2024-01-17 214 瀏覽
走過無數間餐廳,但今次係荃灣試到嘅美食真係令我嘴邊嘅味蕾起舞咗!先講講嗰碟墨西哥焗Nachos,真係彈牙又惹味,芝士同肉醬扮演咗完美拍檔,每件薯片都均勻承載住嗮料,食得我心花怒放🌺。講起嚟呢個椒鹽魷魚鬚,真係勁!脆嘅表面包裹住汁水四溢嘅魷魚,每一啖都令人難以忘懷。而嗰款泰式生蝦,辣得嚟又唔會過火,猶如埋藏喺海底嘅珍寶,一啖咬落去,海味與泰式醬汁完美融和。同朋友喺Citywalk附近無意間發現呢個好去處,不但美食吸引,重有得玩,一試難忘。豬肋骨表面焗得金黃又香脆,肉質鬆散入味,簡直係焗烤嘅藝術品。小食拼盤更係一個大驚喜,由雞翼到炸甜薯,每一樣都做得岩岩好,勁過癮!北海道帶子咁鮮嫩juicy,搭配嘅煙肉菠菜同鮑魚汁更加係咸香中帶點高級感覺。每件事嘅細節都透露出料理嘅用心同創意,真心推介俾大家👌!酒吧嘅氣氛濃厚,對好食嘅熱情同樣唔會輸,是次餐饗絕對值得記錄晒落嚟!🍽🎉