2023-05-22 1923 瀏覽
基本上同兩個月前冇乜分別,係多咗個海膽軍艦同埋個海膽蛋多士,兩樣都唔係話好突出嗰海膽唔算話好鮮甜。主打都係食龍蝦, 烚龍蝦夠新鮮嘅, 鮮甜多膏。 天婦羅廣島蠔夠大隻冇腥味, 燉湯真材實料, 凍海鮮唔多,蟹腳同小龍蝦都可以, 刺身嘅話我淨係推介帶子原粒帶子鮮甜好味。 parma ham都幾香但係好騎呢冇蜜瓜去配嘅。openrice訂位有七折,加98蚊仲可以任飲紅白酒都幾化算,六點鐘坐到九點幾。 人唔算多可能之前太多劣評。我覺得鍾意食龍蝦同有七折其實ok嘅,慢慢坐下飲下食下,環境同服務都ok?。不斷都有幫我斟酒。折完再加一$638,酒另計。
好耐無食自助餐啦, 最近上網見到尖沙咀凱悅酒店做緊海膽主題嘅海鮮自助晚餐好似幾正咁, 於是就book左今晚試下! 餐廳環境幾大, 位與位之間空間寛闊, 坐得都幾舒服, 燈光柔和舒適, 打卡一流, 自助餐晚市由6點食到10點, 可以慢慢食無限loop😍 食物種類繁多, 主打就緊係海膽同龍蝦啦!凍海鮮區除左有蟹腳外, 仲有翡翠螺/青口/沙白蜆/凍蝦/小龍蝦, 還有多款新鮮刺身及壽司, 全部都好新鮮啖啖肉! 同一區亦有壽司同即製海膽軍艦, 海膽入口即溶, 味道甘甜鮮味!另一必食號就係海膽味噌炒蛋軟包多士, 新鮮即製, 熱辣辣嘅蛋多士配上海膽, 鮮味十足, 口感豐富!仲有賣相好精緻嘅海膽豆腐鰹魚湯, 旁邊仲有醉雞翼同雲耳!最邪惡菜式一定係巴馬臣芝士輪海膽闊條麵, 廚師先將忌廉闊條麵加上海膽 再係熟成12個月嘅巴馬臣芝士論中拌勻, 每條闊條麵都均勻沾上芝士同海膽, 食落咸咸地幾惹味! 自助晚餐另一重點推介就係波士頓活龍蝦,包括即烚波士頓龍蝦/蒜蓉辣椒牛油燒龍蝦/避風塘炒龍蝦鉗, 食落肉質結實啖啖肉, 車車都忍唔住排左好幾round呢~ 除左主題美食之外, 仲有燒烤美食/中式/西式/印度嘅熱食,

凍海鮮區除左有蟹腳外, 仲有翡翠螺/青口/沙白蜆/凍蝦/小龍蝦, 還有多款新鮮刺身壽司, 全部都好新鮮啖啖肉! 同一區亦有壽司同即製海膽軍艦, 海膽入口即溶, 味道甘甜鮮味!

除左主題美食之外, 仲有燒烤美食/中式/西式/印度嘅熱食, 廚師即燒唔同烤肉/海鮮/天婦羅等等!中式廚房就有燒味/蒸魚/老火燉湯/小炒, 車車最愛就係日月魚燉雞湯, 超足料 , 仲要擺係蒸爐保溫 ,所以比平時更熱, 車車仲飲左3大碗添🤭

至於甜品area當然有唔少細細件賣相精緻嘅甜品, 整體做得相當出色, 車車都食左幾round😆特別喜愛自家製嘅千層酥同Tiramisu, 前者酥化可口甜而不膩, 後者食落濃郁得嚟質感唔會太濕! 而最期待嘅係刨冰, 職員會先用大大舊嘅冰攪成沙冰, 旁邊會有水果/愛玉/唔同味道嘅糖漿可以自己mix&match, 食完透心涼啊☺️
2023-05-11
2023-05-16 1610 瀏覽
屋企人生日經過尖沙咀 揀咗呢間買個生日蛋糕慶祝吓,原來有signature 卡會有85折 ,買都買得開心啲。 揀咗呢個芒果鄉土拿破崙,超巨型,仲免費生日牌送。拎上手都好重手。一次落去拿破崙好鬆脆,完全冇霖到。生果好新鮮,可惜芒果味嘅cream唔夠芒果味,成個蛋糕唔會好甜,啱晒淡口味叫我

