特色小店🤪搞笑菜名🙈 霓虹裝修👾玩味十足收工Shopping 行完街,經過就試下呢間餐廳,見到個牆上有個”全院滿座” 嘅牌,真係全院滿座㗎!啱啱好仲有兩個位容納我哋❤️雖然迫迫地但係老闆好熱情招呼,仲俾張凳我擺手袋,感覺好窩心🥰 水牛城雞翼🤤 垃圾垃圾八爪魚🐙兩款小食都好好味!仲食咗個意粉同埋豬仔骨,唔似得連鎖嗰啲做到乾真真,有肉汁夠Juice👍🏻 重點佢個薯條好好味!仲有兩杯特色 “奶昔” 🍹 竟然有我最愛嘅玫瑰花口味🌹 好香嘅玫瑰花味😙原來係法國玫瑰黎架!唔怪得知咁正啦😻📍JUST'er Bar & Restaurant 📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
特色小店🤪搞笑菜名🙈 霓虹裝修👾玩味十足

水牛城雞翼🤤 垃圾垃圾八爪魚🐙

📍JUST'er Bar & Restaurant 📍
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

• 水牛城雞翼
  • 焗多汁豬仔骨配啤酒薯條
  • 海鹽櫻花奶昔
2024-02-06 25 瀏覽
Lunch time 要搵地方食野,行過山林道,見到呢間餐廳嘅set Lunch多選擇仲都幾抵食。於是同朋友入去試下有個course menu⭐前菜・料理 前菜叫左自家製醬醃煙三文- 兩塊自家製醬醃煙三文魚,真材實料,又夠哂大塊主食料理,今日係立燐燒- 立燐燒非常有驚喜,店主堅持使用日本魚做食菜,魚燐燒而且非常脆口,味道又好👍⭐蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉- 蒜香意粉辣辣地,幾惹味!飲品估唔到仲有花茶叫,我地叫左玫瑰花花茶,清甜養生又好味。整體餐廳地點方便,而且價錢合理又多選擇,喺食lunch嘅好推介!

於是同朋友入去試下

有個course menu
⭐前菜・料理
前菜叫左自家製醬醃煙三文
- 兩塊自家製醬醃煙三文魚,真材實料,又夠哂大塊
主食料理,今日係立燐燒

⭐蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉
- 蒜香意粉辣辣地,幾惹味!

飲品
估唔到仲有花茶叫,我地叫左玫瑰花花茶,清甜養生又好味。

2024-02-01
《JUST‘er Bar & Restaurant》📍 尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖MK風鰻魚蛋包白飯 ($76)白飯上面蓋滿了烤至香脆嘅鰻魚 再加上口感豐富嘅蛋包營造左完美嘅層次😍❤️ 每一啖都食到鰻魚嘅鮮嫩同埋蛋包嘅柔軟💕 非常唔錯👍🏻黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯🥩 ($163)優質的A5和牛切成薄片再配上蓬鬆嘅白飯同埋黑松露水波蛋 帶黎豐富嘅口感同埋獨特嘅風味😍😍 每一口都可以食到和牛嘅嫩滑同埋黑松露嘅香氣🤤 享受呢份黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯一定食過返尋味🤯洋甘菊蜜糖茶檸檬☕️$43呢個熱飲結合左洋甘菊、蜜糖同埋檸檬嘅口感風味 飲落去唔會話好甜 亦都好適合最近冬天飲😍😆#ig #igdaily #igers #idfoodies #香港 #香港美食 #美食 #美食推薦 #香港美食 #香港好去處#FoodPhotography #Eeeeeats #FoodPorn #FoodGasm #Foodie #ForkYeah #FoodInTheAir #Delish #EatingForTheInsta #CleanEating #ELLE愛吃貨#尖沙咀 #尖沙咀美食 #西餐
《JUST‘er Bar & Restaurant》
📍 尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
MK風鰻魚蛋包白飯 ($76)

黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯🥩 ($163)

