2023-04-15 234 瀏覽
🕯空中餐廳lunch系列‼️—▫️餐廳: cruise restaurant & bar @hyattcentrichongkong ▫️地點:全香港有間分店📍 北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座23樓▫️營業時間⏰: 星期一至日 ▫️價錢:~$300+—美味:🦞🦞🦞+0.8🦞環境:🕯️🕯️🕯️🕯️價錢:💰💰💰💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳—👧🏻👦🏻最近去食lunch 🕯個view同環境唔錯🤩🤩lunch 既質素唔錯—📍 HIGH ROLLERS(Large plate with a small plate)$280 per person📍SAVORY BOWLS$190 per person (Savory Bowl with a small plate)—👧🏻👦🏻揀咗2個HIGH ROLLERS▪️GRILLED PORK JOWLLemongrass, Coriander, Nam Jim Jaew豬頸肉好好食😁🤩🤩燒得好香😍😍😍加埋個汁好jeng▪️CELTUCE SALADChicken, Sesame, Green Onion, Sichuan Pepper Corn沙律🥗幾開胃😍😍雞肉
🕯空中餐廳lunch系列‼️

▪️CELTUCE SALAD
沙律🥗幾開胃😍😍雞肉幾惹味

Main
▪️MR ANGUS
Braised USDA Beef Short Ribs, Shallot, Potato Cinnamon, Coconut, Jasmine Rice
牛肉好夠香,啲肉軟硬適中🥰

▪️TIGER CURRY (+20) (
Red Tiger Prawn Curry, Roasted Pineapple, Coconut,
Chili, Kaffir Lime, Jasmine Rice
2大隻虎蝦🦐🦐🦐🦐好爽口,沙嗲汁好啱餸飯

#好西 #打卡 #staycation #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #alldaybreakfast #instagood #bestoftheday #amy_in_np美食 美食 #羊架 #hotel #cocktails #bar #dinner #chill #finedining #buffet #hkhotel #北角美食 #自助餐
2023-04-04 241 瀏覽
海洋餐完全冇味道親自在生日當天享用酒店及後天用晚餐還好,已經做足功課,知道食泰國菜好點呀嘛?泰菜沙律好風味,食得辣可選!油甘魚刺身不錯環境也不錯泰椰雞味道一流烤黑豬毛可以😌
海洋餐完全冇味道
親自在生日當天享用酒店及後天用晚餐
還好,已經做足功課,知道食泰國菜好點呀嘛?
泰菜沙律好風味,食得辣可選!
油甘魚刺身不錯
  • 蝦片
  • 可可椰子
  • 香辣海鮮碗
2023-04-01 332 瀏覽
📍《 Cruise Restaurant & Bar 》香港維港凱悅尚萃酒店西座23樓前排👧🏻生日,👦🏻book咗呢間餐廳慶祝,我地叫咗Feed Me! 套餐 ($440一位),除咗食物質素高同無敵大海景,仲有職員幫你即影即有📸,生日仲送多一件蛋糕🍰!我哋食到過咗用餐時間,不過職員好好咁安排咗我哋坐咗室外,更加有feel!👧🏻表示好滿足🥰💕睇到最後有驚喜呀~▫️時令即開生蠔🦪 <Seasonal Oyster>生蠔上面有三文魚子同柚子酸汁,鮮甜又開胃!▫️油甘魚刺身🐟 <Hiramasa Kingtish Sashimi>👦🏻’s pick🌟 油甘魚配上青檸香草汁、金不換同醃青辣椒,味道好特別,酸酸辣辣,油甘魚都好新鮮好肥美❤️‍🔥▫️豬腩肉生菜包🌮 <Changs Pork Belly Ssam>餐廳將黑毛豬腩肉烤到好香,唔會太乾太嚡,加埋生菜、芝麻葉可以解膩👅▫️曳曳馬沙文🥘 <Cheeky Massama>呢碟係咖喱燴和牛面頰肉,肉質嫩滑,咖喱入邊仲有薯仔、乾蔥、椰子、烤花生,配埋自家製烤餅🫔又係另一番風味~▫️配菜🍲 <
📍《 Cruise Restaurant & Bar 》
香港維港凱悅尚萃酒店西座23樓

▫️時令即開生蠔🦪 <Seasonal Oyster>
生蠔上面有三文魚子同柚子酸汁,鮮甜又開胃!