一次落去拿破崙好鬆脆,完全冇霖到。

外賣自取
2023-05-14 1243 瀏覽
已經食過不下十次,水準keep 到,食物味道同服務都好ok佢皇牌係新鮮即煮波士頓龍蝦🦞,我都係為左呢樣先黎。平日晚無左現場開原條油甘魚,有d失望。當晚有黑毛豬叉燒,都好食。但太夜先出,平時個個鐘數應該係出榴連撻。其他選擇呢,燉湯都係不二之選。呢其出海膽系列,即叫即製。試左海膽炒蛋配多士,認真麻麻。另外個海膽芝士闊面,我行開行埋,都見唔到有人食,放棄左😅。價錢方便,當然又加左價啦,openrice 有75折,折晒都仲貴過之前其他信用卡既85/88折。
已經食過不下十次,水準keep 到,食物味道同服務都好ok

佢皇牌係新鮮即煮波士頓龍蝦🦞,我都係為左呢樣先黎。

其他選擇呢,燉湯都係不二之選。

呢其出海膽系列,即叫即製。試左海膽炒蛋配多士

2023-05-11 1220 瀏覽
呢個Dinner buffet 非常令人失望。食物種類非常少,質素差,完全唔值呢個價錢。行第一round 已經覺得極少食物揀。食完之後已經冇乜意欲再食. 冇選擇之餘,食物仲要唔好食。熱盤又乾又燶。沙律、刺身唔新鮮。燒味好似柴一樣。粉麵完全唔吸引。天婦羅放喺度凍哂。甜品選擇較多但味道一般。每個food section都好似唔夠人做。一家人食完之後極為失望。以呢個價錢,本來期望食物同環境應該有番咁上下,所以就算冇泊車優惠,都帶家人黎試。可惜,食物極差,座位又唔舒服,食物擺放位置混亂。總括一句,完全唔值。

總括一句,完全唔值。
2023-05-11
用餐優惠
優惠券
2023-05-05 1279 瀏覽
我強烈建議酒店不能犧牲食物質數以迎合6折的優惠。午餐燒牛質素不能接受,稍為出色是甜品,海鮮也只是一般和選擇少,燒味水準可以,熱盆一般出品。希望酒店改變策略而不只以低價招徠。
希望酒店改變策略而不只以低價招徠。
2023-05-02 1628 瀏覽
一直都好想食呢間,但成日覺得太貴唔捨得食。咁啱OpenRice做緊優惠,梗係唔好錯過啦。午餐時間由中午十二時至下午2:30。地方很大。自助區很多款式選擇。冷盤有小龍蝦,青口,蜆肉,蝦。味道鮮甜。但可惜沒有生蠔。刺身,三文魚亦都很好食。炸物,章魚燒餅,咖喱蟹,都是很好吃。熟食仲有粉面,印度菜, pizza,燒牛肉,燒羊架,也不錯。蒸魚,中湯就一般。有兩款飲品任斟,比較淡,好過無。甜品方面,有很多款式雪糕。自助餐裏面比較少有的就是榴槤製品,有一款榴槤卷,榴槤肉混合在cream裏面混,所以啲cream好食🤣。有部份蛋糕有得散買的,很好食,味道不會太甜,好啱我的口味。仲有芒果糯米飯,很受歡迎,轉眼就俾人攞晒。每人有半隻燒龍蝦。很多龍蝦籽,不會整到太熟,很好食。

