2018-03-16 388 瀏覽
本身比佢OpenRice d 相既海鲜同埋蟹膏所吸引,而且人數二位係非常難book , 打電話係一定話full booking的,反而係OpenRice 到book 就得,只歡迎大群人幫襯,聽到佢隔離聽電話即日book六位係一定有位的~見佢咁難book,到終於有機會食,去到抱着興奮嘅心情,點知⋯⋯首先個侍應問我地要咩套餐,然後再問要咩粥底,但完全冇講要加錢。之後埋單先知個粥底要加$68 ,(可能之前食過其它幾間呢啲蒸氣火鍋套餐都係包埋粥底,我真係唔為意就叫咗南瓜粥底,而且食個粥底時我真係着晒燈,好似食緊深圳偷工減料粥水咁) 好啦~到講下我最期待嘅蟹先,佢每日都會喺Facebook更新當日既海鮮Menu,蟹係寫紅蟹,點知嚟到喺變左迷你花蟹,係迷你啊!唔知佢紅蟹嘅意思係咪蒸熟咗之後個d橙色花紋呢呢隻咁嘅迷你花蟹公入邊嘅蟹膏小得可憐仲要苦苦地,真係唔知食評啲相嘅爆膏膏蟹係邊度黎~我仲諗住係見人哋既好評蟹黃流落底層嘅粥底又甜又好味,我什麼蟹黃都見唔到,而且仲食到成肚米水D 蜆有沙& 臭的,如其它差評所言,每款嘢食都係小小的,然後唔包粥底,埋單每人盛惠$ 332 其實呢個價錢,做海鮮套餐嘅蒸氣火
其實呢個價錢,做海鮮套餐嘅蒸氣火鍋店真係大把選擇囉,野飲又唔包,好多野都要加錢
真係chok 住度氣咁離開!!
2018-03-15