2016-04-18 823 瀏覽
放Lunch 來來去去都係個幾間,可能今日星期一,個個都乖乖返工,咁呢間間去開既餐廳都排長隊,同事要快食,所以去左 manulife building 去搵食,一上去米線又係勁多人,見對面有間 cafe 仔又未食過,而且又冇咩人,最緊要係有台又有位,膽粗粗走去望 menu咦?平Wor 樣樣都40樓上樓下,咁入左去食呢間 bp cafe,我一向都係食白汁,問左cashier 有咩好食,佢又話白汁有吞拿魚意粉or 卡邦尼意粉,卡邦尼我就成日食,所以叫左個吞拿魚,加多$4要個即磨 coffee 成為 $41兩個同事分別叫左 金菇肥牛麵 and 燒汁雞扒牛柳飯三個人異口同聲地話,好淡冇味,之後我地攞左辣椒狂加,而且我最後還要加鹽跟胡椒,都唔知係咪我地重口味。先講我個吞拿魚,吞拿魚超乾,火腿冇味,仲有加左$4既即磨咖啡,冇咩咖啡味囉。食飯個位同事話d 肉都好乾,好似放左好玲咁,而且到落左樓,佢同我講仲有d 肚餓,可能佢覺得portion太細啦,我就岩岩好仲有多既。總之我地三個就食過一次就夠到,下次都要再諗諗啦!
白汁吞拿魚火腿意粉
兩個同事分別叫左 金菇肥牛麵 and 燒汁雞扒牛柳飯
金菇肥牛麵
燒汁雞扒豬柳飯

總之我地三個就食過一次就夠到,下次都要再諗諗啦!
2016-04-18