嚟講就覺得酸咗少少而 南瓜味嗰個就好好飲 飲落去味道醇厚啲 有南瓜味 但唔會好似羅宋湯嗰種偏向蔬菜味 有少少南瓜嘅甜味 飲落去俾蕃茄湯好好多

2023-12-19 67 瀏覽
諗住求其揾間餐廳食Lunch點知誤打誤撞揾到間好嘢價錢平民,但d嘢食又好味又大份雞扒肉質嫩滑,唔鞋😍茄汁意粉高質,配埋巴馬火腿一流甜品更加唔使講,女士至愛😍😍而且係用手機落單同有自助吧,好方便👍👍如果下次再去觀塘,一定會再幫襯🥰🥰
諗住求其揾間餐廳食Lunch
點知誤打誤撞揾到間好嘢
價錢平民,但d嘢食又好味又大份
雞扒肉質嫩滑,唔鞋😍
茄汁意粉高質,配埋巴馬火腿一流
甜品更加唔使講,女士至愛😍😍
而且係用手機落單同有自助吧,好方便👍👍
如果下次再去觀塘,一定會再幫襯🥰🥰
2023-12-19 55 瀏覽
知道觀塘工廈多野食,老公又鍾意食漢堡包。係網上見到呢間小店,所以黎支持試吓先。初初仲以為小店冇咩人,但平日晚上都好多客人喎,仲有家庭添。裝修風格令人感覺好溫暖估唔到食物選擇都好多啊!當然要點漢堡啦!呢個「瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡」,真係一大舊芝士架。好大份,薯條又脆身。好有誠意呀!仲有叫個小食併盤,雞翼勁入味,仲有腸仔,炸蝦和薯條,估唔到係配墨西哥片添👍🏻另外呢杯薄荷檸檬梳打水,好香薄荷味,最岩飲!

初初仲以為小店冇咩人,但平日晚上都好多客人喎,仲有家庭添。

裝修風格令人感覺好溫暖

估唔到食物選擇都好多啊!

另外呢杯薄荷檸檬梳打水,好香薄荷味,最岩飲!
用餐優惠
試食活動
2023-12-15 54 瀏覽
呢間食堂成日唔記得記錄返😂Bubble Tree回頭左好幾次好抵食 每個main top up逐樣加自由加配前菜/湯/甜品/飲品等等加埋每份都係百令蚊✨食幾次都有驚喜目標係食哂全menu😗***🥢大啡菇牛油果可麗餅 (共$116)可麗餅同我想像唔一樣以為會係平時捲住食嗰種點知原來係材料鋪係可麗餅底上😯所以一開始有啲無從入手最後決定切開4份自己捲住食😗餅底有驚喜 有兩層軟軟的 好好食配料有青瓜 蕃茄 兩種沙律菜 牛油果 大啡菇juicy大啡菇+各種蔬菜食落好fresh👍🏻🥢配南瓜湯南瓜蓉得黎唔會太杰撻撻texture好鐘意🥢配朱古力心太軟+雪糕如果鍾意食心太軟嘅話必點非常高質黑朱古力嘅甜度流心嘅內餡充滿奶香嘅雲呢拿雪冰火兩重天👍🏻🥢配熱綠茶鮮奶(大)***🥢藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉(加大) (共$116)藍青口有好多粒整體唔鹹 但忌廉濃郁 所以好香😋🥢配田園牛油果沙律沙律只需+$12 但係份量頗多有好多熟牛油果✨🥢配熱綠茶鮮奶(細) (免費+薄荷/忌廉)值得一提係飲品+薄荷&忌廉唔洗額外加錢好佛心🥹
呢間食堂成日唔記得記錄返😂
Bubble Tree回頭左好幾次
好抵食 每個main top up逐樣加
自由加配前菜/湯/甜品/飲品等等
加埋每份都係百令蚊✨
食幾次都有驚喜
目標係食哂全menu😗
***
🥢大啡菇牛油果可麗餅 (共$116)
可麗餅同我想像唔一樣
黑朱古力嘅甜度
流心嘅內餡
充滿奶香嘅雲呢拿雪
冰火兩重天👍🏻
🥢配熱綠茶鮮奶(大)
***
🥢藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉(加大) (共$116)
藍青口有好多粒
整體唔鹹 但忌廉濃郁 所以好香😋
🥢配田園牛油果沙律
沙律只需+$12 但係份量頗多
有好多熟牛油果✨
🥢配熱綠茶鮮奶(細) (免費+薄荷/忌廉)
值得一提係飲品+薄荷&忌廉唔洗額外加錢
好佛心🥹
2023-12-14 38 瀏覽
▫️ 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯($80)👉🏻 飛驒牛漢堡牛味濃郁,肉質細膩仲有入口即溶嘅感覺😚滑蛋好嫩,係半熟嘅狀態,加埋芝士粒、栗米粒、同燒汁撈飯冇得輸🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡配炸薯條及沙律 ($128)👉🏻Buger 外脆內軟🍔,飛驒牛漢堡同上面一樣出色,配料仲有芝士、生菜同蕃茄非常惹味😋薯條炸到酥脆但又唔會太油🙆🏻‍♀️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️水牛城雞翼($48)👉🏻雞翼外層焗到金黃色咬落香脆,水牛城汁醃到入味之餘又唔會太辣,啱啱好⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 熱綠茶鮮奶🍵 (套餐+$10)👉🏻估唔到加$10就可以飲到有拉花嘅Green Tea Latte,好有驚喜😋 綠茶味好出,但又唔會搶咗奶味💚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️熱蘋果茶(套餐) 👉🏻蘋果味清甜解膩,仲有蘋果粒增加咬口⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️南瓜湯(套餐) 👉🏻 南瓜忌廉湯味道濃郁,質地幼滑⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:8/10.平圴消費:~$120
▫️ 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯($80)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡配炸薯條及沙律
($128)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️水牛城雞翼($48)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 熱綠茶鮮奶🍵 (套餐+$10)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️熱蘋果茶(套餐)
👉🏻蘋果味清甜解膩,仲有蘋果粒增加咬口