▫️曳曳馬沙文🥘 <Cheeky Massama>

▫️配菜🍲 <Side Dish>
除咗自家製烤餅,仲有香蒜辣椒炒通菜🥬、香蒜蔥花蛋炒飯🍚同埋泰式蝦片🍤

▫️可可椰子🥥 <Cacao & Coconut>
朱古力味好濃亦好有椰子味,底層係朱古力脆片,中間有椰子雪糕,口感好豐富,食到後尾已經好飽都唔覺得甜品好濟🤰🏻❤️

▫️分「酣」同味🍫 <Drake Passionfruit>
👧🏻’s pick🌟 呢款係餐廳贈送嘅生日蛋糕,面層鋪滿覆盆子,下面係黑朱古力慕絲蛋糕,朱古力味比前面嗰款更加濃,但係加埋覆盆子酸酸甜甜,雖然好飽,但都忍唔住食咗好多🤣

人均消費 $450-500
推介度🌕🌕🌕🌕🌗

#hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #thefoodie #foodie #foodiehk #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港必食 #香港好去處 #北角美食 #北角 #北角好去處
2023-03-27 209 瀏覽
《北角酒店海景空中餐廳》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧這間酒店位於北角地鐵站A出口鄰近北角匯,香港維港凱悅尚萃酒店本來受建築與近海嘅地方,除了有出色的自助餐,樓上23樓亦都有空中餐廳及酒吧,餐廳位於酒店高層頂樓處,無論日間或夜間都各具特色,這次去到時品嚐午餐,餐廳的設計可以無遮擋地,在不同角度飽覽維港景色,絕對是一個休閒放鬆用餐好去處!午餐選擇各有兩種分別係奢綽臻選午餐$280一位和滋味碗午餐$190一位,主要是主菜會有唔同選擇,但套餐都會有一個小食另外有茶和咖啡,最後加$30亦可添加他們出名的甜品!一場去到我同朋友都選擇了奢綽臻選午餐,望見遙遠一望無際的維多利亞海景,心情放鬆,心境開朗,未開始上菜前,已經有一碟香脆蝦片送上❤️小食方面:Corn salad 依款粟米沙律深得我心,特別之處是餐廳採用的粟米是直接從整個粟米中取出的,可以看到圖片中是有一排排,而不是一粒粒,我很清楚這種方法需要用到時間是比較多的,工程上亦比較繁複,而且粟米微微燒到焦香,內裏有多種配菜例如青檸花生車厘茄等和清新的泰式沙律配合完美,味道酸中帶辣,食完都意猶未盡!另外是餐廳推薦的烤香茅豬頸肉!配
《北角酒店海景空中餐廳》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

小食方面:
Corn salad

另外是餐廳推薦的烤香茅豬頸肉!
配上芫荽和特製的豬頸肉醬汁,油香十足!
份量很多,外皮微微燒至焦脆可口,蹺妙之處絕對是配搭他們的醬汁一齊食用,解膩又提味!

主菜方面:
紅咖喱虎蝦
一碟只有二隻虎蝦,但虎蝦巨型肥大,富有彈性,口感十足,香料味道十足聞到已經開胃,但不回太辣,配搭上菠蘿加上椰子和青檸的味道,絕對可以消滅一整碗白飯!

泰式椰香燴鱸魚
鱸魚鮮嫩可口!配搭椰香十足的醬汁鮮味提升,鱸魚完全沒有腥味,外皮夠香夠脆!加上芫荽灑在上面,味道鮮甜香口!

甜品絕對不可以放過,我們除了叫了餐廳很多人推薦的可可椰子,還叫了夏日鮮果蛋白餅!兩個都各有特色絕對值得推薦!可可椰子是由椰子雪糕,朱古力醬,朱古力威化和吉士忌廉組成,聽到已經覺得很吸引了,方便是由脆朱古力餅包裹着椰子雪糕然後下層有吉士忌廉,層層相間而組成,朱古力一點也不甜,但配搭上朱古力醬雪糕等,添加不同的口味和層次,絕對是很難忘的甜品!夏日鮮果蛋白餅配搭了椰子蛋黃醬,熱情果醬和椰子雪糕,也是一個有脆有軟組合而成,熱情果醬反而食下去有少少鹹,很喜歡蛋白餅很脆而鬆化的感覺!兩款甜品也很喜歡!

