Still remember lining up on the weekend two years back to try out @tunedcoffee. Ever since, I’ve been hooked and have came back not once but three more times, which speaks volumes on how much i love this place. ok, also cuz i now work nearby and can pop in during lunch, but still, this is probably my most-visited cafe ever. I've got to hand it to them for keeping the quality top-notch while still staying ahead in the ever-changing cafe scene. not only have they fine-tuned (pun intended) their me
Earl Grey Egg Pudding
I've got to hand it to them for keeping the quality top-notch while still staying ahead in the ever-changing cafe scene. not only have they fine-tuned (pun intended) their menu and pricing, they’ve also introduced lunch sets, which include a daily soup and drink (americano/ earl grey or juice) and even sweet tea sets.

Here are some of the things that I can never get tired of:
Deluxe All Day Breakfast
𝗗𝗲𝗹𝘂𝘅𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗗𝗮𝘆 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟮𝟬
Warning, only order this hearty dish if you’re super hungry, cuz it ain’t called deluxe for no reason. There’s loads of proteins with sausages, bacons, smoked salmons and scrambled eggs. I especially love smearing the garlic aioli on one half of the toasted bagel and lathering smashed avocado on the other.
Slow Cooked Black Garlic & Beef Cheek Risotto
𝗦𝗹𝗼𝘄 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗚𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 & 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝗲𝗲𝗸 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟭𝟴
I’m a huge fan of their pasta and risottos, which are (almost) all super creamy - the portions may not seem huge but I can guarantee that they are super filling. The beef cheek is my personal fave, as the meat has a super soft mouthfeel and is packed with flavourful tones from the slow cooking
Onsen Egg Caesar Salad
𝗢𝗻𝘀𝗲𝗻 𝗘𝗴𝗴 𝗖𝗮𝗲𝘀𝗮𝗿 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗛𝗞𝗗𝟳𝟱
A Cae Sal may be a simple classic salad bowl, but this one is definitely made with heart. The refreshing romaine lettuce is perfectly coated in a rich homemade dressing, which has just the right hint of umami from the briny anchovies. The crunch of the toasted garlic croutons, crisp from the bacon strips and silkiness from the onsen egg add more diversity to the layers of texture in this well balanced salad
𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗘𝗴𝗴 𝗣𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻𝗴 𝗛𝗞𝗗𝟱𝟬
This was the reason why I bookmarked this cafe in the first place. The earthy flavours of the earl grey pudding base with speckles of crushed tea leaves truly stands out, and if that isn’t enough, the whipped cream and candied yuzu peel further enhance the floral and bergamot elements**.** But the thing that wins me over every time is that irresistibly smooth texture - you’re really missing out if you haven’t tried it before!
𝗠𝗶𝗹𝗸𝘆 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲𝘀
Apart from the regular matcha/hojicha lattes, they also serve up one of the best 𝗖𝗵𝗮𝗶 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲𝘀 (hot HKD50/ iced HKD55) i’ve ever had with a perfect prana chai blend with honey and soy milk to even out the spicy notes, and a pretty spectacular 𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 (hot HKD45/ iced HKD50) that has a foamy milk cap sprinkled with chopped pistachio for an additional crunch to the sip
2024-04-12
Earl Grey Egg Pudding
Deluxe All Day Breakfast
Onsen Egg Caesar Salad
今次黎到位於太子《📍Tuned Coffee & Roastery》一間經常會出現人龍的cafe ,睇左陣餐牌性價比高,而且食物質素幾好😋⭐日式燒雞腰果仁沙律燒雞好香好惹味,仲有腰果口感一流,仲有新鮮牛油果醬加埋一齊食,好開胃。⭐慢煮黑蒜牛面肉意大利飯牛面肉好嫩滑,好香濃配搭忌廉汁意大利飯,好有口應。⭐全日早餐 *升級版全日早餐的配料好多,而且大大份,有炒蛋、炸薯角、牛油果蓉、腸仔、煙肉、煙三文魚、車厘茄,仲有一個bagel,抄蛋幾好食。係超豐富超滿足🥰!🌟伯爵茶布甸入口布甸好滑,伯爵茶係好香濃架🤎⭐Ice passion fruit用左新鮮百香果加梳打水,入口清新。⭐Ice cappuccino 牛奶打得好滑