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️南瓜湯(套餐)
👉🏻 南瓜忌廉湯味道濃郁,質地幼滑

——————
評分:8/10
平圴消費:~$120

已經食過幾次既觀塘抵食好味之選😋😋即叫即整,好味又用料十足,服務態度好nice👍 今日再帶朋友黎食性價比高既lunch,我地食咗一陣餐廳已經全場爆滿!!建議人多一定book位🍔瘋狂芝士日本飛驒和牛漢堡$95🍔🧀🧀🧀和牛漢堡好厚身,肉質紮實,充滿肉汁好juicy,配埋香脆既漢堡包、大大件原塊芝士、蕃茄生菜,口感豐富,必食推薦💯😍👍👍👍 薯條粗身,炸得好香脆,份量亦很足🍟🍵餐飲我揀咗 綠茶鮮奶加忌廉🍵綠茶幾香濃,配上香滑牛奶味道清新,甜度岩岩好(我選少甜)好味😋 🥘飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯$89🥘🥚🥚漢堡煎得外皮香脆,牛味一樣香濃juicy,炒蛋非常滑!!加埋車打芝士同醬汁,撈飯一流😍朋友勁快就食完!🧅南瓜湯好足料,味道濃郁,係綿綿地既質感🥗田園素菜配牛油果沙律 ,沙律菜都新鮮,配埋黑醋汁 酸酸地幾開胃,而且呢個價錢份量都幾多😲🥛飲品 鮮奶Latte加棉花糖🥛🍭🍬🍬甜度適中,唔會太苦幾好味📍Bubble Tree📍觀塘成業工業大廈2樓27室
已經食過幾次既觀塘抵食好味之選😋😋
即叫即整,好味又用料十足,服務態度好nice👍

🍔瘋狂芝士日本飛驒和牛漢堡$95🍔🧀🧀🧀
薯條粗身,炸得好香脆,份量亦很足🍟

🍵餐飲我揀咗 綠茶鮮奶加忌廉🍵

🥘飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯$89🥘🥚🥚
🧅南瓜湯好足料,味道濃郁,係綿綿地既質感