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

Cruise Restaurant & Bar (北角)
北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座23樓

🧡Please follow my IG : orororenji☆ 𝘾𝙧𝙪𝙞𝙨𝙚 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 & 𝘽𝙖𝙧北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座23樓✦ Corn Salad除左粟米,入面仲有車厘茄、烚蛋、蘿蔔絲咁,酸酸辣辣咁都幾得意。✦ Korean Fried Broccoli呢個炸西蘭花係包左粉漿再去炸,然後出面個味有d似炸雞隻甜辣醬,又幾有趣。✦ MR Angus有d似巴東牛肉,個汁撈飯幾好味,牛肉好淋又有肉味,好食!✦ Tiger Curry虎蝦好大隻勁彈牙,呢個咖哩少少辣好惹味,撈飯都正。✦ Cacao & Coconut出面係d可可脆片,下面2舊係朱古力包住椰子雪糕,好好味,為呢一餐畫上一個完美句號。✦ Free flow而家到到3月31日,只要lunch黎叫午市套餐,係Ig到出post打卡,follow, tag餐廳同location就可以有free flow,汽酒白酒紅酒都有,岩晒我呢d酒鬼♪(*^^)o∀*∀o(^^*)♪之前黎食過晚餐,覺得食物質素好服務又好,仲要有海景,所以襯有時間就黎試埋Lunch,呢到Lunch set分左High Rollers

☆ 𝘾𝙧𝙪𝙞𝙨𝙚 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 & 𝘽𝙖𝙧

✦ Corn Salad

✦ Korean Fried Broccoli

✦ MR Angus
有d似巴東牛肉,個汁撈飯幾好味,牛肉好淋又有肉味,好食!

✦ Tiger Curry
虎蝦好大隻勁彈牙,呢個咖哩少少辣好惹味,撈飯都正。

✦ Cacao & Coconut

✦ Free flow

之前黎食過晚餐,覺得食物質素好服務又好,仲要有海景,所以襯有時間就黎試埋Lunch,呢到Lunch set分左High Rollers同Savory Bowls,價錢有d分別,前菜選擇係一樣,然後就係個main嘅選擇唔同,但一樣都係跟個飯,我就係揀High Rollers set,有興趣可以望下尾圖menu。
  • 可可椰子
2023-03-03 234 瀏覽
約咗好朋友相聚,來試吓空中餐廳食泰菜🏝️呢日天氣好好,望着玻璃窗可以看到天空好藍,邊食邊慢慢傾🥳🥳呢度啲泰菜都幾好食😋,雖然每碟都唔會好大碟,不過味道都算合乎期望,加上環境舒適,大家一齊過咗個開心星期六下午💃🏻🕺🏽💃🏻
約咗好朋友相聚,來試吓空中餐廳食泰菜🏝️

呢日天氣好好,望着玻璃窗可以看到天空好藍,邊食邊慢慢傾🥳🥳

2023-02-25 282 瀏覽
浪漫情調嘅高空餐廳🌹🌹🌹🌹🌹🌹是日到訪了位於酒店頂層嘅Cruise 主打泰式fusion菜空中餐廳連戶外酒吧Appetizers ~ Shrimp crackersHokkaido Scallop Sashimi $180scallops sashimi, yuzu nam jim, chili, shallot, dill, little spicy🌶Red Tiger Prawn Curry $240roasted pineapple, coconut chili, kaffir lime, jasmine rice, spicy🌶🌶Changs Pork Belly Ssam $160grilled iberico pork belly, little gem lettuce, perilla, mustard relish Cruise Mango Sticky Rice $100mango, vanilla ice cream 整體而言,食材新鮮,質素高,特別是北海道帶子刺身,清甜彈牙,super super super fresh 💯💯💯,餐廳用膳環境十分舒適,服務員態度
浪漫情調嘅高空餐廳