⭐日式燒雞腰果仁沙律
燒雞好香好惹味,仲有腰果口感一流,

仲有新鮮牛油果醬加埋一齊食,好開胃。

⭐慢煮黑蒜牛面肉意大利飯

牛面肉好嫩滑,好香濃配搭忌廉汁意大利飯,好有口應。

⭐全日早餐 *升級版
全日早餐的配料好多,而且大大份,

🌟伯爵茶布甸

入口布甸好滑,伯爵茶係好香濃架🤎

⭐Ice passion fruit

用左新鮮百香果加梳打水,入口清新。

⭐Ice cappuccino

牛奶打得好滑

1K
近日天氣非常悶熱,在街上行了一會,就已經感到渾身不自在,唯有找家cafe坐坐。記得太子有一間不錯的cafe,食物質素不錯,甜品又好吃,最後憑記憶終於找到了Tuned Coffee & Roastery。無花果合桃石榴果黑醋沙律沙律菜非常新鮮,內裏加入了大量合桃及神石柚粒,配上酸酸甜甜的黑醋,吃後胃口大開。慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯牛面肉肉質嫩滑軟淋,牛肉味香濃,蒜香味重,與香滑的忌廉醬意大利飯超搭。全日早餐升級版內容豐富,包括有煙肉、牛油果蓉、滑蛋、煙三文魚、車厘茄、香腸、炸薯角、貝果及蒜蓉蛋黃醬,個人最愛炸薯角,外脆內軟不油膩,牛油果蓉果肉綿密細滑,滑蛋蛋汁豐富,煙肉香脆有嚼勁,值得推介。 忌廉芝士焦糖餅乾布甸這個甜品非常特別,是焦糖布甸與忌廉芝士蛋糕的crossover,口感不但香滑細緻,而且芝士香港極濃,混合焦糖的甜香,100分。焦糖脆脆咖啡及鮮奶咖啡咖啡上放了多粒焦糖脆脆,當焦糖融化後,甜度剛剛好,咖啡味道亦夠濃醇;鮮奶咖口感細滑,奶泡綿密,奶味極重,讚。

