Zenon Café

餐廳: Zenon Café
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-01-14 368 瀏覽
今日個朋友生日一早訂定個生日蛋糕食咗個漢堡包🍔同主菜店員為我們特製蛋糕🎂非常美味🥰🥰🥰🥰🥰係Openrice 訂座仲有折扣原來這間店已經開左7⃣️年全部食外國食材為主醬汁全部師傅手打❤️❤️❤️❤️❤️麵包也是自家製造😆😆😆😆😆下次一定再來🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗不過記得用openrice 訂座,
今日個朋友生日

甜品
甜品
  • WAFFLE
2022-12-18 503 瀏覽
首先,我地一黎就好巴閉話有D扒攞獎,做緊半價(但其實成400蚊原價),但係D扒一上就知道係雪藏野 - 唔好食。然後又話唔可以3人要2個人幾餐,總之人均$250唔知食左mug。個老闆娘巴巴閉閉,話唔好影相放上網,因為D扒好少貨很快賣完。但不停逼我地快D點完餐,態度很煩。重點係 唔好食,特別牛扒。水都無一杯,要另外比錢,好反感 中環附近咁多餐廳,唔知呢間野點生存? 大家千祈咪去,好憎D餐廳咁寸,不停話攞獎,咁都講點出

重點係 唔好食,特別牛扒。
水都無一杯,要另外比錢,好反感
中環附近咁多餐廳,唔知呢間野點生存?
大家千祈咪去,好憎D餐廳咁寸,不停話攞獎,咁都講點出

2022-12-18
2022-11-23 645 瀏覽
It is a disappointing experience dining at Zenon cafe, if not the WORST that I have ever come across in HK. During lunch hours, the tables were not fully occupied. However, I waited over 40 minutes for a spaghetti to be served. In between from when I put the order and got the food, two waitresses were busy with prioritizing all take-away orders. I reminded them several times about my food - they either ignored or said food is being prepared. However, after I waited and waited, what I saw was the

In between from when I put the order and got the food, two waitresses were busy with prioritizing all take-away orders. I reminded them several times about my food - they either ignored or said food is being prepared. However, after I waited and waited, what I saw was them running around with the take-away orders.

When food finally came, there was no apology or explanation. One of the waitresses just said: eat the food.

Can you imagine being treated in a nice restaurant in central? How ignorant! How arrogant! How rude!

I thought I would like to share my experience here so that if you plan to enjoy a pleasant lunch on weekdays, you know Zenon cafe should not be in your consideration.
點的是極力推薦的得獎的豬和羊,什麼獎也是不知道,也沒有意義,不過味道還可以,上升不到非常好吃,但份量偏少,非常少!雖然5折,還是感覺不划算。環境比較一般,馬路邊上一個小店舖,沒啥特別好的環境,所以也比較能理解為啥評分兩極化了。餐廳服務員還極力推薦牛,好在沒點。感覺去吃的人都是看著有巨大折扣才去的。意粉味道也還可以,+40 但也是小小一份。量很少。總體而言還是慎去,even 是這麼大的折扣下,事出有因。
意粉味道也還可以,+40 但也是小小一份。量很少。
總體而言還是慎去,even 是這麼大的折扣下,事出有因。
2022-10-07 969 瀏覽
想試新野…上網係咁搵,碌到呢間餐廳,望完啲相之後就決定要訂呢間餐廳食一次!呢間餐廳正嘅地方係….😛 打卡一流~ 有靚靚拉花飲品再加送水泡😛仲要有位唔駛等!如果訂枱,仲有折啊!佢門口係一條橫街入面,如果冇留意其實好容易就miss 左😳不過嚟咗一次之後,下次就會記得啦😄黎呢間餐廳,主要係俾佢嘅水泡吸引🫣外加有折講返嘢食: 主食有lberico Pork Loin ,肥膏多咗少少,但肉質可以,唔太柴~ 我鍾意佢燶邊🫣另外叫左個牛肉漢堡,個包烤得好脆,個牛肉都唔差,如果啲汁多啲會好啲😅另外仲加咗個意粉同埋松露蘑菇湯,個湯都幾好味喎,幾creamy 😀飲品方面,叫咗個Honey Rose Latte同埋有三眼仔嘅抹茶latte 😎 三眼仔嘅抹茶咖啡😎同玫瑰咖啡配獨角獸🦄️再加椰林樹影😂甜點方面,唔食蛋糕改食心太軟,仲有多啦A夢相陪😌以呢個價錢(有折),再加埋環境,整體嚟講都抵食嘅。

黎呢間餐廳,主要係俾佢嘅水泡吸引🫣外加有折

lberico Pork Loin

Beef  burger

Honey  rose  latte
抹茶latte

甜點方面,唔食蛋糕改食心太軟,仲有多啦A夢相陪😌
心太軟

以呢個價錢(有折),再加埋環境,整體嚟講都抵食嘅。
生日
lberico Pork Loin
Beef  burger
Honey  rose  latte
抹茶latte
  • Honey  Rose  Latte
  • Slow-cook Iberico Pork Loin
2022-09-29 732 瀏覽
去完中環大館搵嘢食,搵下搵下就行咗嚟呢度,見係OpenRice book有6折,而我果時經過冇book店員都比咗折我,so good! 環境都幾chill,好似出名酒類但我哋冇嗌Egg Benedicts $148-麵包上有兩個水波蛋係面,仲有煙肉,荷蘭汁酸酸地好醒胃,啲蛋汁流出同煙肉包一齊食咸度剛好,仲有啲沙律夠健康Waffle +Apple juice Tea set-waffle好香脆,揀咗邪惡嘅花生醬正呀!