Hokkaido Scallop Sashimi $180

Red Tiger Prawn Curry $240

Changs Pork Belly Ssam $160

Cruise Mango Sticky Rice $100
mango, vanilla ice cream

整體而言,食材新鮮,質素高,特別是北海道帶子刺身,清甜彈牙,super super super fresh 💯💯💯,餐廳用膳環境十分舒適,服務員態度友善,有禮細心,此外地點位於酒店頂層,飽覽整個維港海景,品嚐佳餚美食之餘,仲可觀賞美麗嘅夜景,CP值超高👍👍👍
2023-02-25 299 瀏覽
性價比幾高既酒店餐廳~坐擁無敵大海景😍 餐廳環境都非常浪漫有氣氛~慶祝一流👏🏻 餐廳可以單點食物,唔想諗都可以試 Feed Me! 套餐 ($440 per person).餐前小食先有蝦片,脆口好食~前菜有時令即開生蠔同油甘魚刺身~夠晒新鮮肥美☺️ 豬腩肉生菜包烤得好香,配上生菜仲無咁膩~椒鹽鮮魷都炸得香脆~.曳曳馬沙文係咖哩燴和牛面頰肉~軟淋入味~仲有香蒜辣椒炒通菜非常惹味!最後仲有可可椰子雪糕,加上朱古力威化可以打卡又好食😝

2023-02-24 239 瀏覽
❝東南亞Fusion Brunch🤍望住維港嘆杯cocktail🍹❞ 早前到訪了位於北角 @hyattcentric 的頂樓海景餐廳食Brunch 😎 景觀非常開揚,望住維多利亞港嘆杯cocktail好chill!餐廳還有露天位置,相信晚上會有另一番情調吧~🔸CRUNCH $448pp🔸“I own the Boat” 2 hrs Free-flow package $248 (Unlimited Champagne, wine, beer & signature cocktails )🍹值得一提的是兩款Signature Cocktail Chacha Twist同Angel Dust都好好喝喔!前者使用了玄米清酒🍶加上青檸汁好fresh還有淡淡茶香,也不會太甜,好喝!而後者使用了汽酒和茉莉花茶和西柚汁,酸酸甜甜的,很容易入口👍🏻✧海鮮拼盤· 加拿大龍蝦、雪蟹、北海道帶子、帝王三文魚、吞拿魚、特式蘸醬· 生蠔 +$48· 日本海膽 +$68凍龍蝦和雪蟹最好吃~味道鮮甜肉質彈牙!😍 生蠔都幾creamy不錯👍🏻 海膽都好濃郁新鮮😋 帶子/三文魚/吞拿魚相對普通~✧ Pork Belly

🔸CRUNCH $448pp

✧海鮮拼盤
· 生蠔 +$48
· 日本海膽 +$68

✧ Pork Belly Ssam +$48/2pcs
豬腩肉生菜包、烤黑毛豬腩肉、小葉生菜、芝麻葉、芥末醬
好好食!推薦😎 黑毛豬三層肉好juicy,調味適宜,配上新鮮蔬菜好fresh的😋 加芥末醬更好吃!後悔沒有加多一份😂

-Mains-
✧ Slow Roasted Pork Chop
慢煮豬扒、青木瓜沙律、酸辣蘸汁
青木瓜沙律好惹味,酸辣酸辣的,吃著吃著越來越辣好爽啊~~😛 慢煮豬扒非常軟稔呢。

✧ Fried Chicken Waffles +$20
韓式炸雞窩夫、糖漿
比較普通,比較推薦東南亞風味的菜式🤣

-Dessert-
✧ Mango Pann Cotta
淡淡椰奶味的布丁加上脆身的椰子crumble和酸甜的芒果醬,是一個清新的甜品

…………………………………………….
✧ ᴛʏᴘᴇ ᴏғ ғᴏᴏᴅ #168hk_brunch
✧ Lᴏᴄᴀᴛion #168hk_northpoint
✧ Rᴇᴄᴏᴍᴍᴇɴᴅᴀᴛɪᴏn
All
………………………………………………….
📍 Cruise Restaurant & Bar (北角)
北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座23樓

Cruise (北角)(4/5分)空中餐廳酒吧地點位於香港維港凱悅尚萃酒店Hyatt Centric Victoria Harbour Hong Kong酒店頂層室內望住香港維多利亞港美景Cruise 以東南亞同東北亞洲地區既菜式為設計靈感今次朋友生日大家都想試下泰日fusion菜,Cruise係不二之選食物美味環境舒適無令大家失望即開生蠔鮮甜美味烤黑毛豬腩肉生菜包加配青瓜小葉生菜肥而不膩越南特色小食 鮮蝦米紙卷味道清新鮮蝦肉質爽彈純米吟釀味道清甜火焰雪山酒味非常濃烈印度咖喱香酥薄餅香辣野味雞皮脆脆地,雞肉滑身好食
Cruise (北角)
(4/5分)

