餐廳: BRICK LANE (中信大廈)
資訊:

又比我發掘到多一個慶祝生日嘅好地方,平時食《Brick Lane》都係去棉登徑分店的,但聽店員講金鐘分店闊落好多,而且環境仲靚好多的,所以今次就去咗金鐘分店探店啦😁😁😁果然同店員所講嘅一樣,而且仲有室外嘅位置可以望到維港tim, 不過怕大風嘅我哋都係坐返喺室內,由於地方大,加上平日客人不算太多,所以非常之有空間感同私隱度的,講嘢大聲少少都唔怕嘈住隔離!😝😝😝我哋點咗三款食物同兩杯飲品加件Cake仔🥰🥰🥰《Skirt Steak 》🥩 🌟Skirt Steak 係牛嘅胸腹位置嘅側腹橫肌牛排,每隻牛大概有6kg左右,我哋叫咗5成熟,食落肉質紮實,牛味濃郁!仲有超大量薯條及伴菜的!留意番呢一道菜式上枱嘅時候,店員會喺你面前點火的,效果都幾震撼!😋👍🏻《Eggs Benedict Lobster》🥚🦞🌟雖然望落賣相冇乜特別,但原來龍蝦上面層芝士下係超多超多膏的,不過因為太好食,忘記咗影相比大家睇…😝😝😝《Salmon Bruschetta》🥗🥑🌟呢份三文魚牛油果多士係我超鍾意嘅菜式之一,兩者都係我好鍾意嘅食物,配埋一齊當然冇得頂啦!仲要係堅足料個隻🤤🤤🤤《Flaming Passion》🍹🌟入

我哋點咗三款食物同兩杯飲品加件Cake仔🥰🥰🥰

《Skirt Steak 》🥩

《Eggs Benedict Lobster》🥚🦞

《Salmon Bruschetta》🥗🥑

《Flaming Passion》🍹
🌟入口甜甜地帶熱情果味道,唔講都唔知道係酒精飲品,同樣店員會喺你面前點火的,影相拍片都一流!😍

《Bellini》🥂
🌟呢杯係桃味嘅女仔酒,酒精濃度比較低的,真係飲多幾杯都冇問題呀!😁😆

《Yuzu》🧁
🌟柚子檸檬件餅上面嘅餐牌好鬼Cute,所以就揀咗佢啦!外層係檸檬慕絲,入邊帶少少柚子味,味道非常之有層次!不錯!❤️

呢餐我表示好滿意😘😘😘