無花果合桃石榴果黑醋沙律

慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯

全日早餐升級版

忌廉芝士焦糖餅乾布甸

焦糖脆脆咖啡及鮮奶咖啡

旺角真係有好多購物行街地方, 行到攰, 都想搵間cafe坐下歇歇腳起 Moko 和花園街中間的洗衣街,有間cafe每次搭車經過都會令我望幾眼,加上有養狗啲關係,都會留意返有邊啲餐廳可以帶狗狗去Tuned coffee 竟然是旺角鬧市中嘅寵物友善餐廳,不過是晚無帶豬仔嚟,先和男友探探路先Cafe可算是麻雀雖小,五臟俱全除咗主打供應唔同款式嘅咖啡外, 食物種類以cafe嚟講都唔算少呀~望了一輪menu後, 決定揀咗以下食物, 想講....全部都唔過$100, 好抵食!日式燒雞腰果仁沙律 $75意想不到重量cup嘅 big bowl salad, 仲要真材實料, 又有擺盤, 色彩繽紛入面除咗有唔少嘅日式燒雞肉和腰果外 (廚師細心將其切開小件, 我喜歡咁多過一整塊) 仲有大大粒又juicy嘅車厘茄, 好fresh嘅青瓜, 和在外邊很少用來配沙律的紅薑漬 (原來又幾match, 撈埋d沙律菜一齊食, 酸酸甜甜好開胃), 而沙律醬是用上鮮黃色的蜜糖芥末 (不刺鼻的), 望落整個salad bowl都好colorful, 好開心香炸鹹蛋黃單骨雞翼 $68新鮮熱辣, 單骨嚟講都唔細隻, 每隻都炸到香酥
加上有養狗啲關係,都會留意返有邊啲餐廳可以帶狗狗去
Cafe可算是麻雀雖小,五臟俱全
日式燒雞腰果仁沙律 $75
香炸鹹蛋黃單骨雞翼 $68
新鮮熱辣, 單骨嚟講都唔細隻, 每隻都炸到香酥脆口, 但雞肉依然嫩滑的, 每隻都黏上鹹蛋黃, 喜愛熱氣炸物的朋友仔, 不容錯過!
松露忌廉大啡菇貓耳朵 $95
似乎是signature dish, 我見很多食客檯上都點咗呢份, 超香濃creamy嘅醬汁, 將大啡菇切片, 和松露是好朋友喔
貓耳朵煮得軟硬適中, 窩形更可以黏多一點醬汁, 煙韌軟糯, 難怪咁多人都點啦~
日式燒雞腰果仁沙律
香炸鹹蛋黃單骨雞翼
飲品點咗
熱情果Ade, 比咗半個新鮮熱情果, 夏天飲好舒服
凍開心果latte, 漸變嘅綠色好有層次, 每啖都有好濃嘅開心果味, 仲食到開心果仁碎
呢杯都係signature, 我見好多人都有點, 不過佢地點嘅係熱飲, 望到仲有拉花添
坐坐傾傾...男友話想點多份輕甜品, 佢又想食少少甜, 但又唔想食蛋糕之類嘅甜 (好矛盾)
最後揀咗含輕盈d嘅蜜糖嘅藍莓芝士酸種脆多士,
芝士似係用咗茅屋芝士, 芝士味唔重又唔咸, 廚師非常大方, 芝士落得好重手,
原來蜜糖配呢款芝士又幾合, 藍莓大粒唔酸, 仲加咗少少合桃碎, 多重口感
脆多士蘸蜜糖都好好食, 食完都唔覺得膩
2024-04-08
日式燒雞腰果仁沙律
香炸鹹蛋黃單骨雞翼
2024-04-11 17 瀏覽
最近香港開咗好多唔同 特色嘅咖啡店 今次去到喺太子moko天橋底對出嘅呢一間 Tuned coffee and Roastery 呢間咖啡店主打文青style 入面嘅裝修都較為簡潔而且比較多植物 啱曬打卡 重點係呢度嘅食物除咗質素好之後份量亦都好多 啱曬啲朋友一齊嚟chill下而且又可以填飽個肚日式燒雞腰果仁沙律 $75份量超級多嘅沙律 非常之開胃 除咗燒雞同腰果人之外仲有牛油果 生薑 青瓜 蕃茄仔 配埋個醬簡直係一流慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯 $118鍾意食濃郁嘅risotto朋友呢個真係大推 大量嘅芝士薄片 喺個意大利飯上面 撈埋一齊食超級邪惡 慢煮牛面肉好淋好香 泰式鮮蝦忌廉冬陰公意粉 $98鍾意冬陰功嘅朋友呢個不能夠錯過 佢唔會好似一般冬陰功咁難 有啲忌廉汁去中和咗嗰個 冬陰功嘅味道 帶少少微辛 非常之惹味奧利奧餅乾貝殼窩夫 $90一般見嘅窩夫都係格仔樣 而呢一間就用咗貝殼樣嘅 形式去製作窩夫 出嚟既窩夫會比較厚實 窩夫入面有麻薯 增加咗口感 仲有雪糕 同 兩款 醬料 配搭開心果鮮奶(熱) $45最近大受人氣嘅開心果產品呢度都有呀 你本開心果鮮奶 開心果味唔會好重 但係每一啖都會
最近香港開咗好多唔同 特色嘅咖啡店