火焰雪山
酒味非常濃烈

印度咖喱香酥薄餅
香辣野味

雞皮脆脆地,雞肉滑身好食

2023-02-22 203 瀏覽
Set dinner menu, 意外地又抵食又好食,而且侍應都非常好態度同extra friendly。佢地嘅生蠔非常鮮甜,油甘魚刺身係佢地嘅signature dish, 即使唔係叫set dinner我都十分推薦大家試試!係fusion野,爽口得黎味道似泰式辣醬,酸酸辣辣咁。-Seasonal Oysters 時令即開生蠔 🌟4/5👉🏻Ikura, Yuzu Ponzu 法國生蠔、三文魚子、柚子酸汁-Hiramasa Kingfish Sashimi 油甘魚刺身 🌟4/5👉🏻Lime & Herb Dressing, Pickled Green Chili, Sweet Basil 青檸香草汁、醃青辣椒、金不換-Changs Pork Belly Ssam 豬腩肉生菜包 🌟3.5/5👉🏻Grilled Iberico Pork Belly, Little Gem Lettuce 烤黑毛豬腩肉、小葉生菜、芝麻葉、芥未醬-Cheeky Massaman 曳曳馬沙文 🌟3/5👉🏻Braised Sher Wagyu Beef Cheek, Potato, Shallot, Coconu
Seasonal Oysters 時令即開生蠔 🌟4/5
Cheeky Massaman 曳曳馬沙文 🌟3/5
👉🏻Braised Sher Wagyu Beef Cheek, Potato, Shallot, Coconut, Roasted Peanut 咖喱燴和牛面頰肉、薯仔、乾蔥、椰子、烤花生
Side Dish 配菜 🌟3/5
👉🏻Morning Glory, Bean Curd, Chili, Garlic, Egg Fried Rice, Homemade Roti 香蒜辣椒炒通菜、豆瓣醬、辣椒、蒜、香蒜蔥花蛋炒飯、自家製烤餅
Cacao & Coconut 可可椰子🌟3/5
👉🏻Glazed Coconut Ice Cream, Chocolate Ganache,
Shegolate Wafer 椰子雪糕、朱古力醬、朱古力威化
Riff Raff 🌟3.5/5 💰108
👉🏻 Irish Whisky / Islay Whisky / Averna / Lemongrass & Galangal Cordial / Sustainable Sour Stuff
食物:8/10
環境:8/10
服務:9/10
2023-02-12 226 瀏覽
北角望維港景真係好靚,一覽無遺😍 今次去Hyatt centric 23樓既Cruise食lunch,係靚景泰菜餐廳~ 叫左2個high rollers set ($280/pp small & large plate )Small plate✨Corn salad✨Pork saladLarge plate✨Mr Angus w/ jasmine rice ✨Tiger Curry w/ jasmine rice (+$20)Dessert✨Cacao & Coconut (+$30)✨Mango Panna Cotta (+$30)Drinks✨Americano (+$20)✨Iced lemon tea (+$20)頭盤揀左粟米沙律同豬肉沙律。粟米燒得好香甜,仲有雞蛋車厘茄等等,用左辣椒青檸汁調味,辣辣地好惹味😍 豬肉沙律細細粒,好似豬頸肉既口感爽爽地,辣味都好惹味~主菜2款都好惹味,揀左虎蝦咖喱,咖喱椰味好香,食落唔算辣~ 虎蝦大大隻烤完個皮帶少少脆,新鮮彈牙🤤 咖哩汁撈飯都好好食🫶🏻 另一款係安格斯燉牛肋骨,肉質好冧好嫩滑,呢個汁就濃啲都好唔錯😍甜品係特色泰國甜品~ 有朱古

Small plate
✨Corn salad
✨Pork salad

Large plate
✨Mr Angus w/ jasmine rice

Dessert
✨Cacao & Coconut (+$30)
✨Mango Panna Cotta (+$30)

Drinks
✨Americano (+$20)
✨Iced lemon tea (+$20)