📍Bubble Tree
📍觀塘成業工業大廈2樓27室
足料唔hea西餐,性價比高有下次,經過可以一戰的👍🏻!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🎃 大啡菇・雞肉配南瓜汁燴意大利飯 HK$65・味道:出色的一手(╯✧∇✧)╯好食!每粒飯都俾南瓜汁包住,啲汁嗒得出南瓜嘅澱粉,有真南瓜喺入面,因為唔係罐頭湯嗰種一食就食到甜味,而係慢慢嗒先食到南瓜味。雞肉粒融入飯內正常發揮~大啡菇好好食,好似食緊扒咁,上面加嘅芝士碎好出色,拉絲的( • ̀ω•́ )・口感:意大利飯正宗外硬內軟,大嘅菇好juicy!🍠 紫薯湯 跟餐+HK$6・味道:冒著中伏風險一戰,點知幾好飲XD 唔係甜/鹹,就係原個紫薯打成蓉~・口感:但唔會好thick,有keep住薄身嘅開胃湯質地🌹 Rose Latte 少甜 HK$13・味道:就係淡淡玫瑰香嘅latte,nutty底,正常發揮・口感:幾大杯,拉花唔hea,加分XD・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:唔怪得幢大廈幾偏而且餐廳唔近𨋢附近都好多人去,真係用食物質素用味道吸引人欸,不錯有下次的👍🏻・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
足料唔hea西餐,性價比高有下次,經過可以一戰的👍🏻!

🎃 大啡菇・雞肉配南瓜汁燴意大利飯 HK$65
・口感:意大利飯正宗外硬內軟,大嘅菇好juicy!
大啡菇・雞肉配南瓜汁燴意大利飯
🍠 紫薯湯 跟餐+HK$6
・口感:但唔會好thick,有keep住薄身嘅開胃湯質地
紫薯湯
🌹 Rose Latte 少甜 HK$13
・味道:就係淡淡玫瑰香嘅latte,nutty底,正常發揮
・口感:幾大杯,拉花唔hea,加分XD
Rose Latte

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~

2023-11-10
大啡菇・雞肉配南瓜汁燴意大利飯
紫薯湯
Rose Latte
2023-12-13 26 瀏覽
今日同朋友仔行街,諗下食咩。突然好想食蝴蝶🦋意粉。同見到上網有介紹Bubble Tea,就入去試下。煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉份量多又好食,煙肉的鹹香與白菌的鮮甜完美結合,蝴蝶粉口感Q彈,讓人回味無窮。蜜糖芥茉雞扒牛角包🥐非常好食,雞肉鮮嫩多汁,芥茉醬與蜜糖既搭配恰到好處,牛角包香脆鬆軟,口感極佳。強烈推薦!南瓜🎃湯這碗南瓜湯係我飲過三大好飲既南瓜湯的!南瓜🎃既甜味和奶油的濃郁完美融合,口感滑順,讓人回味無窮。加上香料既調味,令成碗湯的味道更加豐富。玉桂蘋果烤批配雪糕🍦玉桂蘋果烤批配雪糕太正啦!烤批的外層酥脆,內裡柔軟,加上玉桂和蘋果既香氣,充滿左誘人既香味。搭配左朱古力雪糕,令口感更加豐富,絕對要黎試!熱/凍蘋果茶係一款非常清爽的飲品,口感酸甜適中,令人喝了之後感覺非常舒暢。特別是加入了新鮮的蘋果片,讓蘋果茶更加香甜可口。

煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉

蜜糖芥茉雞扒牛角包🥐

南瓜🎃湯

玉桂蘋果烤批配雪糕🍦

熱/凍蘋果茶
  • 南瓜湯
  • 煙肉白菌卡邦尼蝴蝶粉
2023-12-11 29 瀏覽
👉🏻韓式辣汁海鮮意粉配刁草煙三文魚($65)+南瓜🎃湯+田園素菜沙律配牛油果🥑+凍檸茶 (+$24)👉🏻雞扒法蘭克福腸滑蛋蓋鐵板拌飯+湯($68)+西蘭花🥦蕎麥薯仔沙律+紐約芝士切餅配雪糕球+凍鮮奶咖啡(+$57)⭐️南瓜湯/蕃茄甘筍湯都好濃郁好天然既味道 鍾意甜既可以揀南瓜湯 鍾意酸酸地開胃啲就揀蕃茄湯⭐️沙律都好新鮮 田園素菜沙律配左醋fresh啲 薯仔沙律塊粒口感豐富啲 ⭐️Main 勁真材實料 一大團煙三文魚 意粉好多迷你蜆肉 啖啖都有蜆肉 仲有粗身魷魚條 意粉調味偏辣 但好惹味😋/ 雞扒偏淡 但勁大塊又厚身😆 就算配左少飯都食得好吃力 份量超大 個飯仲要係混合左紅米既飯😳點解可以咁正 ⭐️凍鮮奶咖啡仲可以揀2款配料😳🤭揀左曲奇碎同玉桂⭐️最後甜品當然唔可以錯過 紐約🧀 🍰 芝士味夠濃 好實淨 🫶🏻🫶🏻🫶🏻呢到免加一 食咁豐富人均都係$107 超抵食💃💃💃 餐廳裡面仲有好多手寫手✍️畫 好有溫度 溫馨提示一下 6點零7點已經滿座要等位🙊早食飯既好處就係唔洗點等位😆
👉🏻韓式辣汁海鮮意粉配刁草煙三文魚($65)
+南瓜🎃湯+田園素菜沙律配牛油果🥑+凍檸茶 (+$24)
👉🏻雞扒法蘭克福腸滑蛋蓋鐵板拌飯+湯($68)

⭐️凍鮮奶咖啡仲可以揀2款配料😳🤭揀左曲奇碎同玉桂

2023-12-11 33 瀏覽
今日放工去左間性價比頗高既餐廳,係位於工廈入面既一間小店。今日係星期五,餐廳坐滿左人,好彩有預先book位,唔係應該要等待一段時間。點解話性價比頗高,我地叫左兩個湯,兩個主食,沙律, 甜品同兩杯特飲,埋單每人$120唔洗,最重要係食物質素高。南瓜湯 – 好濃郁的南瓜甜味,口感綿密順滑,食得出係純南瓜打成。新鮮白菌配雞肉伴忌廉汁意粉 - 忌廉汁濃郁,配上白菌和雞肉,味道相當美味。意粉的煮熟程度剛好,搭配上醬汁,每一口都讓人回味無窮。大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯 -  這道菜以大啡菇和雞肉為主要配料,搭配上南瓜汁燴煮的意大利飯,味道令人驚艷。大啡菇的香氣與雞肉的鮮嫩相得益彰,意大利飯煮得岩岩好,吸晒南瓜汁既味道。田園素菜沙律配牛油果 - 新鮮既沙律同牛油果,配上沙律醋,給人一種清新健康的感覺。雪糕窩夫 - 窩夫的外層酥脆,內部鬆軟,與雪糕的口感形成了完美的對比。甜度適中,不會過於膩口。飲品 - 薄荷青檸梳打,泡沫咖啡
飲品 - 薄荷青檸梳打,泡沫咖啡
2023-12-01
約人觀塘開餐,試左成業街呢間樓上餐廳,per head $100 左右有齊沙律餐飲餐湯涷飲仲唔加錢幾唔錯,另可優惠價加甜品勁大份二至三人share 都得,所以真係可以一試. 午餐時間勁旺埸原來要book位,畢竟座位不算多,環境幾企理.餐具茶水落單俾錢全自助幾有效率,俾埋錢上菜. 所有野都好快. 啱曬分秒必爭但又唔想頹食嘅打工仔. 我哋一個鐘有找食曬3 course 了. 餐茶叫左涷檸茶同涷蘋果茶,好解渴. 餐湯叫左蕃茄甘筍湯,蕃茄味非常出啖啖茄茸. 田園沙律有幾件牛油果好加分. #日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯見差不多每枱都點估計係必叫之選,跟!上菜熱辣辣喳喳聲,滑蛋滑溜飛驒牛漢堡肉地夠厚大大件肉味夠,伴碟粟米蕃茄仔甜甜增添味蕾豐富感. 飯底叫左少飯唔怕浪費食物. 見另外仲有不少款式的鐵板飯都幾吸引(吉烈海老/剪三文魚扒/燒豬手等等),嚟多幾次都唔會悶. #法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯慢煮烹調肉汁更入味豬仔脾夠曬腍骨肉一切便分離,醬汁酸酸地幾開胃. 紅米夠健康. #雪糕窩夫加$30,叫上,保證新鮮. 窩夫香脆熱騰騰配上冰涷甜甜雪糕忌廉焦糖醬朱古力醬等好美味. 份量偏大,一個人真係幾難食得曬

