上一次和朋友是吃150分鐘海鮮可以任食的,但係我哋都唔係食得太多所以就今次沒有選擇任食而去選擇海鮮蒸鍋(。・ω・。)ノ海鮮蒸鍋只有一次性的,今晚同三五知己去咗一間海鮮蒸鍋餐廳食嘢🍽️,個鍋入面擺滿咗龍蝦🦞、鮑魚、蝦🦐、聖子同埋生蠔,真係一個字-正!啲龍蝦肉質彈牙,鮮甜得嚟又唔會過火,一啖咬落去夾雜住啲湯汁,簡直係人間美味。啲鮑魚🐚又肥又滑,完全無腥味,食落去個口感好過癮。蝦就鮮味十足,個殼一撥就出肉,好方便。至於聖子肉嘅鮮甜就真係無得輸,仲要啲湯汁香噴噴,真係令人回味無窮😋。當然唔少得啲生蠔🦪,肉厚,海水味道足夠,整體感覺好balance,食完之後真係滿足到不得了!蒸鍋裏面啲海鮮嘅新鮮度同埋烹調技巧,真係令人讚歎👍,下次一定要再嚟試吓其他款式,絕對推介比朋友😊!然後,全部海鮮食完後就是可以打邊爐了🍲打邊爐食得最多的就是牛肉和豬肉,兩者都是咬口十分棒,而蔬菜們都是偏新鮮的~整體來講,打邊爐的質素是不過不失的但是最好食是海鮮們!!

整體來講,打邊爐的質素是不過不失的但是最好食是海鮮們!!