但係每一啖都會有淡淡嘅開心果香味 仲有啲開心果仁 可以一試

焦糖脆脆咖啡(凍) $55
咖啡上面有 幾嚿大大嘅焦糖脆脆
可以根據 自己嘅喜好去 攪拌 得到適當嘅甜度
平日去19:00已經坐滿,好誇張,建議電話訂座。如果搭地鐵🚇出太子站行大約5分鐘,見到上Moko條樓梯,行左邊轉左。⭐️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律🥗 $75沙律份量大,生菜新鮮爽脆,切開溫泉蛋撈勻令生菜更掛汁,凱撒醬幾好味。⭐️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯🐮 $118意大利飯飯粒分明,加左芝士薄片令口感更濃郁creamy。牛面肉大大舊,肉質非常軟腍,膠質豐富,牛味濃厚,如果切細舊上碟食起黎更加方便。⭐️松露油忌廉大啡菇貓耳朵 $95貓耳朵同菇好索汁,醬汁充滿黑松露同菇香,既有咬口又幾入味,但唔會覺膩。加左果香濃郁既松子仁令口感更多層次。⭐️忌廉芝士焦糖餅乾布甸🍮 $55有別於一般焦糖布甸,質地較厚實,口感似芝士蛋糕,蛋香同芝士味幾出。布甸面既焦糖脆脆幾甜,但cream同cream cheese唔算甜,中和番岩岩好。⭐️菠蘿汁🍍 $30酸酸甜甜岩晒解膩。⭐️開心果鮮奶 $50當晚鮮奶轉左豆奶,口感順滑,直接飲都有開心果味,攪勻飲就會奶味突出。💬建議兩個人揀主菜唔好兩款都揀咁heavy,會好易膩。

⭐️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律🥗 $75

⭐️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯🐮 $118

⭐️松露油忌廉大啡菇貓耳朵 $95

⭐️忌廉芝士焦糖餅乾布甸🍮 $55

⭐️菠蘿汁🍍 $30
酸酸甜甜岩晒解膩。

⭐️開心果鮮奶 $50

💬建議兩個人揀主菜唔好兩款都揀咁heavy,會好易膩。
去MOKO shopping 完諗住行埋花園街,中途見到間風格好小清新既café🌱透過門外玻璃窗見到入面d野食同飲品🍸都好吸引,就入去差個電先 🤣我地食左:👉🏻✨日式燒雞腰果仁沙律✨ $75沙律嘅分量好大,材料豐富🫶🏻入面有嫩滑多汁嘅日式燒雞、脆卜卜嘅腰果仁、酸爽既酸薑、爽脆小黃瓜、爆汁番茄仔、新鮮沙律菜同牛油果沙律再配上薑黃芝麻醬,真係開胃好食又健康😋✨全日早餐升級版✨ $120All Day Breakfast 不嬲都係我妹最愛,今次佢見到有個升級版就更加想試!!呢個升級版比平時食開個d仲更加多料😍呢個早餐有腸仔、煙肉🥓煙燻三文魚、炒蛋、櫻桃番茄、Bagel 🥯、炸薯角🥔同牛油果碎再配上蒜泥蛋黃醬;真係夠哂飽肚又滿足☺️💡升級版分量同食物款式較多,如果細食嘅,要基本版就得💡✨慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯✨ $118被忌廉汁包裹住既Risotto 軟硬適中,上面仲鋪滿左好多芝士🧀味道濃郁又creamy🤤而用胡蘿蔔🥕、紅酒汁🍷、洋蔥🧄同百里香煮成既醬汁香濃惹味🥰用呢個汁慢煮出梨既牛面肉🐃入口即化好入味,整體都好出色同高質💯✨伯爵茶焦糖布甸✨ $50濃郁焦糖甜味同清香既伯爵茶香達到完美平衡既滑

