呢間已經食第2次喇😻想食好野又想痛旅行既感覺就快啲去試下喇😻(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑大比目魚Halibut($150)呢到最出名係食fish & chips,亦都可以話係全香港數一數二既🤩🤩黎到點都一定要叫一份😎呢到既特色係用新鮮魚而唔係急凍魚,個魚冇咩特別既調味,所以好食得出佢係好新鮮同食到本身既魚味,個炸粉勁薄勁crispy,一切落去就知佢係「有料」😎👍🏻👍🏻 薯條係用左粗薯,係我既favourite,然後份量都勁多😻半隻燒雞+甜粟米($100)你應該估唔到呢到竟然有燒雞呢😜因為佢個店名其實係叫fish and chick😂😂 半隻既份量其實都勁多,望落好似成隻雞咁大份😜雞髀超級嫩滑,大家一定會爭食🍗最緊要蛋白質含量極高,如果做開gym就岩曬🤣 佢可以揀一款配菜,我地揀左粟米🌽,係完全冇揀錯嫁,除左大家會爭食,亦會出現一粒都唔想曬既情況😛😛薯茸Mashed Potato($30)因為當日等到2點先入到餐廳,超級肚餓就叫多左個薯茸,一上枱就見到佢用個好似浪口盅既物體裝住😂😂不過味道真係冇咩特別,可以唔使特別叫😂😂😂海鹽檸檬梳打Sea Salt Soda($42)

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑
大比目魚Halibut($150)
大比目魚

半隻燒雞+甜粟米($100)
半隻燒雞

薯茸Mashed Potato($30)

海鹽檸檬梳打Sea Salt Soda($42)
青檸乳酪梳打Lime Yoghurt Soda($42)
呢啲天氣食野點都要叫番杯凍飲,呢到都好多選擇,同埋都好大杯🤪🤪👍🏻👍🏻

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
雖然望落單價都要過$100,但佢既份量都對得住呢個價錢,連大食既人都一定夠飽😎順帶一提,佢既外賣2人餐抵過堂食,同埋都超多人叫🤪🤪如果天氣涼啲買黎去野餐都係個唔錯既選擇🤩🤩

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
如果堅尼地城地鐵站行過去都要5-10分鐘,但係呢個炎熱既天氣下行過去都要啲勇氣🌞 如果揸車的話,可能博一博泊係鋪頭出面既路邊位,或者遠少少都有啲咪錶/爛地停車場🅿️

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
呢個鋪頭最出名一定係對正出面無敵大海景,冬天去你可以坐出面對住個海食,夏天就真係冇辦法喇,但會比到你一種去左外國旅行既感覺😌😌 如果去到要等,記得佢係冇得拎飛,要企係出面排隊,雖然有簷篷,但都有啲熱,有啲人等等下熱得滯走左🙈🙈不過店舖入面始終比較細,枱同枱之間比較近,如果遇到傾計比較大聲既人會覺得有啲嘈😂😂不過入面冷氣超級夠涼,然後廁所都好乾淨,係加分位🥸🥸

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑
以人均$150黎講,可以食到咁高質既野食,又唔係度度都有得食,再加埋無敵大海景,好似去左澳洲度假既感覺呀😌😌好想去旅行呀🙃🙃
大比目魚
半隻燒雞
同幾個朋友隨意入咗呢間餐廳,感覺都幾chill,食吓炸魚薯條,飲吓啤酒🍻。佢哋主要做炸魚同烤雞,我地就揀左2款魚試試。一款係鱸魚,另一款係石頭魚🐟。佢嘅炸粉唔算好薄,但就夠脆!🤩石頭魚(左):我比較喜歡,因為佢比較厚肉,比較彈牙。鱸魚(右):佢係香港嘅活魚,薄d,滑d,不過相對無咁有咬口。店內環境都幾靚,適合打吓卡🥳。約班朋友去食吓d脆口嘢,飲吓酒,吹吓水,呢到會係一個幾適合、幾舒適嘅地方😉!

