2024-07-24 960 瀏覽
本身諗住簡簡單單食餐飯,喺呢間 or 稻香酒樓之間掙扎,最後就試吓呢間,事實證明真係有野差得過稻香。揀好咗食咩就叫人落單,我就諗住叫主餐牌裡面啲野食,就叫個姐姐過嚟落單。一過到嚟個姐姐就第一時間cum 埋我本主餐牌,慢慢打返開佢套餐個餐牌,即係又星斑又龍蝦嗰本,我就憑我記憶講住先,再拎返個主餐牌打開嚟落單,跟住我地就嗌條魚,佢就sell我地今日返咗紅丁,計平啲我地,答唔洗啦,都keep住錄音機式你有你講。叫個海珊骨,問佢其實咩嚟既,答又答唔到,係咁話蝦膏嚟既,蝦膏好濃味,最後都係睇返menu英文估意思就算。食物嚟講,味道同賣相就無咩特別,成餐飯係個價錢最出眾。例牌燒鵝上菜已經唔係熱,皮唔脆,肉難咬。大埇炸蠔算大大件,但無味。蒜蓉炒生菜賣相同味道都好有家既味道,叫阿媽煮都得乾燒伊麵普通,正常味道蝦膏海珊骨就係用蝦膏醃既椒鹽肉排,肉幾「林」,但蝦膏味唔算太濃(姐姐仲提醒我地唔食得重口味唔好叫,怕食唔慣)老虎斑魚幾滑,都唔錯。整體嚟講味道說唔上差,全部都普普通萬,只係佢唔值呢個價錢。

例牌燒鵝
上菜已經唔係熱,皮唔脆,肉難咬。

大埇炸蠔
算大大件,但無味。

蒜蓉炒生菜
賣相同味道都好有家既味道,叫阿媽煮都得

乾燒伊麵
普通,正常味道

蝦膏海珊骨

老虎斑
魚幾滑,都唔錯。

整體嚟講味道說唔上差,全部都普普通萬,只係佢唔值呢個價錢。