見到樂麵呢間餐廳,我想起睇過的推薦。位於將軍澳的日式拉麵餐廳,環境清新雅緻,好有日本風情。我一直對日式拉麵有著濃厚興趣,所以當然選擇來試試啦!尤其是喺紛擾都市中有咁安靜舒服嘅地方,真係令人心情俾加放鬆。😌首先,嚟試呢碗❣️花雕醉人蔘雞白湯拉麵❣️。喝一口湯,滿口都係滋味,鮮嫩花雕酒的香氣加上海鹽火灸山藥的香豐,淋上雞油炒蟲草,配料是蔥花,醬油溏心蛋,豚肉,紅椒絲,味道真是不可抵擋,汽水般溫暖的口感。每一口都是幸福。🍜接著試❣️椒鹽炸魚蛋串❣️,輕輕撮一口,炸得恰到好處的香脆,配上淡淡的椒鹽調料,令人留戀回味,配茶更佳。😋最後試❣️麻香胡椒豚肚絲❣️,豚肚炒得細薄,口感酥脆非常舒服,胡椒的香味十分奇妙,吃起來有陣陣的麻香味道,讓人迷醉,非常開胃!👍飲品方面,佢哋嘅❣️茉莉花茶❣️同❣️爆菊普洱❣️都非常好喝,清新提神,夏日解渴,十分適合。走進樂麵,就好似走進咗另一個世界一樣,味覺上的啓迪,舒適的環境和熱情的服務,試完之後,呢家餐廳絕對會喺我心目中留有固定位。❤️‍🔥希望大家都能感受到我嘅快樂經歷。😊