佢哋主要做炸魚同烤雞,我地就揀左2款魚試試。

石頭魚(左):我比較喜歡,因為佢比較厚肉,比較彈牙。

店內環境都幾靚,適合打吓卡🥳。

2022-07-09
2022-07-23 302 瀏覽
Fish and Chips (Seabass)餐廳有多種魚可以俾人揀,選擇好多,炸魚皮薄香脆,魚肉入口嫩滑,連配菜既薯條都係我至愛既粗薯,外脆但又啖啖薯仔鬆軟綿滑,比起以前所食過既的確出色,只係可惜...魚鱗去得唔乾淨,導致朋友同我食既過程都要吐番d 魚鱗出黎。Roasted Chicken + Sauteed Mushroom (Half) 雞唔會太乾身,仲有少少肉汁流出,烤得岩岩好,亦無雪味,店家亦好貼心咁將半隻雞1開4,方便我地食用,而炒磨菇就有好香既香草味,好juicy。
Fish and Chips (Seabass)

2022-07-11 265 瀏覽
係西環海邊嘅一間小店,店舖只有幾張台,唔係好大間,有少少似去咗希臘海邊嘅感覺。咁有feel,就要坐低飲杯🍺🍺啤酒然後嗌個🐟fish and 🍟 chips。因為朋友揸車唔可以飲酒,所以嗌咗杯朱古力。都好好飲嘅,但我自己就覺得唔係幾岩feel囉,好似唔係幾夠chill咁🤪🤪講返fish and chips先,chips炸得岩岩好,好大條,好粗,仲食到入面啲薯仔粉,外脆內軟,無得頂!fish好大份,火喉好好,不會生但又不會過熟,加上面頭少少鹽調一調味,真係岩岩好,好味!

2022-06-16 418 瀏覽
一間勁多人推薦,位於西環嘅fish&chips,地點對出海傍,環境唔錯叫咗seabass,支持本地貨,條魚都幾大件,肉質嫩滑,而且有唔少魚類選擇嘢飲就正正常常啦,幾fresh,配合成個環境真係幾chill

2022-05-27 457 瀏覽
朋友介紹位於西環海旁嘅餐廳聽朋友講之前想嚟試好耐但每一次都大排長龍🥹所以今日見好天就嚟咗依到Chill下食個Tea餐廳座位唔多我哋四個人嚟到嘅時候都要排咗一陣多得員工幫我哋掉位我哋四個女仔就可以坐近門口嘅位置欣賞住個海景同汀九橋食Tea 影下相 打下卡🥰嚟緊呢度當然唔少得食餐廳新鮮嘅炸魚薯條🍟我哋叫咗兩個set lunch share煙三文魚沙律配蜜糖刁草汁&炸蟹肉球沙律煙三文魚夠大塊 但主要檸檬汁為醬料 所以醋個方面略為少咗啲烤雞半隻配薯蓉燒雞香滑 藍磐魚(紐西蘭)炸皮香脆 炸粉夠薄 入面魚肉多汁嫩滑薯條仲係扁平嘅粗薯條🍟 香脆不油膩海鹽檸檬梳打 兩杯凍朱古力🍫 係咁熱嘅天氣飲番杯凍朱古力實無得輸😆整體嚟講 想食唔同魚嘅Fish&Chips真係要嚟依間因為佢真係幾多選擇😆但如果假日嚟 坐係門口 又好多人係門口等位真係會有少少🤏壓力 👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻人均:$91Including 10% Service Charge📍Fish & Chick (堅尼地城) (西環)西環堅尼地城新海旁街25號地下6號舖如果大家食過歡迎留言話俾大家知仲有咩好食啦😆想繼續見到我哋更新 介紹更多美食請多多支持
朋友介紹位於西環海旁嘅餐廳

煙三文魚夠大塊 但主要檸檬汁為醬料
所以醋個方面略為少咗啲

烤雞半隻配薯蓉
燒雞香滑

藍磐魚(紐西蘭)
炸皮香脆 炸粉夠薄 入面魚肉多汁嫩滑

真係會有少少🤏壓力

👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
人均:$91
Including 10% Service Charge

