2023-04-08 511 瀏覽
成日行過經過見到見小店唔係太多位置,就冇試過,難得今次見到唔使等位就入去試吓!和牛芝士漢堡配墨西哥粟米片個包有一定厚度,擘大個口一啖食晒啱啱好,超邪惡👀👀👀佢嘅芝士唔係全融,有拉絲效果得嚟維持左一塊芝士嘅口感,芝士控會好滿足😋😋😋炸水牛城雞漢堡另外加咗牛油果,感覺上好似健康啲🤣飲品方面就叫咗Classic Chocolate Milkshake+ whipped cream Cold Roasted Hazelnut Latte 雖然睇落唔係好多嘢食,但佢嘅飲品非常飽肚(可能因為有奶嘅關係),基本上正常食量嘅女仔食到一半就會好飽🤧如果大家唔係想試好多口味嘅話建議兩個人share一杯就啱啱好✨

和牛芝士漢堡配墨西哥粟米片

炸水牛城雞漢堡
另外加咗牛油果,感覺上好似健康啲🤣

飲品方面就叫咗
Cold Roasted Hazelnut Latte
2023-04-02 365 瀏覽
No Milkshake No Life係一間以milkshake作為主打嘅鋪頭。佢哋嘅招牌產品當然係各款口味嘅milkshake 啦!佢哋嘅milkshake唔止好靚好靚,打卡一流😌😌味道都真心唔錯㗎👍👍本人係朱古力狂,梗係要試下chocolate milkshake la😜。朱古力濃厚嘅,都够順滑,唔錯喎。除咗奶昔之外,佢哋grill cheese 都好出名好好味,嚟到都要試下,但係唔知點解我嗰份做唔到拉絲效果,味道都幾好只係個人覺得偏鹹咗啲。No Milkshake No Life佢哋裝修都好有特色,環境都唔錯,佢仲有室外位,可以去chill下嘅。
2023-03-31 448 瀏覽
今次講嘅係HKU站一出就見到嘅《No Milkshake No Life》。一路都念念不忘佢地嘅Milkshake🥤所以的起心肝再去。1️⃣Caramel Peanut Butter Real Bacon Milkshake🥤皇者焦糖花生醬真脆煙肉$69本人推介必飲milkshake,濃厚嘅焦糖花生醬milkshake再配煙肉碎,一試難忘仲可以一次過滿足幾個願望。2️⃣Key Lime Pie Milkshake 🥤美式青檸批 $69濃厚Milkshake再加青檸批嘅味道,清清地幾fresh,原來milkshake都唔一定甜甜漏漏先係好味。3️⃣Signature Pancake Burger 無敵美式班戟漢堡 🥞🍔$108Pancake🥞做飽嘅pancake burger,內裏有蒜蓉大飛菇同幾塊脆脆煙肉,再有2隻流心煎蛋鋪面,真係夠曬無敵。4️⃣Bacon Grilled Cheese Sandwich 🥪 煙肉烤芝士治 $68澎湃嘅拉絲芝士🧀再配上表面卜卜脆內裏鬆軟嘅飽飽,但略嫌芝士唔夠熱,再熱d就會更好更拉絲。整體上值得我地黎encore, 如果大家有興趣建議可以平日過黎或者星期六日11點過黎,

一路都念念不忘佢地嘅Milkshake🥤所以的起心肝再去。

皇者焦糖花生醬真脆煙肉$69

2️⃣Key Lime Pie Milkshake 🥤
美式青檸批 $69

3️⃣Signature Pancake Burger
無敵美式班戟漢堡 🥞🍔$108

煙肉烤芝士治 $68

整體上值得我地黎encore, 如果大家有興趣建議可以平日過黎或者星期六日11點過黎,會比較小人,唔駛等位。
皇者焦糖花生醬真脆煙肉
無敵美式班戟漢堡
煙肉烤芝士治
皇者焦糖花生醬真脆煙肉
無敵美式班戟漢堡
煙肉烤芝士治
2023-03-26 222 瀏覽
老細請飲野~嗌外賣平台送上office呢間No Milkshake No Life特別在有酒精嘅milkshake~🔵我嗌咗杯白蘭地薄荷朱古力外賣平台價 $79 + 運費平時冇飲開白蘭地 冇諗到酒味好勁飲完一杯成日好㷫 醉醉哋朱古力milkshake底幾好味但好似冇乜薄荷味🔵鍾意飲同事嘅Bailey’s Coffee 同 Caramel Banana + Rum多啲~另外呢間都有普通milkshake㗎🔵🚩No Milkshake No Life (山道) 西環石塘咀山道31-37號地下A舖
老細請飲野~嗌外賣平台送上office