洋甘菊蜜糖茶檸檬☕️$43

吃貨#尖沙咀 #尖沙咀美食 #西餐
2024-01-31 45 瀏覽
今日放學跟同學仔去山林道搵嘢食,同學介紹去咗間食豬仔骨好好味嘅地舖西餐。店舖設計非常摩登,有好多霓虹燈管在牆上,以水泥輕工業風設計。雖然地舖細細間但都有空氣能。焗多汁豬仔骨份量剛剛好唔會太多。切開可以有八少舊食。豬仔骨烤到外脆內軟,食落又好香烤豬味。薯條炸到好鬆脆,幼身薯條非常易入口唔會好油膩。多汁淫蝦有龍蝦一隻,仲有龍蝦鉗。店主將龍蝦分開一半。方便用叉已可取出龍蝦肉食,不用用手去鉗開,非常乾淨方便。龍蝦肉非常爽口彈牙,又焗過煙熏味。醬油風海鮮意大利飯未食已經見到有兩隻大蝦喺意大利飯上面。意大利飯煮到剛剛好,唔會太硬亦唔會太腍。個汁超濃海鮮🦞鮮味,所有意大利飯都吸收晒海鮮汁精華,每一口都滿載海蝦味。非常滿足。玉桂桂花蘋果紅茶店主真係用新鮮蘋果煲出蘋果水,再加入玉桂桂花材料一起煲熱。飲落去好似食緊蘋果批。非常潤肺。

焗多汁豬仔骨

多汁淫蝦

醬油風海鮮意大利飯
未食已經見到有兩隻大蝦喺意大利飯上面。

玉桂桂花蘋果紅茶

2024-01-15
  • 焗多汁豬仔骨配薯條
2024-01-30 31 瀏覽
最近又去左呢間juster 食野😋之前同朋友食過覺得吾錯,所以又黎encore , 見到佢呢個拼盤十分吸引,超多野食啊,好豐富👏🏻ASSORTED PLATTER SET $490 脆炸美國魚柳🐟肉質吾會好散👍🏻多汁淫蝦🦞個名好fun😂其實系龍蝦,龍蝦原隻上,爆膏勁正❤️‍🔥啖啖肉每啖都好彈牙!慢煮蒜香春雞(半隻)🐥慢煮烹調,所以D肉都好嫩滑炸軟殼蟹🦀都系原隻軟殼蟹上香脆薯條🍟新鮮炸起另外仲嗌左個小食,DEEP FRIED BABY OCTOPUS😋日式嘅芝麻八爪魚就食得多,炸嘅真系第一次食,好特別,配酒一流👍🏻

ASSORTED PLATTER SET $490
脆炸美國魚柳🐟肉質吾會好散👍🏻
慢煮蒜香春雞(半隻)🐥慢煮烹調,所以D肉都好嫩滑
炸軟殼蟹🦀都系原隻軟殼蟹上
香脆薯條🍟新鮮炸起

⭐️門西淋牛豬仁雞vs 蝦兵蟹將 $445 +$30呢個拼盤已經好豐富,情人節男女朋友一齊食一個已經足夠,都係人均$250💕海鮮類有龍蝦同埋炸軟殼蟹,嗰日餐廳只提供藍龍蝦🦞,所以要加$30。龍蝦肉都唔少🤩,而且仲有一啲膏。兩款海鮮味道都正常發揮。雖然豬仔骨有少少唔夠淋,但係燒烤味道好正,入味多汁同埋係我鍾意嘅彈牙肉質!粗薯條仲好食🤤,做到真正嘅外層鬆脆內軟。春雞就麻麻哋🥲,雖然雞皮加咗好多蒜粉好香,不過雞肉唔夠味,而且太乾太柴。
⭐️門西淋牛豬仁雞vs 蝦兵蟹將 $445 +$30

2024-01-20 68 瀏覽
前兩晚同朋友約食飯,揀咗尖沙咀一間聽聞好好食嘅西餐酒吧JUST'er Bar & Restaurant。見佢有個雜錦拼盤套餐好豐富,我哋就決定揀佢啦。 個set上枱見到真係好大份~😂😂呢個價錢真心抵食~👍👍 首推龍蝦👍👍👍👍👍 非常多汁仲有膏添,蝦味香濃,一定要煮到啱啱熟先會做到爆汁嘅效果~😚 次推炸軟殼蟹👍👍👍👍 外脆內軟,同樣爆汁有膏,好鬼正🤭🤭 慢煮蒜香春雞👍👍👍 春雞細細隻夠嫩滑 😉 焗多汁豬仔骨👍👍呢個汁係好好味嘅,不過肉就唔太多😂 最搞笑係叫咗杯熱嘅玫瑰花茶,我以為係杯上或者細玻璃壺上,點知原來一扎上😂😂大份到嚇親我🤣,睇返個價錢真心抵飲喔😂 總結來講,呢間餐廳係適合三五知己邊飲邊食邊吹水嘅聚會點👍地點又方便,係一個唔錯嘅選擇~😉