📍Fish & Chick (堅尼地城) (西環)
西環堅尼地城新海旁街25號地下6號舖

如果大家食過歡迎留言話俾大家知仲有咩好食啦😆

想繼續見到我哋更新 介紹更多美食
請多多支持☛ @comeatwithmehk
𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚎 𝚕𝚒𝚔𝚎, 𝚌𝚘𝚖𝚖𝚎𝚗𝚝, 𝚜𝚊𝚟𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎♡
2022-05-14 2492 瀏覽
喺英國生活嘅時候成日食fish n chips,返嚟香港兩年幾,一直都無乜遇到好食或專做fish n chips嘅店...直至哥日帶貓貓睇醫生,喺堅尼地城嘅海邊,見到呢間咁chill嘅餐廳!呢間店唔係隨便炸塊魚加個薯條,佢有五款魚俾你揀!有大路嘅cod,亦有比較少見嘅monkfish,仲有煎魚或者炸雞可以選~小食亦唔少,有炸海鮮拼盤亦有較健康嘅沙律,仲有好多不同飲品選擇添!Caesar salad with smoked salmon啲菜好新鮮而且三文魚好多~絕對對得住個價錢,如果油醋再多一啲就更好~重點來了!Monkfish & chips一上檯已經覺得個炸粉唔錯,夠薄,而且食落唔會好重梳打味~石頭魚肉質比較結實,但又比較鮮甜,而且份量唔細喔!加埋新鮮炸起嘅粗薯條,真係好有喺英國嘅感覺~因為唔常見有洋葱圈,所以都點咗個~佢嘅外皮比較硬,但洋葱好香甜,大片而且厚切真係好好食!呢度嘅啤酒只有Asahi同1664揀,但可以選大杯小杯~唔少人都會齋點杯酒,叫個薯條,然後同朋友喺度吹下水嘆下靚景~另一半點咗呢個薑汁梳打,一聞已經好香薑味,再加埋檸檬,實在好refreshing~呢度唔止嘢食正,
呢間店唔係隨便炸塊魚加個薯條,佢有五款魚俾你揀!
絕對對得住個價錢,如果油醋再多一啲就更好~
重點來了!
石頭魚肉質比較結實,但又比較鮮甜,而且份量唔細喔!
加埋新鮮炸起嘅粗薯條,真係好有喺英國嘅感覺~
Monkfish & chips
因為唔常見有洋葱圈,所以都點咗個~
佢嘅外皮比較硬,但洋葱好香甜,大片而且厚切真係好好食!
Onion rings
呢度嘅啤酒只有Asahi同1664揀,但可以選大杯小杯~
呢度唔止嘢食正,個景都好正。如果唔係對面馬路有個路牌,真係會以為自己喺外國~

2022-05-02
Monkfish & chips
Onion rings
  • 薑汁梳打
2022-05-07 548 瀏覽
FISH AND CHICKS假期間為隻貓貓撲有得照腹腔超聲波嘅獸醫太少,由城大VMC撲到嚟堅尼地城,等候貓貓照超聲波結果期間,喺呢個陌生環境自然地往海邊打算亂逛放鬆一下心情,見有情侶喺海邊長櫈食Fish and chips,好奇下搵咗吓,原來呢間英國料理近在眼前,二話不說就入去試試。坐位不多,當時接近4時約有7-8張枱已半滿,由於係公眾假期,所有食物都A-la-cart。餐牌上有多種fish選擇,我哋揀咗個女友話最好食嘅石頭魚,佢係資深fish and chips食家,由冰島食到英國,返嚟兩年冇得去歐洲食,喺呢度望一望向海嘅面面,加上室內裝潢,的確有令人去咗旅行嘅味道—除咗餐廳內嘅都係黑髮黃皮膚。另外仲試咗炸洋蔥圈、煙三文魚沙律、1664、薑汁檸檬梳打~一瞬間有瘦版Abercrombie & Fitch的待應端上fish and chips,外觀如英國食嘅90%相似,第一口最吸引嘅反而係薯條,default係扁平嘅闊薯條,可以轉幼薯條,以為會好淋,食落十分脆口不油膩,頗驚喜。另炸洋蔥圈都十分推薦,份量可供四人食,每條同樣香脆唔會好油淋淋,我哋兩個都食飽晒都仍可繼續清晒啲炸洋蔥圈~至於
FISH AND CHICKS