午餐時間由中午十二時至下午2:30。

地方很大。

自助區很多款式選擇。

冷盤有小龍蝦,青口,蜆肉,蝦。味道鮮甜。但可惜沒有生蠔。

刺身,三文魚亦都很好食。

炸物,章魚燒餅,咖喱蟹,都是很好吃。

蒸魚,中湯就一般。

有兩款飲品任斟,比較淡,好過無。

甜品方面,有很多款式雪糕。
有部份蛋糕有得散買的,很好食,味道不會太甜,好啱我的口味。

仲有芒果糯米飯,很受歡迎,轉眼就俾人攞晒。

每人有半隻燒龍蝦。很多龍蝦籽,不會整到太熟,很好食。
Re-locate 前後,也已多次食佢嘅……lunch, tea, dinner buffet職員服務質素沒有變😊而食物就……舊時彌敦道嘅香港凱悅酒店比較好😌Sunday Tea Buffet 🍽✡️Cold Seafood:👉🏻 Mussel、Prawn🦐、Clam(新鮮,但鮮味不太濃)✡️Sashimi 🍣👉🏻Salmon(新鮮,但鮮味不太濃)、👉🏻希靈魚、Octopus(冇食)✡️Roasted Lamb Rack🐑(肉質軟腍、有羊味✅)✡️Hot Dishes:👉🏻印度咖喱牛🐮、印度咖喱牛🐮、印度烤餅(口感同味道正常✅)👉🏻仲有其他,賣相都幾吸引,但冇食,已飽飽了😌✡️Desserts:👉🏻大部份甜品都ok/好味😋,尤其是Tiramisu🍰👉🏻榴蓮蛋糕一般般✡️Tempura:👉🏻有多款選擇,只食左南瓜🧡,口感同味道正常,唔會厚粉,唔會油淋淋✡️Cheeses🧀配 toast:👉🏻toast(脆口)👉🏻Brie de Meaux(口感軟熟)✡️Ice Cream🍦:👉🏻有6款 Häagen-Dazs 味道,分別係 士多啤梨🍓、抹茶💚、咖啡🤎、Cookies n’ Cream🍪……✡️Salad🥗
職員服務質素沒有變😊
而食物就……
舊時彌敦道嘅香港凱悅酒店比較好😌

Sunday Tea Buffet 🍽

✡️Cold Seafood:

✡️Sashimi 🍣
👉🏻Salmon(新鮮,但鮮味不太濃)、
👉🏻希靈魚、Octopus(冇食)

✡️Hot Dishes:
👉🏻仲有其他,賣相都幾吸引,但冇食,已飽飽了😌

✡️Desserts:
👉🏻大部份甜品都ok/好味😋,尤其是Tiramisu🍰
👉🏻榴蓮蛋糕一般般

✡️Tempura:

✡️Cheeses🧀配 toast:
👉🏻toast(脆口)
👉🏻Brie de Meaux(口感軟熟)

✡️Ice Cream🍦:

✡️Salad🥗:
👉🏻整體嚟講:新鮮、咬落索索聲

✡️Bread / Sandwiches🥖
👉🏻蛋沙律芝麻飽、煙三文魚彼得飽、火腿法飽(已飽飽了😌冇食)

✡️Soup🥣、粉麵🍜、海南雞🐔、紅豆豆腐花
👉🏻冇食到,因為已飽飽了😌

❤️職員勤快、有禮💯

下午茶
  • Tiramisu
2023-04-10 7470 瀏覽
話說係早前都黎左尖沙咀凱悅因為都叫做食過唔少自助餐廳想試下未去過既又見L佛有推薦生日正日港女就揀左呢間酒店既自助餐黎食即係L佛係呢間酒店hugo's同cafe都算係大讚既但食完之後又真係同樣失望真係好在無黎呢度staycation自助餐廳咖啡廳就係希戈餐廳格離一樣都係大堂比較高既樓底就唔會有焗促咁二人檯自助餐黎講真係好大張問過侍應仲幫我地搬多張凳黎擺野頭頂同格離餐廳一樣有吊燈我地呢邊算係一個偏廳另外仲有唔少座位係熱食果邊以自助餐環境黎講算好好餐廳食物分類都幾清晰甜品區係近門口位前菜同凍海鮮係間中場然後熱食同廚房就分佈係左面長檯同右面邊L型檯前菜區係場中間既四邊檯刺身有五款帶子大粒唔錯其他都係普通放題級數刺身佢係格離放左條油甘魚原來佢地食食下會擊鼓之後師傅會即場劏魚然後係出面排左一大輪都只係得三塊油甘魚魚生唔係好明個特別之處而家魚就得一條切完就唔會再有refill刺身轉個灣就係凍海鮮得果三格仔d人長期就迫埋晒一齊懷疑呢度龍蝦係同格離hugo's係一樣另外仲有蟹腳白蜆青口同熟蝦龍蝦以外就正正常常無咩特出不過睇L佛話仲有熟龍蝦係呢個年代就已經消失得無影了另外佢出面仲有龍蝦湯放題但呢個就啖到不
話說係早前都黎左尖沙咀凱悅

