2015-03-01
一直想黎呢度食甜品, 但一直都好難book, 要一早約定日子朋友好早book, 終於食到~食完晚餐黎呢到叫咗佢地signature嘅Improvisation $328兩個人食(佢地好似有min. charge每位$12x), 價錢比預期平~ (佢地話個款式3個月轉一次)佢地開始整前一定會問"有無對任何食物敏感?", 因為佢地個甜品包含咗好多種類嘅野~ 開始前有個Raspberry醋凍湯(希望無記錯), 酸酸地好清新開胃~之後佢地就開始畫/砌個甜品~ 幫我地整個女仔整得非常有缐條美感, 一邊整一邊介紹每一個材料, 成個過程令我地睇得非常開心!!成幅畫嘅甜品用咗好多種材料, 好佩服佢地記得哂所有名, 係咁快之下我已盡量記住入面明顯d一舊舊(唔係汁)嘅材料~特別鍾意好好味嘅:1) 紅色細細粒多粒嘅紅梅酸酸地2) 啡色細細粒多粒嘅caramel, 味道好似樂家杏仁糖3) 紅色四方形一舊嘅係香橙啫喱, 好彈牙4) 綠色一舊嘅係綠茶monchi, 又係好彈牙之後其他有d: 類似肚池餅嘅糖霜, 炭朱古力等~雪糕今期係: 石榴味(粉紅色個中間大大舊)同朱古力味(黑色個中間大大舊), 我比較鍾意石榴味
特別鍾意好好味嘅:
1) 紅色細細粒多粒嘅紅梅酸酸地
2) 啡色細細粒多粒嘅caramel, 味道好似樂家杏仁糖
3) 紅色四方形一舊嘅係香橙啫喱, 好彈牙
4) 綠色一舊嘅係綠茶monchi, 又係好彈牙
之後其他有d: 類似肚池餅嘅糖霜, 炭朱古力等~
雪糕今期係: 石榴味(粉紅色個中間大大舊)同朱古力味(黑色個中間大大舊), 我比較鍾意石榴味酸酸地, 好好味~
之後仲有兩柸野飲可以揀drink list嘅咖啡/茶/果汁; 我地揀咗黑加倫子汁同石榴汁, 兩隻都好好味好fresh~
$328前後4柸野飲, 佢地用心畫嘅一大幅甜品畫, 加開心嘅過程, 非常值!! 會再黎!!