我地食左:👉🏻

✨日式燒雞腰果仁沙律✨ $75

✨全日早餐升級版✨ $120

呢個升級版比平時食開個d仲更加多料😍

💡升級版分量同食物款式較多,如果細食嘅,要基本版就得💡

✨慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯✨ $118

✨伯爵茶焦糖布甸✨ $50

濃郁焦糖甜味同清香既伯爵茶香達到完美平衡既滑滑布甸甜而不膩🍮輕輕-郁就彈下彈下咁,好可愛😍真心好評👍🏻

✨凍焦糖脆脆咖啡✨ $55

微微苦澀嘅咖啡☕️同香醇嘅牛奶🥛本身就係絕配💯;再加埋香甜脆口嘅自家製焦糖脆脆,味道層次感仲更上一層樓添❤️ 小妹比較推🫶

✨Passion Fruit Sparkling Ade✨ $50

酸酸甜甜好解膩,好啱夏天飲☀️而且上面仲有半個熱情果,個look好打卡able❣️

呢間cafe既環境同出品真係好睇又好食,絕對系-個叉電既好地方呢🫶

🌵Tuned Coffee & Roastery

📍太子洗衣街163-163 A號鴻德大廈地下B號舖

港鐵太子站 B2出口,步行約5分鐘
近一两年都得閒就來hea 飲杯咖啡。一直感覺不錯,但自大約三數個月開始,不同了,不知是否經營者轉手了。以前柔和的淡黃燈光,現在加了幾盞白射燈,不舒服。位也加多了,太擠迫。食品比較少食,不宜多加評論。咖啡,常飲的美式咖啡、冰滴咖啡,水準失掉了。以前,還是舊一批店員和那位cap帽女咖啡師時,很用心制作,味道有特式。偶然冰滴咖啡不夠供應,坦白告知客人,只有半杯。反映店舖誠懇,認真待客。早兩日最後一次去飲咖啡,閒日下午,客不多,但10分鐘內無服務。如常要一個cold brew, 放到枱上已經看到的和從前不同:混濁。喝一口,莫講說不是冰滴咖啡,係一點咖啡味都沒有。我怕自己「味覺誤會」,要一杯清水,清清味蕾再試,一樣。向可能是店主的小姐反映,「可能制作出問題、可能份量不夠」,「這杯不下單」。回應是禮貌和合理,但可惜就使我對這店失望了。因為不是單一事件,而是每況越下。
近一两年都得閒就來hea 飲杯咖啡。

2024-03-26 31 瀏覽
同朋友旺角行完街,黎咗呢間人氣cafe食嘢,就算係平日夜晚都座無虛席。Menu有沙律、班尼迪、意粉、意大利飯、各式小食,仲有窩夫、布甸等甜品,岩哂同朋友坐低飲杯嘢兼醫肚。無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80黑醋的酸甜令沙律非常開胃,而且因為加咗新鮮嘅無花果同石榴果,食得香甜得黎又清新,加埋香脆合桃果仁,成個沙律結合咗唔同口感同風味。合桃脆脆卡邦尼粗管通粉 $95呢款用粗管通粉整嘅carbonara ,通粉口感彈牙,中空嘅部分掛滿哂醬汁,配上香脆嘅合桃粒,營造出豐富的口感。煙肉三文魚班尼迪蛋 $85底層嘅多士烘到好脆,上面一層層鋪咗沙律菜、煎到焦脆嘅煙肉、煙三文魚同流心班尼迪蛋,非常豐富。伯爵茶焦糖布甸 $50結合咗伯爵茶嘅芳香同布甸柔滑嘅口感。食落每一啖都散發住濃郁嘅伯爵茶香氣,面頭嘅焦糖香得黎又唔會太甜。開心果鮮奶/焙茶鮮奶 $45/$40朋友叫咗杯開心果鮮奶,拉花好靚,飲落開心果味好濃郁,同鮮奶好夾。至於焙茶鮮奶就飲到焙茶果種獨特嘅炭香風味,茶味香濃。。。Tuned Coffee & Roastery (太子)太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖。。

無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80

合桃脆脆卡邦尼粗管通粉 $95

煙肉三文魚班尼迪蛋 $85

伯爵茶焦糖布甸 $50

開心果鮮奶/焙茶鮮奶 $45/$40

Tuned Coffee & Roastery (太子)
太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

