2025-01-16
約左朋友收工之後食飯,朋友就推薦呢間都新新地既Landau‘s。當晚就試左Bar & Grill果邊,朋友話想下次試埋另一邊😜。餐廳裝修氣氛幾好,有室外有室內。室內又有飲酒為主既高檯又有普通Table。坐低我地就睇下餐牌食咩,以同類餐廳黎講都幾多選擇。最後我地叫左每人一碗mushroom soup, 每人一杯drinks, snacks combo, Carbonara, Seafood Gumbo, Seabass, Ribs。碗湯好濃稠好香又大碗😋野飲都唔錯,我飲果杯Gold Shimmer都幾清新。隔左一陣就上左Snacks Combo,有魷魚,雞翼,魚柳同香腸,仲分別有4種唔同既醬做配搭,侍應都好細心同我地介紹每一隻醬同點配搭最好。之後黎左Seafood Gumbo同Carbonara,Seafood Gumbo有蝦同蠔仔,不過d飯略微硬左少少🤏🏼Carbonara就用左粗身d既意粉,我自己就中意食幼身多d,不過味道都唔錯👍🏼之後就黎左Seabass同Ribs。Seabass一d都唔腥加埋個配醬幾好食😋Ribs我地叫左half但都好大條,侍應仲過黎幫我地切開埋,非常細心。Rib
坐低我地就睇下餐牌食咩,以同類餐廳黎講都幾多選擇。
之後就黎左Seabass同Ribs。Seabass一d都唔腥加埋個配醬幾好食😋Ribs我地叫左half但都好大條,侍應仲過黎幫我地切開埋,非常細心。Ribs加埋個醬真係好正,仲有配d酸菜同沙律,都幾抵食😎
簡簡單單又一餐,黎到呢到,又食飽lu~
個人非常推薦👍🏼下次一定要試埋另一邊💪🏼