朱古力milkshake底幾好味
但好似冇乜薄荷味
另外呢間都有普通milkshake㗎
🔵
🚩No Milkshake No Life (山道)
2023-03-24
20 分鐘 (外賣送餐)
2023-02-27 447 瀏覽
👭🏻#出走廚房 🇺🇸 No Milkshake No Life食物質素高、打卡一流❗️.之前bookmark左呢間餐廳好耐,以為打卡多過好食, 點知原來食物質素都好高😍😍不過舖頭比較細,冇咩位,建議大家外賣,或者早啲去等位🙈🙈👷🏻‍♀️戴番個頭盔,我哋唔係專業foodie,純粹個人主觀分享🙏🏻👩🏻‍🍳我哋IG絕大部份內容都係會繼續分享homemade food💗.—————————————————————————🍴No milkshake no life📍西環石塘咀山道31-37號地下A舖—————————————————————————圖1️⃣黐線芝士黐芝士治 🧀🥪$78Crazy cheers cheese 🧀🥪 呢個基本上係每台客必嗌😍超級澎湃嘅芝士拉絲效果,啱晒芝士控🧀麵包咁搶眼嘅粉紅色係因為落左紅菜頭,不過食落就唔覺有紅菜頭味啦,不過青醬味都幾重🤔圖2️⃣ 美國西冷牛扒炸薯條🥩🧀🍟 $82Cheese Steak Fries 🥩🧀🍟呢個真係好有驚喜,超級無敵正!牛肉味出,同埋都算大片😍加埋芝士、薯條好好食😋最緊要係一定要趁熱食,如果唔係薯條就會有啲淋,冇咁好食㗎啦🙈圖3️⃣ 美式班戟漢堡🥞🍳
食物質素高、打卡一流❗️

🍴No milkshake no life
📍西環石塘咀山道31-37號地下A舖

圖1️⃣黐線芝士黐芝士治 🧀🥪$78
Crazy cheers cheese 🧀🥪

圖2️⃣ 美國西冷牛扒炸薯條🥩🧀🍟 $82
Cheese Steak Fries 🥩🧀🍟

圖3️⃣ 美式班戟漢堡🥞🍳🥓 $108
Pancake burger🥞🍳🥓
夾,syrup 唔錯,唔會死甜
兩層厚實pancake,中間再夾咗兩塊太陽蛋、煙肉同菇,好豐富😍syrup唔會死甜,淋埋一齊好夾😍😍有塊pancake嘅邊邊仲有啲脆嘅口感,好正😍😍

圖4️⃣ 皇者焦糖花生醬真脆煙肉🥜🥤 $69
𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐏𝐞𝐚𝐧𝐮𝐭 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 ‘𝐑𝐞𝐀𝐋’ 𝐁𝐚𝐜𝐨𝐧 𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞
未飲之前以為會好似skippy花生醬味🤣點知飲咗第一啖覺得好似真係將花生放攪拌機之後攪勻整成嘅一杯奶昔🥤😂 唔知點解越飲越似Picnic🥜朱古力🤣

—————————————————————————
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodieblogger #hkfoodporn #hkfoodies #hkfoodshare #hkfoodig #西環美食 #香港美食 #香港美食指南 #topcitybites #topcitybiteshk #香港大學 #香港大學美食 #nomilkshakenolife #nomilkshake
2023-02-24 327 瀏覽
'No Milkshake No Life' near HKU station is worth a visit for Instagram-worthy rainbow toast and local-style milkshakes with unconventional flavors like caramel peanut butter with real bacon. This laid-back, affordable spot offers a quirky vibe and menu not typical of trendy HKU cafes."
2023-02-24
2023-02-07 449 瀏覽
➲堅尼地城 No Milkshake No Life店面偏細,美式裝修佈置,堂食好大機會要排隊,店內唔多坐位,但係好容易搵,一出地鐵站就會見到。啱曬你嗰日好肚餓,要買外賣或者坐低食個快lunch!➳ 𝑹𝒆𝒂𝒍 𝑩𝒂𝒄𝒐𝒏 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 ⁽⁸/¹⁰⁾無佢個痴線芝士三文治咁多芝士,但都唔少,啱啱上落熱食就好好食,但係越食凍咗就比較難入口,越嚟越膩,建議兩人share 好啲,卡路里超曬標!➳ 𝑶𝒆𝒓𝒐 𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆 ⁽⁶/¹⁰⁾果然符合美式風格,超甜好漏,,雖然淡淡都有oero 餅乾碎,但係飲咗幾淡已經飲唔到落去,升糖指數爆登!⤵ @nomilkshakenolife西環石塘咀山道31-37號地下A舖√ 香港大學站B2出口, 2分鐘步行√ Walk-In#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #influ

