2012-11-28 43 瀏覽
好靚餅櫃,琳瑯滿目,好吸引,真係要黎幾次先試得晒心頭好。Whole Wheat Carrot Muffin同樣由La Rose Noire Bakery嘅主理人開嘅Passion by Gerard Dubois,我對呢到嘅Muffin當然有信心。果然,Muffin外鬆脆,內鬆軟;因為使用全麥嘅關係,變得有咬感,加埋面頭粒粒crumble同埋入面嘅合桃以及蘿蔔絲,口感更豐富。百吃不厭!Orange Panettone無味包。又唔係特別軟熟。價錢也不便宜,不值得試。Blueberry Tart藍莓filling似藥水味,唔掂。Vanilla Cup cake嘩,實在太甜了,甜得令我招架不住!Cup cake都係COCO同埋Sift好啲,唔會甜到似食砂糖。Mango Mont Blanc外面嘅栗子蓉香滑,薄薄一層栗子蓉內藏驚喜!栗子蓉內包著幼滑嘅忌廉,忌廉入面更藏有新鮮的芒果肉,三重美味。加入芒果肉真係幾創新嘅組合。幾鐘意呢款Mont Blanc。Raspberry Milles Feuilles一層cream一層蛋糕,做得好細緻。食落失望,整件蛋糕無乜raspberry味,只係得個甜字。
好靚餅櫃,琳瑯滿目,好吸引,真係要黎幾次先試得晒心頭好。

Whole Wheat Carrot Muffin
我對呢到嘅Muffin當然有信心。
果然,Muffin外鬆脆,內鬆軟;
百吃不厭!

Orange Panettone
無味包。又唔係特別軟熟。價錢也不便宜,不值得試。
Blueberry Tart
藍莓filling似藥水味,唔掂。

Vanilla Cup cake
嘩,實在太甜了,甜得令我招架不住!

Mango Mont Blanc
外面嘅栗子蓉香滑,薄薄一層栗子蓉內藏驚喜!
加入芒果肉真係幾創新嘅組合。
幾鐘意呢款Mont Blanc。

Raspberry Milles Feuilles
一層cream一層蛋糕,做得好細緻。
食落失望,整件蛋糕無乜raspberry味,只係得個甜字。

最推薦Mango Mont Blanc同埋Whole Wheat Carrot Muffin!