餐廳: 一鼎‧台式火鍋
資訊:

湯鳳梨蕃茄濃湯鍋鮮珍菌粟子雞湯鍋蕃茄湯底,再加上菠蘿會有一點酸酸甜甜的味道,個人比較鍾意就咁飲🍅🍍另一個湯底就會比較普通一點,但係會送一份珍菌拼盤,就會比較豐富!肉丹麥梅花肉因為我哋都對牛肉敏感的關係,所以只可以叫豬肉食。豬肉都幾腍吓🙌🏻海鮮大帶子,流心芝士蟹柳棒,爽彈水魷魚,花花八爪魚,鮮甜海蝦,黑魚片花,帆立貝。海鮮都係不過不失,但係又驚係係蟹柳,第一次食到有芝士嘅蟹柳!超級鍾意❤️小食酥炸午餐肉,一鼎鹽酥雞,古早蒜味小香腸。午餐肉炸得外脆內軟❣️鹽酥雞椒鹽味都比較重,雞肉都好嫩仲有肉汁。主食滷肉飯,大腸麵線。滷肉飯有少少肥肉加瘦肉,超級啱拌飯食!

鳳梨蕃茄濃湯鍋
鮮珍菌粟子雞湯鍋

丹麥梅花肉
海鮮
小食
主食
滷肉飯,大腸麵線。滷肉飯有少少肥肉加瘦肉,超級啱拌飯食!