2014-04-17 2514 瀏覽
第一次寫食評,因為感覺太差所以都要寫一寫佢因為屋企裝修關係去左附近多盛酒店住左幾晚,夜冕諗住週圍行下睇下有咩好食,住左觀塘咁耐都好少去工業呢邊行下,行到阿信屋附近見到樓下到個餐牌都多野食,又有套餐,又唔算貴喎,同女朋友咪上去試下囉。入到餐廳感覺ok,樓底高裝修一般,似工業食堂格局,勝在燈光較暗,都有d 西餐廳feel。侍應俾左個卡位我地坐,有半個場冇人,可能夜晚係工業區既關係啦。我地叫左兩個set ,一個叫牛扒,一個叫雞扒,諗住陣間可以share 下黎食,叫野食既時候覺得d 侍應無乜禮貌,不過我覺得係咪工業飯堂關係所以佢地慣左咁呢?算數,我係黎食野既,野食好既都冇乜所謂。先黎兩個湯,一紅一白,女朋友鐘意忌廉湯,飲左一啖,見到佢變樣,我再試下,嘩﹗好稀,似係飲白色既水,女友狂落鹽同胡椒粉都唔得,飲左半碗都冇,唔飲。我個紅湯都係淡,不過好過白湯dd。我女朋友鍾意食牛,所以佢食份牛扒,佢較鍾意食生d ,叫左5成熟,黎到喇,女友好期待咁食第一啖,冇肉味,係就5成,但冇肉汁,好明顯係用d 鬆肉粉o拿到冇晒味,就算d 汁都係唔好味。到我份雞扒,諗住雞扒應該好難唔好食得去邊,點知...... 食落同
第一次寫食評,因為感覺太差所以都要寫一寫佢

到我份雞扒,諗住雞扒應該好難唔好食得去邊,點知...... 食落同牛扒既味道係一樣,我呆左,真係飯堂出品,好似煮熟就算,好難食
。我女友食左一半就唔食,而我就夾硬食埋件雞扒,係唔想浪費咋......

就連兩杯凍檸茶都可以唔同色,唔會咁求其掛?

最後甜品,叫左個cheese cake,先叫做ok。

喂,你地都要晌工業區開業啦,樓上鋪租平唔在講,仲要收成百蚊價錢,俾工業食堂快餐貨,講唔通囉,以後都唔會再黎,我女友都話未試食到咁唔開心,我要求都唔算高,但俾咁既價錢同服務我會去花園餐廳囉。
2014-03-12
  • 沒有