#日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯

#法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯

#雪糕窩夫
加$30,叫上,保證新鮮. 窩夫香脆熱騰騰配上冰涷甜甜雪糕忌廉焦糖醬朱古力醬等好美味. 份量偏大,一個人真係幾難食得曬,一齊share 大滿足.

2023-12-08
  • 雪糕窩夫
  • 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
  • 法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯
2023-12-06 28 瀏覽
呢間樓上cafe出名性價比高,仲有好多選擇,每一款都好吸引🤣食飽飽人均都係大約百幾蚊,真係好抵食,仲要冇加一☺️1️⃣ 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡配薯條 $95呢個瘋狂芝士真心好瘋狂,有一塊超厚嘅芝士,少少溶咗同個牛好夾,塊牛都幾juicy同大塊,個日無冇晒平時個款漢堡包幫我哋轉咗做其他包,漢堡包裏面仲有新鮮生菜、青瓜同蕃茄,唔會覺得好油膩,超滿足🥰仲包咗薯條,係粗薯,好脆口🤤2️⃣ 蒜香白酒忌廉汁藍青口意粉 $98呢個意粉好多隻藍青口,意粉彈牙有口感,而且幾掛汁每條意粉都有白酒忌廉汁,忌廉汁濃郁但唔會好膩口,仲帶有少少白酒香味🤤🤤3️⃣ 朱古力心太軟配雪糕 $30(加配)$30就食到心太軟,超有驚喜!切開有少少流心,朱古力味道香濃又唔會太甜,上面嘅配上雲呢拿雪糕一齊食好好味好夾😌4️⃣ 朱古力咖啡 $10(加配)主食加$10就有一杯🥹咖啡味幾濃,個拉花好靚~

1️⃣ 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡配薯條 $95

2️⃣ 蒜香白酒忌廉汁藍青口意粉 $98

3️⃣ 朱古力心太軟配雪糕 $30(加配)

4️⃣ 朱古力咖啡 $10(加配)
主食加$10就有一杯🥹咖啡味幾濃,個拉花好靚~
2023-12-02 27 瀏覽
位於觀塘工廈 嘅Bubble tree 深受上班一族歡迎,午飯時間坐滿人,人氣超勁!🔸蟹籽•蘆筍•煙三文魚伴香蒜橄欖油意粉 $65  加大份量 +$5因加大,所以份量滿滿的😆。煙燻的三文魚卷著蟹籽,同充滿香蒜橄欖油的香氣嘅意粉都幾夾,味蕾很滿足😋🔸藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉 $98意粉以藍青口為主角,搭配著濃郁的白酒忌廉汁。每一口都充滿了青口的鮮味,而汁料的濃稠度剛剛好,掛於意粉上,食落又不會太過膩口。 紫薯湯 $6 番茄甘筍湯 $6🔸紫薯湯濃郁的紫色讓人食欲大開,每一啖都好似食緊紫薯咁,鍾意煮薯人士必飲。🔸番茄甘筍湯則是酸甜可口,好開胃。🔸墨汁包多士(3件) $12這款多士以牛油和蒜香為主,口感酥脆,每一口都帶來濃郁的蒜香味,唔錯。甜品🔸雪糕窩夫 $30配上抹茶雪糕。窩夫的外層酥脆,內裡軟綿,搭配上濃郁的抹茶雪糕,絕配🥰🔸熱朱古力 +$10🔸Rose Latte $10散發出迷人的玫瑰香氣,喝起來香醇滑順。

🔸藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉 $98

紫薯湯 $6 番茄甘筍湯 $6
🔸番茄甘筍湯則是酸甜可口,好開胃。

🔸墨汁包多士(3件) $12

甜品
🔸雪糕窩夫 $30

🔸熱朱古力 +$10
🔸Rose Latte $10
散發出迷人的玫瑰香氣,喝起來香醇滑順。