2009-05-18 7 瀏覽
早前我同祖安去過元朗食綿綿冰, 都覺得唔錯的. 今次去旺角的<糖百府>食雪花冰, 我感覺都是類似的東西, 因此決定去品嘗下. 我地大約六點左右到, 都要等十張檯, 雖然中間有點猶豫, 不過最後都決定0左等. 入到去0既時候, 雖然環境不是很大, 不過檯與檯都有一定的空間, 所以環境是OK的!!! 1. 宇治金時 ($35) ~ 其實就係綠茶冰, 而配料包括: 紅豆, 小丸子, 椰果及茶凍. 賣相確實不錯, 食落口都冇失望啦. 雪花冰加上一點綠茶漿入口即溶, 而漿是不太奶的那種. 紅豆夠淋, 夠甜, 正. 小丸子都夠咬口, 只是唔夠喉, 至於椰果同茶凍就比較普通. 份量方面都幾大碗0架, 兩個人食, 0岩0岩好, 而且會滋味d. 最後為食祖安仲去0左<阿土麵線>整一碗外賣回家食, 呵呵!!!整體評價:雪花冰也是我杯茶!!!

整體評價:雪花冰也是我杯茶!!!
宇治金時
$35 (其他)
宇治金時
  • 宇治金時!!!