夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
今日同男朋友拍拖5週年,佢訂左過來呢間餐廳慶祝週年紀念日,到店嘅時候一眼就覺得呢個地方有種放鬆、悠閒的氛圍,而且餐廳嘅裝潢同氣氛都好正💓💓這一間無疑是我最喜愛的日本餐廳,菜單中嘅所有菜式都好優秀、令人垂涎三尺,推薦我覺得特別嘅菜品先,1.日本關東遼参—鮮味濃郁,而且肉厚肥美2.西班牙紅蝦—超級大隻嘅紅蝦,蝦肉爽口鮮甜3.瀨尿蝦—微微煎焦,嫩嫩嘅肉質依然爽脆鮮美,蝦肉裏仲包裹着蝦膏❤️‍🔥加了少量嘅檸檬汁,增加左風味💞4.熟成刺身盛分別有—牡丹蝦~赤貝~14日熟成大拖羅~太刀魚,每樣都食得出食材用料好新鮮,所以肉質先咁鮮甜嫩滑爽口,味道濃厚💟我男朋友好嘴刁,大家都係第一次係呢到食,但呢間佢食得好滋味愉快,讚不絕口,佢話好味到已經唔識形容,佢話一定會成日嚟食,絕對係會思思念念嘅味道👅

1.日本關東遼参—鮮味濃郁,而且肉厚肥美

2.西班牙紅蝦—超級大隻嘅紅蝦,蝦肉爽口鮮甜