2024-04-04 624 瀏覽
大半年前曾經到訪過呢間《FRITES Belgium on Tap》,當時只係為咗行完會展搵間餐廳坐低休息唞唞,行吓行吓就發現咗呢間外表好特別,內裡好似去咗哈利波特世界咁,真心覺得呢間餐廳好靚,令到我留下深刻印象!仲記得當時每人嗌咗一杯飲品同一份小食,然後望住隔籬台,「好大兜青口喎🌝好似好正咁,可惜而家飽咗啦,下次一定要試試先❣️」就因為有呢個想法,今年生日決定再嚟多次,就係為咗要食青口🤭今次係為咗慶祝小妹生日,所以叫咗一直都好想試的青口Mussel Pots,男朋友話平時食得牛扒太多,今次特別啲要試下香腸、意大利粉,然後再每人一杯飲品,就係咁五樣嘢都可以食到好飽🤣🤣Hoegaarden Mussel Pots 1/2kg $265呢度嘅青口鍋係有分1kg同埋半kg嘅,問過職員究竟半kg即係幾多呢?佢話兩個人夠晒食。除咗一鍋青口外仲配有一片手工酸種包及一份薯條配蛋黃醬,呢款Hoegaarden啤酒口味青口較為特別,新鮮食材用冇咁濃味去製作,可以突出其鮮味🥰果然無揀錯味道😝The Good Wife Sausages $255「呢一餅香腸」,點解用個餅字去形容佢呢?因為佢外形排到好似蛇餅咁

The Good Wife Sausages $255
「呢一餅香腸」,點解用個餅字去形容佢呢?因為佢外形排到好似蛇餅咁😆!肉質鮮嫩好食呀,香腸下面仲盛載住薯蓉同埋洋蔥汁,十分滋味😋

Spaghetti Aglio & Olio $145
香蒜炒意粉,都夠兩個人分享,都算對得住個價錢嘅😊

🍻 Leffe Blonde 330ml $90
呢個牌子比較少見,所以就試吓,原來呢款啤酒麥香係相對重,同有少少澀味。

Mocktail: One More Please $70
(Peach, Cranberry, Pineapple)
酸酸甜甜好大杯,隻杯好靚㗎,杯腳係仙人掌🌵,就好似仙人掌開花咁🩷

青口嘅口味有六款可以揀:分別有招牌忌廉、蕃茄味、地中海風味、Hoegaarden風味、白酒,以及喇沙味!而且佢逢星期一仲可以優惠價任食青口😎!唔使擔心,除咗星期一優惠其他日子都會有特定嘅優惠架,詳情可以參閱返佢哋嘅網站或者餐牌😊😊

呢間餐廳環境又靚,服務又好,食物質素都唔錯,已經諗定聖誕節要再嚟同男朋友撐枱腳啦😍😍😍
Spaghetti Aglio & Olio
Hoegaarden Mussel Pots 1/2kg