懷疑呢度龍蝦係同格離hugo's係一樣
另外仲有蟹腳
白蜆
青口同熟蝦
波士頓龍蝦, 龍蝦鉗, 蟹腳, 白蜆
龍蝦以外就正正常常無咩特出

甜品同hugo's同樣高質
但係熱食就真係完全唔掂
咁我都唔會為左個甜品而再黎
2022-08-18
$672.6 (晚餐)
生日
  • 楊枝甘露
  • 菠蘿椰子蛋糕卷
  • 蜜瓜法式千層酥
2023-04-07 2035 瀏覽
和兩位朋友去凱悅食自助午餐,環境舒適,食物質素都OK,但無論冷盤及熱盤的選擇真係好少,尤其海鮮,反而甜品我比較欣賞,那個忌廉蛋糕🍰我也吃了兩件,雪糕窩夫也很美味😋😋😋
2023-04-06 1719 瀏覽
啱啱食咗香港尖沙咀凱悅酒店咖啡廳期間限定嘅燒烤美饌主題dinner buffet🍖 (到4月30日),真係好高質,要介紹比大家😍。燒烤美食一定係今次自助餐的重點,有蒜蓉辣椒牛油燒龍蝦🦞、燒虎蝦🦐、即切煙燻西冷牛排🐄、燒美國封門牛柳🐄,全部都好正。龍蝦迷要留意🦞,除咗燒烤龍蝦,仲有鐵板燒嘅日式火焰龍蝦。此外,我仲食咗好多新鮮刺身及壽司🍣,同埋冰鎮海鮮區入面嘅蟹腳🦀、藍青口、沙白蛤、翡翠螺🐚、小龍蝦及凍蝦🦐。到最後當然唔好錯過甜品,呢度有好多款招牌蛋糕🍰,仲有千層酥、豆腐花、芒果糯米飯和haagen dazs雪糕🍨。📍Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui價錢 (於網上訂座享高達7折優惠)星期一至四:成人港幣$748;小童港幣$374星期五至日、公眾假期及公眾假期前夕:成人港幣$798;小童港幣$399另附加10%服務費

龍蝦迷要留意🦞,除咗燒烤龍蝦,仲有鐵板燒嘅日式火焰龍蝦。

此外,我仲食咗好多新鮮刺身壽司🍣,同埋冰鎮海鮮區入面嘅蟹腳🦀、藍青口、沙白蛤、翡翠螺🐚、小龍蝦及凍蝦🦐。

價錢 (於網上訂座享高達7折優惠)
星期一至四:成人港幣$748;小童港幣$374
另附加10%服務費
2023-04-05 1360 瀏覽
疫情時候嚟過一次😷當時真係無嘜人 但好中意呢到嘅裝修🪵而且食物質素都好好😋服務都好有禮貌🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♂️所以點都覺得要帶屋企人嚟一次今次屋企人生日🎂比我見到openrice訂位有7折🤩就更加要嚟呢到啦!如果大家好中意食龍蝦🦞呢到真係無得輸!👑龍蝦分咗三款煮法有烚、烤、燒烚👉🏼最可以帶出返龍蝦嘅鮮味,加上好多膏,如果再配合埋酒店預備嘅泰式醬汁鮮味一流👍🏼烤👉🏼烤過嘅蝦膏同蝦殼,令蝦肉都帶出果種焦香味😋燒👉🏼以日式鐵板燒嘅方式烹調,將蝦肉燒香帶小小脆口除咗龍蝦,其實仲有好多唔同嘅款式嘅食物,例如:👳🏿‍♂️南亞風味👉🏼有天多利雞、魚、羊,仲有咖哩雞同雜菜,加埋薄餅同飯。🍣刺身區👉🏼有五款時令刺身,仲有至少8款嘅壽司同埋小食🥗凍盤區👉🏼巴拿馬火腿、煙三文魚、多款沙律、芝士等等仲有中式食物🥘、熱湯粉麵🍜、燒烤食物🥓、天婦羅🍤數都數唔哂🤣而且因為知道我屋企人生日,喺我無要求情況下,都準備咗一個蛋糕,見我哋食到咁上下,突然拎出嚟,真係好窩心🤗❤️我喜歡呢到主要原因係每個區域都有好多款食物選擇而每一款都煮得好味,唔會話邊一個部分係遜色咗而且坐位都寬敞,服務都好貼心適合任何情況嚟用餐之後有機會我都會再嚟😋
疫情時候嚟過一次😷
當時真係無嘜人
但好中意呢到嘅裝修🪵
而且食物質素都好好😋
服務都好有禮貌🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♂️
所以點都覺得要帶屋企人嚟一次

今次屋企人生日🎂
比我見到openrice訂位有7折🤩
就更加要嚟呢到啦!

