2024-03-27 65 瀏覽
西九呢個地方真係中產之地,喺呢間cafe飲杯咖啡,價錢超出我既想像!塔塔子叫左一杯espresso tonic, 一杯iced mocha, 一件巴斯克芝士蛋糕, 三樣野加埋要超過200蚊! 係咪真係咁好食呢?兩杯咖啡入面,espresso tonic比較出色,我揀左fruity味咖啡豆,配合tonic water既微酸都算清新,但係好細杯,應該一罐mini size既tonic水都唔落哂比你,店家喺控制食材成本呢方便確係出色,仲要索價$70-80蚊一杯! 果然係做生意既好材料!另一杯iced mocha,比MxCafe果D仲要難飲。咖啡淡而無味,朱古力味亦唔突出,灑上可可粉亦無補於事。同埋都係好細杯,索價$7X,唔講以為自己去左瑞士飲咖啡。而甜品就叫左巴斯克芝士蛋糕,呢個就叫有D誠意,入面有麻糬,口感同味道都唔錯,3樣item入面呢樣黎講比較出色。總括黎講,呢間cafe真係可一不可再,完全唔值。

總括黎講,呢間cafe真係可一不可再,完全唔值。

2024-03-23