➲堅尼地城 No Milkshake No Life

𝑶𝒆𝒓𝒐 𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆

➳ 𝑶𝒆𝒓𝒐 𝑴𝒊𝒍𝒌𝒔𝒉𝒂𝒌𝒆 ⁽⁶/¹⁰⁾

𝑹𝒆𝒂𝒍 𝑩𝒂𝒄𝒐𝒏 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆

@nomilkshakenolife
√ 香港大學站B2出口, 2分鐘步行
√ Walk-In

#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #influencernetwork #香港美食 #香港食評 #西營盤美食 #堅尼地城美食 #西環美食 #burger #alldaybreakfast #burger #cheesesandwich #BLT #milkshake #nomilkshakenolifehk #nomilkshakenolife
𝑹𝒆𝒂𝒍 𝑩𝒂𝒄𝒐𝒏 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆
2023-02-06 321 瀏覽
作為Burger同芝士愛好者,偶爾就想食邪惡美式快餐。本來為了拉絲芝士治而來,但令我驚喜嘅竟然係奶昔!難怪店名叫no milkshake no life。石塘咀店較細,大概坐到3-4台,店外有位但不多,食飯時間可能要等下位。\\\ 點餐 \\\►焙茶奶昔 $69花生醬、加煙肉碎嘅奶昔響其他店飲過,所以毫不猶豫地揀咗呢個少見嘅焙茶味奶昔。個人其實唔算特別鐘意奶昔,但飲呢杯第一啖已經覺得正!佢嘅濃稠度調得剛剛好,打得好均勻,飲起嚟好順滑,唔會有碎冰感,最重要唔會太甜太膩,入口有濃濃的奶味及烘焙茶香。►抹茶綠茶奶昔 $59友人點了綠茶奶昔,一樣好飲,綠茶味甘香而不苦,相對焙茶味會清一點。►滋味芝牛治 $88三文治嘅包炸脆咗,偏硬身,夾住微辣牛肉碎餡,加上熱熔芝士拉絲,口感似芝士肉醬意粉走意粉。►和牛芝士漢堡配芝士薯條 $139 +$10 原餐配香辣薯條,需加錢改為芝士薯條+$10 加太陽蛋麵包烘到微脆內軟,有生菜、蕃茄,而漢堡重點嘅嗰塊牛肉,雖然望落唔係好厚,但濕潤度牛味都控制得適中,唔會煎到乾柴冇肉汁。太陽蛋是另加的,如果有熟蛋揀更好不怕蛋汁溢出。芝士薯條嘅芝士淋滿薯條上面,但因為放涼後芝

\\\ 點餐 \\\

►焙茶奶昔 $69

►抹茶綠茶奶昔 $59
焙茶奶昔, 抹茶綠茶奶昔

►滋味芝牛治 $88
滋味芝牛治

►和牛芝士漢堡配芝士薯條 $139
+$10 原餐配香辣薯條,需加錢改為芝士薯條
+$10 加太陽蛋
麵包烘到微脆內軟,有生菜、蕃茄,而漢堡重點嘅嗰塊牛肉,雖然望落唔係好厚,但濕潤度牛味都控制得適中,唔會煎到乾柴冇肉汁。太陽蛋是另加的,如果有熟蛋揀更好不怕蛋汁溢出。芝士薯條嘅芝士淋滿薯條上面,但因為放涼後芝士凝固變硬,薯條痴住一舊舊,變咗軟淋狀態,影響了口感。
和牛芝士漢堡

\\\ 整體評價 \\\
★想encore指數 -  8 / 10 ★
呢間嘅奶昔係飲過入面暫時印象較深,想再試下其他味,加上食物質素不錯,值得再光顧!
非常邪惡肥肥嘅沒奶沒命大概一年會嚟encore一次😆雖然好食但每次食完都罪惡感滿分。好在基於兩間分店位置都唔太就腳又唔做晚市,大大降低左經常去食嘅機會。個人最愛一定係佢嘅朱古力奶昔,濃濃朱古力味真係巧巧飲🥹另外今次試咗burger都好食!!! 招牌芝士治太多芝士就heavy咗少少,果然人老咗對肥野接受能力會低番啲💁🏻‍♀️No Milkshake No Life📍西環石塘咀山道31-37號地下A舖
個人最愛一定係佢嘅朱古力奶昔,濃濃朱古力味真係巧巧飲🥹