甜品係特色泰國甜品~ 有朱古力脆皮包住椰子味雪糕同超甜芒果🥭奶凍都好滑~~
Cruise空中餐廳及酒吧 位於香港維港凱悅尚萃酒店頂樓🏙️戶外設有綠洲風格露天陽台,俯瞰維港美景,享用奢綽臻選午餐🌤️💗送上香脆蝦片💗燒粟米沙律粟米燒至焦香,香甜多汁,配上車厘茄、蛋、辣椒、花生同青檸,清新中帶酸辣,非常開胃🌽💗紅咖喱虎蝦 ($300)紅咖哩辣度相對溫和,帶陣陣椰奶香,更加入烤菠蘿、椰子、辣椒、泰國青檸,味道香濃酸辣,有d似冬蔭功🌶️當中有兩隻大虎蝦,肉質彈牙鮮味,配埋白飯食一流🦐💗芒果椰子奶凍(+$30)面層嘅椰子金寶酥脆,富牛油香味,中層嘅泰國青檸芒果醬酸甜清甜🥭底層嘅椰子奶凍香滑奶味濃,同時品嚐三重味道、三重口感🍮💗韓式炸西蘭花 西蘭花被薄薄炸漿包裏著 ,口感外脆內軟腍,沾滿韓式辣椒醬🥦配上椰菜紅蘿蔔絲沙律,中和辣味之餘又帶一陣清新🥗💗馬沙文咖哩燴和牛面頰肉跟自家製烤餅 ($330)馬沙文咖喱香甜帶微辣,濃滑惹味,夾集椰奶同花生香🥘和牛面頰炆得超軟稔鬆化,一絲絲肉入口即化,非常掛汁🐮;自家製烤餅外皮酥脆煙韌,帶陣陣牛油香,沾上咖哩食非常夾🥠💗可可椰子(+$30)用脆皮朱古力殼包住椰子雪糕,朱古力味濃郁,又有椰子芳香🥥淋上朱古力醬,頂層係朱古力威化🍫再以吉士忌廉層層相間

💗送上香脆蝦片
蝦片

💗燒粟米沙律
燒粟米沙律

💗紅咖喱虎蝦 ($300)
紅咖喱虎蝦

💗芒果椰子奶凍(+$30)
芒果椰子奶凍

💗韓式炸西蘭花
韓式炸西蘭花

💗馬沙文咖哩燴和牛面頰肉跟自家製烤餅 ($330)
馬沙文咖哩燴和牛面頰肉跟自家製烤餅

💗可可椰子(+$30)
用脆皮朱古力殼包住椰子雪糕,朱古力味濃郁,又有椰子芳香🥥淋上朱古力醬,頂層係朱古力威化🍫再以吉士忌廉層層相間,幼滑輕盈,甜而不膩🍨
可可椰子

蝦片
燒粟米沙律
芒果椰子奶凍
韓式炸西蘭花
馬沙文咖哩燴和牛面頰肉跟自家製烤餅
可可椰子
2023-02-03 304 瀏覽
環境唔錯 幾有情調嘅泰式fusion菜又係慶祝生日 慶祝紀念日嘅好選擇又有海景打卡 又可以出室外飲杯嘢晚上環境好好 好靚 好舒服😀是次同閨蜜慶祝生日 預約左window seat我哋4個人 叫咗2個2人餐份量都好多 兩位男士都覺得好飽一開始比左d炸蝦片我地Starter油金魚刺身係我最愛仲有生蠔另外 烤肉 咖喱牛肉配薄餅…炒馬拉盞好野味仲有炒飯 (太飽食唔落😅)甜品好味 另外朋友生日,所以送左個小蛋糕 仲有張即影即有食物同環境都唔錯 坐得舒服價錢又唔算貴
環境唔錯 幾有情調嘅泰式fusion菜

一開始比左d炸蝦片我地
Starter油金魚刺身係我最愛
仲有生蠔
另外 烤肉 咖喱牛肉配薄餅…炒馬拉盞好野味
仲有炒飯 (太飽食唔落😅)
甜品好味 另外朋友生日,所以送左個小蛋糕 仲有張即影即有

食物同環境都唔錯 坐得舒服
價錢又唔算貴
生日
  • 蝦片
去年夏天入住了北角維港凱悅尚萃酒店還有海景晚餐體驗感很不錯,前幾天幫11年的老友慶祝生日訂了23樓的餐廳&酒吧,室內位置無敵海景,戶外酒吧很有泰國空中酒吧的氣氛👍因為是我安排生日驚喜不想煩惱點什麼吃然後又要不踩雷,餐廳主打泰式風味,所以我就點了泰式套餐這個最安全妥當,菜式很豐富,俩個人吃的好飽😋最後買單才一千多一點,簡直不要太划算!而且食物質素高服務也特別好👍最後還會貼心送上生日🎂甜品也會幫壽星拍照📷這個生日妥妥的儀式感了,我和老友都非常滿意👍