2016-05-17 215 瀏覽
朋友經常OT, 但朋友係要見既!!!!所以我就走咗去奧運站搵佢食晚飯其實YAN YAN 我真係大鄉里, 其實一年都唔去一次奧運站, 除了懂得奧海城這個商場外, 其他都不懂, 所以朋友就叫我黎見識一下原來奧運站附近有條埃華街係食街, 好多唔同款式都有, 只需要從地鑯B出口向左一直行就到架啦, 大約10分鐘啦年青人既我地就選擇黎尼到食火鍋前家樂尼個餐廳名真係好得意, 原先我以為係藝人開既添啊但問下負責人點解啦, 佢話想一家人開開心心咁食火鍋, 好warm咁既意思所以英文名都有得解: HAPPY FAMILY!!!!!本身都諗住食火鍋, 不過見到有麻辣雞煲, 好吸引啊, 所以點了一個而其他配料都是單點收費, 而且不算太平宜飲品都唔算太貴既食雞煲都有d熱氣架, 所以點咗烏龍茶, 可以清清口腔, 又無汽水咁飽肚原來係津露牌添, $16一D都唔貴啦我地點左隻雞既小辣雞煲, 不喜莞茜既朋友可以預先話唔要既一陣就滾熱了, 陣陣麻辣味已經湧緊上黎雞件沒有太大雪味, 算唔錯, 而且都幾滑調味方面岩岩好, 夠哂濃味小辣真係岩岩好, 我覺得小辣可以刺激一下味蕾又唔會咁傷胃配料方面, 因為已吃過雞, 就唔點肉類
朋友經常OT, 但朋友係要見既!!!!
所以我就走咗去奧運站搵佢食晚飯

年青人既我地就選擇黎尼到食火鍋
前家樂尼個餐廳名真係好得意, 原先我以為係藝人開既添啊
所以英文名都有得解: HAPPY FAMILY!!!!!
而其他配料都是單點收費, 而且不算太平宜
飲品都唔算太貴既
原來係津露牌添, $16一D都唔貴啦
我地點左隻雞既小辣雞煲, 不喜莞茜既朋友可以預先話唔要既
一陣就滾熱了, 陣陣麻辣味已經湧緊上黎
雞件沒有太大雪味, 算唔錯, 而且都幾滑
調味方面岩岩好, 夠哂濃味
小辣真係岩岩好, 我覺得小辣可以刺激一下味蕾又唔會咁傷胃
配料方面, 因為已吃過雞, 就唔點肉類啦, 叫咗尼幾樣
蔬果拼盤, 響鈴,魚皮及韓式公仔麵
雞煲係可以加湯或水的, 因為食完雞煲既汁好濃, 唔建議再加湯, 因為真係好鬼咸
加口反而中和番個味, 唔會太淡, 岩岩好
韓式公仔麵同一般自己煮既差唔多, 不過有雞煲湯底, 別有一番風味
響鈴要待在湯中耐一點, 因為比較厚身
魚皮超好味啊, 好脆口, 即使放湯耐了也不會過霖, 而且都唔算太油膩
蔬果拼盤 都有唔同款式, $38 都算抵
食咗2個半鐘,又唔趕客,捧住個肚走。

2016-04-22