No Milkshake No Life
📍西環石塘咀山道31-37號地下A舖
和牛芝士漢堡配香辣薯條$139好味指數:9/10呢個漢堡🍔真係世界級,免層同底層嘅漢堡包整到窿邊脆脆地,已經好😌香口,塊漢堡好厚身,而且又係煎到燶燶地,加埋少少油香好惹味,咬落去牛肉嘅肉汁💦唧出嚟,再加埋芝士🧀蕃茄🍅洋蔥🧅,溝埋少少沙律醬,口感好豐富。皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔$69好味指數:10/10之前已經見到好多人推薦呢杯🥤奶昔,今日終於試得到,真係聞名不如見面😍。飲落去好濃嘅🍼奶味,但係又唔會太漏,煙肉碎🥓切到好細粒,增加奶昔嘅口感,再平衡返個甜味,最尾用返焦糖🍯將成個味道昇華,係我飲過最好味嘅❤️❤️❤️奶昔。
好味指數:9/10

皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔
好味指數:10/10

2022-12-23 319 瀏覽
#蝦哈哈香港大學遊 #蝦哈哈深水埗遊出名的no milkshake no life 今次終於食到!啲milkshake真係好飲,野食都好食, 值得一試~冇失望!🤤 但係香港大學站個間就比較細同埋少位 多人食嘅話可以早啲去🙈 但係等位都唔算等左好耐!-1.和牛芝士漢堡配香辣薯條 $139漢堡烘得好香,好好食TT 和牛好重牛肉味 都算juicy,薯條🍟加左啲辣味粉 份量都唔少!-2.滋味芝牛治 $88哩個應該係即叫即整 送到上黎嘅時候都仲係好熱 要趁熱食先好食啊😋 芝士加埋牛肉好邪惡 好足料 同埋脆卜卜🤣仲有少少拉絲效果 好滿足🤪-3.花生醬朱古力milkshake $59 (+$4 whipped cream)一定要試嘅milkshake!以為會好甜但係其實都接受到~濃郁嘅花生醬味仲食到花生碎 有咬口 一定要試佢啲milkshake 好多都好吸引🥹-❌加一推薦指數: 🦐🦐🦐🦐.5性價比指數: 🦐🦐🦐.5-📍 No Milkshake No Life 西環石塘咀山道31-37號地下A舖
#蝦哈哈香港大學遊 #蝦哈哈深水埗遊
1.和牛芝士漢堡配香辣薯條 $139
2.滋味芝牛治 $88
❌加一
推薦指數: 🦐🦐🦐🦐.5
性價比指數: 🦐🦐🦐.5
📍 No Milkshake No Life
2022-12-23 189 瀏覽
啊鼠係非非非常鍾意飲奶類製品嘅人,自然唔會放過呢間出名奶昔既店鋪🥤🧐不過去到先發覺實在係好少位置🥲我哋都等咗差唔多半個鐘頭先入到去,好在店員都非常Nice,見到我哋一直企喺外邊等都有問我哋要唔要落咗單飲住milkshake等🥹咖啡Oreo milkshake $59 (10/10)由於餐牌上面可以選擇嘅味好多,呀鼠糾結咗好耐,其實都好想試吓抹茶🍵但係最後都係選擇左Oreo咖啡☕️呢個邪惡嘅配搭😳結果並無令我失望,濃郁嘅咖啡味加上Oreo碎十分合襯,而且一向以為Oreo味嘅嘢都會過甜但今次似乎係例外💯奶味咖啡味同Oreo味無打交亦無互相遮蓋彼此既特色,反而令大家更加出色🔥炸辣雞漢堡配墨西哥粟米片 $88 (4/10)其實睇過好多post大家都對佢哋嘅burger好滿意,所以呢個評論純粹係根據啊鼠自己嘅口味評論🥺炸雞比較細,包體比較大而且係甜包,入邊嘅醬料並唔係太好食,亦都有可能係因為我實在係唔鍾意鹹甜嘅配搭😮‍💨最失望嘅係本身以為可以選擇薯條🍟點知剩係得墨西哥粟米片選擇,而且墨西哥粟米片本身好硬調味亦都唔夠,好淡🤒其實如果好食的話,呢個價錢有薯條有漢堡已經算抵🤔但好可惜口味唔啱我☹️店鋪位於

咖啡Oreo milkshake $59 (10/10)

炸辣雞漢堡配墨西哥粟米片 $88 (4/10)