2024-03-23 26 瀏覽
講起太子你會諗起咩?以前放學放假都好鍾意同同學買衫的聯合廣場同花園街,對我來說完全就係讀書回憶。這間以咖啡為主打的咖啡館,於太子洗衣街,就係行往moko天橋下,遠處已有長長的人龍。無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80甜甜地嘅石榴同無花果mix埋合桃,配上黑醋酸酸甜甜,作為前菜非常開胃。手撕豬肉班尼迪蛋 $88麵包係輕輕烤過咬落軟熟,手撕豬肉份量給的超級足料味又濃郁而且唔韌,酸酸地鹹鹹地口感很好!班尼迪蛋呈半流心好正。泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉 $98扁意粉掛上冬蔭功及忌廉煮成醬汁,再配上大大隻鮮蝦,酸酸辣辣,超開胃!推薦鍾意食靠陰公嘅朋友。忌廉芝士焦糖餅乾布甸 $55 布甸香滑口感綿密又香濃,面頭有脆脆焦糖,食落非常滿足。Drinks:Signature Drink (ICED) $55Summer connection Pistachio Latte 開心果鮮奶(ICED) $45

無花果合桃石榴果黑醋沙律 $80

手撕豬肉班尼迪蛋 $88

泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉 $98

忌廉芝士焦糖餅乾布甸 $55
布甸香滑口感綿密又香濃,面頭有脆脆焦糖,食落非常滿足。

Drinks:
Signature Drink (ICED) $55
Summer connection

2024-03-23 23 瀏覽
好多咖啡店都係六點山門,啡友放工冇寄托。有d朝啡晚酒,ok啦。但朝啡晚啡就最頂癮。自從知道呢度,我同咖啡知己就多左聚脚地。 🍺對咖啡因已有抗體既我地(即係唔會訓唔着啫),當然要又啡又茶啦。我點既係summer connection,因為佢話用左tropical fruit flavour。雖然飲唔到邊種熱帶果實,但係就真係超清新。tonic既微甜係夾到fruity既咖啡shot既,而且食濃味野之後係有清新味蕾既感覺。朋友既chai latte 茶味濃,chai tea獨有既香氣配合牛奶特別香滑,口感豐盈。 🍖之所以話聚腳地係因為佢食物都好出色,又食又飲,談天說地,時間特別快過。我地今次食牛面珠risotto ,個牛真係好林,唔係好駛用力咬就係口入面溶左,但唔係和牛個種溶完會膩個種,而係可以一舊接一舊食。醬汁同risotto 當然亦應記一功啦。risotto 口感剛好,軟硬得宜,好creamy。剛好garlic做既醬汁,輕微刺激味覺,做到中和作用,平衡反成件事。 🍖大啡菇貓耳朵,貓耳朵獨特既外型,索實d忌廉汁,仲好似索埋的菇既香氣。而且每粒細細個,有的似食ravioli,又有的似食壽司,

🍖大啡菇貓耳朵,貓耳朵獨特既外型,索實d忌廉汁,仲好似索埋的菇既香氣。而且每粒細細個,有的似食ravioli,又有的似食壽司,不經不覺,食左好多,但又唔會好飽。

🍖唔記得提個前菜沙律,的菜新鮮又colorful,配合個醋汁同有香甜無花果,幫我地開左個胃都好重要。

✨️最尾既伯爵茶布甸係完美既作結。個布甸放係個個好日式布甸器皿度,方便客人郁下佢,震下佢。布甸滑嘟嘟充滿茶味,甜度又甜中,滿意。

早兩晚試左旺角moko 隔離洗衣街有間文青Cafe覺得好食唔算貴又大份有誠意,甜品同飲品都好出色,可以分享下. 店舖以白色做主調裝飾簡約樓底好高,有植物及畫作等點綴,主要提供輕食、咖啡、甜點等俾都市人忙裏偷閑. 估唔到平日夜晚都咁多人,幾熱鬧. 都係臨走見冇乜人先有機會影返張相. ⭐️凍菠蘿汁黑咖啡🍍☕️Fruity嘅long back難得有一定要試吓. 有一片厚厚鮮菠蘿散發新鮮果香,仲有濃郁咖啡豆香. 面層係甘甘地嘅黑咖啡,下面嗰層係菠蘿汁好香甜,攪勻之後又變咗另一種飲法,一杯嘢有三種飲法夠晒多元化. ⭐️開心果奶😃🥛綿滑醇厚鮮奶上灑上開心果粒. 唔會太甜. 每啖都有果仁香味好正. 粉綠色底色加埋拉花打卡好靚. 飲完心情都開心啲. ⭐️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律🥗好大份,沙律菜好爽麵包糠好脆仲有鹹香煙肉撈埋雞蛋同埋芝麻糖芝士碎好開胃. ⭐️煙三文魚配以酸包多士🐟賣相精美,估唔到三文魚嘅份量咁多,啖啖肉夠肥美鮮味,仲有煙熏咸香味,配埋新鮮蔬菜同埋醃洋蔥,滴埋檸檬汁,更添清新,酸包多士烘到香脆,夾埋一齊食夠滋味. 夠健康食多多都唔怕肥. 好啱夏天食. ⭐️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯牛面肉煮得好腍好入味黑蒜

