2024-05-11 13 瀏覽
-今日我同爸爸一齊去咗荃灣一間新開嘅泰國餐廳食飯❤️‍🔥真係係一個非常值得打卡既地方📸呢間餐廳提供正宗泰國菜式 營造出嘆到泰國嘅氛圍同風味😎佢嘅裝潢設計簡約而又充滿泰國特色~服務方面 餐廳嘅員工非常友善同熱情👏🏼蛋炒咖喱軟殼蟹 🦀🍳 💰$198呢個蛋炒咖喱軟殼蟹真係叫人驚艷🤩軟殼蟹炒得金黃酥脆 每一口嘅咬感都好好💛蛋炒咖喱嘅味道香濃 唔會太辣 真係好正😊蟹肉鮮美 同咖喱嘅調和好得意😜印度煎餅💰$38煎餅外層煎得香脆 內裡又鬆軟 🥰特登叫佢嚟配上咖喱點嚟食😋真係冇得輸既組合🤣烤虎蝦黑松露蟹肉炒飯 💰$168大隻虎蝦🦐烤得香口 鮮甜多汁😊而且仲好彈牙😚黑松露嘅香氣散發出嚟 令整個炒飯更加濃郁🥹蟹肉肉質鮮嫩 同埋炒飯一齊食 口感豐富😌炒飯本身煮得恰到好處 每一粒飯都飽滿有彈性😳芒果糯米飯甜筒🥭💰$68呢個芒果糯米飯真係太正💯🥳芒果新鮮多汁 每一口都能夠感受到芒果嘅香甜味道😝糯米飯軟糯而又有嚼勁 同芒果一齊食 口感更加豐富☺️食落甜而唔膩口 非常開胃😆飯後必試嘅選擇as又打得卡又好味😉ASOK THAI GARDEN 📍荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG37號舖#hkfoodie #香港美食 #hk
今日我同爸爸一齊去咗荃灣一間新開嘅泰國餐廳食飯❤️‍🔥
真係係一個非常值得打卡既地方📸
呢間餐廳提供正宗泰國菜式 營造出嘆到泰國嘅氛圍同風味😎
佢嘅裝潢設計簡約而又充滿泰國特色~
服務方面 餐廳嘅員工非常友善同熱情👏🏼

食落甜而唔膩口 非常開胃😆
飯後必試嘅選擇as又打得卡又好味😉

ASOK THAI GARDEN
📍荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG37號舖

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #荃灣美食 #泰國餐廳 #asokthai #荃灣泰國嘢推薦 #咖喱軟殼蟹