環境都幾chill,好似出名酒類但我哋冇嗌

下午茶
  • Egg Benedicts
2022-09-20 559 瀏覽
外賣自取嘅menu 超級抵$48有三文魚意粉,真係好吸晴嘅其實不過..原來都幾伏雖然好大盒,滿滿的不過個味道認真麻麻唔知係個source 好濕定係個意粉整得唔好個結果係成個意粉好林,黐牙感覺唔太好受徐左味幾舊仔三文魚,我最後都冇乜食過盒意粉🙃🙃額外加配左dirty coffee係好有心思怕漏,整多左張紙隔住不過個texture 做得唔好,個base 好苦Approx $40 係大型連鎖店都做緊嘅價錢🥲
外賣自取嘅menu 超級抵
$48有三文魚意粉,真係好吸晴嘅其實

不過..
原來都幾伏
雖然好大盒,滿滿的
不過個味道認真麻麻
唔知係個source 好濕定係個意粉整得唔好
個結果係成個意粉好林,黐牙
感覺唔太好受
徐左味幾舊仔三文魚,我最後都冇乜食過盒意粉🙃🙃

額外加配左dirty coffee
係好有心思怕漏,整多左張紙隔住
不過個texture 做得唔好,個base 好苦
Approx $40 係大型連鎖店都做緊嘅價錢🥲
2022-09-18 367 瀏覽
叫左 蕃茄汁蘆筍鴨胸意粉 同 杯 焦糖咖啡,賣相吸引,值得下次再試其他食物,見格離枱條燒魚也不錯,下次必試😊 還有水泡送,好cute ,水泡可以免費帶回家的,女朋友很開心
紀念日
2022-09-17 172 瀏覽
紀念日
2022-09-11 328 瀏覽
味道不合預期,非常一般,很失望。首先,先說那份Rib Eye $488有半價,本是最期待的。老實說,本人覺得跟大快活牛扒餐不相伯仲,完全不值這價錢,極之不推介。其他食物都非常一般,雖然有5或6折,但食物質素和味道都跟很一般,非常失望。。。當下只想快點吃完快點離開。。。飲品亦不太合口味。。。總之,大家不用來試伏了。。。

2022-09-06 267 瀏覽
呢個腸仔意粉不得了👏🏻,以為會好普通咁點知食落又唔係佢唔會令到你食幾淡就厭,我都食曬成碟🤤腸仔都唔普通架爆汁嘅~~個度啲員工都好友善,俾左個6折我~不過今次我一個人嚟冇叫好多野食😿下次會帶埋朋友過嚟試埋其他😽
2022-08-24 381 瀏覽
menu 上面寫$148,6折完好似好抵,錯!因為個侍應每問你一樣野,都係要加錢!我落左個餐:「唔該一個beef burger。」個女人就會問:「飲咩湯呀?今日係蘑菇湯同番茄湯。」我答:「蘑菇湯。」☝🏻呢到已經要+$30之後個女人會再問:「飲品要咩?我地有xxxxx,最多人叫cappuccino bla bla bla」我話:「諗諗先。」到我差唔多食完,個女人又黎問我:「你飲品未落喎,要唔要依家落埋?」我已經覺得奇怪,好彩我唔想飲,我話唔洗。☝🏻如果你答左佢,再+$30全程個女人問得好自然,由頭到尾都冇講要加錢,最後埋單同冇6折差唔多,因為仲要按原價加一😊😊😊 我個日坐近門口位,出面d車經過嘈到不得了,D野又唔好食,個beef burger得個鹹字,食麥記仲好啦。做生意唔老實,環境差,食物難食,blacklist。

我落左個餐:「唔該一個beef burger。」
個女人就會問:「飲咩湯呀?今日係蘑菇湯同番茄湯。」
我答:「蘑菇湯。」

☝🏻呢到已經要+$30

我話:「諗諗先。」

我已經覺得奇怪,好彩我唔想飲,我話唔洗。
☝🏻如果你答左佢,再+$30

做生意唔老實,環境差,食物難食,blacklist。
2022-08-21 311 瀏覽
叫了一客egg Benedict, 加一杯expreeso,expresso,唔知係唔係用鳥兒牌,夠膽跟餐都要加30,早餐egg Benedict 只係雙蛋,面包,煙三文魚,同沙律菜,環境一般,只係酒吧一間。6拆後還要140+,冇下次
2022-08-21
Ok
2022-07-31 484 瀏覽
📍 Zenon cafe in CentralCafe Food: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛🤍Price Range:💰 $150-$200Favourite:💖 Beef burger------------------------------✅ Located in Wellington Street, takes around 5 minutes walk from Central MTR station. Quite convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering cafe food I.e. burger, pasta etc✅ Good value for money ✅ Generous portions✅ Food is flavourful and delicious✅ Servers are also great and always efficient, happy and polite----
📍 Zenon cafe in Central

Price Range:💰 $150-$200
Favourite:💖 Beef burger
✅ Good value for money
✅ Generous portions

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-07-14 625 瀏覽
🌖Egg Benedicts $148一片酸種麵包上兩個水波蛋,兩個水波蛋都完美流出蛋汁,荷蘭汁煮得好好,少少酸好開胃;內含煙肉,可+$20轉煙三文魚,不過落order 時店員只問要煙肉定係煙三文魚,完全無為意係要加錢,講清楚會比較好。🌗Iberico Pork Loin $298 (現有半價優惠只售$149)店員話係得獎菜式,慢煮完之後再攞去焗。豬扒雖然未去到又乾又柴,但真係唔juicy🙈,呢個厚度來講煮得一般係無可厚非,但講到話拎到獎真係差一段距離喎。
Egg Benedicts
🌖Egg Benedicts $148
Iberico Pork Loin
Iberico Pork Loin
店員話係得獎菜式,慢煮完之後再攞去焗。
2022-06-18
Egg Benedicts