2024-05-07 13 瀏覽
上個weekend同朋友喺荔枝角做完啲嘢 順便喺附近食lunch🍽️我哋都唔熟附近所以都係上網揾 好彩最後揀咗呢間孵化生活無中伏 仲好有驚喜添✨裝修寬敞舒適 佈置簡潔有格調 除咗lunch set外 仲有假日brunch🏖️想講呢度嘅餐牌封面設計都好靚叫咗兩款lunch set 可以自選配湯或沙律🥗我哋都揀咗黑松露泡沫蘑菇湯 連餐湯都咁有賣相 抵讚🥹口感綿密中又有粒粒蘑菇碎 味道濃郁 配嘅餐包係黑色嘅蒜蓉包 居然都係好脆(我好耐無食過用心製作嘅餐包🥲)所以由餐湯開始已經令我有驚喜ꕥ 咖喱牛沙朗 荷包蛋配白飯牛嘅份量都好多 肉質軟稔🐂咖喱惹味得嚟唔會好辣 入面仲有薯仔添🥔隻蛋煎到啱啱好燶邊 真係睇得出廚師好有要求好細心ꕥ 比目魚柳配辣椒蕃茄莎莎比目魚質感比我想像中嫩滑 配忌廉醬汁好適合👍🏻食到中間我再配埋蕃茄莎莎一齊食 味道更加提升更有層次 下面仲有一層滑溜嘅薯蓉 同埋西蘭花/冬菇等配菜🥦ꕥ 水牛城雞翼點套餐可以用優惠價加配 用蒸籠裝住 又係一個靚靚嘅presentation🥰有5隻雞翼 都幾大隻厚肉 外層脆脆地 醬汁酸酸辣辣 調味得宜啱口味套餐配送果茶 我哋加少少錢轉咗白桃梳打同埋Capp

ꕥ 咖喱牛沙朗 荷包蛋配白飯

ꕥ 比目魚柳配辣椒蕃茄莎莎
比目魚質感比我想像中嫩滑 配忌廉醬汁好適合👍🏻

ꕥ 水牛城雞翼

套餐配送果茶 我哋加少少錢轉咗白桃梳打同埋Cappuccino☕️