如果大家好中意食龍蝦🦞
呢到真係無得輸!👑
龍蝦分咗三款煮法
有烚、烤、燒

烚👉🏼最可以帶出返龍蝦嘅鮮味,加上好多膏,
如果再配合埋酒店預備嘅泰式醬汁
鮮味一流👍🏼

烤👉🏼烤過嘅蝦膏同蝦殼,令蝦肉都帶出果種焦香味😋

燒👉🏼以日式鐵板燒嘅方式烹調,將蝦肉燒香帶小小脆口

除咗龍蝦,其實仲有好多唔同嘅款式嘅食物,例如:
🍣刺身區👉🏼有五款時令刺身,仲有至少8款嘅壽司同埋小食
🥗凍盤區👉🏼巴拿馬火腿、煙三文魚、多款沙律、芝士等等
仲有中式食物🥘、熱湯粉麵🍜、燒烤食物🥓、天婦羅🍤
數都數唔哂🤣

我喜歡呢到主要原因係每個區域都有好多款食物選擇
而每一款都煮得好味,唔會話邊一個部分係遜色咗
而且坐位都寬敞,服務都好貼心
適合任何情況嚟用餐
之後有機會我都會再嚟😋

2023-04-04
生日
  • 煙三文魚
  • 波士頓龍蝦
2023-04-05 794 瀏覽
差不多3年未食過自助餐, 今天跟老婆訂了老尖凱悅我老婆係蝦控, 所以要搵D有龍蝦既, 闊別三年之後, 第一個感覺係乜都貴晒以前食一餐大約一千左右, 而家網上訂位都要一千七銀陪老婆買下化妝品, 到酒店大約六點四左右, 坐響酒店大堂等左5至10分鐘入席我同老婆分開拎野食, 佢拎龍蝦我拎魚生魚生有三文魚, 吞拿魚, 希靈魚, 墨魚, 帶子, 生蝦,  因為老婆唔係咁食生蝦, 所以拎左帶子同魚魚生: 帶子好好食, 好鮮甜, 又夠大粒, 如果燒燒就更好, 希露魚非常咁爽, 三文魚好滑, 整體係中上感覺, 係吞拿魚就削削地壽司: 係咁二拎左塊炙魚同燒蝦, 味道係OK既, 但唔係話好突出翡翠螺: 我覺得好食, 無乜沙亦滑嫩蟹腳: 無乜味, 連醎水味都無乜, 食左一大條無再食龍蝦: 今晚既主角, 呢期係燒烤, 有一般1)白烚波士頓龍蝦 2)即燒龍蝦 3)日式火焰龍蝦, 白烚同其他酒店差不多, 有洗有挑腸, 新鮮, 燒龍蝦亦算香口, 不過最好味係火焰龍蝦, 因為加左日式照燒醬, 燒出黎點活左龍蝦既味道除左冷食, 熱食方面就很少選擇, 少到有D難以置信, 第一檔係咖喱, 唔好意思, 係一件都無食到第二檔係
差不多3年未食過自助餐, 今天跟老婆訂了老尖凱悅
以前食一餐大約一千左右, 而家網上訂位都要一千七銀

我同老婆分開拎野食, 佢拎龍蝦我拎魚生

翡翠螺: 我覺得好食, 無乜沙亦滑嫩
蟹腳: 無乜味, 連醎水味都無乜, 食左一大條無再食

第二檔係燒烤封門西冷, 牛柳, 羊架, 第三檔係西式熟食, 穿過另一邊有中式, 燒鵝, 湯, 蒸魚, 炒伊麵, 蛋黃中蝦, 但只係幾款
封門西冷: 好老實講, 唔係好得, 唔知係咪佢切個位差, 食落有D柴皮, 肯定唔係正常西冷果種油香
牛柳: 好過西冷, 合格既, 食左兩塊細細既
羊架: 同牛柳差不多, 唔算特別好又唔係叫差, 有羊羶味既, 但唔係好識評價
燒蘋果焦蛋鵝肝: 哈哈哈哈哈......唔細心搵真係搵唔到, 塊鵝肝係焦糖炖蛋下面, 所以好多人唔發覺無拎到, 蘋果配炖蛋係OK既, 但放兩塊鵝肝響底就真係多舊魚囉, 咁整法塊鵝肝無左油份變得削削地, 浪費

花膠蟲草花雞湯: 好湯, 用料幾足火候夠, 食完魚生飲個熱湯暖一暖真係幾好
蒸魚: 我要鬧下囉, 我鐘意食魚, 但條魚比人挖晒肉, 剩個魚頭同D鰭, 等左兩個鐘都無人REFILL, 好唔得囉

