2024-02-20 21 瀏覽
✍︎︎不得了‼️ 而家竟然仲會有$1一隻雞呢隻歌唱?!呢間泰國餐廳成日經過都好多人,每日都會有唔同指定 $1 菜式😍最癲係星期一可以$1食到明爐烏頭魚🍍原個菠蘿海鮮焗飯$108超級足料😙飯底係炒過嘅咖哩飯,乾濕度啱啱好呢度特別之處係加咗臘腸入去🤣食落鹹鹹甜甜海鮮有青口🐚魷魚🦑炸魚🐟蝦仁🦐另外附上菠蘿炒飯嘅精髓,腰果同肉鬆🤣撈埋一齊食格外再升華💛🥘咖哩海鮮脆包盅 $155一大舊包浸滿咖喱汁索哂咖喱汁精華🤭海鮮種類同菠蘿炒飯一樣🤣🦴酸辣無骨鳳爪 $1你以為$1細細碟,質素又未必好?❌錯錯錯🙅🏼‍♀️係正常份量本身我係唔食鳳爪🥹不過既然咁平就試試佢點知味道喜出望外😍酸辣汁調得好惹味🌶️男朋友唔食辣都爭住食⼃香蕉朱古力奶昔🍌🍫芒果乳酪🥭兩杯都好解渴🤭配泰菜一流••••••••••••••••••••••••••••••🔎Orange Elephant Thai Restaurant (和富) (北角)北角和富道21-53號和富地下G18B號舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
不得了‼️ 而家竟然仲會有$1一隻雞呢隻歌唱?!

🍍原個菠蘿海鮮焗飯$108
超級足料😙
飯底係炒過嘅咖哩飯,乾濕度啱啱好
呢度特別之處係加咗臘腸入去🤣食落鹹鹹甜甜
海鮮有青口🐚魷魚🦑炸魚🐟蝦仁🦐
另外附上菠蘿炒飯嘅精髓,腰果同肉鬆🤣撈埋一齊食格外再升華💛

🥘咖哩海鮮脆包盅 $155
一大舊包浸滿咖喱汁
索哂咖喱汁精華🤭
海鮮種類同菠蘿炒飯一樣🤣

🦴酸辣無骨鳳爪 $1
你以為$1細細碟,質素又未必好?
❌錯錯錯🙅🏼‍♀️
係正常份量