至於煙三文魚沙律雖然係普通嘢,但因為佢只會加少量醋,主力用檸檬汁,令食油炸食物後食個沙律後油膩感盡消。

飲品方面都不錯,薑汁檸檬梳打味道並冇隨住冰融化而變得好淡口,唔鐘意飲凍飲嘅我都因為佢啲薑味同檸檬味幫助消油膩感而飲晒咁滯~

總結而言,呢間海邊小店所賣嘅食物、飲品、環境都很好,冇去旅行想透吓氣嘅好地方不二之選。
MONK  FISH
炸洋蔥圈
煙三文魚沙律配蜜糖刁草汁
1664、薑汁檸檬梳打
2022-03-06 438 瀏覽
每次去堅尼地城,我哋都會買呢間餐廳嘅炸魚薯條做小食。雖然佢可以堂食,但我哋每次都會選擇買去佢對面嘅海旁,欣賞住海景黎食。佢嘅炸魚薯條最特別係可以自己揀唔同魚,我哋有試過石頭魚、大比目魚、鱈魚。我自己最鍾意就係大比目魚,肉質好滑,魚味好重。溫馨提示:Openrice落單外賣自取買一送一更抵食

溫馨提示:Openrice落單外賣自取買一送一更抵食
  • 傳統英式炸魚配薯條
係呢度食野,最爽既就係,可以泊正架車係門口度食係勁爽既事~ 既可以望住個海邊,食住呢個FISH & CHIPS真係好正好CHILL事關真係好耐都無咁樣放呢個「假期」//店面雖小,但都坐得好舒服~ ~食物同飲品都好多選擇~//咁我地ORDER左𝚏𝚒𝚜𝚑 & 𝚌𝚑𝚒𝚙𝚜 : 𝚑𝚊𝚕𝚒𝚋𝚞𝚝 (𝚐𝚛𝚎𝚎𝚗𝚕𝚊𝚗𝚍)同埋𝚜𝚎𝚊 𝚜𝚊𝚕𝚝 𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚜𝚘𝚍𝚊 + 𝚜𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚜𝚙𝚎𝚌𝚒𝚊𝚕 𝚜𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚜𝚙𝚎𝚌𝚒𝚊𝚕 + 𝚜𝚎𝚊 𝚜𝚊𝚕𝚝 𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚜𝚘𝚍𝚊我想講呢2杯野都勁好飲~ 100%唔會係死甜既飲品真心真心好正~ 同好MATCH食呢個FISH & CHIPS~ 不過我諗最夾一定要啤酒啦~𝚏𝚒𝚜𝚑 & 𝚌𝚑𝚒𝚙𝚜 : 𝚑𝚊𝚕𝚒𝚋𝚞𝚝 (𝚐𝚛𝚎𝚎𝚗𝚕𝚊𝚗𝚍)個魚外皮炸到好酥脆,而同時又唔係好油個隻~ 真係好正~呢個魚係大比目魚 (格陵蘭島)。呢個魚好有魚油~ 好CREAMY咁,食落去成口都係魚油感覺好正~ 個魚都係好滑既,成口都係魚口厚實感~ 好正~而且呢個魚唔腥~ 好好食//下面的薯條都好正~份量岩岩好,唔會覺得話過多
係呢度食野,最爽既就係,可以泊正架車係門口度食
事關真係好耐都無咁樣放呢個「假期」
店面雖小,但都坐得好舒服~ ~

食物同飲品都好多選擇~

𝚜𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚜𝚙𝚎𝚌𝚒𝚊𝚕 / 𝚜𝚎𝚊 𝚜𝚊𝚕𝚝 𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚜𝚘𝚍𝚊
𝚜𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚕𝚎𝚖𝚘𝚗 𝚜𝚙𝚎𝚌𝚒𝚊𝚕
我想講呢2杯野都勁好飲~ 100%唔會係死甜既飲品
不過我諗最夾一定要啤酒啦~

