2017-08-17 110 瀏覽
自從離職後,間中都有約前同事聚舊,真想念以前一齊低能既日子~今日難得再聚,我地三個belebala傾咗好耐,又難得間餐廳唔算嘈~呢間野已經由我在職時話一齊去食,因種種原因去唔到,今日終於黎到喇~我地三個都大嗌肚餓~叫咗三個小食、三碗麵~~仲有三杯飲品~七味雞軟骨 - 三個小食入面我地最鍾愛都係呢個~淡淡既咸香,我諗咗好耐先記起呢個香味,應該黎自係鹹蛋王,雖然係中辣,但我覺得唔算太辣,小小辣,加咸香,毫無遺和感~入口酥脆唔難咬開~食完一粒又一粒~都唔覺膩口水雞 - 口水雞既中辣堅辣~~唔好睇佢細細碟,但雞都好多~肉質好滑,但辣味略為蓋過雞味~但整體都ok~戀味毛肚 - 毛肚即是牛栢葉,亦係我平時去茶樓最愛食既一味,呢個牛栢葉既做法同酒樓既好唔同,佢係凍食黎既,爽口、少少辣~但居然食出清新既感覺,平時酒樓既牛栢葉都好濃味~但佢唔會~香鍋肥牛米線 - 一向鍾意食牛既我必然會揀肥牛米線~勁足料,米線唔會過淋或過硬,恰到好處,酸辣味啱啱好,肥牛唔會好鞋好老~我地三個都叫咗凍蜜語水果茶~哇~正~~香甜~多水果食咗咁多辣野有呢杯水果茶中和返~~果然值得我期待既一間餐廳~~相處時間太短喇~~好想快啲再

我地三個都大嗌肚餓~叫咗三個小食、三碗麵~~仲有三杯飲品~

果然值得我期待既一間餐廳~~相處時間太短喇~~好想快啲再約~呢度唔算太嘈~我地都傾咗好耐~仍唔夠~下次再一齊黎~