⭐️凍菠蘿汁黑咖啡🍍☕️

⭐️開心果奶😃🥛

⭐️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律🥗

⭐️煙三文魚配以酸包多士🐟

⭐️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯
牛面肉煮得好腍好入味黑蒜味好香,面頭有芝士薄片夾埋食味道更豐富. 慢煮夠健康原汁原味又唔會流失營養. 溶溶芝士配合軟硬度適中意大利飯好Creamy.

⭐️伯爵茶雞蛋布甸
布甸有柚子皮同埋香草做裝飾仲有忌廉灑上伯爵茶粉. 好靚. 食落好清新聞落食落都有濃濃伯爵茶香味,雞蛋味好香,布甸質地咬落Q彈入口溶化,食落唔太甜又甜中帶甘,平時唔多好甜品嘅男士都啱呀.

誠意推薦俾大家去開就試吓啦😋❣️

• 開心果鮮奶
  • 慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯
  • 煙三文魚配以酸包多士
  • 伯爵茶焦糖布甸
  • 凍菠蘿黑咖啡
忙咗成日,放工只係想近近地搵個地方同朋友吹下水👏一入嚟已經好鍾意個vibe, 雖然店面不大,但燈光好柔和,加埋好有心思啲畫同綠色植物,成個氣氛令人覺得好放鬆~🎉無花果合桃石榴黑醋沙律$80沙律菜加埋酸酸甜甜的黑醋同熟透的無花果、石榴好夾,清新又開胃。❤️手撕豬肉班尼迪蛋 $89疊得好高好足料~ 陣陣奶香的荷蘭醬、流心的水波蛋同埋烤得香脆的酸種包本來就係絕配,呢個仲用埋燉煮得甜甜的豬肉絲同火箭菜襯底,面頭爽脆的青蘋果條條,口感豐富,食完都覺得回味。❤️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯$118由忌廉、紅蘿蔔、紅酒汁、洋蔥、百里香慢慢熬製,牛肉面吸哂材料的精華,仲保留咗肉質的嫩滑,意大利飯的軟硬度亦適中。🎉忌廉芝士焦糖餅乾布甸$55自己好怕啲太甜嘅甜品,店員就推介呢個,布甸幼滑得嚟充滿蛋香,同lotus 餅又幾夾。❤️ Iced lemonade $45 + Iced matcha latte $45朋友話抹茶latte 幾正,我鍾意酸酸甜甜嘅lemonade,飲落好fresh,仲有粒粒檸檬粒添~ =======================PS 老闆同員工都好nice,見我哋好晏先嚟又食得慢,截咗單都