個set上枱見到真係好大份~😂😂呢個價錢真心抵食~👍👍

次推炸軟殼蟹👍👍👍👍 外脆內軟,同樣爆汁有膏,好鬼正🤭🤭

慢煮蒜香春雞👍👍👍 春雞細細隻夠嫩滑 😉

焗多汁豬仔骨👍👍呢個汁係好好味嘅,不過肉就唔太多😂

推介❤️🍱2人拼盤哩個拼盤, 上台時好震憾😨😍😨😍超大盤,又多唔同款式食物,雞豬海鮮咩都有👏🏻👏🏻🦞燒龍蝦原隻龍蝦開邊,好吸睛😍😍龍蝦肉質鮮味同彈牙🐔🍗 慢煮蒜香春雞|半隻用左蒜香同埋孜然粉,好惹味雞肉肉質鮮嫩🍖🐷焗多汁豬仔骨 焗得好香,用左BBQ醬去調味🦀 炸軟殼蟹好大隻,外層脆口,入面juicy 👍🏻👍🏻🍟可揀薯條或意粉,薯條好食😍😍另外推介🥤奶昔打卡好靚,又大杯😍✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ 5個為大🈵️分好味指數:🤤🤤🤤🤤🤤靚環境:😍😍😍😍Chill 指數:🌿🌿🌿🌿推介指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔖 JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖#lifeistooshortforbadfood#hkfood#香港好去處#食好西#foodiehk#吃貨#打卡#hkfoodblog#hongkongfood#hkfoodieblogger#hkfoodie#hkfoodshare#尖沙咀#尖沙咀好去處 #尖沙咀美食#香港美食#香港旅行#香港打卡#香港美食指南#尖沙咀西餐#tsimshatsui# JUST'erBar

推介❤️
🍱2人拼盤

🦞燒龍蝦
原隻龍蝦開邊,好吸睛😍😍
龍蝦肉質鮮味同彈牙

🐔🍗 慢煮蒜香春雞|半隻
用左蒜香同埋孜然粉,好惹味
雞肉肉質鮮嫩

🍖🐷焗多汁豬仔骨
焗得好香,用左BBQ醬去調味

🦀 炸軟殼蟹
好大隻,外層脆口,入面juicy 👍🏻👍🏻

🍟可揀薯條或意粉,薯條好食😍😍

另外推介

#尖沙咀西餐#tsimshatsui
# JUST'erBar&Restaurant
#西餐#龍蝦#燒春雞#拼盤
2024-01-15 81 瀏覽
上次嚟試過海陸空晚餐,今次嚟試下他的午餐,聽講佢嘅和牛飯都很出色,晏晝嚟就沒有夜晚暗暗的情調,但陽光充足可以看到更美麗嘅擺盤自家製Masala印度咖哩雞飯自家製醬汁真係好好味,唔辣的很甜美,啲雞好似係慢煮咁,雞胸都很嫩滑多汁,薯仔都抆到好軟熟,啲醬汁真係好味到想添飯 😆黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯嘩 這個a5和牛蓋飯真係好出色 首先 最上面係有很多黑松露,黑松露味很重配上水波蛋,味道更豐厚,水波蛋好滑係流心的, 重點A5和牛外脆內軟,幅相睇落好似好多血,其實煮得剛剛好,食落一啲都唔覺得血腥,好軟熟 🤩洋甘菊蜜糖茶配檸檬 (熱)洋甘菊味道很突出,好清甜,配埋檸檬好fresh嘅感覺 😊