個魚外皮炸到好酥脆,而同時又唔係好油個隻~ 真係好正~

好正~ 個魚都係好滑既,成口都係魚口厚實感~ 好正~
而且呢個魚唔腥~ 好好食

下面的薯條都好正~份量岩岩好,唔會覺得話過多個隻~

呢間小店我一定會再黎~ 下次一定要叫杯啤酒~ 仲有試下佢地既雞先~
2022-02-16
下午茶
2022-02-23 299 瀏覽
📍Fish & Chick #wgz_syp #wgz_ktown 嚟到呢度梗係要食fish and chips啦😝午市嘅呢個價錢包左前菜同埋飲品,相當抵食!今次試咗呢兩款魚,都係本地新鮮嘅,絕對唔係雪藏貨,誠意十足!🇭🇰🐟盲曹 Barramundi $108 (8.2/10)🐟盲曹嘅肉比較結實,係我鍾意嘅質感!必須讚佢唔會太厚粉,啲魚又唔會炸到乾晒,仲好juicy❤️上面有粗鹽做調味,嫌唔夠嘅話仲可以點埋個他他醬!🐟鯛魚Seabream $113 (7.9/10)🐟覺得鯛魚比較嫩滑,有中式蒸魚嘅感覺,唔算好襯西式炸魚嘅做法,所以我會揀盲曹😂必須讚佢個厚切薯條真係好似英國嗰啲咁!😍🥣自家製蘑菇湯 +10 (7.5/10)🥣佢蘑菇味唔係好濃,整體比較淡,覺得一般般,極力建議嗌沙律🤣🥗煙三文魚沙律 (8/10)🥗沙律菜好新鮮,三文魚有成三大塊,勁足料😍📌西環堅尼地城新海旁街25號地下6號舖📌西環西營盤高街27號地舖#堅尼地城 #西環 #hkfoodie #hongkongfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hongkongfood #globaleats #西環美食

🐟盲曹 Barramundi $108 (8.2/10)🐟
Barramundi

🐟鯛魚Seabream $113 (7.9/10)🐟
Seabream

🥣自家製蘑菇湯 +10 (7.5/10)🥣
佢蘑菇味唔係好濃,整體比較淡,覺得一般般,極力建議嗌沙律🤣

🥗煙三文魚沙律 (8/10)🥗
沙律菜好新鮮,三文魚有成三大塊,勁足料😍

📌西環堅尼地城新海旁街25號地下6號舖
📌西環西營盤高街27號地舖
#堅尼地城 #西環 #hkfoodie #hongkongfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hongkongfood #globaleats #西環美食 #西營盤美食 #sypfood #堅尼地城美食 #西環美食 #fishandchips
Barramundi
Seabream
2022-01-12 338 瀏覽
「Fish & Chick 」主打的炸魚薯條,提供每日從香港本地漁市場新鮮運來的鱸魚、盲曹、鯛魚、左口魚,無論揀咩魚都係即叫即炸。「Fish & Chick 」堅尼地城舖以海洋色為主題,店鋪係半開放,小店得幾張台!今次難得有位一於喺度lunch chill下。今日揀選咗鱸魚,食得出佢地炸漿薄脆,魚肉豐盈多汁!又厚又大件,真係成隻手掌咁大呀!肉質紮實又唔嚡口,炸皮香口鬆脆,無雪味,而最重要係一啲都唔腥。至於薯條夠晒長又夠粗,自己落少少鹽調味,薯味濃郁!

炸鱸魚
煙三文魚沙律
2022-01-04
炸鱸魚
煙三文魚沙律
  • 炸魚薯條
2021-12-31 2175 瀏覽
今日下午想去摩星嶺行山和看日落,亦都想去一間上次見到的海邊咖啡店,但想不到已經結業了,唯有四處逛逛有甚麼美食。位置:跟結業的咖啡店是同一街道,只需往前走多幾步,位於海旁附近。環境:面積小,座位不多,枱與枱之間挺接近的,幸好樓底高,中庭水吧都佔了大部空間。裝潢以藍白為主調,與海旁只有一路之隔,如店前沒車停泊,可望海和青馬大橋,相當有渡假感覺,適合三五知己閒聊歎美食。服務:值得欣賞是不會要求客人併枱,即使門口有多位客人,亦不會為了做多些生意而無視現今疫情,收加一服務。唯一問題是碟有破損就不要來呈菜。午市:前菜: 自家製粟米蓉湯這碗湯的味道和份量都使人滿足,另加少許忌廉汁,可以吃到粟米衣,嘗到粟米的原汁原味,在前菜可見有水準之作。主菜: 傳統英式炸魚配薯條(藍鱈魚)$88大炸魚上有鹽調味,配一小片檸檬,可減少油膩感。切開炸魚,炸漿香脆而有厚度,魚肉一片片的,肉質鮮嫩,魚味較淡,蘸上自家他他醬,味道有點似魚柳包的醬,但吃得多依然膩。粗薯條反而沒有鹽調味,只有蕃茄醬。飲料:熱檸茶