🎉無花果合桃石榴黑醋沙律$80

❤️手撕豬肉班尼迪蛋 $89

❤️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯$118

🎉忌廉芝士焦糖餅乾布甸$55

=======================
PS 老闆同員工都好nice,見我哋好晏先嚟又食得慢,截咗單都無趕我哋走,結果坐到臨收檔前20分鐘先走 >V<

人均消費:約$200
🔥Tuned Coffee & Roastery
(太子站B2行3分鐘左右)
ᴛᴜɴᴇᴅ ᴄᴏғғᴇᴇ & ʀᴏᴀsᴛᴇʀʏ✦無花果合桃石榴果醋沙律無花果同沙律菜都非常新鮮,果醋酸中帶香甜,合桃嘅堅果香同石榴嘅清甜令到味道層次有提昇✦松露油忌廉大啡菇貓耳朵松露忌廉醬好濃稠,香氣撲鼻,喺貓耳朵上好掛汁,食完明白點解店員話呢個ᴘᴀsᴛᴀ 比較多人揀✦泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉忌廉冬陰功好惹味 帶微酸微辣,鮮蝦好彈牙,而扁意粉都非常ᴀʟ ᴅᴇɴᴛᴇ,食完都唔會覺得好膩✦開心果鮮奶口感絲滑,開心果味香濃!面頭仲有開心果碎,好滿足!✦凍菠蘿汁黑咖啡攪拌後菠蘿汁嘅清新果甜同甘香嘅黑咖啡配合得好好✦忌廉芝士焦糖餅乾布甸口感介乎布甸同巴斯克蛋糕嘅質感中間,而味道似加乘左蛋香味嘅ᴄʀᴇᴀᴍ ᴄʜᴇᴇsᴇ,同ʟᴏᴛᴜs 餅嘅焦糖肉桂味好夾!個人認為係必試♡𓄢ᴛᴜɴᴇᴅ ᴄᴏғғᴇᴇ & ʀᴏᴀsᴛᴇʀʏ太子洗衣街163-163ᴀ號鴻德大廈地下ʙ號舖
ᴛᴜɴᴇᴅ ᴄᴏғғᴇᴇ & ʀᴏᴀsᴛᴇʀʏ

✦無花果合桃石榴果醋沙律

✦松露油忌廉大啡菇貓耳朵

✦泰式鮮蝦忌廉冬陰功扁意粉

✦開心果鮮奶
口感絲滑,開心果味香濃!面頭仲有開心果碎,好滿足!

✦凍菠蘿汁黑咖啡
攪拌後菠蘿汁嘅清新果甜同甘香嘅黑咖啡配合得好好

✦忌廉芝士焦糖餅乾布甸

𓄢ᴛᴜɴᴇᴅ ᴄᴏғғᴇᴇ & ʀᴏᴀsᴛᴇʀʏ
太子洗衣街163-163ᴀ號鴻德大廈地下ʙ號舖
We Ordered :- Figs & Walnuts Pomegranate Salad ($80):沙拉以新鮮的無花果、核桃和石榴籽為主要成分,帶來了豐富的口感和營養🥗🌰🍑。- Creamy Baby Scallops Risotto ($98.0):奶油燉帶子意大利飯,融合了鮮美的海鮮口味和濃郁的奶油風味,每一口都令人陶醉😋🍚🍤。- 蕃茄菠菜芝士意大利雲吞 ($89.0):雲吞內餡以新鮮的蕃茄、菠菜和芝士為主,搭配著酸甜的番茄醬汁,口感豐富多層次🍅🍃🧀。- Mango & Passion Fruit Pavlova ($70.0):芒果和百香果脆餅,結合了芒果的甜美和百香果的酸爽,帶來了一種獨特的口感和味道🍮🥭🍋。在飲品方面,我們品嚐了PassionFruit百香果 ($50)和Cappuccino ($40)。百香果飲品帶有酸甜的口味,清涼又開胃,而咖啡則帶來了濃郁的咖啡香氣和奶泡的柔滑感☕️🍹。總的來說,Tuned Coffee & Roastery食物精緻美味,餐廳氣氛輕鬆,牆邊掛滿蕨類植物,令人放鬆。店舖的氛圍舒適,員工服務友善周到。如果你正在旺角尋找一個放鬆身心,品味美

We Ordered :

總的來說,Tuned Coffee & Roastery食物精緻美味,餐廳氣氛輕鬆,牆邊掛滿蕨類植物,令人放鬆。店舖的氛圍舒適,員工服務友善周到。如果你正在旺角尋找一個放鬆身心,品味美食和享受咖啡的地方,我們強烈推薦Tuned Coffee & Roastery!