飲品: 一種好似薄荷青檸水, 開始飲左杯, 同水幾乎無分別, 另一種係蜜桃茶, 呢個就好好多, 青檸水果斷放棄啦
甜品, 我唔係咁好蛋糕, 老婆就食左個榴槤蛋糕, 佢話外面果層好味, 內裏鬆糕就一般, 我就食左兩杯雪糕, 朱古力, 士多啤梨, 咖啡三味
哈根大師由細食到大我係OK既, 朱古力味道好純正, 裏面有朱古力粒, 加上芒果糖醬真係正
但聽聞而家大陸人連MOVEN PICK都話CHEAP, 真係想見識下佢地平時食乜牌子

敲鐘系列: 食食下聽到有人打鐘, 原來係展覽果條魚要開刀, 食客紛紛出去排隊, 每位有三塊都算係咁, 食落去好似油甘魚黎, 油唔多但外表好光亮, 滿滿魚生既味道, 如果係鐘意食魚生應該幾鐘意, 但個時間就差少少, 果陣已經飽晒.........算啦, 味道方面都好食既
第二次敲鐘係蜜汁黑毛豬叉燒, 每位有四塊, 老婆無興趣. 幾得意既, 咬落好彈牙, 肉汁好豐富, 稍嫌豬左D同有少少筋
題外話/補充資料: 整體係合格以上, 但收呢個價, 熟食真人係少左D, 條魚等極都無REFILL要扣分, 所以比個OK
2023-03-26
  • 火焰龍蝦
  • 油甘魚
  • 花膠蟲草花湯
2023-03-26 1921 瀏覽
終於改番晚市冇分段時間,龍蝦係可以既,個人中意原味多於其他兩款。但扒類質素普通,羊架質地比較硬實,牛扒比較好少少,但明顯過生,師傅控制問題。刺身方面,帶子係比原粒幾鲜甜,同7点左右即開油甘魚可以唔試下(排一次三片)。 天婦羅廣島蠔有驚喜,肉質鮮嫩大而多汁。 黑毛豬叉燒又係要響鐘先過去排隊,肉質入口即溶都幾ok, 我覺得醃料係比較甜咗啲。 蟲草花花膠燉湯都幾好味, 辣酒煮花螺係有沙, 有啲燒味乳豬油雞叉燒冇試到唔吸引, 西式方面,parma ham 都可以,另外有個酥皮蘑菇湯都幾香,同埋有一個黑松露味鵝肝焗蛋都幾好食。 凍海鮮蟹腳同小龍蝦都食得過其他都普通, 咖哩同天多利雞都幾好食。 甜品個榴槤卷一定要食啦,tiramisu就成個軟淋淋曬索曬啲汁咁樣唔掂,雪糕有六種Heagen dazs。其實覺得佢唔使搞咁多款式嘅龍蝦嘅,淨係清蒸都夠曬啦,多返啲其他熟食會好啲。 或者考慮扒類質素提升下會好好多,食肉獸呢度係唔夠盡興。
2023-03-25
  • 龍蝦
自助餐嘛⋯本人少食⋯因為年紀大嘛😂但香港尖沙咀凱悅酒店內既咖啡廳入面既Dinner Buffet絕對值得閣下為此一戰😈.坊間有龍蝦菜式,基本涷海鮮,仲要又蒸又燒又焗,尖沙咀凱悅算係比較款式齊同味道質素高。出面既龍蝦普遍都係無味又好似嚼擦膠咁⋯但依道既龍蝦,點樣整都好,味道絕對令你眼前一亮🤩(講起又心掛掛喇⋯)暫時請你忘記高膽固醇嘅煩惱.另外紅菜頭煙燻三文魚亦係點睛既item,配埋火箭菜食,心入面嘩左一下😂.食到中間,壽司刺身部師傅搖左幾下個大叮噹,話你知即場開原條油甘魚既環節黎喇⋯ 可以話一食就知好新鮮~好正.最後小弟戰鬥力開始減弱(食得太多龍蝦喇⋯)唯有急急轉到甜品環節,有貓山皇卷蛋蛋糕同埋栗子拿破崙,比較出色同深刻,其他都不俗..見到經Openrice 訂枱有8折,優惠去3月底,叫老婆喇喇臨訂枱先😋😋😋
  • 煙三文魚
  • 烚龍蝦