自家製Masala印度咖哩雞飯

黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯

洋甘菊蜜糖茶配檸檬 (熱)
洋甘菊味道很突出,好清甜,配埋檸檬好fresh嘅感覺 😊

2024-01-13 38 瀏覽
店面非常有特色,碩大的霓虹燈招牌充滿玩味,不到八年已經爆滿,幸好今天訂位了,才能夠去內一探究竟。餐牌琳瑯滿目,作為成年人的我們當然什麼都想要,於是選了個超級豐富的組合:門西淋牛豬仁雞VS蝦兵蟹將($490)脆炸魚柳,表面炸得超級酥脆,肉質細滑,味道正宗。多汁淫蝦,澳洲龍蝦,帶有蟹籽、蟹膏,肉質爽口,食落有鮮味,略嫌龍蝦比較瘦小。半只慢煮蒜香春雞,表面鋪滿孜然粉,雞肉肉質嫩滑,略嫌餐廳沒有預先醃肉,令到雞肉味道清淡,蒜香味道欠奉。炸軟殼蟹,口感酥脆,食啖啖肉,味道鮮甜。香脆薯條,口感外脆內軟,帶有黑椒味道,配以番茄醬食用。總體來說,食物非常美味,沒有一樣踩雷,而且餐廳位置方便,很適合和朋友聊天,值得一試呀!

脆炸魚柳,表面炸得超級酥脆,肉質細滑,味道正宗。

炸軟殼蟹,口感酥脆,食啖啖肉,味道鮮甜。

香脆薯條,口感外脆內軟,帶有黑椒味道,配以番茄醬食用。

• 炸薯條
  • 焗多汁豬仔骨
  • 焗多汁豬仔骨配薯條
  • 黑松露牛肝菌卡邦尼意粉
  • MK鰻魚蛋包飯
2024-01-10 72 瀏覽
昨晚第一次去這間餐廳,懷著期待的心情同朋友一聚。之前看食評都好似唔錯。我特別鍾意去小店支持他們。朋友早到,坐喺餐廳等,就覺得有煙味,不過我仍然想比機會呢間小店,所以沒有轉地方。餐廳人不多,只有一個侍應,這位侍應好似剛剛瞓醒,服務態度同茶記差唔多,不過有時茶記的阿叔/ 阿姨還比地親切,因為他木無表情,冷酷、完全可以用機械人取代。我哋叫了食評人士介紹的燒烤豬仔骨,可惜簡直敗筆,食到入面啲肉有雪味,外面又濃左,好似隔夜餸味道,收費$168。真的未食過咁難食的spare ribs。到8:30pm 就叫我哋還枱,目測還有一張空枱,外面也只有一個人在等。衛生方面也不足,廁所沒有廁紙,飲料入面有小飛蟲……而家完全理解香港人北上消費原因。這間餐廳服務態度和食物質素都差,還有最低消費每人$200,絕對唔會有下次。

衛生方面也不足,廁所沒有廁紙,飲料入面有小飛蟲……

2024-01-07 60 瀏覽
話說同男朋友嘅紀念日,佢就帶咗我去食呢一間餐廳。位置於山林道果邊,餐廳嘅環境好浪漫,見到仲有塊霓虹燈嘅打卡位。今次我哋嗌咗個二人餐(Chef Lobster Set) HKD 698,響一間有質素嘅晚市嚟講,我覺得佢呢個價錢都非常之值得。套餐包括咗:前菜:1️⃣凱撒沙律: 想講吓佢個麵包係暖暖嘅,仲要好香脆添!2️⃣法式龍蝦湯: 個湯都幾濃味😘,仲要有龍蝦響入面!3️⃣醬油風海鮮意大利飯: 呢個我要俾一百分,個飯好綿,配上海鮮,兩個味道仲好夾!跟住個蝦又好大隻啦,啲肉質又好結實!4️⃣多汁淫蝦:個龍蝦好大隻直程有我一隻手掌咁長,仲要好多高食落呢仲好有鮮味添,見廚師呢都有特登整碎咗蟹鉗嘅榖等我哋方便啲進食~ so sweet🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️5️⃣燒A5和牛配牛油蘆筍:個分量喺夠2個人食!,建議一到嘅時候就即刻食咗佢,熱辣辣地食好香口,個牛好嫩滑, 配菜都唔錯👍🏻另外要再講吓佢嗰個薯蓉,配埋和牛呢就可以減低翻個油膩感。
套餐包括咗:
前菜:
1️⃣凱撒沙律: 想講吓佢個麵包係暖暖嘅,仲要好香脆添!