店鋪位於香港大學站附近,方圓10里都冇咩地方行,所以今次都只係為左試而黎,好可惜無辦法成為我再去既理由😞

No milkshake no life
2022-11-24 291 瀏覽
👉🏻NMNL'S WAGYU CHEESE BURGER💲139W/CAJUN FRIES和牛芝士漢堡配香辣薯條👉🏻FRIED HOT CHICKEN BURGER💲89W/CAJUN FRiES炸辣雞漢堡配香辣薯條👉🏻SIGNATURE PANCAKE BURGER💲108無敵𡙡式班戟漢堡👉🏻FRESH LEMONADE SODA💲48新鲜檸檬梳打👉🏻MATCHA MILKSHAKE💲56 + 💲4 whipped cream抹茶奶昔-super heavy but worth a try🤣 look at that yolk🤩 i came for the pancake burger instead of the their milkshake tho🤭 saltiness of bacon and portobello matched quite well with the sweetness in maple syrup😛 wagyu steak was also very juicy😗 both indoor n outdoor seating of the resto a

W/CAJUN FRIES

👉🏻FRIED HOT CHICKEN BURGER💲89
W/CAJUN FRiES
炸辣雞漢堡配香辣薯條

無敵𡙡式班戟漢堡

👉🏻FRESH LEMONADE SODA💲48
新鲜檸檬梳打
抹茶奶昔
super heavy but worth a try🤣 look at that yolk🤩 i came for the pancake burger instead of the their milkshake tho🤭 saltiness of bacon and portobello matched quite well with the sweetness in maple syrup😛 wagyu steak was also very juicy😗 both indoor n outdoor seating of the resto are good for photo shooting haha
rating: 6.5/10
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
No Milkshake No Life (Sai Ying Pun)
📍Graceful Court, Shop A G/F, 31-37 Hill Rd, Sai Ying Pun
🔗#7eating西環#7eating石硤尾#7eating西式#7eating漢堡包
2022-10-26 486 瀏覽
見到有milkshake就想試下,不過店仔細細座位有限,同朋友十二點早啲來到就唔駛等位,有4張二人枱(打對面坐),仲有3個位既bar 枱位。地方淺窄但店員有提供額外櫈放袋。野食全部肥仔野🤤叫左個漢堡同三文治同朋友share就可以兩款都試到啦~和牛漢堡不是想像中咁juicy, 但整體可以,薯條好食~經典芝士三文治,底面都有芝士烤脆,就咁芝士已經好好食,分左有三片~店員推介的烤粟米,酸酸辣辣,味道特別,但對我來講有啲啲辣,份量比較少。重點的milkshake真的值得推介,焦糖花生醬真脆煙肉好特別亦好好飲🤩未食哂已經排哂隊了~有機會會再黎食~

野食全部肥仔野🤤
叫左個漢堡同三文治同朋友share就可以兩款都試到啦~
和牛芝士漢堡配香辣薯條

和牛漢堡不是想像中咁juicy, 但整體可以,薯條好食~
經典烤芝士治

燒粟米

經典朱古力
焦糖花生醬真脆煙肉

未食哂已經排哂隊了~有機會會再黎食~
2022-10-25
經典烤芝士治
經典朱古力
焦糖花生醬真脆煙肉
  • 焦糖花生醬真脆煙肉奶昔
📍地址: 西環石塘咀山道31-37號地下A舖✿😋味道😋:4/5✿👀賣相👀:4/5✿🏙️環境🏙️:3/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:3/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段:12:45 ↞ ❀❀❁又係要排隊嘅餐廳!因為其實佢坐嘅位好少,同埋6點就閂門,5:30就Last Order,記得唔好摸門釘。🥜🍫🥤❝PEANUT BUTTER CHOCOLATE (花生醬朱古力奶昔)❞ $59☞入面有一粒粒嘅花生粒,質地唔算好‘杰’,飲落口感都好濃,都幾有層次感。🌽❝BADASS GRILLED STREET CORN (正呀,燒粟米)❞ $58☞呢個勁岩重口味嘅人,食落好惹味,加左啲辣粉同千島醬,擺盤都好靚,唯一要評論嘅話係洋蔥太多。🧀🥪❝ CRAZY!CHEERS!CHEESE! (黐線芝士黐住芝士治)❞ $78☞ 呢個必定要打卡,佢拉絲好勁,瀑布式嘅芝士,除咗樣靚仲真係幾好食,紅色嘅麵包其實係紅菜頭嘅色素,不過真係好膩,之後佢個面仲有啲芝士粉😋😋

📍地址: 西環石塘咀山道31-37號地下A舖

✿😋味道😋:4/5