2017-10-10 42 瀏覽
今年生日,同朋友黎呢到打邊爐~地方寬敞~坐得好舒服唔洗逼住~坐底無耐,店員就拎咗調味料俾我地揀,唔洗行出去~仲有六款~對我黎講,最唔少得既當然係蔥、乾蒜同辣椒,有諗過試唔試中間嗰樣野,但唔知咩黎我又無問,都係放棄咗lu~任食火鍋選擇都唔少~我最愛既牛當然唔少得啦~其中一個真係好少喺出面見到,就係麻辣牛肉~我同我朋友第一round就叫晒兩款牛~仲有響鈴、魚皮餃等等,安格斯肥牛片雪花分佈得都算平均~牛味都好出~麻辣牛肉個超正~麻辣味當然有啦~食下食下我諗起以前細個成日食既零食~一包包係超市買到既牛肉乾~~個味勁似~唔好以為佢好韌呀~~一啲都唔覺~魚皮餃其實我一向都麻麻地鍾意食~覺得多數都太鹹~但我估如果下次我再黎呢間,魚皮餃會係我必選食物之一~佢皮薄,一咬落去爆汁~唔會好似出面嗰啲咁鹹~而家諗返都想再食~土魷魚,淥咗幾耐都好爽口~花雕雞件,雞勁滑~~唔知係咪我地放咗好多落去,個鍋都有少少酒香味~啲粟米好甜~~佢個菇菌拼盤都有好幾款菇~~墨魚滑好彈牙~~呢到唔算太嘈~我同我friend邊食邊吹水~~超正~~

啲粟米好甜~~佢個菇菌拼盤都有好幾款菇~~墨魚滑好彈牙~~

呢到唔算太嘈~我同我friend邊食邊吹水~~超正~~
2017-10-03