2️⃣法式龍蝦湯: 個湯都幾濃味😘,仲要有龍蝦響入面!

2024-01-05 46 瀏覽
走入這家位於佐敦既餐廳,空氣中已經飄浮著誘人的美食香氣。今次我揀選咗焗多汁豬仔骨、多汁淫蝦、慢煮燒春雞、还有炸軟殼蟹同炸薯條。肚仔實實在在講緊,忍唔住口水直流!🤤焗多汁豬仔骨簡直使到人無法抗拒,啖啖肉,每一啖都咂乾指尖,豬仔骨外皮焦香,內裏保持多汁,想像下,一啖咬落去,肉汁四溢嘅感覺,真系「正」!多汁淫蝦嘅彈牙同鮮美,就算嘴巴細細嗌,都停唔到口啊!🦐經典慢煮燒春雞,在口裏面緩緩溶化,雞皮烤得金黃脆口,雞肉鬆軟得嚟不失彈性,真係一流!仲有炸軟殼蟹,外層金黄嘅脆皮薄薄一層,咬落去有嘅感覺真係「正」到爆!連同最基本嘅炸薯條,外脆內軟,根根分明,巧克力心太軟香濃過癮,根本係夢幻組合啊!🍟呢間店提供嘅星爆氣流斬改ex飲品同檸檬特飲,都非常適合夏日解渴。喝嗰陣轉個頭望望窗外嘅景,香香甜甜嘅波子汽水同雲呢拿雪糕交織,一邊品嚐美食,一邊欣賞佐敦嘅風景,真係享受!總之,來到這家餐廳,肯定每個人都可以滿滿帶走滿滿嘅幸福感覺。下次約朋友又或者周末嘆世界,絕對要再探呢間「寶藏餐廳」!🌟

2024-01-04 47 瀏覽
經過尖沙咀 見到呢間餐廳嘅佈置幾靚🥳覺得幾有feel ☺️就亂入左店員服務態度好👏會主動幫我哋斟水😜又會介紹返啲嘢食👍環境衛生企理😜~焗多汁豬仔骨😜香脆清甜🥰肉質嫩滑 🥳必食推介👍~多汁龍蝦🥰凍食龍蝦🥳味道好新鮮🤪咬落去啲蝦汁仲要爆曬出嚟😜依家諗返起都回味無窮🥹~脆炸軟殼蟹🥳鬆脆可口🤪咬落去啖啖肉🤣😃👍總括嚟講😜呢間餐廳環境好 服務好 嘢食好 😆有機會一定會再食🙏👏

~焗多汁豬仔骨😜
香脆清甜🥰肉質嫩滑 🥳必食推介👍

~多汁龍蝦🥰

~脆炸軟殼蟹🥳
鬆脆可口🤪咬落去啖啖肉🤣😃👍

2024-01-04 40 瀏覽
今次係第二次去依間餐廳度食,上次食咗炸魚薯條同埋胡麻醬生燒大雞巴飯,覺得味道唔錯,今次專登過嚟再食過,當然會叫兩款未食過嘅食物🥢 自家製Masala印度咖喱雞飯 💰$68Masala印度咖喱用咗十幾種咖喱香料調配出來,味道唔會好濃烈,亦都唔似日本咖喱甜甜地,因為咖哩有多種香料,所以食落去嘅咖喱味係會慢慢滲出唔同嘅味道,係一種我未食過嘅咖喱味道,都幾特別!成個飯嘅份量都好足夠,咖喱好多,雞好軟滑,亦都有薯仔,夠晒飽👍🏻🥢 黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯 💰$168和牛嘅份量唔少,總共有六件,亦都唔薄身,A5和牛肉質唔會韌,亦好香牛味,另外配上水波蛋,保留左蛋白之餘亦有蛋汁,用嚟拌飯一流🤤當然另一個精粹就係有黑松露,成個飯即刻好多層次餐廳位於尖沙咀,但係比較近佐敦,佐敦地鐵站行過去都係4分鐘,所以地理位置都方便。午餐價錢唔貴,而且味道唔錯,如果行過佐敦尖沙咀嘅話都係一個唔錯嘅選擇👍🏻

🥢 自家製Masala印度咖喱雞飯 💰$68

🥢 黑松露水波蛋真A5和牛蓋飯 💰$168