環境:面積小,座位不多,枱與枱之間挺接近的,幸好樓底高,

唯一問題是碟有破損就不要來呈菜。

午市:

前菜: 自家製粟米蓉湯

主菜: 傳統英式炸魚配薯條(藍鱈魚)$88
大炸魚上有鹽調味,配一小片檸檬,可減少油膩感。
切開炸魚,炸漿香脆而有厚度,
魚肉一片片的,

飲料:熱檸茶

2021-12-29
2021-12-27 1209 瀏覽
小店座位不多, 枱與枱之間蠻近的, 但勝在樓底高, 增加空間感。裝潢以藍白為主調, 略有渡假感覺, 而且位置方面, 與海旁只有一路之隔, 如店前沒車停泊, 可望海和青馬大橋, 感覺甚chill。餐牌午市餐牌午餐 $88 + 10%1) 頭盤: 炸鮮蘑菇沙律2) 主菜: 傳統英式炸魚配薯條 - 藍鱈魚 (紐西蘭)3) 飲品: 凍檸檬茶頭盤選了炸鮮蘑菇沙律, 沙律菜新鮮, 以醋調味, 清新可口。蘑菇炸漿薄薄一層, 脆而不膩, 蘑菇入口熱辣辣的, 炸得外脆內juicy, 有少量青醬調味, 值得推介。主菜選了傳統英式炸魚配薯條 - 藍鱈魚 (紐西蘭), 伴以沙律醬和茄汁, 以供自行調味。薯條炸得外脆內軟綿, 有吃薯角的感覺。藍鱈魚有手掌般大, 炸漿薄薄一層, 不會過於油膩。面頭有鹽調味, 加上檸檬汁, 可減少油膩感。切開炸魚, 魚肉一片片的, 肉質稍微乾柴, 但不難入口。凍檸檬茶以啤酒杯盛載, 感覺特別。檸檬只有薄薄2片, 味道不足, 茶味略淡, 只有甜味, 冰量不多但夠凍。

餐牌

午市餐牌
午餐 $88 + 10%
1) 頭盤: 炸鮮蘑菇沙律
2) 主菜: 傳統英式炸魚配薯條 - 藍鱈魚 (紐西蘭)
3) 飲品: 凍檸檬茶

凍檸檬茶

凍檸檬茶
2021-12-15
2021-12-15 247 瀏覽
2021年11月24日 晴今日趁放假同住係附近ge朋友一齊去街~玩之前梗係食返個lunch laSet lunch 包左頭盤, 主菜同飲品Smoked Salmon Salad w/ honey dill dressingFried Mushroom Salad w/ balsamic vinaigrette蘑菇炸到外脆內軟, 好食Beer-Battered Fish & Chips $88Hoki (New Zealand) w/ mashed potatoHoki 係藍鱈魚, 食落好脆, 唔會皮肉分離。薯蓉係好薯仔, 值得一試Pan-Fried Daily Fresh Fish $108Barramundi w/salad (Local  Fresh)盲曹都唔錯, 魚皮夠脆口(個人中意煎魚多d), 好食Hot Chocolate +$20 & Iced Lemon Tea
2021年11月24日 晴

Set lunch 包左頭盤, 主菜同飲品

蘑菇炸到外脆內軟, 好食

盲曹都唔錯, 魚皮夠脆口(個人中意煎魚多d), 好食

2021-11-24
  • Pan-Fried Daily Fresh Fish